ronja
|
Mam, ja, ravno zato, ker ta reč ni tako draga, sem si rekla, da ajde, tut če vržem stran teh 45 € ali koliko je bil, za poskus - no, pa je delal:). Upam, da bo še vedno delal (zdaj smo ga malo sem pa tja vlačili, ravno včeraj sem ga zvlekla iz škatle in spucala - jap, again pucanje, kamorkoli pogledam! grrr! in zdaj čaka na to, da kupim kake banane. No, sicer, kot je zvito pripomnila moja tastarejša: "Saj se da tudi brez banan!" Zvita punca ). Kako dela: ja, zmrznjeno sadje daš, preden ga zmrzneš na tako velike kose, da jih boš lahko spravila skozi tisto luknjo zgoraj - ki je kar velika. Vendar ti priporočam, da daš vseeno še na mal manjše, lažje in hitreje zmelje. Jaz dam recimo banane po dolžini na pol - da se komot s celimi, je pa hitreje, če daš na pol, ker ni treba toliko časa pustit zmrznjenega sadja, da se malo odtaja (direkt iz zmrzovalnika je navadno mal pretrdo, je boljše, če stoji par minut na pultu ali pol ure v hladilniku). Prižgeš, flikneš zadeve skozi uno luknjo zgoraj, potisneš z unim batom in spodaj pride ven sladoled. Prvih par cm je navadno še malo slabše zdrobljenega (ni čisto gladek) in dam jaz tisto enostavno še enkrat v luknjo, kasneje pa je potem vse gladko in kremasto in super - čeprav je SAMO iz sadja. No, zdaj, ko mamo zmrzovalnik (jupijaja...), bom dala zamrznit jogut v modelček za kocke in bom naredila zmrznjeni jogurt (s sadjem, seveda). Lahko daš zraven tudi par koščkov čokolade in bo isto nadrobil v sladoled (čokolade na zmrzovat, kar tak jo daj not). Ampak ni nobenih cukrov, ne takih ne onakih, nobenih ojačevalcev, nobenih stabilizatorjev, niti jajc, niti mleka (razen če delaš z jogurtom). Moram priznat, da sem pričakovala, da bo tole crknilo po par uporabah - ampak lani je preživel. Moram prav jutri sprobat, če bo delal, pa poročam. Zdaj grem pa zamrzni jogut, hehe. Ker sladoleda (klasičnega, v sladoledarju) jutri še ne bom mogla delat, ker moram prestavljat sladoledarja in ker sam zmrzuje, mora bit 24 ur na miru, preden ga prižgem (zadeva je draga in zelooooo dragocena (mamo radi sladoled, če kdo še ni opazil;), zato se ne zezam, počakam, da kam ne uide una hladilna tekočina). ronja, daj se kaksno ime za eno tako sladoledno masino, ki sama zmrzuje. Eno dobro, ti imas to nastudirano ze, jaz pa ne in niti ne vem kaj morem gledat. Joj, vem, da je en, ki je "macerati" med sladoledarji... maš videe na youtubu... jao... sploh ne smem gledat... Jaz mam simaca. Sem zadovoljna, da še dela, ima pa še prostor za izboljšave. Ampak vsaj do zdaj je delal (razen lopatka - najbolj obremenjeni del - je iz ene precej gibke plastike (Italjani, kaj naj rečem:D) - in če jo umivaš s toplo vodo, se ti ukrivi (ali pa kar tako) in ne postrga več dobro sladoleda). Tako da... ja, enkrat... bom mela... uf... ne spomnim se več, kako se je reklo unemu, ampak od Cuisinearta recimo mi zelo fajn zgledajo - kaj sem skromna, a ne . (no, a šteje kej, da si nobene cote nikoli ne kupim:D?). https://www.google.si/search?q=profesional+icecreammaker+youtube&ie=utf-8&oe=utf-8&rls=org.mozilla:sl-SI:official&client=firefox-a&channel=sb&gws_rd=cr&ei=kjtMU-yBIYbJtAbUloGIDA
_____________________________
http://vecna-optimistka.blogspot.com/
|