|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: novemberke 2014
18.5.2014 16:28:57   
Ivaivi
V BTC sta Mothercare pa Popek.

(odgovor članu savanah)
Neposredna povezava do sporočila: 326
18.5.2014 17:27:55   
november14
Zivijo user posted image ,

se ena, ki se vam pridruzuje user posted image , pdp 24.11., prva nosecnost, starost 30 let. Sem iz Kranjskega konca.

Jutri gremo na nuhalno, ze komaj cakam, saj je od prvega pregleda minilo ze kar nekaj casa.

Slabosti in utrujenosti so hvalabogu mimo, je bilo kar pestrouser posted image , trebuscek se mi pocasi ze pozna...

Toliko za enkrat od mene user posted image

LP

(odgovor članu savanah)
Neposredna povezava do sporočila: 327
18.5.2014 17:28:31   
RH82
Jaz živim precej blizu BTCja, ampak nisem kaj preveč navdušena nad kupovanjem. Še po hrano rajši pošljem partnerja. user posted image No, nakupujem rada samo v kakšnih knjigarnah, ko se me pa ne da ustaviti. Res bo treba malo prebrskat, kakšne trgovine so v BTCju. Sem pa razmišljala, da če že kupim dražje hlače, da je potem fino, če jih lahko nosim tudi brez 'trebuha', zato bi jih bilo fino tudi pomeriti še brez trebuha.
Drugače pa mi ne bo treba veliko kupovat za dojenčka. Oblačila dobim od starejših nečakov in nečakinje, tako da bo dovolj ne glede na spol. Imam pa doma že več kot 2 leti eno mini majčko za bejbija z napisom moje naljubše skupine, ki sem jo dobila za darilo malo za hec. Ostalo pa bo treba se še odločiti, ker nekaj stvari bom lahko verjetno res dobila od starejših nečakov.

(odgovor članu Ivaivi)
Neposredna povezava do sporočila: 328
18.5.2014 18:33:33   
Katka15
Hej hej, jes pa po pravici povedano nisem skoraj nič na računalniku, večino pregledam kar na telefonu, tako da vas kar spremljam, ampak sem bolj lena za odpisovat prek telefona ;) kar se tiče nosečniških hlač, jih imam nekaj na podstrehi od sestre, ampak jih še nisem odkopala..večinoma nosim kar tiste raztegljive jeans hlače, kao pajkice oz.legice..za poleti imam pa tudi že kupljene pajkice, v omari pa že od prej precej tunik, tako da v strašno nabavo ne bom šla..z mojim zidava, pa je treba šparat ;) kar se tiče oblekc in stvari za bejbija imam pa ravno tako vse doma od sestre, za punčko in fantka in oba sta novembrčka, tko da se bo vse poklapalo ;) za kupit imam edino banci, stolček za hranjenje, ležalnik in varuško. Pa seveda kakšne duduce in podobno. Zanimivo mi je, da me nabava splih še ni zamikala, ker ko sem par let nazaj zvedla, da bom tetka, sem šla takoj po enga pajacka in sem stalno hodila v otroške trgovince..čakam, da me evforija prime :)

(odgovor članu savanah)
Neposredna povezava do sporočila: 329
20.5.2014 18:20:58   
RH82
Mene jutri čaka nov pregled, sem pa v 16. tednu. Krvavitve so se ustavile šele ta vikend, ampak bolje pozno kot nikoli. Sem pa imela prejšnji teden še službeni zdravniški pregled in sem danes dobila izvide hematoloških in biokemičnih preiskav. Razmišljam, da jih jutri kar pokažem G, ker so nekatere vrednosti izven območij. Sicer sem pričakovala, da bo pisalo, če moram izvide nesti splošnemu zdravniku, če bi bilo kaj izven območij. Pa malo mi je hecno, da piše, da sem zmožna za delo z omejitvami (nosečnost pa ni nikjer omenjena).

Kako ste pa ostale? Upam, da vam sonce v teh dneh paše in da se super počutite.

(odgovor članu savanah)
Neposredna povezava do sporočila: 330
21.5.2014 8:08:01   
savanah
Rh82,dobro opravi danes na pregledu in seveda pprocajuser posted image . In siper da so se krvavitve ustavile, vazno da so se,tako da sedaj lahko res uzivas v nosecnosti.
A je kateri se kaj slabo ? Pri meni je spet obdobje slabosti zvecer..no vsaj cez dan sem ok.
Ksj pa prebava? Joj jaz grem tako tezko na wc da me potem vse boliuser posted image ,pa se ne upam se prevec napenjatuser posted image
Drugace pa ja uzivajmo na soncku se te tri dni, ma me prime da bi sla kar na morje.user posted image
Punce uzivajte!

(odgovor članu RH82)
Neposredna povezava do sporočila: 331
21.5.2014 11:40:44   
Ivaivi
Vse se bo izslouser posted image sporoci kako pa kaj! Drugace pri meni je slabost prisotna samo se malo zjutraj(sem v 13.tednu)-moram nekaj pojest takoj, ker se ful lacna zbudim. Prebava pa cisto ok,kot prej preden sem zanosila-redno in vsak dan. Pa zanimivo glede na to da jemljem Elevit,ki ima dosti zeleza,saj sem prebrala dosti postov kjer so zenske imele tezave z zaprtostjo. No ze trkam user posted image . Drugace sem pa skooos lacna-prav neverjetno! Dokler ne pojem nekaj toplega-kosilo, se sploh ne morem nasitit. No pa sej posegam bolj po zdravih zadevscinah, da ne bom prevec shajala-je se 6 mesecev pred manouser posted image

Oh se 5 dni do nuhalne! user posted image

Uzivajte*

(odgovor članu savanah)
Neposredna povezava do sporočila: 332
21.5.2014 13:21:41   
šebela
Pozdravček!
Jaz sem imela včeraj nuhalno in zgleda vse ok, prav vse se je lepo videlo. Tudi mednožje in verjetno bo fantek. Tamala si itak želi bratca, pa naj bo po njeno. Edino kar mi bo žal za vse lepe cotke, ki jih imam od nje in jih bomo zgleda mogli dat naprej, bi bilo prav fajn če bi jih še ena moja punca ponosla. Tako pa morem vse na novo nabavljat, no saj veliko bomo dobili. Opremo pa itak imamo že vso, tako da razen malenkosti ne rabimo nič. Pa tudi jaz moram mao v nabavo za hlače, čeprav so mi trenutno še prav, pa zdaj bo poletje in poletne imam tako ali tako dosti tako ohlapne ali na elastiko in krila, tako da nekaj preveč se ne mislim zalagat s cotmi.
Vse srečo vsem ob prihajajočih pregledih, jaz ga imam tudi spet v ponedeljek.

(odgovor članu Ivaivi)
Neposredna povezava do sporočila: 333
21.5.2014 20:50:53   
RH82
Pri meni je bil danes pester dan. Se je začel že ob sedmih z obiskom pri zobarju, samo kot kontrola, pa je bil zobar mal razočaran, ker mi zdaj nič ne sme delati po zobeh (je tut povedal, da so v redu), Imam enega takega res finega zobarja. Pa komaj mi je uspelo vse narediti v službi, pa sem že morala šibat k G. Za laboratorij sem morala dati samo urin, pa še ni bilo izvida. Me je pa presenetilo, ker me o krvavitvi ni nič spraševal, v smislu, če je zdaj konec. Me je samo zmeril čez trebuh in poslušal utrip - čeprav je meni zvenelo bolj kot šumenje s kolcanjem. Sem pokazala še krvne izvide, ki sem jih dobila v službi, pa je bil zadovoljen, da imam hemoglobin 123, da nisem slabokrvna, ostalih vrednosti pa ni nič komentiral (sploh tiste, ki niso v referenčnem območju). Mi je pa pasalo, da sta bili danes 2 čisto drugi sestri tam, ni bilo nekega zasliševanja kot prejšnjič, Pa še hitro sem bila na vrsti, sem samo nekaj strani uspela prebrati v knjigi. Pa kg so mi hecni, se mi zdi, da je zelo odvisno od oblačil, ki jih imaš na sebi. Doma se tehtam 1x tedensko, ponavadi ob sobotah, ko se zbudim, pa samo v perilu in imam že ves čas isto težo. Pri G pa sem prvič imela +1 glede na domačo, drugič enako kot doma (sem bila v trenerki), danes pa +2 glede na domačo. So očitno kavbojke težje od tanke trenerke. user posted image
Naslednjič pa me čez 5 tednov čaka morfologija. Me je moj malo takoj razočaral, ker je ugotovil, da bo takrat cel teden odsoten, ampak sva se že zmenila, da pride tisti dan v Lj, da bo zraven (da vidi, če je punčka ali fantek). Opažam, da sem med tistimi, ki bomo najbolj zgodnje v novembru. Uradno sem 15 5/7, od zadnje M pa je 4 dni manj.
Danes me je mama malo okregala, ker še nisem povedala teti (njeni sestri, s katero se sliši vsaj 1x dnevno). Ko sem oznanila doma, sem nameravala še na obisk k teti, ker me že dolgo ni bilo, pa sem omenila, naj ji nič ne govori. Me je mama kar presenetila (ker je čveka in ker s teto res veliko in pogosto govori), da ona ni še nič omenila in da mora zelo paziti, da se ne zareče. user posted image Moram hitro splanirati en obisk, samo ko se mi ne da na kratko tja... Je dobra ura vožnje in mi potem paše dalj časa biti tam, da obredem še sestrične, pa grem svečke prižgati starim staršem.. Da je tako na izi.

(odgovor članu šebela)
Neposredna povezava do sporočila: 334
21.5.2014 23:20:26   
arcanum
No, da vam še jaz poročam user posted image

V ponedeljek smo imeli nuhalno in izvedeli, da bomo imeli zdravo navihano pupo user posted image Ginekolog je rezultate ocenil kot super, čeprav, ko sem po ostalih forumih brala kakšne imajo druge punce, se mi moji zdijo kar povprečni. Ampak, glavno da je zdrava, nosek lepo viden, srček bije, 5 prstekov (vsaj na levi roki) user posted image Se mi je pa prestavil PDP za cel teden iz 29. na 22.11. Torej s petkom začnemo 15.teden...kako čas leti!

Drugače sem od začetka pa do zdaj šla 3,5 kg gor, kar se mi na mojo "majhnost" že pozna. Trebuh tudi imam že rahlo izbočen, v kavbojke se še spravim, ampak ne več za dolgo. V službi sicer nosimo službene srajce, katere sem že morala zamenjati za majce, saj sem v njih bila prava safalada. Prsi so mi že zdaj kar precej zrasle, tako da me je kar strah, kake še bodo do konca...

Kar se tiče stvari, pa imamo to srečo, da bomo precej dobili od ostale družine, tako da nama ostanejo samo malenkosti, kot so varuška, igrače, plenice, stvari za nego...

Počutje se je normaliziralo, edino me občasno zgrabi kakšen glavbol, ampak sem že odkrila recept tudi za to - čokoladni muffin dela čudeže! user posted image

(odgovor članu RH82)
Neposredna povezava do sporočila: 335
22.5.2014 18:53:47   
pumpkinka
Pozdravljene punce!

Od vas se poslavljam, nasega malcka smo namreč danes izgubili.

Lp, pumpkinka

(odgovor članu arcanum)
Neposredna povezava do sporočila: 336
22.5.2014 19:09:05   
RH82
Ojoj, Pumpkinka, tole pa ni lepa novica. user posted image user posted image

(odgovor članu pumpkinka)
Neposredna povezava do sporočila: 337
23.5.2014 7:17:19   
Ivaivi
Grozno user posted image

(odgovor članu RH82)
Neposredna povezava do sporočila: 338
25.5.2014 11:34:40   
Simona26
Pozdravljene punce user posted image

tudi jaz imam PDP novembra, ginekologinja je določila PDP 10.11. na nuhalni pa so rekli 3.11., tako da prvorojenca/prvorojenko pričakujeva nekje vmes user posted image . Z veseljem bi rekla, da je šlo do sedaj vse gladko, ampak sem imela vse simptome ki so tipični za nosečnice. Od slabosti do utrujenosti, trenutno imam hude vrtoglavice in občasne glavobole ter krče. Zdravnica mi je priporočila kavo ali zeleni čaj ker imam že tako bolj nizek pritisk. Za krče pa (nagravžne) šumeče tablete Magnezija. Drugače sem imela že tri preglede in vmes nuhalno svetlino, vse ok in po planih (razen velikosti, malo prehiteva). Naslednji pregled imam šele 7.7., takrat bo tudi opravila morfologijo. Po mojih pdatkih se to opravlja v 20. tednu in ne v 22. ali 23. tednu...katera kaj ve?

Drugače pa vsem, ki so izgubile sožalje in držim pesti, da bo naslednjič vse vredu.

(odgovor članu Ivaivi)
Neposredna povezava do sporočila: 339
25.5.2014 15:15:05   
srursa
Pozdravljene punce.

Pumpkinka user posted image user posted image
Berem vas redno, sam pisem ne, ker se moram prijavljat in na telefon mi glih ne gre pisanje.
Drugace pri meni nic novega, pregledi ok. Naslednjic imam morfologijo.

(odgovor članu Simona26)
Neposredna povezava do sporočila: 340
26.5.2014 8:03:33   
arcanum
Dobro jutro!

Mene pa zanima, če že katera čuti user posted image gibe? Kolikor sem brala, naj bi se začeli v tem mesecu...Sicer sem sama včeraj zvečer začutila nekakšno hitro valovanje v desnem delu nad maternico, ampak nisem prepričana če je to res to, tako da čakam ponovitev user posted image

Se že mažete s kakšnimi kremami proti strijam? Sama imam eno kokosovo maslo z dodanim vitaminom E, je fajn mazljivo, ne vem pa če bo tudi učinkovito...kupila sem ga pa v Muellerju. No, bomo videli čez par mesecev.

Uživajte v današnjem sončku!

(odgovor članu srursa)
Neposredna povezava do sporočila: 341
26.5.2014 10:17:24   
Simona26
Jaz samo čutim nekaj podobnega brcanju ali premikanju, ko uležem v posteljo pred spanjem, pa še to ne vsakič. Drugače se je pa že na nuhalni vidlo da je precej živahen, zato tudi nisva izvedela spola 😞

(odgovor članu arcanum)
Neposredna povezava do sporočila: 342
26.5.2014 15:31:18   
srursa
živjo.
GLede gibov pred 14 dnevi sem imela občutek kako da nekaj čutim, sedaj pa nič. Grem pa že v 19 teden.
jutri grem dati urin, ker na zadnem pregledu ni bilo v redu. Upam, da bo, ker drugače bom dobila antibiotik.

(odgovor članu Simona26)
Neposredna povezava do sporočila: 343
26.5.2014 15:34:26   
srursa
se glede kreme sem pozabila pokomentiratuser posted image
Začela sem uporabljat kremo iz dm mama, meni je fajn.
Do sedaj nisem dobila se nobene strije, bom vidla kako bo tokrat.

(odgovor članu srursa)
Neposredna povezava do sporočila: 344
26.5.2014 17:20:15   
RH82
Glede morfologije se res vedno govori v 20. tednu. Se mi pa zdi, da je odvisno od G, kdaj naroča. Jaz sem npr. naročena v 21. tednu in je na zadnjem pregledu, ko so mi dali datum za morfologijo, bila tudi druga sestra, ki je na glas vprašala, če ta G naroča pa tako zgodaj. Se mi zdi, da kak teden ali dva kasneje tudi ni narobe, ker je verjetno fino, da je baby dovolj velik, da se vidi vse, verjetno pa spet ni fino, da ni prevelik. Je pa verjetno res veliko odvisno od sistem, ki ga ima G.

@arcanum: Jaz tudi še nič ne čutim gibov ali premikanja. Sem pa v 17. tednu, tako da je še prezgodaj (se mi zdi). Na nuhalni je bil precej živahen in se je stalno nekaj vrtel ali brcal. Nam so na predavanju v ''Šoli za zgodnjo nosečnost'' omenjali metuljčke kot prvi znak gibanja, ki ga čutiš. Sem pa potem na internetu bolj zasledila, da naj bi bilo podobno kakšnim premikom črevesja... Nimam pojma, kako naj bi to izgledalo. Ko bo dovolj razločno, bomo že vedeli, kdo se premika. user posted image

Se pa nič ne mažem s kremami. Tudi glede strij se ne sekiram preveč. Če se kdaj že namažem, ko imam bolj suho kožo, uporabljam kar Niveino mleko ali pa navadno Nivea soft kremo. Pa še to se bolj redko spomnem.

Je pa tudi res, da trebuh se mi nekaj preveč še ne pozna. Še vedno nosim normalne kavbojke in hlače, pa majice tudi. Se mi samo zdi, da je popoldne ali kdaj zvečer videti bolj napihnjen. Tudi pri teži sem glede na domačo tehtnico še vedno na ničli (imam malo zaloge že od prej). user posted image

(odgovor članu Simona26)
Neposredna povezava do sporočila: 345
26.5.2014 21:46:43   
Ivaivi
Ojla ;) Danes sem koncno docakala nuhalno in izvidi so v redu user posted image . Tveganje je 1:4637,NS pa 2,0 mm. Bila sem pri dr.Strahovi v Domzalah in je res topla oseba in prava strokovnjakinja. Bo pa user posted image in smo ga mogl kar fajn porukat da se je pokazu user posted image

Tako da folno z vitamini je rekla, da lahko neham jemat,sploh ce imam dobro kri.

Glede mazanja z olji/kremicami- trenutno imam arganovo olje in pa loccitanovo mandljevo. Kolegice so mi zelo priporocile Mustelo proti strijam,ki je baje top, tako da si bom kasneje to nabavila, ko porabim olja.

Lepo se imejte in cuvajteuser posted image

(odgovor članu RH82)
Neposredna povezava do sporočila: 346
26.5.2014 22:15:40   
november14
Zivjo

Spet se malo oglasam, prejsnji teden smo bili na nuhalni v Dravljah. Res je cudovit obcutek videti otrocka user posted image , izvidi so o.k. in baje nosim deklico :-). 3d slikici se ne moreva načuditi :-).

Tudi v sluzbi sem povedala da sem user posted image in je bilo lepo sprejeto, tako da se mi je odvalil velik kamen od srca user posted image in zdaj lahko sprosceno uživam v user posted image

... trebuh si mazem z Loccitanovim 100% karitejevim maslom, vsec mi je ker nima nekega vonja in tudi obcutek na kozi ni motec. Zanj sem slisala veliko pohval in je uporaben tudi za marsikaj drugega.

Minila pa je tudi utrujenost in slabost, ze priblizno 14 dni sem bolje, sem pa v skoraj 14t.

Uživajte nosecnost user posted image

(odgovor članu Ivaivi)
Neposredna povezava do sporočila: 347
28.5.2014 13:42:18   
Katka15
Živjo punce, spet sem vas malo zanemarila..čas čisto prehitro teče :/ skratka dobrodošle vse nove srečke nosečke in čestitke vsem za uspešno opravljeno nuhalno :) jaz sem pa ravno danes iz pregleda in je vse ok, maternični veat dolg in zaprt, srček pa lepo bije, kar sem vidla preko vaginalnega ultrazvoka..drugače pa bore malo novic iz tega pregleda, je bilo precej na hitro. Naslednjič, 30.6.imam pa morfologijo..juhuhu. Kako ste drugače? Počutje kaj boljše? Pri meni so slabosti vglavnem minile, zjutraj sem še malo švoh, čez dan pa gre ;) edini kar opažam, da mi med vožnjo postaja slabo :/ Kar se pa tiče kremc in mazanja, pa to počnem že od vsega začetka, najprej sem imela od Dvorca Trebnik kokosovo maslo, zdaj imam neko olje prav za nosečnice, drugače pa sem na lovu za karitejevim maslom, samo najti ga še moram ;) lep pozdrav vsem in lepo božajte svoje trebuščke ;)

(odgovor članu november14)
Neposredna povezava do sporočila: 348
28.5.2014 16:28:22   
RH82
Pri meni je zatišje, pregled je šele čez en mesec - bo že morfologija. Gre kar hitro oz. vsaj ta mesec je hitro minil. Konec tedna bom že 17 tednov (4 meseci) in se mi sliši veliko. Sicer pa vseeno malo ''letam'' okrog zdravnikov, ker so mi na službenem pregledu odkrili povišane jetrne encime, pa je mojo osebno zdravnico zaskrbelo in me je dala testirat ša za hep C in na ultrazvok. Hep C me sploh ne skrbi, ker sem krvodajalka in bi mi že od tam obvestili, če bi bilo kaj narobe oz. me ne bi že dvakrat klicali, odkar sem noseča. Se mi pa zdi, da so bile vrednosti višje zaradi nosečniške obremenitve jeter. Odkar sem noseča, sem pri zdravnikih več kot prej v nekaj letih skupaj. user posted image

(odgovor članu Katka15)
Neposredna povezava do sporočila: 349
29.5.2014 15:15:05   
Sneguljčica69
Pozdravljene!
Še ena nova na forumu, ki novembra pričakuje. Mislim, da bo kar pestro to klepetanje tukaj gor..različne informacije, izkušnje, občutki, ...

No v glavnem sem iz Primorske, pričakujeva pa prvič in zaenkrat je vse ql. Nuhalna je šla že zdavnaj mimo (pred enim mesecem), drugi pregled pri G tudi in je vse lepo in prav. Spola nočeva vedet.. In kooomaj čakava november. Naj bi bil 12.11., na nuhalni so nama rekli 7.11. Blizu Martinovega v glavnem :-)

Trebušček se mi še nič ne pozna, sem pa v 16. tednu.

Čestitke vsem tu gor, ki ste v takšnem stanju kot jaz :-)

(odgovor članu RH82)
Neposredna povezava do sporočila: 350
Stran:   <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zakaj veliko žensk spontano splavi pred 12...
V prvih tednih nosečnosti večino žensk preseneti statistika: ena od treh nosečnosti se spontano konča v prvem trimesečju...
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?