|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijski škratki 2014
3.12.2014 21:19:59   
pejka
Sem spet prehitro poslala user posted image

Drugače naš brez problema zaspi sam v posteljici. Mu prižgem vrtiljak ( se vrtijo živalice in ima muziko ) in on se še malo poigra in nato zaspi. Danes sem ga popoldan odložila in šla na stranišče in pridem nazaj je on že lepo spal. Zaspati noče edino okrog šestih popoldan in to kljub temu da je že strašansko utrujen.
Ga nikoli ne pustim, da bi se jokal. Sva ga prej vedno uspavala na rokah in je vedno zraven jokal, sedaj pa nič več.

GH - jaz mu skuham v soparniku jabolko in hruško. Potem pa noter vmešam koruzne kosmiče ( corn flakes - pustiš namočene v soku v katerem si kuhala jabolka ali pa v vodi, da se fino zmehčajo) ali pa kupljene riževe kosmiče ( kašica, ki jo lahko pripraviš z vodo ali mlekom namenjena dojenčkom od 4 meseca dalje). Sedaj ko je že dopolnil šest mesecev mu bom začela v sadno kašo dodajati otroške kekse, ajdove kosmiče, proseno kašo,...Bom pogledala v knjigo pa ti povem za še kakšen recept. Saj jaz tudi nimam idej in mu nočem vsak dan dajati isto.
Ni potrebno da je obrok na mlečni osnovi. Jaz mu dam mlečno zvečer. Za kosilo mu ne dodajam mleka, za dopoldansko malico pa ponavadi tudi ne.

Sprehodi - midva sva šla danes kar peš na sprehod z dežnikom. Je bil full vesel, ker je bil v naročju in je videl vse okrog sebe. Samo mene malo boli roka, ker je mali že kar težek. Bova šla jutri tudi z dežnikom.

Miklavž pri nama ne bo nič nosil, ker bo dobil mali darila pri obeh starih starših. Mu bo pa Božiček prinesel Lonček presenečenja ( glasbeni lonček, v katerega mora vstavljati like in potem poje). Pa en avto mu moram kupiti, ker nima še niti enega in je full navdušen ko se igra z enim od bratranca.

A so vaši malčki kaj pikasti okrog ust in po bredi od sline? Naš ima prav take rdeče flekce ( frš ), ampak samo tam, kjer je več ali manj stalno moker. Sem rekla da mu bom kar brisalce naštimala user posted image

(odgovor članu pejka)
Neposredna povezava do sporočila: 326
3.12.2014 21:31:55   
pejka
Ja, zmešam pol sadja ali zelenjave in pol še neke kašice ( riževe ali raztopljene corn flekse ali raztopljene baby kekse ali pa pač še kakšno drugo kašico ali pa proseno kašo, ajdovo, pirino ki jo prej skuhate po navodilu).
Sem pa z kašicami z glutenom šele začela in mu jih bom počasi uvajala.

Bauko, a lahko jedo tako majhni citruse? Nekateri pravijo da ne. Jaz mu ravno zato še nisem upala dati. Kaj pa kivi? Moram vprašati pediatrinjo na pregledu.

Naš pa poje čisto vse, razen toplega jabolka. Pri tem se pa full pači in davi. Ostalo pa sploh ni važno. Sem mu dala brokoli, cvetačo, blitvo, korenje, kolerabo in je brez problema.

(odgovor članu pejka)
Neposredna povezava do sporočila: 327
3.12.2014 21:36:48   
bauko
pejka, uau, nesla si ga cel sprehod?! Te kar malo občudujem...meni bi roke direkt odpadle! Jaz je še po stanovanju ne nosim veliko, ker ima zdaj že okrog 9kg...
Midve dava na voziček gor uno dežno prevleko, jaz oblečem goretex in gas. user posted image

hvala za vse kuharske nasvete, bodo prišli prav! user posted image

Midva še ne veva, kaj bi ji kupila...sama sem pristaš bolj enostavnih igrač, ampak je toliko navdušena nad eno knjigico, ki ima ob strani zvoke živali, da bo verjetno dobila neko igračo, ki kaj igra oz predvaja kakšne pesmice/zvoke. Samo še ne vem točno katero bi...

Ful ima rada tudi eno pravljico - Tinko polovinko (je tudi na youtube). Parkrat sem ji jo dala za poslušat za hec in sedaj vsakič obmiruje in da mir skoraj celo pravljico (traja cca 15 min). user posted image

(odgovor članu pejka)
Neposredna povezava do sporočila: 328
3.12.2014 21:42:11   
mala dama
se tudi jaz malo oglašam :)

Zvezdica***, tudi mi imamo zadnje čase problem za zaspat user posted image . Zaspi dokaj zgodaj..okrog 19.30, ker ne more niti gledati in je sitna in nič ji ni prav.Potem pa spi cca.15 minut in tudi pri nas se začne veselje user posted image . Hodim k njej tudi po 5x preden zaspi...ven iz postelje, na joško in spet v posteljo..in dalje... včasih, ko prav nočem več biti duda, jo vzamem ven iz postelje in jo nosim gor in dol in večkrat se tudi nam zgodi, da se nam smeji namesto, da bi zaspala naprej. Lihkar sem prišla že četrtič iz sobe...grrrr....no, se tolažim, da bo vsak dan bolje,čeprav je realno gledano vsak dan slabše user posted image . Čez dan pa ni nobenega problema. Jo lahko dam še na pol budno v posteljo in bo dala prstek v usta in spala dalje. Ah jej..ko bi jih le lahko razumeli te naše škratke...

Jaz ji dajem samo en obrok GH včasih dva. Zamenjala sem kosilo in včasih ji dam še popoldan kakšno dušeno jabolko ali kaj takega. Danes sem ji za kosilo skuhala zelenjavno juhico iz krompirja, brokolija, korenja in kolerabe. Jutri ji bom verjetno polento s korenjem ali pa riž z grahom. Tudi naša punca rada je...nimam niti srca jesti poleg nje, če ne je tudi ona, ker tako gleda v krožnik, tako da tudi jaz gledam, da imamo vsi skupaj kosilo. Seveda je pri kosilu treba nahranit najprej njo in šele potem pride na vrsto mama...ja kako pa :) . Noče pa piti..razen, če ji čaj malo posladkam...potem pa grabi flaško !!!

S tem vremenom bo pa zdaj groza..zima prihaja in se bomo bolj tiščali noter..uff...to bo pa štufno, čeprav mi je zima všeč, ampak s takim malim škratkom ravno ne moreš zletati ven kadar je minus zunaj...bomo tudi mi hodili bolj na obiske kot na sprehode. Aha..ravno ko sem pri obiskih...jaz sem malo obsedena s tem, da se na široko izogibam, če je kdo v bližini bolan ali prehlajen ...najraje bi kar prekuhala igrače, če jih kakšen prehlajen tika..saj vem, da pretiravam...priznam, ampak tako je..taka sem.

No, zgleda, da bo zdaj naša mala miška pa le spala...je bilo dovolj, da sem 4x šla k njej user posted image ..hehe... Zdaj si bom pa privoščila, da bom v miru malce poštrkala po internetu user posted image

lepo se imejte, pa lahko noč....

(odgovor članu Zvezdica***)
Neposredna povezava do sporočila: 329
3.12.2014 21:46:28   
bauko
Naj ne bi jedli citrusov oz t.i. eksotičnega sadja. Čeprav, če tako gledaš, je za območje Slovenije banana bolj eksotično sadje, kot pa mandarina ali kivi....tako da ne vem...te smernice se vsako leto spremenijo. Jaz sem ji pač dala za probat, rekli so, da bo dobila pikasto ritko, pa je ni. In tudi kakšnih drugih problemov ni bilo. In ker jo ima rada, ji jo vsake toliko dam. user posted image Tudi kivi sem ji že dala, en čisto mali košček, pa ni bilo težav. user posted image Vsak po svoje user posted image

Aja, še glede tistih pik - moja nima pikic po bradi, ampak ima tako hrapavo kožo in sem sklepala, da je zaradi sline. Na čelu in okrog učk ima pa suho kožo. Moram malo povprašat P glede tega...

(odgovor članu bauko)
Neposredna povezava do sporočila: 330
3.12.2014 21:56:10   
mala dama
Bauko...probaj še z ješprenom..naša ga ima rada. Je pa res težko doseči, da je hrana raznolika že če otrok vse je, kaj šele, če noče jesti user posted image . Tudi jaz ji dajem za pokušat mandarine, pa še nisem opazila, da bi imela kakšne pike po riti...prvič slišim za kaj takega.

Prstek pa naša sesa že od rojstva in je tega nisem mogla odvadit ...

(odgovor članu bauko)
Neposredna povezava do sporočila: 331
4.12.2014 13:43:32   
condfa8h
Pozdravljene,

pa imamo drugi zobek :)

Glede GH ima naš zdaj že tri obroke, za malico ima najraje jabolko in piškotek, malo manj pa kakšne sadno zelenjavne mešanice z rižem..., dala sem mu tudi že gluten (pšenični zdrob) in piščančka, je oboje pridno jedel, danes dobi brokoli, cvetačo in krompirček. Za večerjo pa dobi milupine riževe kosmiče z mlekom in malo jabolčnega soka. Je pa potrebno v vse ne mlečne obroke dodat olje.

Za uspavanje pa čez dan najbolje deluje malo mlekca (10, 20 ml), zvečer pa nič ne pomaga.... zgleda da ga res zobki tako dajejo. Dam mu pa če je zelo hudo, granule kamilic. Ne vem če kaj pomagajo, pravijo, da škoduje ne... Sem pa jaz striktno za vzgojo brez joka, tako, da sedaj ko je še tako majhen mu poskusim pomagat, ko bo pa malo večji, pa se bom poskusila pogovorit. Pa bomo videli kako bo šlo.

Danes res preveč dežuje za sprehod, vsaj pri nas. Če pada toliko, da jaz ne rabim dežnika je ok, z dežnikom pa res ne morem še vozička vozit. Zdaj bi bilo super imet kako nosilko, samo škoda, ker je naš ne sme uporabljat :(

Evo, že bedi :)

Lepo se imejte!

(odgovor članu mala dama)
Neposredna povezava do sporočila: 332
4.12.2014 15:59:04   
Mary2011
Pozdravljene mamice,

Po zelo dolgem času se malo oglašam user posted image ... Sem vas brala in vas berem redno, ampak časa za napisati kaj pa kar ni in ni bilo...

Lepo je brati, da imamo vsi skoraj enake težave s katerimi se vsakodnevno spopadamo...

Da se najprej malo pohvalim, mi imamo že dva zobka, prvega je dobila pri 4 mesecih, drugega 14 dni kasneje... Je ni nič posebno matralo, zato sploh vedeli nismo dokler enkrat ni mojega prsta potegnila notri in podrsala po dlesni kot bi se hotela pohvaliti kaj je novega user posted image

Glede GH smo mi na enem obroku in pol... Imamo kosilo, zelenjavno mesne kašice - gremo kar po knjigi in se nam super obnese. Dodajamo pa ji tudi riževo kašico zaradi polivanja - samo 60ml AM in zelo redko naredimo, ravno toliko da je... Jo pa moram pohvaliti, ker res rada je user posted image
Zato sem včasih v dvomih koliko ji lahko sploh dam, ker ona nima nikoli dovolj... Poje že eno celo bučko, celo korenje in cel krompir - pa to ne neke mini variante... In ko vse poje se mi zdi da bi kar še... Ima včasih tak trebušček, da jo z mojim kar gledava...

Glede spanja: je že lepo sama zaspala, sem ji prižgala vrtiljak na posteljici in ko je bila utrujena je pač zaprla oči in lepo zaspala. No, potem pa smo začeli kašljati - najprej 1 teden zelo nedolžno, potem vedno huje in sva jo odpeljala k zdravniku, ki naju je čez par dni poklical, da ima naša mala oslovski kašelj user posted image in ker je kašlja je najhuje ponoči se vsaj pomojem boji sama zaspati tako da se sedaj uspava na dojki... Upam, da se bomo lahko ponovno vrnili nazaj na to, da bo zaspala sama... Verjetno ne tako kmalu, ker je pri tako majhnih otrocih žal oslovski kašelj res nadležna bolezen in bo preteklo kar nekaj časa preden bo nehala kašljati - po besedah P vsaj kakšen mesec user posted image

Evo, sedaj pa me že šefica kliče tako da moram iti...

Upam, da mi uspe se oglasiti kaj kmalu user posted image

Lepo bodite!

(odgovor članu condfa8h)
Neposredna povezava do sporočila: 333
4.12.2014 21:48:21   
mala dama
Joj Mary2011...oslovca imate ?? to pa ni fajn..ubošček mali... Pa ste že bili cepljeni tretjo dozo ? Mene je pediatrinja že pred prvim cepljenjem opozorila, da je na pohodu oslovski kašelj in da moramo pohiteti s cepljenjem. Ni fajn, ko zagrabi takega majhnega otroka.

Punce, ali ima katera doma za uspavanje backa Ewana ? zanimajo me vaše izkušnje ...ali ima sploh pomen, da ga kupim, ker ni namreč ravno poceni user posted image

http://www.ewan.si

(odgovor članu Mary2011)
Neposredna povezava do sporočila: 334
5.12.2014 11:15:01   
Mary2011
Cepljeni smo bili le enkrat, ker ko bi morala biti cepljena drugič je že nekaj kašljala zato je nismo cepili... Res ni fajn ko moraš gledati in pislušati kako tako majhen orroček kašlja tako močno, da ostane na čase kar brez sape user posted image

Drugače pa tudi jaz že zelo dolgo ogledujem backa Ewana in se kar ne odločim za nakup... Bi tudi meni prav prišle izkušnje drugih mamic, če jih seveda imate...

Pa lep dan vam želim user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 335
5.12.2014 14:36:38   
Prvicmama
Živjo,

kakšno grozno vreme, a ne. Medve sva skos not in posledično je tudi volja bolj slaba. Nisem pa za razna sprehajanja po šopingcentrih, ker zdej pa res mrgoli raznih mikrobov in jih tam najlažje stakneš. No vsaj ošpice so se pomirile baje, ker naše bučke še en čas ne bojo cepljene proti temu. Bogica mala z oslovskim kašljem - mene že navaden kašelj čist zmatra, kolk mora bit šele ona boga. Upam, da boste kmalu boljše.
Sprašujete glede backa Ewana. Mi smo ga dobili za darilo od prijateljice, ki ima sina starega dobro leto in ves čas spi z njim, ga lepo uspava. Ko je bil dovolj star, da je bil dojemljiv za to, kaj mora narest, je sam stisnil nogo in mu je igral, on pa je posledično zaspal - samouspavanje. Pri nas žal ne deluje tako. Zanimiv ji je toliko, kot vsaka druga igrača, nekaj časa gleda tisto lučko, potem ga napade kot mačka žogo, se z njim pogovarja ali pa krega, zaspi pa ne user posted image Mogoče smo ji ga dali prepozno? Ne vem.

Sicer gre pri nas po starem. Imamo en do dva gosta obroka - sadnožitnega zmaže kot velika in ni nikoli dovolj, kosilo pa zelo odvisno - včasih poje ogromno, včasih pa komaj spravi 3 žlice vase - veliko prispeva k temu, ali je naspana ali ne pa tudi ali ji je všeč ali ne - včasih se s kakšno stvarjo, tudi če je čisto zmiksana, skoraj zadavi.

Spanje - čez dan spet kakor kdaj - najbolj problem je, ker popoldan noče več nič kaj dosti spat in je do polsedmih, ko jo kopamo za nočno spanje že čisto hin. Nočno spanje - običajno imamo eno zbujanje okoli treh, vstanemo pa med 6. in 7.uro zjutraj - malo po osmi gre nazaj spat za kako uro do dve - odvisno - če grem z njo sta dve uri, če gre sama pa 1. Je pa v zadnjem času dodala še eno nočno hranjenje okoli 23. Prej je bilo dovolj, da sem ji dala dudo pa je zaspala nazaj, sedaj se pa razburja dokler ne dobi mleka - sem probala dat samo vodo pa je čist znorela :) Ko dobi mleko potem zaspi nazaj. Nima veze, če dobi zvečer gosti obrok ali ne. Mogoče spet bolj raste, al kaj, samo ta naša pika je že tako v 99.percentili glede velikosti za svojo starost - ob pregledu pri 5 mesecih je imela 70 cm in 7500g - dolga je kot ponedeljek.

No zdaj pa že protestira :) Lepo se imejte in bodite zdravi.

(odgovor članu Mary2011)
Neposredna povezava do sporočila: 336
5.12.2014 16:31:04   
bauko
Nekje sem zasledila, da se dojenčki vzporedno z uvajanjem GH več zbujajo ponoči, ker so lačni, ker npr kuhana zelenjava ni dovolj kalorična v primerjavi z mlekom. Zato se dodaja maščoba, samo včasih tudi to ni dovolj. Verjetno se bo to sčasoma poštimalo, ko bodo jedli več stvari čez dan - zdaj je itak vse v fazi uvajanje user posted image

(odgovor članu Prvicmama)
Neposredna povezava do sporočila: 337
5.12.2014 22:35:20   
condfa8h
Mamice ali date vecerjo Gh pred kopanjem ali po kopanju?

Hvala!

(odgovor članu bauko)
Neposredna povezava do sporočila: 338
5.12.2014 22:56:46   
bauko
Jaz kakor kdaj. Ce vem,da bo mrtvo utrujena,potem jo hranim prej. Ce je spocita jo prej kopam in potem hranim. Sem pa parkrat naredila tudi tako,da je najprej pojedla kasico,potem sem jo skopala,potem pa se mleko cez (se vedno po gh pije mleko).
...tako da delam cisto po filingu. Zdi se mi,da kadar je utrujena,lazje prenasa kopanje kot hranjenje :-)

(odgovor članu condfa8h)
Neposredna povezava do sporočila: 339
8.12.2014 21:33:39   
condfa8h
Hvala bauko, nič ne pomaga... ne poje dosti pred kopanjem in ne po. Po novem hodi spat po polnoči.... Prej je zaspal ob 9, zdaj pa se matra in matra. Ne pomaga da ga nosim, da mu pojem, da ga dam v posteljico, ni lačen ni žejen,... ne vem. Se pa je to začelo pred cepljenjem, tako, da to ni krivo.. Čez dan malo spi (3x20 min), mogoče je preveč utrujen... pa ga uspavam pa ne gre. Zunaj je dosti, tudi v vozičku ne spi.

Ali da katera Milupine riževe kosmiče v stekleničko? V kakšnem razmerju? Jaz mu ne uspem prave mešance nardit. Čez 1 in 2 luknjici ne priteče nič, čez y pa ne zna požirat in pol ima polna usteca...

Upam, da je to samo faza :)

(odgovor članu bauko)
Neposredna povezava do sporočila: 340
8.12.2014 21:42:12   
bauko
Joj boooga... A ti potem vsaj zjutraj potegne spanec?

Jaz dajem v flaško samo mleko. Kosmiče dobi po žlici, vodo za pit pa iz enega drugega lončka, ki ima tak trd "cucelj".

Pozabila sem že, katera mi je svetovala, naj zmešam riževe kosmiče s sadno kašico...ampak HVALA! user posted image To kombinacijo obožuje user posted image

(odgovor članu condfa8h)
Neposredna povezava do sporočila: 341
9.12.2014 9:21:01   
puncka.
Čau mamice :)
no da še jaz kaj napišem... naše spanje se je najprej popravilo..smo lepo spančkali.. dvax se zbudili za papat (od približno 2 in 5)..in to je blo to.. nekje okoli 7ih pa se naša pupa že zbudi in začne vriskat.. :) nooo..za vikend pa je bla polna luna.. in smo meli temu primerno tudi spanje.. če se ni zbudila ene 10x ponoči.. pa ne za jest.. joška ni pomagala..ampak ona je pač gledala in se pogovarjala.. pa ponavadi če se tako zbudi pomaga če jo obrnem na bok in tapkam po ritki.. zdej pa tudi to ni pomagalo..sva bla z mojim ko zombija.. :// danes pa (trkam!!!) je spančkala lepo :) res da se je zbudila še enx vmes, sm jo pobožala pa je zaspala nazaj..ampak proti prejšnjim nočem je blo to milina :) ne morem verjet da luna lahko tako vpliva na te naše male user posted image ://
čeprav je bla tudi čez dan kar razdražena.. je jokala parx tako, da je prav vriskala zraven.. je nisem še nikoli tako slišala jokat :( po moje zaradi premalo spanja no..
sem pa opazla, da dosti lepše spi, če zvečer še malo pojoka.. smešno se sliši, ja vem :) to pomeni, da ko jo podojim, podremo kupčka, se polupčkamo in jo položim v pojslico in grem.. najprej malo govori, pol začne godrnjat, pol pa jokat.. pa pridem do nje jo pomirim.. pa spet grem stran..pa spet jovo na novo.. in to traja dokler je ne primem v roke.. v rokah mi pa v sekundi zaspi.. lisica mala user posted image sicer ko jo odložim nazaj v pojslico me še malo pogleda.. ampak pol zaspi :) če uspavanje poteka tako.. potem je noč bolj mirna.. če pa npr zaspi na joški, pa jo samo odložim v pojslico.. spi lepo naprej..vendar se pol dosti več zbuja.. :// zdej ne vem a je to res al kako.. ampak sm dostix to opazla :) moj bi reku, da mam spet neke svoje teorije haha..
ajaaa pa še to glede spanja.. zdej ene dva tedna ji celo noč predvajam beli zvok - white sound (je na youtubu dosti posnetkov)..in nekako lepše spi :) zdej pa ne vem a zato, ker je pač že tolko stara al to res pomaga.. :) opažam pa,da tudi jaz lepše zaspim po dojenju ponoči.. na začetku me je malo motil ta zvok..zdej ga pa skoraj ne slišim ;)

drugače pa je mala en tak dobrovoljček.. skozi se smeje, pa vriska, pa piska :) je pa kar zahteva publika.. mami se pači, skače, poje, pleše.. ona pa včasih raje gleda drugam ;) pa ne morem je pripravit do glasnega smeha!! enx se je zasmejala..ampak sesalcu, ne meni ;) kaj vi delate punce, da pripravite malčke do glasnega smeha??

kako pa oblečete user posted image za sprehod v teh dneh? nikoli ne vem a je dovol oblečena.. ji dam npr bodi z dolgimi, pa trenerkico iz flisa.. pa zavijem v dekico, kapico na glavo in zimsko vrečo.. in to je to :) večinoma zaspi v vozičku, tako da mislim da ji je dovolj toplo.. smo pa iz obale.. tako da je verjetno tukaj malo topleje :)

joj danes mamo 2.cepljenje.. me je ze strah kako bo.. :/ zadnjič je bla ful pridna, pa nobene reakcije ni bilo.. upam, da bo tudi sedaj tako.. a so meli vaši user posted image kakšno reakcijo?

lep daaaaaaaan vam želim.. mi mamo sončkaaaa :) mala že spi dopoldanski spanec, pol cepljenje, pol pa šibnemo na sprehod.. :) uživajte!

(odgovor članu pejka)
Neposredna povezava do sporočila: 342
9.12.2014 18:06:35   
neznanka89
Živjo punce. Da malo posodobim status user posted image Naš mali ima 67cm in pa 7100g. Pridno raste in se redi, edino skrbi me, ker je zdravnica predlagala fizioterapijo (samoplačniško sevedauser posted image ), ker bi naj mali imel preslabo razvite mišice. Sicer bom šla, ampak se meni niti ne zdi no. Nevem, če bi moral že sedeti pri šestih mesecih ali kako? Pa še en mesec prezgodaj je rojen. Se pa že obrača v obe strani, ko pase kravice se dviguje na iztegnjene rokice, daje normalno nogice v usta in pa vse. Če ga pa daš sedet se pa res samo zvrne še. Ma saj bo. Terapija še nikomur ni škodila.

Drugače naš otrok je vse, obožuje pa kolerabo in pa sladki krompir. Bom pa jaz tudi začela počasi z uvajanjem glutena.

Ja našega tudi ta luna zdela. Se mi ponoči miljonkrat zbudi. Drugače pa imava tudi midva zadnje čase problem z uspavanjem zvečer. Z rutino začneva ob pol 8 in je ponavadi ob pol 9 že spal. Sedaj par dni pa se mi še ob pol 11 smeje in posteljice. Ga pa jaz nahranim pred kopanjem, ker potem ponavadi sploh noče več jesti od utrujenosti.

Jaz mu oblečem bodi z dolgimi rokavi, majčka čez in pa bundica, spodaj pa mu oblečem štramplce pa kakšne debelejše hlače in pa zamotam mu nogice v plišasto odejico. Pa seveda kapica in rokavičke. Pa je mali zadovoljen.

Mi prvič nismo imeli nobene reakcije, sedaj drugič pa je dobil malenkost vročine.

(odgovor članu puncka.)
Neposredna povezava do sporočila: 343
9.12.2014 20:04:36   
helimaša
hej punce....
tole pa morm komentirat.....neznanka moj bo star šest mesecev v soboto.....sam še ne sedi.....obrača se samo na kravce.....nazaj na hrbet pa kokr mu rata.....rokice steguje....men je rekla pri štirih in pol da je vse ok.....tko da ne vem zakaj te je napotila na fizioterapijo.....a ne dobiš napotnice za to razvojno.....mislm da jo pr nas dobiš.....ne bom trdila......a zdej morš res vsakega hudiča plačat.....to je moj tretji otrok.....pa mi ni blo treba pr nbenmu nkamor hodt....no ne vem.....bom vidla zdej....mogoče morjo zdej že pr šestih meseciv sami sedet.....sam to je nemogočeuser posted image user posted image
spanje pr nas je zdej bol tko tko.....zdej čakamo na drugi zob in je prov grozn....se mi že tadrugo noč non stop zbuja....mava ritual.....okol sedmih se kopa....potem ga podojim.....pol mu pa še po flaši mal dam.....tko da ob pol osmih že drnjoha....če je priden se dojiva okol pol sedmih.....dons sm ga mogla pa že ob štirih....s tem da je mel že tko zbujanje na deset minut.....duda....pa spanje naprej.....ah ja....podnevi mi spi trikrat do štirikrat po 20 minut.....zdej k ga zobek matra je to bol že misija nemogoče.....ga nosim....pojem....ležim z njim....pa se sam dere....tko da k se zdere pa zaspiuser posted image
gosta hrana v večini je že kar vse.....dala sem mu tudi že malo govedine(je domača in zato sem jo upala dat).....tudi malo smetance v krompirček.....zaenkrat ni imel nbene reakcije.....bom pa počasi zače la dajati tudi gluten.....tko da naš mali je en velik požeruh.....
vozičkanje midva kar hodiva vn....sicer zdele mal kašlja in mu teče iz noska....tko da se mal bojim....da ne bi kej fasal....greva pa ga mal bolj zadekam in to je to....
zaenkrat moram kr trkati....je kr priden.....tko da se nimam kej pritoževatiuser posted image
zdej grem pa lahko mal pred tv....
nočko

(odgovor članu neznanka89)
Neposredna povezava do sporočila: 344
10.12.2014 22:41:08   
mala dama
živjo vsem !!

Moram reči, da sem se prav malo potolažila, ko sem vas brala...kajti tudi mi imamo zvečer veselice preden zaspimo...saj sem že pisala o tem in ni nič boljše. In tudi naša punca bolj trdno spi, če se dere zvečer...saj ne da bi jo pustila jokati, ampak enostavno ji ni nič prav...edino, če bi se dalo spat z zizo, potem bi bilo zanjo idealno user posted image user posted image . Ah, bo že...samo, da ni samo pri nas tako..pa sem že bolj pomirjena user posted image .

Jaz sem ji že dala gluten za jesti in ni prav nobene reakcije. Jemo kus-kus, ješpren, tudi skorjico kruha sem ji dala...no, ni bila ravno skorjica, ampak polovička žemljice...tiste, ki je kot ritka..in na koncu je bolj trda, tako da je tisti konček lizala in cucala in seveda je bila vsa navdušena !

Mi bomo imeli v nedeljo 6 mesecev in moram reči, da že sedi sama za kakšno minuto. Ni še toliko stabilna, da bi jo lahko pustila samo, ko sedi in tudi zamaje se še kdaj..ampak kot sem napisala..sedi. In to sem opazila kar naenkrat..me je prav presenetilo. Pri prvem otroku se niti ne spomnim, kdaj je sedel. Se pa ne zna še obrniti iz trebuha na hrbet. Včasih ji uspe, ampak redko. Bomo videli kaj bo rekla pediatrinja drugi teden.

aja...še spanje čez dan....prava zaspanka ! Spi najmanj 3x na dan od minimalno pol ure do ene ure. Danes je spala celo uro in pol naenkrat, dvakrat po 45 minut in še enkrat 20 minut. Se nimam kaj pritoževat glede tega.

Ena je spraševala kako izvabimo glasen nasmeh. Pri nas najbolj užge,če se sin skrije za kavč in ji dela "ku-kuk"...se ji skriva in potem se spet prikaže. To ji je blazno všeč...

lepo se imejte...jaz grem spat. Sem prav utrujena...danes je bila sitna, čeprav je velikooo spala...še zadnji vplivi te lune user posted image

(odgovor članu helimaša)
Neposredna povezava do sporočila: 345
11.12.2014 7:34:27   
condfa8h
Neznanka89, tudi mene že par dni srbijo prsti :)... moj je star 6m in pol (tudi rojen en mesec prezgodaj) in se še ne obrača iz trebuha na hrbet, tudi sedi bočno če ga odložim kakšno minutko,pa še to zadnjih par dni. Tudi midva hodiva na fizioterapijo, pravijo, da je hipoton, da ima nogice na vem preveč, da je lenušček, da je pretežek (72cm 8350g) in ne vem kaj še vse. V treh mesecih odkar hodiva na fizioterapijo, mi je pokazala 2 vaji!!! KATASTRFA! Midva hodiva na telovadbo, delamo vaje za stabilizacijo trupa in podobno in se malemu ful pozna. Žalostno je to, da moraš plačat, da ti take stvari pokažejo. Res je, da je mali na desno stran bolj močen in bova spomladi začela s plavanjem (ker se krepita obe strani telesa enakomerno) pa ko bo večji ga bom na kako plezanje peljala, če mu bo ok. Nas ni nihče "handlal" in telovadil z nami in smo kar ok. Na tvojem mestu bi pridobila še eno mnenje.

Gled GH pa zaenkrat poje vse kar mu dam, danes začneva s polento (zdrob in ječmen sva že), tako, da bom mu počasi lahko dala tudi za malico kaj drugega kot jabolko. Kombinacije jabolko + zelenjava mi niso najbolj... Kaj dajete ve za dopoldansko malico?

Jajce je katera že dala? Jaz mu bom dala, ko bova pri babici...če se slučajno pojavi kakšna alergija, da nisem sama. Se teh alergij čisto bojim. Pa vsekakor bo dobil samo rumenjak, kljub temu, da so nove smernice drugačne. Ziher je ziher!

Oblačim g apa jaz vedno čisto preveč, ampak si ne morem pomagat, res nočem, da bi ga zeblo.. tako, da ko greva na sprehod ima tanke žabice (mislim, da sem mu kupila dekliške user posted image ) pa bodi, pa gor plišastega pajaca ali pa malo debelejšo majčko in hlačke, pa gor še medvedka pajac (iz flisa...fejst debeliga). Pa v športnem vozičku gor eno tanko koco in vrečo za noge. Nikakor mi ne dovoli dat gor rokavičk ali daljših rokavov, da bi mel rokce zunaj. Pa kapico, seveda. Pa ves čas mu uhice ven lezejo...

Ko prideva iz sprehoda domov ima vedno mrzle nogice, ampak za vratekom pa je topel.. Zelo ga ne more zebst. Ko pa se še malo ohladi pa dobi zimsko vrečo za voziček. Ali ima katera kakšno idejo kam spravit dudo za na sprehod, jaz jo imam v torbi in potem ko mu jo dam je vedno hladna, pa si mislim, da mu to nemore bit ok... Ja vem, ful kompliciram user posted image

Spanje pa se je tudi pri nas malo uredilo. Upam, da bo zdaj nekaj časa tako.

Naš je tudi imel vročino po drugem cepljenju, ali ve katera ali so potem cepljeni ali naredijo kakšne preiskave?

Ima katera kakšno dobro idejo za darilo za dedka in babico, pa da ni drago? Slike so že dobili, tu se pa moja domišljija konča...

Hvala in lepo se imejte, danes bo sonček!

Neposredna povezava do sporočila: 346
11.12.2014 11:54:27   
bauko
A veš kaj, tako kot v vsakem poklicu, je tudi med zdravniki nekaj takih, za katere bi bilo boljše, če bi šli kak rov kopat.
Če te kaj potolaži - moja punčka je velika 69cm in težka 8900g, pa mi P ni nič rekla, da bi bila kaj pretežka. V bočnem sedu zdrži kakor na kateri strani, na eni več (par minut), na drugi manj (cca minnuto), vsekakor pa še ne sedi samostojno. Potem se pa dokaj kontrolirano zvrne in to je to. Obrača se iz hrbta na trebuh, obratno pa bolj po naključju. Stara bo pa jutri 6 mes.

Te njihove razpredelnice bi jim morali vse vzet in uničit. Odrasli smo vseh oblik, velikosti, sposobnosti, ipd, otroci pa ne morejo biti al kaj? Kr neki. Ne se sekirat. user posted image

...
Naša tamala se naglas reži še največkrat pri kakšnem žgačkanju in guncanju. Par dni nazaj se ji je zdelo pa blazno smešno, ko me je videla, da si umivam zobe. user posted image user posted image user posted image

Aja, še glede mrzle dude - mislim, da sploh ni problema. Uni medvedki za dlesni praskat in hladit se tudi dajo v hladilnik...

Še ideja za darilo - midva sva kupila šalčke in posode za sol/sladkor in bova gor naredila odtise od nogic in rokic. Barve sva kupila v Prometeju. Potem pa zapečeš v pečici, da je bolj obstojno. user posted image

LP

(odgovor članu condfa8h)
Neposredna povezava do sporočila: 347
18.12.2014 9:32:32   
condfa8h
Bauko hvala za idejo! Sem v lj našla eno gospo, ki izveze napise na oblačila, tako, da bom na bodije dala napise. ITak smo rekli, da nobenih daril za odrasle (kot vsako leto, pa se tega itak nihče ne drži).

Včeraj sva bila v razvojini, mi je sestra rekla, da mu že lahko samo z vilico prepasiram hrano, da je žvečenje pomembno za razvoj govora. Pa da mu lahko dam kruh, med tem, ko mi je patronažna iz istega zdravstvenega doma rekla, da kruha pred 10. mesecem ne. So čisto neusklajeni...

Ma pa moj malček 73,5 cm in 9350g...mene pa vse boli, tako, da se komaj premikam. Bo ga treba odvadit nošenja...žal.

Spanje se je dokaj uredilo, spi od 22:00 do 7:00 pa čez dan dopoldan en krajši spanec, popoldan pa okoli dve uri (vsaj zdaj je bilo par dni tako), nas pa v ponedeljek spet čaka luna...

Lepo se imejte in bodite zdravi!

(odgovor članu bauko)
Neposredna povezava do sporočila: 348
18.12.2014 10:06:46   
bauko
Hoj,

jaz je že dolgo ne morem več nosit. Kadar je sitna (predvsem zvečer) jo dam kar v kengurujčka, ker drugače ne gre. user posted image

Pri moji je pa s hrano tako, da kadar je tisto, kar ji je ful všeč, npr zelenjavno juho ali pa ajdovo kašo, ji je ok, če so koščki in jih veselo žveči. Če pa je kaj, kar ji ni ravno najboljše, pa zgleda kot da se davi, če ni spasirano.

Sem ji pa tudi jaz že dala skorjo kruha za žvečit. Itak poje par drobtinic, vse ostalo je nadrobljeno in razmazano naokrog. user posted image A je kaj rekla zakaj ne kruha do 10m? A zaradi glutena ali česa drugega?

Jaz sem pa dva dni nazaj zbolela in je prav mučno skrbeti za dojenčka, če se sam slabo počutiš user posted image Je pa k sreči vsaj ona zdrava...

Luna se bliža? Ojoj...upam, da bo čim manj vpliva...

(odgovor članu condfa8h)
Neposredna povezava do sporočila: 349
18.12.2014 22:18:02   
condfa8h
Bauko upam, da čim prej ozdraviš in da se tvoja dojenčica ne naleze!

Mirno noč vam želim!

(odgovor članu bauko)
Neposredna povezava do sporočila: 350
Stran:   <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
6 lepih imen za fantke z le tremi črkami
Kratka imena so zelo priljubljena, zato smo izbrali pet lepih imen za fantke s samo tremi črkami in poiskali njihov pome...

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?