RE: IVF / ICSI - marec - april 2014 + zamrznjenčki (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Upamo skupaj

Sporočilo

sturla -> RE: IVF / ICSI - marec - april 2014 + zamrznjenčki (27.3.2014 7:45:51)

saška jaaa, že z aprilom grem v nov boj [sm=bravo.gif] M bi morala priti okrog 1.4. Če mi zamudi, odpade dopust [sm=smiley13.gif] bom pa doma jedla čevape [sm=jezicek.gif]
krvomočnico pijem zvečer. v skodelico dam pol žličke čaja, pustim do 10min in mlačno spijem. vem, da bi jo morala srkati tekom dneva, pa mi ne uspe. na začetku, prve par dni, me je kar fajn špikalo v jajčnikih.. ni nujno, da bo tudi tebe [sm=smiley1.gif]
nekih posebnih težav nisem imela. edino po punkciji sem bila fajn prehlajena, drugo pa niti ne. ok če spustimo nihanja v počutju, samo to ne vem, če je kriv postopek ali psiha [sm=jezicek.gif] mislim, da se s časom vse uredi [sm=smiley31.gif]

jona klara -> RE: IVF / ICSI - marec - april 2014 + zamrznjenčki (27.3.2014 9:03:42)

dekca- a za darovano se odločata?sam če boš tako dolgo čakala, bo še leto ali 2 naokoli....katera ministrica je sedaj odstopila? pa kaj se to grejo?jst že imam vsega tega tudi dosti...pa spet zbereš moč, voljo, naraste želja pa spet nič in spet vse dol pade, pa se v tem krogu vrtiš.....najhuje je, da pa še plačaš pa ni nič, tega se bojim

kammy -> RE: IVF / ICSI - marec - april 2014 + zamrznjenčki (27.3.2014 10:10:41)

Piscanec mislim nate. Kako je šlo danes?
Meni živčki delajo sto na uro! Danes sem imela prave nočne more in sem komaj čakala da bo dan. Zdaj sem se odločila pospravit zimsko garderobo da se malo zamotim. Vseeno pa sem šla pokukat če si že kaj sporočila [sm=smiley36.gif]

dekca -> RE: IVF / ICSI - marec - april 2014 + zamrznjenčki (27.3.2014 10:33:45)

IZVIRNO SPOROČILO: jona klara

dekca- a za darovano se odločata?sam če boš tako dolgo čakala, bo še leto ali 2 naokoli....katera ministrica je sedaj odstopila? pa kaj se to grejo?jst že imam vsega tega tudi dosti...pa spet zbereš moč, voljo, naraste želja pa spet nič in spet vse dol pade, pa se v tem krogu vrtiš.....najhuje je, da pa še plačaš pa ni nič, tega se bojim

S svojimi se ne grem več, to je 100 pri 100, z darovano pa še ne vem, če se sploh bova odločila, bova pa začela proceduro. Konec aprila se selim, pol hiše bo podobne gradbišču, za eno leto dobim v varstvo eno fletno labradorko, skratka, dogajalo se bo. In misli bodo šle stran od vsega skupaj. Probala sem, pač ni šlo. In niti ne morem reči, da si res tako zelo želim svojega otroka, da bi šla z glavo skozi steno. Četudi se bova odločila za darovano in šla na Češko, ne bo moja kri, s tem sem se že sprijaznila. In njegova dva otroka že tako in tako imam, tako da ne morem reči, da ni otrok pri hiši. In mogoče se potem ko bosta oba na faksu, odločiva za rejništvo, za posvojitev se nisva odločila, sta že ta dva fantina dovolj [sm=smiley1.gif].
Sorry, ker smetim temo. A priznam, da se precej bolje počutim kot sem se novembra. Ker ko sem se odločila, da je konec, sem bila v par dnevih zdrava, tudi poškodba kolena je sanirana in spet lahko tečem, sem že začela s pripravami na maraton.

jona klara -> RE: IVF / ICSI - marec - april 2014 + zamrznjenčki (27.3.2014 12:46:55)

dekca- za tebe boljš, da tako čutiš kot pišeš, ti je sigurno lažje,kot, če bi si na smrt želela.P če greš na darovano, tudi, če ne bo tvoja kri, to boš v trnutko sprejela, ko boš začutila otroka v trebuhu, ne boš nikoli več pomislila, da ni tvoj, zaradi krvi, ker bov trenutku cel tvojjjj, vsaj jaz tako mislim, pa že imam enega svojega, pa še nisem zadnje rekla, ampak mislim, da tako bitjece takoj postane tvoje, sploh če je v tvojem telesu.Sedaj se pa predaj gradnji, tudi to je lepo obdobje po svoje.Koliko si pa stara' jaz bom letos 36 tako, da se počasi izteka .....kar bo še v enem poskusu, pol zagotovo nič več, pa še ne vem kako bom to sprejela imam preveč rada otroke.

pišanec -> RE: IVF / ICSI - marec - april 2014 + zamrznjenčki (27.3.2014 14:38:02)

Eh, ena žalostna zgodba spet.
Žal je bilo vseh 6 celic nezrelih, zato so jih dali za 24 ur v inkubator in jih potem z ICSI oplodili. Danes sta bili 2 in te so mi vstavili. Ampak glede na to, da je bil transfer drugi dan, sta torej ti dve stari en dan. Tako da so mi pac povedali, da so možnosti praktično nič [sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]
Imam slabe celice. In 40 let. In to je to.
Žalostna do konca in naprej.

Držim pesti vsem.
P

tara.81 -> RE: IVF / ICSI - marec - april 2014 + zamrznjenčki (27.3.2014 15:34:52)

pišanec nimam besed. [sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif] Ne obupat, naša telesa so zmožna marsičesa. Če pa res ne uspe bi lahko še enkrat poskusila kje v tujini?

Kar ne morem verjet, kaj moramo ene dati skozi da pridemo do deteta. [sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]

Pri meni so se končno krvavitve ustavile. Jutri zaključim z dabrostonom, tako da bojo kmalu nazaj.

tejcy01 ne vem, če si razumela, da jaz gre po pingote čez 5-6 mesecev, avgusta verjetno in ne ob 3. [sm=hudicek1.gif], ker takrat ne delajo.

kammy -> RE: IVF / ICSI - marec - april 2014 + zamrznjenčki (27.3.2014 16:08:36)

Piščanec sej ne morem verjet. Hudo mi je [sm=smiley31.gif]
Kako je pa to možno, kaj je bila stop injekcija prekmalu?
Drži se in ne obupat, prav?

tejcy01 -> RE: IVF / ICSI - marec - april 2014 + zamrznjenčki (27.3.2014 17:16:34)

tara.81 ja sem najprej narobe razumela in potem še enkrat kasneje prebrala pa ugotovila ja [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
no sej jst še tud nevem točno kdaj začnem..drug tedn imam posvet pri dr.zornu potem bomo pa vidl kako in kaj [sm=smiley1.gif] upam pa da začnem še pred dopusti [sm=smiley36.gif]

pišanec škoda [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

dekca -> RE: IVF / ICSI - marec - april 2014 + zamrznjenčki (27.3.2014 22:53:06)

Diagnozo so mi postavili pri 24ih, s procedurami sem začela pri 34ih in 5 let pozneje zaključujem to poglavje. Poleg te "male" težavice imam že od rojstva kronično anemijo, pljuča (sicer zdravega) 80letnika, nakazano bronihalno astmo in še par alergij, ampak to je vse obstranska stvar, glede na to, da so moji mami zdravniki že zdavnaj rekli, da ne vedo, koliko časa bom živela, moram reči, da mi gre odlično.

Držite se, punce. Imam namen še kaj pošpegat sem gor.

sturla -> RE: IVF / ICSI - marec - april 2014 + zamrznjenčki (28.3.2014 7:55:34)

dekca drži se [sm=smiley31.gif] sama veš, kaj je najboljše zate

ko sem prvič vstopila v staro porodnišnico in zagledala tisti živ žav ljudi sem spoznala, koliko nas je... dokler nisi v tem se ne zavedaš, da ima 1/3 žensk težave z zanositvijo [sm=smiley13.gif]

Mančula -> RE: IVF / ICSI - marec - april 2014 + zamrznjenčki (28.3.2014 8:09:28)

No pa se bom še jaz premaknila v to temo, nisem vedla da je že nova odprta. Sem prej pisala še v stari.
Punkcijo sem imela 2.3, pridelali smo šest celic, ampak počakala nas je samo ena in je bila vstavljena na 3. dan in upam, da bo ta uspešna. Krvnega sem imela 20.3, je bila nizka beta 87, potem smo ponovili čez par dni se je že višala na 320, tako da sem naročena na UZ 4.4 in upam na najboljše!!! [sm=smiley1.gif]

Mančula -> RE: IVF / ICSI - marec - april 2014 + zamrznjenčki (28.3.2014 8:30:51)

Bravissima, tudi jaz še nisem stara 30, pa sem imela v prvem postopku 6 celic, v drugem pa ravno tako. In nisem to jemala za nič slabega. V prvem postopku nas ni počakal noben zarodek, tako da sploh nismo imeli transferja, sem imela pa kratki postopek. Drugič pa dolgega + ICSI, ker to delajo če ne prideš do transferja in nas je počakal en zarodek, tako da upam, da bomo zibali. [sm=duda.gif]

Tako, da punce ne obupat in bit žalostne, ko imate zarodke + zamrznjenčke, ker nekatere punce še do oplojenih celic težko pridejo, kaj šele do zarodka in zamrznjenčkov. Jaz sem bila prvič tako optimistična, da sem si rekla, da se bo vseh šest celic oplodilo, pravilno delilo, da enega mi bojo vstavili, druge pa zamrznili, pa sem stegnla surlo in ostala brez vsega. V drugo sploh nisem nič mislila in nič pričakovala, pa je bil vsaj eden.

Res kot pravijo nekatere kaj ti pomaga, če imaš 10 in več celic, če prideš do komaj enega zarodka ali pa nobenega. So pa tudi takšne, ki jih imajo dosti, ampak še vseeno jim ne uspe. Tako da naj bo vsaj eden kvaliteten pa ta uspešen! [sm=smiley1.gif]

Ampak upajmo na najboljše, da bo vsem enkrat uspelo!!! [sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]

Bravissima -> RE: IVF / ICSI - marec - april 2014 + zamrznjenčki (28.3.2014 11:30:18)

Pozdravljene! Torej v torek me je klicala biologinja in mi rekla, naj pridem na transfer včeraj, 3.dan po punkciji. od 8 celic 4 opolojene, ena se je nehala razvijat, 3 so se razvile, dva 7-celična zardoka in en 6-celični. Včeraj na transferju je bila G začudena, zakaj sem bila prej poklicana. Pa je biloginja je rekla, da se ji zdi, da je boljše, da se v maternici naprej razvija. Skratka, mal sva bila zmedena s partnerjem, ker sta se pred nami malo pregovarjali. no, vstavili so mi enega 7-celičnega, ostala dva pa so dali zamrznit. Tako, da sem boljše volje od takrat,k ko sem objavila prvo sporočilo. Obenem pa sem seveda zdaj živčna. Ker sva prvič, seveda ne veš, se še učiš sprejemat občutke ob čakanju. Zato sva včeraj popoldne po transferju igrala risk, da sva oba malo pozabila na vse. Pomaga.
No, zdaj pa nekaj še bolj pomemebnega!!! Jaz jemljem Aglurab zaradi sindroma policističnih jajčnikov. S temi tabletami mi je v dveh letih uspelo shujšat za 50 kg in naravno uredit menstruacijo in hormone. Res, čudežno zdravilo, ker prej sem velikrat hujšala, prišla do točke, ko več ni šlo, pri teh tabletah pa lahko vzdržujem brez problema. AMPAK!!!Danes prebiram navodila, da se aglurab ali glucophag (zdravila iz skupine metformin) ne smejo jemati v času nosečnosti in dojenja, ker vpliva na plod. In seveda kličem svojo G in ta kliče svojo sodelavko v porodnišnico. Sestra od G me pokliče nazaj in reče, naj takoj neham jemati te tablete. Zato ostlaim svetujem, naj isto naredijo, če jemljejo enega od teh dveh zdravil!!! Ali pa naj pokličejo svojo G. Bom pač zdaj res ful pazila na to, da se bom izogibala jedem z visokim glikemičnim indeksom, spremljala težo in navsezadnje sladkor v krvi (ker imam zaradi sindroma intoleranco na inzulin-zato sem bila predebela in imela zdravstvene težave), in ko se bom čutila sposobno spet začela hodit na sprehode, kot sem pred začetkom postopka. skratka, burno dogajanje, ni kaj! Pa še hipotirozo imam, tako da bom mogla gledat še na tsh. Ampak jaz se ne dam, Če zdaj ne uspe, bo že uspelo.

kammy -> RE: IVF / ICSI - marec - april 2014 + zamrznjenčki (28.3.2014 11:48:44)

Danes sem imela transfer. Od 7 se jih je oplodilo 5. Baje vse lepe. In sedaj grejem dve pikici. Upam, da se odločita ostati z mano. Presrečna bi bila!! Zdaj bom 14 dni samo molila!

shoegal -> RE: IVF / ICSI - marec - april 2014 + zamrznjenčki (28.3.2014 11:52:47)

To je pa izredno dober rezultat kammy! Bravo! [sm=bravo.gif]

tara.81 -> RE: IVF / ICSI - marec - april 2014 + zamrznjenčki (28.3.2014 12:44:58)

Bravissima a sem te prav razumela, da so ti ostale že zamrznili?? Kako pa to? ponavadi zamrznejo zarodke 5. ali celo 6. dan, ker imajo večjo možnost, da preživijo.

kammy super!

Da bi pikice ostale pri vas punci!!! [sm=bravo.gif]

jona klara -> RE: IVF / ICSI - marec - april 2014 + zamrznjenčki (28.3.2014 12:51:52)

kamm-[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

dekca-kakšno diagnozo pa imaš, če smem vprašati?zakaj pa si 10 let čakala preden si šla v postopek?pa še druge težave, ubožica.No vŽN JE, DA FUNKCIONIRAŠ S VSEM TEM, saj marsikaj moremo sprejeti v življenju ane? žal ene prevč ene pa kr nč, žal mi ja zATE, UPAM, DA TE BO SREČA SPREMLJALA NA TVOJI POTI, pa glavno, da imaš ob sebi ljubečega moža,ki ti momaga čez vse to.srečno

jona klara -> RE: IVF / ICSI - marec - april 2014 + zamrznjenčki (28.3.2014 12:55:11)

tara- a tebi so delali v mb ambul. histeroskopijo? jaz bi šla raje pod narkozo, ker sem že vseh teh bolečin prekleto sita in se mi enostavn več ne da.....gre mi pa na bruhanje, ko poslušam ženske ko jamrajo sam ko grejo na bris, pa naravn zanosijo jim je vse to prihranjeno, ampak bris je pa res grozna zadeva, se mi prov smilijo

tara.81 -> RE: IVF / ICSI - marec - april 2014 + zamrznjenčki (28.3.2014 13:10:56)

jona klara - ne, meni na srečo ali na žalost niso delali še čisto nič [sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]. Sem jih prosila zdaj na zadnjem posvetu za amb. histero. pred ETZ-jem pa so rekli, da moram prvo imeti 3 neuspešne transferje, da se potem odločijo za to.

Ne verjamem, da ti bojo dali narkozo, ker naj bi naredili vse skupaj v 5 min. Sam mal "popraskajo" maternico, jo poškodujejo na hitro in je konec.

Tako sem tudi jaz naveličana vsega skupi, da ti ne znam povedat. Bolečin in fizičnih in psihičnih imam dovolj. Ko sem že mislila, da sem končno na cilju se mi je spet oddaljil...še zdaj ne morem verjet [sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]

pišanec -> RE: IVF / ICSI - marec - april 2014 + zamrznjenčki (28.3.2014 13:41:47)

kammy [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
to je super rezultat!!!

Sedaj pa lepo božaj pikice...
p

Mančula -> RE: IVF / ICSI - marec - april 2014 + zamrznjenčki (29.3.2014 10:31:20)

Oj.

Jaz imam pa eno vprašanje, koliko časa ste jemale estimo? Je katera še po prvem UZ dobila predpisano estimo. Jst sem zaenkrat dobila 2 škatlici in je rekla, da ko to porabim, da je to to, končalabom z njimi pa glih 2 dni pred prvim UZ. Nekje sem brala, da naj bi jo jemal do 12 tedna. Saj kako pa veš, od kdaj se šteje nosečnsot? Od zadnje menstruacije ali od punkcije ali od prenosa zarodka? [sm=zmeden.gif][sm=smiley1.gif]

bebica80 -> RE: IVF / ICSI - marec - april 2014 + zamrznjenčki (29.3.2014 12:49:23)

Živjo punce
tako se bom še jaz pridružila, čeprav sem v branju foruma že stara "borka"
Po petih letih neresnosti po vseh slovenskih javnih ustanovah za neplodnost (nepojasnjeno) sva poiskala zasebno ordinacijo in sicer našega Reškota
Tukaj se nama je svet šele odprl in dobila sva upanje, da nisva le številka in da je nekomu tudi danes mar zate. Dosti je bilo že rečenega o Rešu, vendar človek dela petke in svetke za silvestrovo ob nedeljah, praznikih od 4 zjutraj do poznega popoldneva, lahko ga pokličeš tudi osebno na telefon, tako, da jaz mislim, da, če bi šlo človeku le za denar bi ga bolil k......za nas
najbolje pa je, ker te vedno pregleda ista oseba v glavnem...
Doma imamo tako sedaj 9 mesečnika, sedaj v marcu pa sva šla v nov postopek (3. postopek) Prvič smo probali IVF žal se od 16 celic ni oplodila niti ena.
Drugič smo speljali ICSI od 6 celic se jih je 5 oplodilo dve so mi vstavili, in evo ena se je obdržala ([sm=zz_cold.gif]ni bilo nič)
13.3. sem začela s špikanjem v sredo sem imela punkcijo pridelala sem 14 celic in sedaj čakam na transfer, ki ga imam v ponedeljek. (komaj čakam in upam, da se jih bo čimveč oplodilo in lepo razvilo in da bo kaj Z)

Želela sem odgovorit glede Estime...jaz sem v prejšnji nosečnosti po navodilih Reša jemala sicer Prometrium (podoba zadeva) do 12.tedna in tako bom, če bom [sm=nosecka.gif]tudi sedaj. Mislim, da sem ob pozitivnem testu začela jemati tudi aspirin 100
Drugače pa punkcija je bila kar boleča, sicer je pa to neka taka bolečnina, ki jo z veseljem prenašaš, sicer se po punkciji sestavljam še danes.
Lepo bodite in uživajte na sončku

vesica -> RE: IVF / ICSI - marec - april 2014 + zamrznjenčki (29.3.2014 14:20:39)

Mančula - sicer nevem če me poznate ste teme ampak sem bila že pri drugih prisotna - midva sva tudi po prvem postopku V MB uspešno zanosila trenutno prihajamo v 11 teden - meni so od samega začetka oz. od dneva punkcije dali estimo in jo jemljem še zdaj ,so mi rekli da moram do 12 tedna čeprav zdaj stopnjujem in zmanjšujem - sem pa slišala da nekaterim že v 8-9 tednu rečejo,da lahko prekinejo z jemanjem,ker ubistvu je plod že viden - ne vem kako imajo to jaz vem da moram do 12ga tedna jemat .

LP,vsem in želim vam veliko veliko sreče [sm=pikapoka1.gif][sm=pikapoka1.gif][sm=pikapoka1.gif]

dekca -> RE: IVF / ICSI - marec - april 2014 + zamrznjenčki (29.3.2014 21:07:03)

jona klara, prezgodnjo menopavzo so omenjali že takrat. Zakaj ne prej, ker ni bilo želje, potem tisti pravi ni bil pravi, pa naslednji tudi ne... In vmes še skakanje okoli zdravnikov zaradi drugih zdravstvenih težav.
Mančula, lahko mi pošlješ naslov na zs, jaz jih imam še nekaj viška, če slučajno po UZ ne boš dobila nove doze.

Stran: <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>