RE: IVF / ICSI - marec - april 2014 + zamrznjenčki (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Upamo skupaj

Sporočilo

kammy -> RE: IVF / ICSI - marec - april 2014 + zamrznjenčki (25.3.2014 14:00:04)

piščanec pol sva tam tam z rezultati. A ti imaš pa že v četrtek? Ja jaz sem bila pa že prov vesela ko jih je 5 naštel, pol pa Reš pravi slabo pri 7. Šele zdaj berem izkušnje drugih forumašic in vidim da je običajno % dobrih kar slab. Hmmm. No jaz še vedno pravim glavno da je 1, pa tisti pravi!
Anonimna - najhitreje si na vrsti v ambulanti v Dravljah, dr. Reš. Naročijo te v roku 1 meseca. Najbolje da gresta že prvič oba, partner na spermiogram, ti pa z vsemi možnimi že narejenimi izvidi in preiskavami. Jaz sem imela s sabo kopije HSG, histeroskopije, izvide hormonov. Tako ni bilo potrebno še vsega tega opravljat in čakat na izvide. No kljub temu da sem že pred tem jemala klomifen, te vseeno najprej tudi tukaj dajo na terapijo s klomifenom še za cca. 3 mesece. To sem bila malce razočarana. Potem gre pa kar hitro. Samoplačniško pa ne vem če boš časovno kaj dosti pridobila.

Anonimen -> RE: IVF / ICSI - marec - april 2014 + zamrznjenčki (25.3.2014 15:40:25)

kammy: hvala za odgovor....še eno vprašanje, danes sem omenila G če je še potrebno kaj narest pred pregledom v neplodnosti, pa je rekla, da me lahko da samo slikat, če je kao vse prehodno, moj pa da gre lahko na spermiogram, nobene druge stvari ni omenila. A ti si dobila napotnice za pregled hormonov pri osebnem dr. ali kako, ker niti ne vem, kaj vse bi rabila. Imam PCOS in resnično upam, da mi vseeno ne bo treba it v kakšno operacijo. Sem mislila, da če na klomifen ne reagiraš ti dajo nekaj drugega ala Femara al kako se reče, tole ponovno jemanje pri meni res nima smisla. Hm....vidim, da bo še doooolga pot [sm=smiley19.gif]

Kakše so potem sploh še kakšne "alternativne možnost"i, če s klomifenom ne rata, IUI in če to ne uspe potem IVF?? Vem, da je veliko vprašanj, samo bi si rada nekako objasnila in dojela kako naprej, kaj lahko pričakujem...tako da lahko potem vidim tisto luč na koncu tunela....

Pozitivka14 -> RE: IVF / ICSI - marec - april 2014 + zamrznjenčki (25.3.2014 16:50:05)

zdravo punce,
še ena borka se vam pridružuje. Namrec sem v prvem postopku ICSI v Lj. v nedeljo sem imela punkcijo, kjer sem pridelala 10 celic, od teh 10 je bilo baje 5 zrelih. Ker pa ima moj dragi zelo lene plavalce so jih malce spodbudili in od 5 celic sta se oplodili dve. Jutri me caka prenos. :) upam na najboljse sem pa kar malo potrta, da sta se opodili le dve. Ampak kaj cmo. to je bil prvi sok. Sedaj pa se naprej. :)

vsem ostalim zelim, da se vam cimprej izpolnijo zelje glede malih bebic. :)

Saj smo borke kajne. :)

sturla -> RE: IVF / ICSI - marec - april 2014 + zamrznjenčki (25.3.2014 19:25:21)

punce, spremljam vas in še vedno navijam [sm=bravo.gif]

jaz imam jutri srečanje z mojo gin. v leonišču, komaj čakam [sm=smiley1.gif] aprila računam na nov boj z [sm=zz_cold.gif] pa če ji je prav ali ne [sm=jezicek.gif]

saška84 -> RE: IVF / ICSI - marec - april 2014 + zamrznjenčki (25.3.2014 19:30:20)

Sturla sem danes ze o tebi razmisljala, jutri je tvoj dan D, bos vsaj zvedela kako in kaj naprej, komaj cakam, da porocas kako je blo!:))Kako si kaj drugace?[sm=smiley36.gif]

Bravissima -> RE: IVF / ICSI - marec - april 2014 + zamrznjenčki (25.3.2014 22:32:22)

Pozdravljene! Sem sredi 1.postopka ivf z darovanim semenom. Ogromno sem že prebrala na temo ivf in tako dalje. Ko pa sem se zacela sama spikati 14.3 in sem vceraj, v pon preživela punkcijo ter našla to temo, sem si rekla, moram se pridružit. Ker je lažje to deliti z nekom, še posebej, če si v postopku z darovanim semenom. Nisem še stara 30, dr v lj mi je rekel, da pri meni ne bo problema, ker zgleda vse ok. Bila sem na kratkem protokolu Puregon 200 enot. Imela 8 foliklov, a potem me je malo šokiralo, ker sem izvedela, da sem pridelala samo 8 celic. Seveda sem šla brat podatke, kaj to pomeni, in postala žalostna. To je malo celic za mojo starost. Transfer me čaka v soboto, upam, da se bo kaj razvilo do takrat. Res mi ni jasno, zakaj sem pridelala tako malo. Sem razmeroma mlada, pri meni so raziskave obetale, da sem v super stanju, celo dr in moja g sta mi govorila, da znam že v prvo zanosit. Mogoče je tu psiha kriva, ker si res želiva otroka, pa čeprav preko tega. Danes je materinski dan in naju boli, ko vidiva novice okoli tega. Že prejšnji materinski dan je bil grozen, saj sva takrat prvič izvedela, da je moj partner po vsej verjetnosti čisto neploden, kasneje pa se je to še potrdilo. Zdaj, ko sva se pa tako veselila te možnosti (ker za posvojitev iz tujine zaenkrat nimava financ, za slo otroka pa je čakalna doba predolga in še tu je nesigurno, če ti ga dodelijo), me je ta novica ob punkciji kar šokirala. In potem seveda začneš razmišljati, ja kaj pa, če sem še jaz neplodna... Pomaga, ko tu pišem, ker okolici tega ne moreva povedati zaenkrat. Poveva jim za postopke, ne pa vseh podrobnosti.
Za vse, ki ste trenutno v istih stiskah, čakanju, mogoče tudi bolečinah- z vami sem v mislih!! Držte se, ker vem, kako je, ko vidiš prijateljico, ki naravno zanosi ali pa vidiš njene male otroke, obenem pa sama trpiš v sebi, čeprav tega mogoče ne pokažeš navzven. Upam, da vam bom po soboti lahko povedala kakšno bolj optimistično novico.

dekca -> RE: IVF / ICSI - marec - april 2014 + zamrznjenčki (25.3.2014 22:51:17)

Bravissima, osem celic sploh ni malo, pa še nekaj, pomembna je kvaliteta in ne kvantiteta. In če imaš 8 foliklov, več celic ne more biti (le redko se zgodi, da sta v katerem dve, lahko pa jih je precej manj ali pa so vsi prazni. Torej ni treba metati puške v koruzo. Ko sem bila jaz na predavanju pred postopki na kliniki v LJ, je dr. Šalamunova rekla, da najraje vidijo, da je celic do 6, ker je večja verjetnost, da so kvalitetne. Kaj ti npr. pomaga, če imaš okoli 20 celic, a ne pride do oploditve (kot primer, je bila ena dečva, kateri se je to zgodilo) ali pa se nehajo razvijati.

Anonimen -> RE: IVF / ICSI - marec - april 2014 + zamrznjenčki (25.3.2014 23:12:13)

Nekaj nasvetov za izboljšanje količine in kvalitete celic.
Vsaj tri mesece priporočajo:
-pozitivna energijska bilanca (energijski flašing) - najpomembnejše.
-jemanje dodatnih vitaminov ter železa.
-uravnotežen pH (izogibanje acidozemu stanju).
-uravnotežena prehrana čez dan (izogibanje ketoznemu stanju).

Ista terapija, ob neupoštevanju 1 primeren folikel in zarodek, ob upoštevanju 15 foliklov, od tega 10 primernih.

Bravissima -> RE: IVF / ICSI - marec - april 2014 + zamrznjenčki (25.3.2014 23:12:17)

Dekca, hvala ti za hiter odgovor. Si me potolažila, predvsem pa malo pomirila, ker ponoči priznam sem slabo spala. Pa ne zaradi bolečin, ampak zaradi negotovosti, strahu. Upam, da bo ta noč mirnejša. In kot sem rekla, se "slišimo" v prihodnjih dneh.

dekca -> RE: IVF / ICSI - marec - april 2014 + zamrznjenčki (26.3.2014 7:35:57)

Bravissima, ti samo glavo gor, pa bo.

tejcy01 -> RE: IVF / ICSI - marec - april 2014 + zamrznjenčki (26.3.2014 9:13:13)

pozdravljene punce

Bravissima res je 8 celic je kar lepo število..važna je kvaliteta..lahko je tud samo ena in je ta zmagovalna [sm=smiley36.gif]

no moj [sm=hudicek1.gif] je pa danes prišel [sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif] tako da mi tokrat ni uspelo...bo žal treba v nov postopek [sm=smiley13.gif]

tara.81 a so ti že rekli kdaj imaš ET [sm=smiley1.gif]

držim pesti za vse ki ste še v postopku [sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif]

jona klara -> RE: IVF / ICSI - marec - april 2014 + zamrznjenčki (26.3.2014 9:15:43)

tejcy- žal mi je, kateri ivf pa si imela' drži se in upaj še naprej

bravisima- 8 celic je super. jaz sem stara 35 pa pridem do največ 3 , niso važna samo leta ampak jajčnik kako ti dela, meni bi za moje lete mogel bolje, pa dela kot da imam 55

tara.81 -> RE: IVF / ICSI - marec - april 2014 + zamrznjenčki (26.3.2014 9:18:36)

tejcy01 ne, no [sm=smiley31.gif]

O mojem ETZ-ju nočem niti razmišljati, ker je tako dalečččč. Ker bo prišla 3.[sm=hudicek1.gif] šele sredi junija nekje, ETZ ne bo mogoč, ker v juliju zaprejo laboratorij za 3 tedne, tako da je vse prestavljeno na avgust, čez pol leta. [sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]

Bravissima jaz sem imela ogromno celic in kaj mi zdaj to pomaga?!?! Bi jih raje imela manj, vsaj imela ET, tako pa moram čakat pol leta, da grem po moje pingote in vsi vemo kake možnosti imam z njimi. [sm=zz_frown.png]

shoegal -> RE: IVF / ICSI - marec - april 2014 + zamrznjenčki (26.3.2014 9:18:48)

tejcy01: Žal mi je, da ti tokrat ni uspelo, sem res upala, da bo med vsemi nami končno ena, ki bo na forum prišla z dobrimi novičkami. Zadnje čase nekaj ni sreče [sm=zmeden.gif] En velik [sm=smiley31.gif] zate in upam, da bo naslednjič res tisto pravo.

jona klara -> RE: IVF / ICSI - marec - april 2014 + zamrznjenčki (26.3.2014 9:18:57)

včeraj sem imela posvet samopl, pri Reljiču v mb.cene spontanega so okoli 1700 evrov, cene s hormoni pa okoli 3000- 4000 eur odvisno koliko zdravil in kolko dni če imaš veliko dozo in več dni znesejo zdravila kar okoli 1500 evrov, madona kje živimo mi....

stanje pa tako, da se morma odločiti katerega bova šla, če sploh, verjetno so pri meni slabše kvalitete zarodki zaradi slabšega odziva jajčnika, ne vem rekel pa je, da še vedno na leta je upanje in je vredno poskusiti, bla bla

tejcy01 -> RE: IVF / ICSI - marec - april 2014 + zamrznjenčki (26.3.2014 9:21:23)

jona klara to je bil moj drugi postopek..pravjo da gre v tretje rado..mogoče bo pa pri mni res tako [sm=smiley36.gif] zdaj bom probala čim manj mislt nato in se sprostit pa čim bolj uživat..čez 3 mesece pa spet v novi boj [sm=smiley1.gif]

tejcy01 -> RE: IVF / ICSI - marec - april 2014 + zamrznjenčki (26.3.2014 9:28:48)

punce hvala vsem [sm=rozica.gif][sm=rozica.gif]

shoegal tudi jst sem upala da mi bo tokrat uspelo ampak žal je tako [sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif] no ja sej sem borka mi bo že enkrat uspelo ane [sm=smiley36.gif] držim pesti za vse [sm=pikapoka2.gif]

tara.81 potem bova pa spet nekako skupaj trepetale...namreč jst bom šla v naslednji postopek tudi čez 3 [sm=hudicek1.gif] upam da bova takrat obe zagledale [sm=modricrtici.gif][sm=rozacrtici.gif]

ali ima katera mogoče kaj informacij ali pa izkušenj glede imsi postopka? [sm=zmeden.gif] koliko to stane,na podlagi česa se odločijo za imsi itd.?

kammy -> RE: IVF / ICSI - marec - april 2014 + zamrznjenčki (26.3.2014 11:43:32)

Tejcy01 žal mi je [sm=smiley19.gif]. Joj upala sem da nas razveseliš z dobro novico in s tem tudi nam dvigneš moralo. Pa tako kot praviš, rek "v tretje gre rado" ni zaman. Drži se, prav?
Vidim pa punce, da ste se kar razpisale. Sej je prov tako, skupaj smo močnejše!
Jonaklara tole je pa kar drago. Nisem si mislila. No, ampak za to, da dobiš potem otročka meni ni nič predrago. Sama sem razmišljala tudi o posvojitvah, iz tujine ker pri nas ni šans, pa je še najmanj 4x toliko. Pa bi tudi to zbrala, če bi le imela koga, ki bi mi vsaj malce usmeril, saj naštudirati vse postopke ni kar tako.
Jaz pa danes še počivam po punkciji. Včeraj me je kar bolelo, danes sem že boljša, a vseeno hitrih gibov še ne morem. Pa razmišljam o mojih celicah kaj se dogaja in jim pošiljam pozitivne misli, da se bi lepo delile in ostale zdrave [sm=smiley1.gif].

dekca -> RE: IVF / ICSI - marec - april 2014 + zamrznjenčki (26.3.2014 14:24:37)

jona klara, jaz sem bila včeraj tudi na razgovoru, še zdaj ne vem, kako naj se odločim, danes me je sestra še enkrat klicala. S svojimi vem, da nočem več probavati, za darovano se pa še vedno nisva odločila, pa itak je kilometrska čakalna vrsta, samo če hočeš, da ti zavarovalnica vsaj kaj povrne, če greš v tujino (mislim, da imam še tri postopke v dobrem), moraš imeti odločbo Državne komisije za OBMP, katera se je zadnjič sestala enkrat jeseni, ob vseh političnih rošadah in menjavah ministrov sploh ni prišlo do ponovnega imenovanja in zdaj vse stoji. Dr. Bokalova se sicer nekaj trudi, a kaj ko je včeraj tudi ta ministrica odstopila.

velika82 -> RE: IVF / ICSI - marec - april 2014 + zamrznjenčki (26.3.2014 14:37:34)

ojla punce...no da se vam še jaz javim, včeraj sem zgodaj zjutraj bila pri Rešu, vstala sva ob 4h in ob 5h sva bila že tam (saj sva namreč iz Primorskega konca). V glavnem dobila sem Puregon dozo 100 in še Dipherline in se veselo začela špikati, no bomo vidli kaj in kako bo. V ponedeljek imam UZ, da vidi kako reagiram. Za enkrat se počutim po vseh teh inekcijah kar dobro, morem rečt , [sm=bravo.gif] bomo vidli kako bo šlo naprej. Sem pa pozitivna in prvič da ne razmišljam "jojjj kaj pa če ne bo"....totalno sem se sprostila, bo kar pač bo...gremo naprej in gremo po zmago.

Corse -> RE: IVF / ICSI - marec - april 2014 + zamrznjenčki (26.3.2014 15:54:51)

Danes sva končno imela konzilij v LJ, sem se bala da bodo zavrnili spontan postopek, ker imam že precej pomladi [sm=smiley36.gif] Komaj čakam, da začnemo. Počakam do menstruacije, ki bo čez par dni, potem pa na UZ od sedmega dne naprej. Sem čist v luftu. Držte se in veliiiiko celic pa seveda [sm=nosecka.gif] vam želim!

sturla -> RE: IVF / ICSI - marec - april 2014 + zamrznjenčki (26.3.2014 20:54:26)

evo, obisk LJ za mano. Dr. mi je dala novo napotnico za prenos zamrznjenča v spontanem postopku [sm=smiley1.gif] se pravi enako kot zadnjič. Zaporedno št. že imam, sedaj samo čičat in čakat na [sm=hudicek1.gif]

saška kako si ti? jaz sem v redu, čisto sproščena. zdaj že točno vem kako in kaj poteka in mi je veliko lažje vse skupaj [sm=smiley1.gif] upam, da bojo jutranje ure, izleti v LJ in dajanje krvi vsak drugi dan tudi v izi, brez dodatnega stresa [sm=smiley1.gif]

velika82 ooo še ena primorka [sm=smiley36.gif] super za špikanje. naj gre vse mirno pri tebi [sm=smiley2.gif] a ta Reš resno misli? kaj on začne delati ob 5h zjutraj???

saška84 -> RE: IVF / ICSI - marec - april 2014 + zamrznjenčki (27.3.2014 6:54:24)

Sturla no superca pol gres ti ze z aprilsko M naprej, sej jo boš zdej zdej dobila[sm=bravo.gif]jupiiii no sj jaz mam pa dons teden zdravnika, saj itaq vem, da prej kot maja, junija ne bo šlo napre[sm=zmeden.gif]Drugače pa kar uživam, mal sem si vzela čas zase, za prijatelje[sm=smiley36.gif]Vceraj sem bila v lj.sem šla poštempljat papirje za povrnitev stroškov[sm=smiley36.gif]Ti tudi piješ krvomomočnico ne??Jaz sem jo vceraj kupila....kako pa jo piješ?
Vsem ostalim puncam pa tudi želim vse dobro, pa naj bodo sami dobri rezultati[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

saška84 -> RE: IVF / ICSI - marec - april 2014 + zamrznjenčki (27.3.2014 7:05:30)

Aja pa še to sem pozabila povedat, odkar sem bila v postopku, sem mi stalno pojavljajo neke težave...glede na to, da prej par let nisem bla nič bolana, sem se zadnjič sesula, mučijo me glavoboli, moje počutje ful niha[sm=smiley36.gif]Zunaj je lepo vreme, pa glede na to, da sem polna energije sem sposobna cel dan prespat[sm=smiley13.gif]da o rumennih nohtih na rokah ne govorim, sem se kr mal ustrašla, in sem se k moji osebni zdravnici naročila na sistematski pregled, da mi vsaj kri pregledajo, ker tole je pa res malčudno vse skup[sm=smiley13.gif]
Je še katera imela podobne težave po neuspešnem postopku??

dekca -> RE: IVF / ICSI - marec - april 2014 + zamrznjenčki (27.3.2014 7:29:06)

saška84, meni je rekla ena od starejših bork (po staležu, ne po letih), da to ni nič takšnega, če je imunski sistem malce načet, moj je bil po vsakem postopku sesut, tudi takrat ko sem bila brez celic. Baje naj bi bilo to tudi boljše za vgnezditev, če pa do nje ne pride, je pa tudi logično, saj ti vse skupaj dol pade in ti psiha dela 100 na uro, kar pa spet ni dobro za imunski sistem.

Stran: <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>