bauko
|
Vidim, da je povsod podobno Večinoma še nima nobena neke rutine, vsak dan se spreminja. Pri nas je stalnica samo to, da prespi noč, za kar sem neizmerno hvaležna. Večinoma je ful pridna, na igralni podlogi se tudi sama zamoti za kar dolgo časa. Čez dan pa včasih spi, včasih pa ne. Kadar je polna luna npr. tudi slučajno ne spi Na koncu dneva sem bila že pravi zombi, tamala pa oči kot sova in polna energije! Ampak dobro, smo preživeli. Je pa potem naslednji dan spala malo več čez dan. Včeraj je spet bolj malo spala čez dan in mi je zvečer v banji začela zehat in oči zapirat Očitno je bila ravno pravšnja temperatura vode...hehehe, sem se prav nasmejala. Se pa počasi obrestuje trud oz vztrajnost pri polaganju v posteljico - zdaj se bistveno bistveno manj upira. V bistvu se sploh ne, če je zaspana. Pa če je ne muči kak slabo podrt kupček. Jaz jo še vedno hranim tako, da jo najprej podojim, potem pa ji dam še načrpano mleko. Vedno bolj pa se mi zdi, da začenja izsiljevat za flašo, ker tam lažje teče. Včasih joka in jamra z joško v ustih. Ker imava nastavek lahko enostavno preverim, če teče....in se velikokrat zgodi, da sploh ne potegne toliko, da bi priteklo mleko in tako jamra tudi po 5-10 min. Pa vem, da je polna joška, ker potem načrpam skor 1dl, dojenček pa potegne ven še več (če vredu sesa)! Vsi mi pravijo, da se bo zdaj zdaj uredilo to sesanje, da bo močnejša ipd...meni pa se zdi, da gre na slabše To s sesalcem je dobra fora, ja. Na youtubu je možno najt ure in ure posnetkov sesalca, fena.... Simpatični so pa res za znoret! Pa to gruljenje in delanje balončkov...pa te špehki, k bi jo kr celo premečkala Aja, ena je spraševala glede poz pri spanju - moja spi večinoma na hrbtu, že odkar smo prišli iz P. Ne mara bit na boku. Sem jo zalagala, pa se je vsakič sama premaknila na hrbet. Parkrat pa je spala tudi na trebuščku - velikokrat zato, ker noče in noče podret kupčka, na trebuščku ga pa skoraj takoj. Velikokrat se potem zgodi, da ji odleže, ker se je sprostil pritisk in se v trenutku umiri. Meni se zdi ta fama okrog spalnih poz čisto pretirana. Bolj pomembno se mi zdi to, da spi na trdi podlagi in da ne more zakopat glavice v karkoli pač že bi jo lahko. Pa da niso preveč pokriti, da jim ni prevroče. Glede pospravljanja je pri nas kakor kdaj. Kuha in v trgovino gre moj, pospravljava pa oba. Jaz pač takrat kadar lahko. Kakšne dneve imam čas zribat kopalnico, kakšne pa komaj kavo spijem. Sem jo pa začela navajat na ležalnik, da jo lahko nesem sabo npr obešat perilo. Potem tam malo gleda igračke, malo se pogovarjava, včasih tudi malo pojoka, kar tudi ni konec sveta, jaz pa vmes hitro obesim in je. Joj, te kile...jaz jih imam tudi še vedno preveč. To s temi sladkarijami je cel obup. Sicer sem se že precej disciplinirala in mi grejo kile počasi dol, ampak res počaaaaasi. Včasih si probam pripravit vnaprej kakšen kompot ali kaj podobnega, da nekaj pojem pa da niso glih napolitanke. Šit je, ker je te sladkarije najenostavnejše pograbit in šibat naprej. Sva pa z mojim zdaj tako zmenjena, da grem minimalno 1x/teden za eno uro sama ven športat. Ponavadi grem hodit v hrib. Zdaj mi gre že občutno boljše, tečt pa še en čas ne bom mogla, ker me lahko te ogromne joške ubijejo Doma pa delam vaje, predvsem strečing in trebušne in hrbtne mišice. Ampak ne vsak dan. A si boste ve dale kaj zamrznit kako sadje in zelenjavo? Ko bo na sporedu gosta hrana bo ravno zima in polne police nizozemske in španske "zelenjave"...
|