Anonimen -> RE: IVF / ICSI - marec - april 2014 + zamrznjenčki (10.4.2014 13:21:19)
|
Pozdravljene punce, nisem vedela kam naj se obrnem, zato sem se odločila, da se vam kar pridružim na tej temi. Danes sva bila s partnerjem na prvem pregledu v neplodnostni ambulanti in smo prišli do zaključka, da bo po vsej verjetnosti treba it na IVF, ker dosedanje zdravljenje pri meni (imam PCOS) ni obrodilo sadov (dobesedno). Od moža seme je po prvem pregledu ok. Seveda sva dobila vse napotnice za HSG, hormone itd, potem pa dalje. Šokiralo me je, ko mi je zdravnica povedala, da IUI-jev (na kar sva ciljala) ne delajo, ker imajo premajhen procent uspešnosti, da bi bilo treba v Mb ali na LJ gin. kliniko. Potem sva ji povedala, da bi to vseeno rada probala pri njih in mi je rekla, da se bo posvetovala z dr. Rešem. Saj sva predvidevala, da se bo vse skupaj odvijalo zelo počasi, a ker se že 3 leta trudiva brez uspeha, tudi najmlajša nisva več, me zanimajo opcije samoplačniškega IUI-ja ali IVFja pri Rešu, ker so tu baje najkrajše čakalne dobe. Če katera ve, koliko okvirno to stane in kako prideš na vrsto za IVF na napotnico ali samoplačniško, bi bila zelo vesela [sm=smiley1.gif] Vsem, ki ste v postopkih pa želim veliko sreče in držim pesti, da kmalu zagledate [sm=rozacrtici.gif] Lp, A
|
|
|
|