bauko
|
Živjo punce, hvala za pomoč! Sem poizkušala danes pa ni nič zaleglo. ...Zdi se mi, da gre vseeno za zobke, čeprav nima nič zatečeno. Prejle si je kar naprej ušesek praskala, česar sicer ne počne, tudi če je zaspana. Sem preverila in je ne boli...slišala pa sem, da se dojenčki pogosto po ušeskih čohajo, kadar jim zobki rastejo...pa ko sem ji skušala dlesen namazat s tistim gelom, ki omili bolečine, mi ni in ni pustila taspodnje dlesni. Tako da tečkamo naprej HB zaenkrat ponoči lepo spi... Zadnjič sem pisala o tem, da se iz vseh štirih da v bočni sed...no, zdaj je pogruntala, da lahko v bočnem sedu iztegne nogice, tako da se praktično samostojno usede, ampak se mora opirat na rokice, ker še ni dovolj stabilna. Se je pa zgodilo, da je zazvonil telefon in ker jo je presenetilo, se je dvignila za trenutek, potem pa je izgubila ravnotežje in bum nazaj na hrbet. Vse je bilo tako hitro, da sploh nisem uspela zraven prit. K sreči je padla glih na žogo in se ni nič udarila...ampak zdaj jo moram pa kar naprej kontrolirat in pazit. Če pade na stran ali naprej, sploh ni problema, ker se zna lepo ujet in me sploh ne skrbi. Če pade vznak pa dvomim, da bo glavo k sebi tiščala in me ful skrbi, ker parket ni ravno mehak... Slišala sem, da se otročki usedejo, ko so sami za to pripravljeni. Jaz je ravno iz tega razloga nisem nič posedala, razen ko smo na telovadbi delali vaje. In ta moja bučka mala, ki očitno še ni sposobna sedet, se gre sama posedat! Seveda se ji še fajn zdi, tako da pridno vadi kar naprej... Upam, da se bo čimprej začela ali plazit naprej, ali pa kobacat, da bo malo pozabila na sedenje. Jaz jo tudi malo več oblačim, glede na to, da ostane na podlogi celih 5 sekund Aja, še glede pasiranja: Zelenjavno juho pretlačim s tistim za pire delat, jabolko naribam, banano ji dam za odgriznit, hruško pustim, da postane mehka in ji tudi dam za odgriznit...vse ostalo, kar ni gres ali polenta pa pasiram, ker se tudi "davi". Malo sem zmedena glede mlečnih izdelkov, npr jogurt in skuta - kdaj se to lahko da? Sestra je dala nečakinji pri enem letu in tako piše tudi v smernicah, ki naj bi se jih držali pediatri, ampak se mi zdi, da vsak vseeno svetuje malo drugače. A ve to že kaj dajete?
|