|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: novemberke 2014
6.5.2014 12:27:58   
Zvezdica2014
Ma zoprno je. Hočeš nosit dnevne vložke, pa ti ginekologinja prbije, da čim manj oz.sploh ne. Ja haloha gospa, jaz še na šiht hodim in ne predstavljam si sestanka z mokrimi hlačami med nogam :)user posted image user posted image

Sem skoraj na koncu terapije. To, da teče - bo pač tekl skoz. Veselica do konca. Ampak vonj pa ne vem. Bom pa poročala kako smo rešili. Se mi zdi, da ni tako veliko napisano glede tega na netu. Večina ima težave okrog 30.tedna.

Vsaj slabosti so se nehale in utrujenost. In danes uradno nism mogla zapeti mojih najljubših kavbojk. Enkratno! Sem pač pustila odprte in čez dala črn širok bombažni pas in ekola, nihče ne opazi. user posted image

(odgovor članu Tejkiica)
Neposredna povezava do sporočila: 276
6.5.2014 12:54:11   
Tejkiica
Mislm ja res haloo z mokrimi hlačami brez vložka js nwm oni očitno mislijo da ceu dan lahko ležiš z brisačo med nogami kap resuser posted image
Najbolje da probaš še kaj izvleči iz nje na pregledu če bo kaj povedala boljšega kot to da ne smeš imeti dnevnih vložkov...
Joooj te gumbi dobro da je zdaj lepo vreme da imam lahko široke hlače z elastičnim pasom ker moje kavbojke se je že prah nabral ker sem se kar hitro začela reditiuser posted image

(odgovor članu Zvezdica2014)
Neposredna povezava do sporočila: 277
6.5.2014 12:54:24   
RH82
No, jaz spet cakam pri zdravniku, pri svojem G. Po telefonu mi je sestra omenila, da moram zaradi krvne skupine in krvavitve opraviti se enkrat test ICT. Zdaj pa cakam, da pridem na vrsto med vsemi narocenimi.
Me pa posteno moti razlika v mnenju dr iz urgence in tukajsnje sestre. Sestra hoce ob vsaki krvavitvi na urgenco, na urgenci pa pravijo, da prides samo, ce krvavis mocneje kot pri M, imas koscke, krce in vrocino.
Prav ne vem, koga naj zdaj poslusam?

Neposredna povezava do sporočila: 278
6.5.2014 12:57:51   
Zvezdica2014
Sestra? Kaj pravi zdravnica?

Jaz sem že nehala poslušati sestro pri ginekologinji, ker dela po liniji najmanjšega napora.

wohooooo, postala bom mami :)))

(odgovor članu RH82)
Neposredna povezava do sporočila: 279
6.5.2014 15:13:59   
Tejkiica
Ja poslušat sestre je res tko tko zato js rajši mal tud preberm po netu al pa kukr kol na kakšen drugačen način izvedet kaj o tem kar me zanima...ker jaz nisem najbolj zadovolnja s svojo ginekologinjo ker je bolj tihe narave in mi ne pove veliko tako da berem forume ali se pozanimam pri vasuser posted image ...
Kar se pa tiče urgence sem imela pa zelo različne situacije. prvič ko sem bila noseča in sem imela splav sme krvavela ampak ne veliko pa sm šla na urgenco in me je ena zdravnica res zelo lepo sprejela in se mi posvetila sem bila prejšnji teden na urgenci ker nisem mogla nič tako me je bolelo da sem bila ceu dan samo v klopčiču tudi na wc nisem mogla na vodo ker me je bolelo in sem naletela na neko zdravnico ki me je na hitro poslala domov in mi rekla nj do krvavitve ne hodm na urgenco in mi rekla da UZ-vaginalni lahko škoduje otroku zato nj ne hodm nazaj za vsak nič problem sem bila šokiranauser posted image tako da mal pobrskaj po forumih če je imela podoben primer ali kaj takšnega in bo najbolj zaziheruser posted image ....
Kaj pa si opravila pri zdravniku?

Neposredna povezava do sporočila: 280
6.5.2014 15:14:15   
RH82
No, sestra mi je povedala, da moram poslušati svojega G (pa je njeno mnenje, ki mi ga je vseeno povedala, bilo enako G). Na urgenco se gre ob kakršnikoli krvavitvi, sploh če se ponavalja, da se vidi, če je bejbi v redu. Je pa sestra v živo manj zoprna kot po telefonu. Sem jo danes slišala, ko je z drugo pacientko govorila po telefonu, ji ni šlo najboljš od rok. user posted image

Bejbi je bil spet v redu, spet je mal zrasel. Mi je pa G rekel, da je krvavitev najverjetneje zaradi posteljice, ki se še ni dvignila, ker je še malo zgodaj za to. Upam, da potem bo res bolje, ko se bo dvignila. Šla sem pa še na transfuzijo na ICT test, ker sem čist negativna (za kri), da vidijo, če je potrebna kakšna preventivna injekcija zaradi Rh-. Žal se pa s tem konča tudi tako željeni (že od oktobra) planiran dopust. user posted image

So me pa naživcirali zdravniki, nič čudnega, da sem imela na pregledu povišan pritisk. Se pa vsaj ne živciram več. Mi je pasalo malo user posted image spustit ven iz sebe, pa čeprav na forum.

Neposredna povezava do sporočila: 281
6.5.2014 15:18:06   
Zvezdica2014
Ti daj kr vn iz sebe. user posted image

(odgovor članu RH82)
Neposredna povezava do sporočila: 282
6.5.2014 15:38:09   
Tejkiica
Mah ne se sekirat kr se ne splača misli pozitivno in vse bo ureduuser posted image mi bomo pa s tabo držali pestiiiuser posted image ....
Sj prou da se izpoveš in daš vn svojo user posted image zato pa smo tukej sj use imamo kdaj take občutke in rabimo malo odpore in spodbude tako da ko boš hotela se kar user posted image na forumčkuuser posted image ... Zdej pa glavo gor da bo use tako kot mora biti in da bojo naši pikci pravi borci ko se tako borijo proti vsem tem vplivom in težavamuser posted image

(odgovor članu RH82)
Neposredna povezava do sporočila: 283
6.5.2014 16:30:42   
RH82
Hvala Tejkiica in Zvezdica! user posted image Je res lažje, če gre ven.

(odgovor članu Tejkiica)
Neposredna povezava do sporočila: 284
7.5.2014 10:27:31   
kitaristka
Zdravo! tudi jaz se pridružujem skupini...sem iz šaleške doline, bom pa posatala mlada mamica 2. doma imamo že 26 . mesečno punčko. kje se lahko pridružim v FB skupino?

kitaristka

(odgovor članu RH82)
Neposredna povezava do sporočila: 285
7.5.2014 12:57:21   
Tejkiica
Da se vam javim...sem iz ginekološke ordinacije mal prej prišla domov ker ko sem šla na wc sem na hlačkah opazila krvne madeže v pikicah in na papirju je bila sveža kriuser posted image ...itak sm usa panična letela v ordinacijo k je bla pr nas glih ta dan zaprta tko da sm šla v drug ZD in tam so me takoj uzeli preko vrste...sicer je ginekologinja rekla da ni nč narobe in da ona ne vidi sledi krvi v nožnnici tud UZ mi je nardila in moj sonček mi je prou veselo mahal z rokico prou lepo ga je blo vidt...je rekla da mu srček lepo bije in tud želodček je meu poun je rekla da je glih iz zajtrkauser posted image ...da bi me potolažla ker sm bla itak usa v šoku mi je nardila slikico da jo bom dala atiju v ponos da bomo imeli 200% fantkauser posted image ...ampak js sm še vedno nekoliko nervozna zdj te razumem RH82 kako je to sploh ker sem imela že enkrat tako in končalo se mi je s splavomuser posted image ...zdj se probam pomiriti in počivati ampak tega občutka ni lahko izbrisatiuser posted image

(odgovor članu kitaristka)
Neposredna povezava do sporočila: 286
7.5.2014 16:26:22   
RH82
Ojoj, Tejkiica. user posted image Držim pesti, da bo vse ok. Pri meni se tudi v soboto ni videlo sledi krvi v nožnici. Danes pa me stare krvi že manj, tako da računam, da se v nekaj dneh umiri. Mojemu +1 pa včeraj na UZ tudi ni nič manjkalo.
Kako daleč pa si po tednih, da se je videl že spol? Pri meni se prejšnji teden še ni videl, zdaj sem pa v 14. tednu.
Držim pesti, da bo vse v redu. user posted image

(odgovor članu Tejkiica)
Neposredna povezava do sporočila: 287
7.5.2014 19:52:33   
Tejkiica
Pri meni za zdaj ni vec sledi krvi ali kakrsnega koli izcedka tako da upam na najboljse...lezim ze ceu dan in upam da bo to pomagalo...
Jaz sem zdaj 14 2/7 in danes je dau na UZ glih tako nogice narazen da je rekla da se vidi res lepouser posted image
Sicer jaz se na UZ ne zanasam in pravim da kar bo bo sm da bo zdravouser posted image
Sem vesela da se tudi tebi umirja in gre na bolje drzim pesti za obe da bo use ureduuser posted image

(odgovor članu RH82)
Neposredna povezava do sporočila: 288
8.5.2014 10:05:27   
Ivaivi
Ojla vsemuser posted image
Danes sem imela 2.pregled,sem v 11.tednu, PDP prestavljen na 26.11.,velik je 4,3 cm, srcek bije 170 utripov/min,pa lih panckal jeuser posted image Hemoglobina imam 134 g/l in je rekla,da je to super. Zadnjic sem pozabila dopisat da imam 28 let.

Cez 2 tedna pa me caka nuhalna pri Strahovi v Domzalah-ze komaj cakamuser posted image

Drugace pa slabosti skoraj ni vec razen zvecer malo. V soboto sem imela rjav izcedek, ki je potem zvecer minil. Sem danes G vprasala od cesa bi lahko to bilo in je takoj rekla da ce sem pretiravala v kaksnih dnevnih opravilih. In res sem ribala balkon, ograjo, sla na fitnes uglavnem bila cel dan leteca in aktivna. In je rekla da telo samo sporoci kdaj je prevec. Tako da se zdej ne forsiram vec tolk.

Delim z vami en receptic za zdravo sladkanje, ko vam cuker pade user posted image
1 kavna skodelica ovsenih kosmicev,1/2 kavne skodelice kokosove moke, 2 veliki zreli banani, 1/2 100g tablice temne cokolade s 75% kakava, cimet.
Banani stlacis z vilico in primesas vse napisano. Nalozis na peki papir kot manjse kupcke in das na 175*C za 15 min v pecico. Meni so ohlajeni boljsi ker jih zaprem v plasticno posodico in se ovseni kosmici se malo navzamejo vlage banan. Poskusite, meni so TOPuser posted image

Lep dan vam zelim!
Se oglasim cez 2 tedna.

(odgovor članu Tejkiica)
Neposredna povezava do sporočila: 289
8.5.2014 13:35:30   
Tejkiica
Ivaivi čestitam za uspešen pregled in da je use ureduuser posted image
Ja meni so se dnevi do nuhalne vlekli kot da je en dan en mesec ko nekaj vneto pričakuješ je grozauser posted image
Jaz že tako ležim skos ker imam zelo močne krče in sem tudi imela izcedek ampak prou kri...pri tebi je lahko res da od hitrega tempa in prenapora se to zgodilo...samo da je zdaj use OK...

Hvala za receptuser posted image Da bomo pojedli tudi nekaj zdravega in ne samo Milka čokoladeuser posted image
Lepo bodi javi kako bo na nuhalniuser posted image

(odgovor članu Ivaivi)
Neposredna povezava do sporočila: 290
8.5.2014 14:40:02   
Zvezdica2014
omg...ja punce jst upam, da so teli izcedki res posledica vašega pretiravanja čez dan. Sedaj pa počivat!!user posted image

Sem pa vesela, da ste vse ok, da bejbiji pridno rastejo.

Vprašanje. Folk me sprašuje v katerem tednu sem. Ja kva jst vem. Če je 13 4/7. A to pomen da sm v trinajstem tednu al 14? user posted image Blond dobesedno :)))

(odgovor članu Tejkiica)
Neposredna povezava do sporočila: 291
8.5.2014 14:43:02   
Tejkiica
Ko bi delala da bi blo od tega bi usaj vedela zdaj pa sem res zmedena ker skos ležim in počivam od kar imam močne bolečineuser posted image ...no zdaj je res da potrkam use OK in nimam več krvavega izcedka...

Ja v 14tednu si...js kjer koli napišem ko mi računajo tedne piše da sem v 15tednu oz. sem pa 14 3/7 vedno pravijo da greš pač v 15 teden...

Neposredna povezava do sporočila: 292
8.5.2014 15:44:58   
Zvezdica2014
Tenks za pojasnilo :)user posted image

(odgovor članu Tejkiica)
Neposredna povezava do sporočila: 293
8.5.2014 18:31:22   
Ivaivi
Ja pri teh tednih je tako kot npr.pri letih. Ce si trenutno npr.stara 29 let,bos pa se letos praznovala 30, se rece da si v 30. letu.

Neposredna povezava do sporočila: 294
8.5.2014 18:58:04   
Tejkiica
NI za kaj Zvezdica2014user posted image Jaz sem tudi rabila nekaj časa da sem to vse skupaj pokapirala sem se s tem na spletu še pa još ukvarjalauser posted image ...
Sej veš tukaj smo da se sprašujemo in pomagamo iskati odgovoreuser posted image

(odgovor članu Ivaivi)
Neposredna povezava do sporočila: 295
8.5.2014 19:09:47   
RH82
Glede teh krvavih izcedkov je meni G rekel, da ni nujno, da so od kakšnih naprezanj, preveč dela ali česa podobnega. Midva sva v soboto po zajtrku šla sicer na kratek sprehod po ravnem okrog 45 min nekje. Se nisem niti zadihala, ker je bila res izi hoja, pa še prav pasalo mi je malo miganja na zraku, ker nisem imela 2 dni nič telovadbe zaradi praznikov. Popoldne, ko sem dremala, pa se mi je ulila kri... Mi je G tudi rekel, da miganje v tej fazi na krvavitev nima vpliva, se pa odsvetuje, ker je počitek bolj primeren.
Ko se meni tole neha, nameravam spet na telovadbo že zaradi dobrega občutka, da se malo raztegnem, bom pa verjetno že ta mesec zamenjala običajni pilate za nosečniškega, morda bo bolj na izi, čeprav pri dosedanjih vajah nisem imela nikjer težav, razen če sem imela žogo pod trebuhom.

(odgovor članu Tejkiica)
Neposredna povezava do sporočila: 296
9.5.2014 16:44:55   
Katka15
Živjo nosečke ;)

Da se vam po dolgem času malo oglasim...sem imela precej naporen teden v službi, z mojim zidava in še polno drugih opravil, tako da do računalnika sploh prišla nisem..
Skratka, berem vaše objave in ste me pošteno prestrašile..sem misllila, da je tisto kritično obdobje po večini mimo, a opažam da vas ima kar nekaj težav s krvavitvami.. držim pesti, da se ne ponovijo več!! Se tile naši user posted image mal hecajo z nami ane ;)
Kako pa ste drugače? Pri meni jutranje slabosti še kar trajajo, včasih tudi zvečer..najbolj pa me moti to, da še vedno nimam nekega apetita. Nobena hrana mi ne zadiši, a se vsakič trudim jesti, ker vem, da če ne bom jedla, mi bo pa sploh postalo slabo ane. Potem pa nekaj pojem, imam pa občutek, kot bi imela kamen v želodcu..vse me tišči user posted image Res si želim dobiti nazaj svoj apetit user posted image
Ivaivi, čestitke za uspešen pregled in naj ti čim hitreje mine do nuhalne user posted image

(odgovor članu RH82)
Neposredna povezava do sporočila: 297
9.5.2014 17:38:58   
Ivaivi
Katka15 zanimivo mi je to da vidim da imas 15.11.rok pa si imela ze 5.5.nuhalno(ne vem a sem prav prebrala). Jaz imam pa 26.11.rok pa imam sele 26.5.nuhalno..

Drugace pa sem imela podobne tezave kot ti sedaj glede apetita,tezek obcutek v zelodcu ipd. (saj sem tudi pisala o tem). Ampak pri meni je blo to tam v 7.,8.tednu pa je kake 2 tedna trajalo, potem pa se je vse skupaj ful izboljsalo. Pa ne vem a zato ker sem folno zamenjala-to mi je predlagala G, sem jedla Tifol potem pa zamenjala za Femibion 1. Pa pogret topel donat mi je ful pomagal,sploh zvecer pred spanjem ko sem mela obcutek da mi bo kar pocil zelodec, pa sploh nisem dosti jedla.

Upam da se ti kmalu umiri vse skupaj.
Lp

(odgovor članu Katka15)
Neposredna povezava do sporočila: 298
9.5.2014 19:21:50   
Katka15
Ivaivi, nuhalno sem imela ubistvu pri 12t3d...tako me je naročila...sem se pa res po enem tednu ko sem delala test kar naročila, ker so baje čakalne vrste :) Sem se pa za prvi pregled načakala...sem ga imela šele v 10t2d.

Tole z apetitom se mi pa veleče že nekje od 6 tedna dalje...pa sem imela tut že različne folne in je bilo povsod istouser posted image . Pa sej se tolažim, da bo minilo. Donata si pa niti ne upam pit, ker imam že tako prebavne težave. Me vsako jutrp takoj, ko odprem oči pošteno navije na wc :) Je bilo že tko čudno vse skupaj, da sem šla do zdravnice in par dni jedla linex, da se je normaliziralo. Zdej dva dni pa zopet ista zgodba. Potem si pa mislim, da bolje to, kot pa zaprtost. Hja nimamo kej ane...vsaj vemo, da otroček raste in mu je fajn user posted image

(odgovor članu Ivaivi)
Neposredna povezava do sporočila: 299
9.5.2014 20:16:47   
RH82
Glede pregledov je meni tudi hecno, da zelo različno naročajo. Jaz sem imela prvi pregled pri G planiran na točno polnih 10 tednov. Sicer sem potem pri 7. morala na pregled zaradi krvavitve. NS pa sem imela pri 12 tednih in 1 dan (glede na rast je bilo to še nekaj dni več). Pa mi je ta teden, ko sem spet uletela k G zaradi krvavitve, sestra nekaj omenjala, da sem NS imela pa pozno. Sem se naročila nekaj tednov prej in povedala, kdaj sem imela zadnjo M in da ne vem, koliko prej se je treba naročiti zaradi gneče. Pa se mi je zdelo to čisto ok, sploh če upoštevam, da je bil prvi uradni pregled pri G planiran pri 10 tednih.
Slabosti imam pa samo še občasno, zvečer, ko včasih malo pozabim jesti oz. če prezgodaj jem večerjo, postanem niti ne lačna, ampak samo sitna in slabo mi je, pa ponavadi pojem takrat malo kornfleksa z mlekom. Mi pa paše od tekočin samo hladno (mleko, voda, donat). Me je malo skrbelo, kako bo, ker se drugače spila vsaj 3-4 tople/vroče črne čaje tekom dneva (tudi poleti), zdaj bi pa samo ledeno hladno.

(odgovor članu Katka15)
Neposredna povezava do sporočila: 300
Stran:   <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Pripravite se na prihod dojenčka v 22 korakih
Se sprašujete, kaj početi naslednjih nekaj mesecev, dokler otrok ne pride domov?

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?