|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: IVF / ICSI - maj - junij 2014 + zamrznjenčki
24.5.2014 11:54:20   
Drejcy
Nikamaja, čestitke za celice, držim pesti za naprej user posted image Meni še noben transfer do zdaj ni bil boleč, se mi zdi, da je punkcija veliko hujša user posted image Pri transferju mi je bilo neprijetno le to, ko ti v nožnico vstavijo tisti čudni instrument, da si lepo odprta in da lahko vstavijo pikico user posted image Ni pa bolelo, brez skrbi... Pa zelo pomembno je, da si sproščena, ker pol lahko hitro opravijo in je to to user posted image

Don't lose hope. When the sun goes down, the stars come out...

(odgovor članu nikamaja)
Neposredna povezava do sporočila: 176
24.5.2014 11:57:11   
anonimen5
nikamaja: mislim, da je šest celic lep rezultat. Držim pesti, da se jih tudi čimveč oplodi in da ti uspe! Punkcija - nebi vedla koliko boli, hvala bogu ima MB narkozo. Me kr strese, če pomislim, da bi mi punktirali na živo, čeprav za končni rezultat se da marsikaj potrpeti user posted image in se potem v trenutku pozabi.
Transfer - kot ginekološki pregled, noben problem, sploh čustiš ne, tako da tega se ti pa res ni treba bati. Kdaj pa imaš ET, peti dan?

Matejkica00: joj, sej mogoče še pa kakšen zraste, lahko pa da bo celo ta tisti, ki bo na koncu prinesel plus. Ni bilo nič videt, da bi mogoče še kaka nastajal?

Drže se punce!

(odgovor članu nikamaja)
Neposredna povezava do sporočila: 177
24.5.2014 12:03:59   
nikamaja
...no vsaj to da transfer ne boli.... ker punkcija me je danes res grozno bolela. transfer pa imam 5 dan. torej v četrtek.

a katera ve zakaj imajo ene tretji dan in druge peti dan...od česa je to odvisno????

(odgovor članu anonimen5)
Neposredna povezava do sporočila: 178
24.5.2014 12:09:00   
Drejcy
Odvisno od tega, koliko celic je bilo... Jaz sem jih imela full veliko - sem imela 5.dan, gospodična, ki je bila z mano pa 2 in je prišla na ET 3.dan... Večja verjetnost je, da ti 2 celici preživita do tretjega dne in gresta na bolj udoben prostor k mamici, ko pa da jih še par dni pajsajo v laboratoriju... Kaj ti si v Mb?

(odgovor članu nikamaja)
Neposredna povezava do sporočila: 179
24.5.2014 12:15:07   
nikamaja
jest sm vlj...
..... a je potem bol sigurno če ti jih dajo "nazaj" 5 dan, da se bodo obdržale????

(odgovor članu Drejcy)
Neposredna povezava do sporočila: 180
24.5.2014 12:26:15   
matejkica00
M sem dobila v pon., s špikanjem pa sem začela v torek. Vogler ni nič nakazal na to, da bi se še kakšen folikel delal. Mah, čisto sem na tleh.

(odgovor članu nikamaja)
Neposredna povezava do sporočila: 181
24.5.2014 12:33:42   
nikamaja
matejkica00 to je pol šele 6 dan...jest sm mela prvi uz 7. dan pa so bli trije 9. in 10. dan je blo pa 6 foliklov pa še nekaj manjših....tko da jest mislim da bo tudi pri tebi sigurno še kkšn zrastu...držim pesti!

(odgovor članu matejkica00)
Neposredna povezava do sporočila: 182
24.5.2014 12:35:33   
Drejcy
Ojej, boga, torej si imela punkcijo brez narkoze? Mi je bilo čudno ja, kako je to mogoče,da te je tako bolelo... Ker v Mb te takoj vprašajo, če želiš narkozo in seveda, zakaj bi se mučila... Ne bi rekla, da je večja verjetnost, da se obdrži, ampak je večja verjetnost, da jih do takrat več preživi. Npr. jaz sem imela 11 celic. Na 5.dan so bile 3 pripravljene na vstavljanje (1 pikico zdaj pridno grejem) par pa jih je še ostalo do naslednjega dne na opazovanju, da so ocenili, koliko jih je primernih za zamrznitev. Torej ko grem na krvni test izvem, če je +, hkrati pa koliko user posted image mi je ostalo user posted image Če pa imaš npr. 2 ali 3, pa jih takoj oplodijo malo opazujejo, če so se začeli razvijati in hitro vstavijo, ker je verjetno večja verjetnost, da ti trijhe preživijo 3 dni, kot pa 5.

Upam, da ga nisem preveč zabluzila in da me razumeš user posted image Tud če bi imela eno pikico, je možnost zanositve, število tu ne igra neke vloge (govorim iz lastnih izkušenj in mojih do sedaj 2 neuspelih postopkov)

Neposredna povezava do sporočila: 183
24.5.2014 12:36:26   
matejkica00
Hvala za vzpodbudne besede. Tako hitro sem imela UZ, ker je moj menstrualni ciklus dolg le 20 dni. In glede na moje izvide (FSH 32) je nekaj takega tudi za pričakovati.

(odgovor članu nikamaja)
Neposredna povezava do sporočila: 184
24.5.2014 12:50:17   
nikamaja
drejcy ja blo je brez narkoze...tko da je blo kr mučno...ampak ko bom zagledala + bo tut to pozabljenouser posted image ..
.... sem razumela kaj si mi hotla povedat user posted image

Matejkica00 drži se in ne že zdj obupat.... ker bo sigurno še kkšn zrastu... al pa bo glih ta ki že je ...tisti tapravi-user posted image zmagovani

Neposredna povezava do sporočila: 185
24.5.2014 13:28:33   
Jakica 73
Pozdravljene !

Že kar nekaj čas vas spremljam,tako,da ste mi nekatere s svojimi zgodbami že zelo blizu.
Sem v prvem postopku in sem si danes dala prvo injekcijo gonala,v petek pa imam Uz.
Ste pa res super na tem forumu....zaradi Vas skoraj nisem imela vprašanj pri zdravnici....še barve listov z navodili sem poznala user posted image
Vsem želim,da čimprej zagledate čaroben plusek,tistim,ki ste ga pa že,pa čim lepšo nosečnost.

(odgovor članu nikamaja)
Neposredna povezava do sporočila: 186
24.5.2014 13:55:29   
Drejcy
Jakica 73 pozdravljena :)

Saj zato pa je tu dovoljeno vse vprašat, da si vsaj malo olajšamo celotno zadevo... Vsaka pozitivna beseda hudo prav pride user posted image Tudi tebi želim uspešen postopek in težko pričakovan + user posted image

(odgovor članu Jakica 73)
Neposredna povezava do sporočila: 187
24.5.2014 14:08:21   
Jakica 73
Drejcy,hvala....upam,da bo uspešen,ker glede na leta nimam na razpolago vseh postopkov,ki ti pripadajo....
Imam pa eno vprašanje glede stimulacije z gonalom.....a se znajo pojavit kakšne hujše bolečine,....pri jemanju Klomifena sem imela namreč grozne in to vse tri cikuse.

(odgovor članu Drejcy)
Neposredna povezava do sporočila: 188
25.5.2014 15:51:09   
Anonimen
Eno vprašanje: trenutno se špikam, ali za vsak UZ dobiš bolniško - vem, da mi je sestra na GK to povedala ampak si nisem zapomnila.

(odgovor članu Jakica 73)
  Neposredna povezava do sporočila: 189
25.5.2014 18:27:01   
Drejcy
Anonimna - glede bolniške ne vem, ker sem v vseh treh postopkih imela možnost, da sem si sama izbirala izmene v službi. Če sem imela zjutraj UZ, sem šla delat popoldan ali ponoči...Žal ti tukaj ne morem pomagat, morda bo katera druga kaj več vedela.

Imam pa tudi sama eno vprašanje: danes je 8 dan po ET in me že par dni po malem špika kot pred user posted image (dobiti bi jo morala nekje 28.-30.). Čudno mi je, saj nikoli nimam bolečin preduser posted image , če že, potem samo prvi dan in je potem vse ok, toliko prej pa nikoli. Čist sem že gotova, še 5 dni moram čakat na krvnega...Drugače se počutim vredu, pač malenkost utrujeno od te nenadne vročine, samo bi spala user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 190
25.5.2014 19:20:00   
nikamaja
drejcy: to je očitn znak da se nekaj dogaja v smeriuser posted image .... pa dej naredi test no user posted image ...
....sicer pa zaspanost in to da ti je vroče je tut kar očitn znak...res močno močno stiskam pestke da bo user posted image

anonimen...mislim da ti za vsak uz pripada bolniška...sam reč jim moreš da ti dajo papirje.... jest sm sicer na uz hodila zjutrej pred službo tko da nism rabla....sam mislim da ti pripada

Jakica 73...pozdravljena! kolk pa si stara če smem vprašat in zanima me zakaj ti glede na starost ne bi pripadali vsi postopki kot si omenla????

(odgovor članu Drejcy)
Neposredna povezava do sporočila: 191
25.5.2014 19:34:19   
LoonaLu
Drejcy, daj naredi test! user posted image meni je pokazalo user posted image 5 dni pred krvnim. user posted image
Drzim pesti!! user posted image

Kaj pa ostale, ki cakate na rezultat? Kako ste? user posted image

(odgovor članu nikamaja)
Neposredna povezava do sporočila: 192
25.5.2014 19:57:44   
Drejcy
Nikamaja & LoonaLu, če po pravici povem, bi naredila, pa si ne upaaaaam user posted image Full me je strah, da bom spet razočarana, tak pa mi vseeno ostane še par dni za upanje user posted image A je kakšna možnost, da je test negativen, pa krvni vseeno pokaže + ? Problem je v tem, da sem imela že vse nosečniške znake samo zaradi tako velike želje... Zjutraj slabo, boleče prsi, lulat 100x na dan, pa ni bilo nič... Psiha dela svoje user posted image
Nikamaja, kako kaj tvoje počutje? So še kakšne bolečine?
LoonaLu, pa tvoja pikica? Si te kar predstavljam, da kar žariš sedaj user posted image Tako je tudi prav user posted image

(odgovor članu LoonaLu)
Neposredna povezava do sporočila: 193
25.5.2014 20:33:59   
nikamaja
moje počutje je kr ok.... včeri je bla kr kriza, danes pa sm vsake tolko mal špikne če sm predolgo pokonci... tko da bo jutri pomojem že vse ok......sam kaj k se tolk vleče vse skupi...četrtek je še daaaaleč - upam da me jih počaka čim več da bo še kej za v skrinjo , če slučajno zdj ne uspe...čeprov zelooooo zeloooo upam da rata že zdj in da bom kmaluuser posted image

dj drejcy naredi nooo, sm še zate neučakana, ker vem da bo user posted image

(odgovor članu Drejcy)
Neposredna povezava do sporočila: 194
25.5.2014 20:53:58   
Sapphire84
Anonimen- bolniska ti pripada na dneve, ko je UZ, osebni zdravnici se samo predlozi kopija vseh teh pregledov in povecini nic ne komplicirajo.

Dreyci- 11. Dan po transferju naj bi bile v povprecju ze dovolj velike vrednosti v krvi oz. urinu, da se pokaze ali je ali ni... Kateri dan si ti?

Jaz sem sele drugi dan po transferju pa me ze zivcki dajejo user posted image Res ne vem kako bom zdrzala se 10 dni. Ste hodile normalno v sluzbo v tem obdobju (pisarnisko delo)? Sama se samo res zelim zamotit, vseeno pa opazam, da sem hitro utrujena, ce se prevec zaganjam in se mi kar pase vsake toliko malo usest, ulezt. Verjetno ze zaradi vse te napihnjenosti, inj., ...

(odgovor članu nikamaja)
Neposredna povezava do sporočila: 195
26.5.2014 7:37:55   
Anonimen
Drejcy kako je? A še kar vztrajaš z nedelanjem testa? user posted image Saj te razumem in jaz tudi ne vem kaj bom naredila. Zalogo testov sem si sicer pripravila in zdaj čaka. Danes je moj mini dan D, ker grem po pikico. Ta vikend sva bila s fantom pridna in sva stanovanje zrihtala, pa okna sem očistila, tako da je mir za neki časa in bom lahko lepo počivala vsaj kak dan al dva.

Auser posted image

(odgovor članu Sapphire84)
  Neposredna povezava do sporočila: 196
26.5.2014 9:11:26   
matejkica00
Danes sem mela 2 UZ,se vedno imam samo en folikul,pa se ta je poldogovat in dejansko meri le 6mm,sem pa sedmi dan. Jutri imam spet UZ.
Mislim,da sploh ne bom prisla do punkcije.
Ko bom sla v nov postopek,a moram it spet na konzilij? Je mozno,da mi zaradi poraznih izvidov ukinejo zdravljenje?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 197
26.5.2014 9:19:44   
anonimen5
No pa je prišel ta ponedeljek pa test, ki je kljub herpesu in kupu pozitivnih misli ponovno pokazal debel -. Kaj čemo, gremo naprej po novega pingota. Ta bo zihr zmagovalen, mora bit user posted image

Drejcy - test? Boš res vztrajala do konca? Bravo! Js sem prvič tudi, zdaj drugič mi pa ni dalo mira, za ta tretjič se še pa odločamuser posted image .

Anonimen - ti greš po sveži zarodek ali se motim? Držim pesti, da bo uspešno, mora bit!

Ali katera ve, lahko grem na krvnega kar v domačem kraju, pa jim potem sporočim v mb rezultat? Namreč mal mi je brezveze hodit po obračanje tja, pa še čakat tam 3 ure, ker nisem ravno pol ure oddaljena od MB.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 198
26.5.2014 9:43:51   
Anonimen
anonimen5 škoda user posted image user posted image Glede krvnega v drugem kraju ne vem, vem da lahko UZ-je opraviš kdaj v tvoji bližinji, kako je s tem pa ne vem. Po moje je fajn, da se gre vseeno gor, ker se tako lahko pogovoriš kako bo vse potekalo za naprej. Poštudiraj...

Jaz grem pa čez nekaj ur po mojega user posted image . Upam, da bo lepo preživel odmrznitev in se odločil ostati pri meni. Bi bilo lepo imeti enega "valentinčka" doma user posted image

matejkica00 ojoj...upam, da pride folikelček h sebi in da bo še vse ok. Veliko punc piše, da so imele samo enega in da so potem dobile user posted image .

Auser posted image

(odgovor članu anonimen5)
  Neposredna povezava do sporočila: 199
26.5.2014 9:49:30   
LoonaLu
Drejcy, jaz drzim pesti zate! ;) hm.. Kako sem jaz? Ja, zarim verjetno res, ker sem izredno vesela. :) me pa ob enem malo grizljajo skrbi, da kaj ne bi bilo v redu. Saj vem, da moram bit pozitivna in da bo vse OK. Ko bo 1.pregled uspesno za nama, se bom verjetno lahko malo sprostila. :)

Anonimna5, zal mi je. :(
Bo pa, tako kot pravis, naslednji pikec ostal. :)
Glede krvnega: ja, lahko ga opravis v svojem kraju in jim navis rezultat.
Sem vedno do zdaj tako naredila, ker mi pot v MB vzame vsaj pol dneva in je tako lazje.
Ti bo sestra povedala in razlozila, kako in kaj naprej.
Drzi se!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 200
Stran:   <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?
5 vzrokov za bolečino pri ovulaciji
Ne glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?