|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   domači sladoled
9.4.2014 14:08:05   
mini86
rabim en dober recept za best čokoladni sladoled everuser posted image

da končno sprobamo tiste modelčke za lučke iz ikee..


pa kšn jagodni recept bi tudi probala..

no pa če mate še kakšne preverjene loh tuduser posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   [Brisano sporočilo]
9.4.2014 14:55:55   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu mini86)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: domači sladoled
9.4.2014 15:56:20   
Paštetka
Mini,pri domačih sladoledih je tako, da so lepo puhasti samo, če daš tekoči dušik. Pomeni, da ga takoj narediš. Ali pa da delaš sladoled s strojčkom - pomeni, da sladoled med zamrzovanjem ves ča mešaš. Vsi drugi bodo fajn zamrznjeni.

Lahko pa narediš čokladni mousse in ga zamrzneš kot lučko.

Jagodni - zmečkaš jagode, po okusu sladkaš. Dodaš sladko smetano in zamrzneš.

Jaz zadnje čase namesto sladkorja in mleka oz. smetane dodajam v sadne sladolede banano ter raztopljeno belo čokolado.

Drugače pa lahko narediš vanilijevo kremo ( imaš jo med mojimi recepti), potem pa dodajaš po želji okuse.

Kot lučke imajo otroci najraje sadne zmrzline. Torej zamrznjeon spasirano sadje.

_____________________________

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html



(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: domači sladoled
9.4.2014 16:59:50   
mini86
kaj pa če bi stopila čokolado in malo smetane in pol to zamrznila-a to nebi blo ok..

matr a pol te modelčki sploh niso tok ok al kaj..

_____________________________

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   [Brisano sporočilo]
9.4.2014 19:27:36   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Paštetka)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   [Brisano sporočilo]
9.4.2014 19:31:30   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu mini86)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: domači sladoled
9.4.2014 20:07:33   
pipapopa
Paštetka...smetano stepeš ali ne?

A te s sadjem so potem tista varjanta na palčki?

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: domači sladoled
9.4.2014 20:55:34   
kokosh
Tudi jaz se priporočam za kakšne preverjene recepte za domač sladoled brez dodanih jajc, primeren za otroke in dojilje (npr. jogurtov sladoled, limonin sladoled, čokoladen, pistacijev, ...). Menda konec meseca moj Kičkenejd končno dobi svoj gigasladoledni pisker in komaj čakam, da odprem tovarno sladoleda user posted image

(odgovor članu pipapopa)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: domači sladoled
9.4.2014 21:37:20   
Stanislava_
IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka

Lahko pa narediš čokladni mousse in ga zamrzneš kot lučko.


Si ziher, da je dober?

_____________________________

Kvačkam.
In #štrikam#.

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: domači sladoled
10.4.2014 8:21:01   
petea

IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_

IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka

Lahko pa narediš čokladni mousse in ga zamrzneš kot lučko.


Si ziher, da je dober?



A misliš, če je tako dober, da ga poje, še preden ga uspe dati zmrzniti? user posted image

(odgovor članu Stanislava_)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: domači sladoled
10.4.2014 8:38:36   
Balerina
Pri nas imamo sladoledomat, to je zakon, samo malo majhen je za nas. Smo 4 sladoledomani in potem je kar malo malo.
Ponavadi delamo čokoladnega in sicer stopim eno 70% čokolado dodam kakšne 3 dcl jogurta in v sladoledomat in čez cca 15 min je sladoled gotov. Zraven ful pašejo še zmrznene maline. user posted image

Ko je zrelo sadje pa dam namesto čokolade zrelo sadje, vodno dam večjo količino in nikoli ne sladkam. Pri meni mora imeti sadoled okus po čokoladi ali sadju in ne po sladkorju user posted image

Pri zamrovanju pa je vedno tažava ker preveč zmrzne, pa če je jogurt in sadje se sadje spodaj narere, se useda v posodo,... V bistvu bi ga moral vedno na vsako uro, da se dobro strdi fino premešat, z vilico tako da ni nobenih kristalčkov. no ja mi ro ne prakticiramo

Za lučke pa bi jaz naredila tako kot je že ena predlagala surbe, sorej samo zmrzneno sadje.

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: domači sladoled
10.4.2014 11:13:56   
ronja
Evo me, sladoledu se težko ognemuser posted image .

Sladoled bo lepo rahel, če bo imel dovolj maščobe in/ali sladkorja, ki zvišujeta ledišče, zato bo pri isti temperaturi manj trdno zmrznjen. Torej čim več jajc, čim več smetane, čim več sladkorja, alkohola itd... tem bolj bo rahel. Seveda je pa potem na drugi strani okus. Ki je sicer tudi dober, čeje veliko jajc in smetane, ampak včasih zna bit vse skup že zelo močno ali pa si želiš nekaj bolj osvežilnega.

Za lučke je boljši nekoliko trši, manj rahel sladoled, sicer znajo razpast, ko jih vlečeš iz modelčkov (razen če nisi neučakan in jih prej potunkaš v toplo vodo (modelčke), pri nas to ni šans, vsi neučakani:D). Za otroke so res zakon sadne lučke: najbolj enostavn:
- banana, jogurt ali mleko ali samo pomarančni sok in po želji kako jagodičevje (ali pa samo pomaranče, kar pač maš) - zmiksaš v blenderju ali s paličnjakom in naliješ v modelčke. To pri nas vsak dan jejo ko nori - pa naj, saj je samo sadje in jogurt:).
- katerokoli sadje lahko spiriraš, po želji dodaš sladkorni sirup (skuhaš iz enakega dela vode in sladkorja, kuhljaš cca 5 min in ohladiš - lahko hraniš v hladilniku) - če je sadje kislo, ala ribez, je to navdno treba, pri sladkem niti ne, je bolj za konsistenco
- čokolada + smetana je tudi ok, ja, mini, če češ, da bo bolj rahlo, zadevo še stepi prej (potem, ko je že ohlajeno v hladilniku)
- če nimaš sladoledarja, lahko narediš semifredo (na kulinariki je par mojih receptov)
- če nimaš sladoledarja, lahko zmiksaš zmrznjeno sadje in ohlajeno sladko smetano v multipraktiku in dobiš nekaj podobnega.
- če imaš yonanasa, zmrzneš sadje (olupljeno in izkoščičeno) in ga potem ta zadevica zmelje - super, ker je čisto zdravo, pa vedno maš doma:) Naši čisto navdušeni. Letos, ko mamo velik zmrzovalnik, bom zamrznila v kocke še jogurt in potem delala zmrznjeni jogurt - "instant" - brez sladoledarja, takoj narejen:).
- Na morju, če ni drugega, naredimo cedevitne lučke: močno cedevito zamrzneš - obožujejo, pa je ful izi:).
- Lahko baje tudi zamrzneš puding - tega še nisem poizkusila, je pa ziher tudi ok.

Dober tek. Ravnokar se maladva mastita s pomarančno-bananinimi lučkami. Mali je čisto nor nanje! Zdaj je misija nemogoče mu dopovedat, da nekaj časa traja, da zadeva zamrzne, nismo pa še vseh modelčkov sem dobili in teh 20 gre zlooo hitro... in potem kriza, preden spet zamrznejo:D.

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: domači sladoled
10.4.2014 11:16:45   
ronja
Kokoš, kitchenaid je tudi na moji "wish listi" že ene par let. Uživaj z novo posodo!

Balerina, sladoledar, ki sam zmrzuje, te reši teh težav - lahko delaš po 7 sladoledov naenkrat - mislim enega za drugim, brez pretanka - zakooon za take kampanjice, kot sem jaz:D.

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu kokosh)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: domači sladoled
10.4.2014 16:42:52   
Paštetka

IZVIRNO SPOROČILO: mini86

kaj pa če bi stopila čokolado in malo smetane in pol to zamrznila-a to nebi blo ok..

matr a pol te modelčki sploh niso tok ok al kaj..


Hm.. Bo ok, ampak ne pričakovat, da bo okus kot v Planici user posted image

Seveda so modelčki zakon. Pri nas rulajo celo leto. Ampak kremnih ne pričakuj, da bodo kot kupljeni, kjer dodajo x E- jev, da so rahle.

_____________________________

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html



(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: domači sladoled
10.4.2014 16:44:00   
Paštetka

IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka
Kot lučke imajo otroci najraje sadne zmrzline. Torej zamrznjeon spasirano sadje.


to je pri nas totalen hit. sladim z medom, sploh poleti pa uporabim sadje, ki je prezrelo (kar se pri kakih breskvah, jagodah in marelicah hitro zgodi). sm si kupila silikonske modelčke in te zmrzline so edini cukr, ki ga otrokoma dovolim brez pregovarjanja user posted image



Pri nas isro. Spomladi začnemo s češnjami, pa z bezgom ... Ok, pri bezgu dodamo smetano.

_____________________________

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html



(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: domači sladoled
10.4.2014 16:47:46   
Paštetka

IZVIRNO SPOROČILO: pipapopa

Paštetka...smetano stepeš ali ne?

A te s sadjem so potem tista varjanta na palčki?

Ne pri kremnih sladoledih ne stepam smetane. Vse zmečem v eno posodo in s paličnim obdelam. Napolnim modelčke in to je to.
Variante ... Na x načinov. Kar imam pač prezrelega sadja v košari.
Lahko dodaš jogurt, mleko (kakršnokoli) ...



_____________________________

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html



(odgovor članu pipapopa)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: domači sladoled
10.4.2014 16:52:15   
Paštetka

IZVIRNO SPOROČILO: kokosh

Tudi jaz se priporočam za kakšne preverjene recepte za domač sladoled brez dodanih jajc, primeren za otroke in dojilje (npr. jogurtov sladoled, limonin sladoled, čokoladen, pistacijev, ...). Menda konec meseca moj Kičkenejd končno dobi svoj gigasladoledni pisker in komaj čakam, da odprem tovarno sladoleda user posted image



Joj, okusi so si tako različni, da kar je meni ok, mogoče tebi ne bo. Pri sladoledu pa res ni treba komplicirat ali nekega znanja. Vržš v posodo, zmiksaš in zamrzneš.

Kot sem že napisla bo kremast le, če ga boš skoz mešala med zamrzovanjem.

In ko dobiš to kega sladoledno mašino, boš videla .... Ideje kombinacije bodo kar letele iz tebe.

Jaz sem delala lansko leto iz paradižnika sladoled. In sicer za podjetje Lušt. user posted image
Verjetno si težko predstavljaš, kako dober je lahko paradižnikov sladoled. user posted image

_____________________________

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html



(odgovor članu kokosh)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: domači sladoled
10.4.2014 16:53:21   
Paštetka

IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_

IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka

Lahko pa narediš čokladni mousse in ga zamrzneš kot lučko.


Si ziher, da je dober?


Vedno ko naredim preveč čokoladnega moussa ali ganacha ga zamrznem. In je njami.

_____________________________

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html



(odgovor članu Stanislava_)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: domači sladoled
10.4.2014 16:54:22   
Paštetka

IZVIRNO SPOROČILO: Balerina

Pri nas imamo sladoledomat, to je zakon, samo malo majhen je za nas. Smo 4 sladoledomani in potem je kar malo malo.
Ponavadi delamo čokoladnega in sicer stopim eno 70% čokolado dodam kakšne 3 dcl jogurta in v sladoledomat in čez cca 15 min je sladoled gotov. Zraven ful pašejo še zmrznene maline. user posted image

Ko je zrelo sadje pa dam namesto čokolade zrelo sadje, vodno dam večjo količino in nikoli ne sladkam. Pri meni mora imeti sadoled okus po čokoladi ali sadju in ne po sladkorju user posted image

Pri zamrovanju pa je vedno tažava ker preveč zmrzne, pa če je jogurt in sadje se sadje spodaj narere, se useda v posodo,... V bistvu bi ga moral vedno na vsako uro, da se dobro strdi fino premešat, z vilico tako da ni nobenih kristalčkov. no ja mi ro ne prakticiramo

Za lučke pa bi jaz naredila tako kot je že ena predlagala surbe, sorej samo zmrzneno sadje.


Se podpišem :)

_____________________________

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html



(odgovor članu Balerina)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: domači sladoled
10.4.2014 16:59:22   
Paštetka
Evo ene take, sladko kisle variante :)

http://www.220stopinjposevno.com/2/post/2014/03/sladoledna-luka-iz-tangerine-banane-in-bele-okolade1.html

Fabiles! user posted image

_____________________________

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html



(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: domači sladoled
10.4.2014 21:23:47   
mini86
kr sline se mi cedijo po teh sadnih lučkah..sam k vem da gredo pri mojmu tamaumu mačku samo čokoladne čez..je totalni čokolaholikuser posted image

ok če je tko simpl..

njemu močn kakao zmrznem, nama s tamalo pa sadne nardim..

tale s tangerino zgleda mmmmnjami-sj tangerino prodajajo tudi pri nas aneuser posted image

_____________________________

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: domači sladoled
10.4.2014 21:25:03   
ronja
Njami, paštetka, moramo probat! Nujno! Pa še kaj iz bloga, ko bo kuhna, bo plac, hehe.

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: domači sladoled
10.4.2014 21:27:59   
mini86
ronja pa kam ste zdj vi šli..vse berem po odlomkihuser posted image

_____________________________

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: domači sladoled
10.4.2014 22:33:16   
ronja
Hehe, ne prav daleč - par km, še vedno Ljubljana, samo na drugo stran:D.
Evo, samo zate (in če je še kak firbec tu okoli;).


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: domači sladoled
11.4.2014 7:13:19   
Paštetka

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Njami, paštetka, moramo probat! Nujno! Pa še kaj iz bloga, ko bo kuhna, bo plac, hehe.


Hehe .. Ja, kuhna je ta pri bolj pomembnih. Vsaj pri nas. :))
Ronja, tiste tvoje japonske zadevice bi ful pasale na mojo spletno stran pod bodi Chef. Ne bi napisala nekaj? Pa da damo še tvoj link gor?

_____________________________

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html



(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Zdrava orehova potica, ki ne potrebuje vzh...
Bližajo se velikonočni prazniki, ko poleg jajc, šunke, velikonočnega kruha in hrena, med dobrotami ne sme manjkati niti ...
Ta živila so nevarna za otroke, mlajše od ...
video
Pri nekaterih živilih velja biti previden, ko gre za mlajšega otroka, saj predstavlja tveganje za zadušitev. Preverite, ...




Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?