|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: novemberke 2014
29.4.2014 13:46:57   
Tejkiica
Js sm tud brala da so te a-z mama kr uredu tko da js jih bom tud verjetno po pregledu v 16.tednu začela jemati...
Kako ste drugače? Kako počutje?
Js sm že kar malo bolje slabosti so še tu in tam ampak precej bolje...user posted image

(odgovor članu savanah)
Neposredna povezava do sporočila: 251
29.4.2014 16:36:20   
RH82
Glede na strokovno literaturo je največji poudarek na jemanju folne do 12. tedna, ko se razvija in zapira nevralna cev. Glede na to ni več toliko pomembno, da se po tem času še jemlje folno kislino. Pa tudi ni važno, da se jo jemlje skupaj 12 tednov, ampak bolj, da se jo začne jemati čimprej, ko se zanosi oz. lahko že prej. To, da se jo jemlje že prej, je bolj za delat zalogo za potencialno nosečnost. Nekateri ginekologi pa samo svetujejo folno v zgodnji nosečnosti, potem pa ne več oz. jih ne zanima.

(odgovor članu Tejkiica)
Neposredna povezava do sporočila: 252
30.4.2014 13:43:37   
Tejkiica
Ja no js bom rekla kukr keri pašeuser posted image
Kako ste drgač? user posted image
Moje počutje je kar uredu sm učer sm mela neznosne krče tako da sem ceu dan preležalauser posted image

(odgovor članu RH82)
Neposredna povezava do sporočila: 253
30.4.2014 14:26:59   
Zvezdica2014
oj! Evo včeraj sm opravila nuhalno. Malo sem bila šokirana, k je bil dojenček krepko večji od zadnjega ultrazvoka. Kdaj je tok zrastu? user posted image
Sicer vse ok. Važno, da je mali spal ko ubit, smo ga komaj zbudili :)))user posted image

Počutje veliko bolje. Vrnila se mi je energija in ne hodim spat ob 20h. Veliko več sm lahko na nogah in celo kaj pospravim po šihtu. user posted image

(odgovor članu Tejkiica)
Neposredna povezava do sporočila: 254
30.4.2014 14:46:41   
Tejkiica
Zvezdica2014 čestitam da je vse uredu to je lepo slišatuser posted image
Ja pri nas je bil tudi malo manj živahen kot na prejšnih pregledih ampak je pa na vsake toliko brcniluser posted image
Jooj jaz še zdaj hodim spat pred 20.00 nobenega filma ne morem pogledat...pa tudi na nogah zelo težko me takoj začne odspodaj tiščat tašča pravi da lahko da bom nizko nosila mislite da lahko to pomeni da me tišči če predolgo stojim?

(odgovor članu Zvezdica2014)
Neposredna povezava do sporočila: 255
30.4.2014 15:19:38   
Zvezdica2014
Ma dej ti čim manj poslušaj tašče in "pametne" nasvete naših babic.user posted image Vsaka drugače nosi, vsaka ima drugačno nosečnost. Ene raztegovanje maternice občutijo tako in drugače. V 13.tednu se precej umiri - počutje, slabosti, raztegovanje, pritiskanje itd...

Če si utrujena, si pač utrujena. Izkoristi in malo polenari. Še bojle, če najdeš tok energije, da greš vn na sprehod. Ne bo dolgo trajalo tole. Ne poznam nobene, ki bi celo nosečnost spala od 20h dalje in nosila dojenčka tako nizko, da tud stat ni mogla. hehe

Malo za šalouser posted image

(odgovor članu Tejkiica)
Neposredna povezava do sporočila: 256
30.4.2014 20:25:05   
RH82
Tudi jaz sem imela včeraj nuhalno. So bili dobri rezultati, dojenček je pa v 2 tednih od zadnjega pregleda zrasel 3 cm (skoraj x2). Sem bila v centru v Dravljah in mi je bilo všeč. Zdravnica je bila zelo prijazna, naju je oba s partnerjem lepo sprejela, pa ker sva bila oba še malo ''lesena'', naju je uspela kar fino sprostit. Je pa zraven ves čas malo klepetala in opisovala, kaj vse se vidi na ekranu. To se mi je zdelo super, ker vsega ne znam prepoznat, tako pa je bilo veliko bolj zanimivo spremljati. Na koncu je bilo pa najbolj važno, da je vse ok.

Tako je bil za naju včeraj tudi uradni dan. Sodelavke v službi so bile zelo navdušene, ožja družina pa tudi. So bili kar malo presenečeni vsi. Ampak pozitivno. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 257
2.5.2014 11:38:41   
Tejkiica
Ja jaz tudi upam da se bojo te krči in raztezanje umirilo ker na trenutke kr zelo boli.
Ja res je bulš manj druge poslušat in počasi spoznavat svoje telo samuser posted image
Včeraj smo imeli nek turnir za 1.maja in sem bila presenečena ker sem zelo dolgo lahko stala na nogah da sem navijala za našeuser posted image user posted image
Upam da ste vse lepo preživele praznike in se imele lepo kjer koi ste bileuser posted image

(odgovor članu RH82)
Neposredna povezava do sporočila: 258
2.5.2014 16:23:05   
RH82
Jaz sem te krče prvič občutila danes ponoči, pa sploh nisem takoj ugotovila, kaj me moti oz. kaj mi ne paše. Mi je bilo pa težko najti udoben položaj. Na boku mi nikakor ni pasalo, na hrbtu pa je bilo boljše.
Praznike sva pa izkoristila za širjenje novice družini in nekaj prijateljem.

(odgovor članu Tejkiica)
Neposredna povezava do sporočila: 259
2.5.2014 20:20:36   
Katka15
Hej hej, da se vam malo oglasim iz morja..sem prišla do wi-fija..najprej čestitke RH48 za uspešno opravljeno nuhalno..lepo je brat to navdušenje..mene oz.naju pa čaka v ponedeljek..čustva pa so pomešana z veseljem, pričakovanjem in malo skrbi, če bo vse ok. Kar se pa tiče krčev, sem pa ke vesela..zelo redko čutim malo raztezanja, je pa res da sem že zaradi utrujenosti od vsega začetka jemala po eno tableto Magnesola..mogoče pale pomaga ;) lep deževen večer v objemu svojih najdražjih vsem skupaj.

(odgovor članu RH82)
Neposredna povezava do sporočila: 260
3.5.2014 9:36:59   
nosečka2
Jaz pa imam nuhalno šele naslednji ponedeljek sem že tako neučakana, ker bi rada videla koliko smo že zrastli... Tudi jaz imam občasno krče, moram kar pazit da ne delam kakšnih hitrih gibov takoj začutim krče bom probala z magnesolom, če bom le uspela priti do lekarne... Drugače mi pa vsi govorijo da moram dost jest pa kaj vse moram jest da bo vse ok...
Praznike pa smo preživeli doma, sva malo lenarila...

(odgovor članu Katka15)
Neposredna povezava do sporočila: 261
3.5.2014 13:15:27   
ursika01
Hej srečke nosečke :))
ustvarjeno imamo tud FB skupino - NOVEMBRČKI 2014 user posted image , in če katera želi se nam lahko pridruži, ker pa je skupina skrita, mi naj pošlje pod zasebno sporočilo ime in priimek in jo lahko dodam.

Uživajte, čeprav je bolj slabo vreme user posted image

(odgovor članu nosečka2)
Neposredna povezava do sporočila: 262
5.5.2014 8:15:24   
Tejkiica
Katka15 drzim pesti da bo danes vse uredu in uzivajta v tem prelepem trenutku ko bosta gledala svojo pikicouser posted image ...
Kar se pa krcev tice mogoce mi magnesol pomaga pijem ga 3x dnevno kot mi je rekla ginekologinja ampak so se vedno prisotni in obcasno kar v mocni obliki kar ni prijeten obcutek ampak bomo ze potrpeli...pri teh bolecinah usaj vem za koga greuser posted image ...
Iscem pa vsak vecer polozaj kako bom zaspala saj mi nic ne odgovarja tako da tudi spim bolj malo ponociuser posted image ...

Kako pa se kaj pocutite? Slabosti so se prisotne?
Uzivajte noseckeuser posted image ..

(odgovor članu ursika01)
Neposredna povezava do sporočila: 263
5.5.2014 8:46:27   
Katka15
Tejkica hvala za lepe misli in želje ;) sporočim kako in kaj..malo nervoze je vseeno prisotne. Magnesol naj ti pa le prime.. Pri meni so slabosti še vedno malo prisotne, ampak vsak dan drugače. Enkrat imam čez cel dan čuden občutek v želodcu, danes spet jutranja slabost z bruhanjem, drugič sem pa dva dni uredu :) bo že minilo ane :)

(odgovor članu Tejkiica)
Neposredna povezava do sporočila: 264
5.5.2014 11:50:09   
Tejkiica
Sporoči takoj ko izvešuser posted image
Meni je to zelo lepo brati tudi druge izkušnje in občutkeuser posted image
Slabostiuser posted image joooj...ja kar se še ne nehajo...zvečer je obupčez dan mi dajo mer a proti večeru nimam merauser posted image
Pol si boga če imaš slabosti z bruhanjemuser posted image
Ja jaz se tudi tolažim da bojo kmalu minile slabosti in krčiuser posted image

(odgovor članu Katka15)
Neposredna povezava do sporočila: 265
5.5.2014 12:13:46   
Katka15
Evo mene....čist veselaaaaa ;) dete je bilo precej živahno, je skos neki poskakval in se praskal po obrazu ;) Zdravnica ga kar ni in ni mogla prehvalt kok je lep in kok so dobri rezultati, tko da mi je pošteno odleglouser posted image Spola pa še ni točno določla..je rekla, da je še prekmalu..sicer nama je pokazala kje se vidi in je moj ves ponosen reku, da bo dec, pa ga je hitro po žensko utišala user posted image je rekla, da ji sicer bolj na punčko kaže, ampak da se lahko še vse spremeni, tko da bomo še malo čakaliuser posted image Je pa potem v avtu prišlo za mano, ko sem dojela, in sem potočila nekaj solzic srečeuser posted image Kar se tiče slabosti, nisem neki hudo boga, ampak ravno tok slabega počutja, da ti najeda...lahko bi blo še veliko huje. To se da zdržatuser posted image

(odgovor članu Tejkiica)
Neposredna povezava do sporočila: 266
5.5.2014 12:26:50   
Pink_lady
živjo punce

Kako ste? jaz sem zadnje dni čisto boga, slabosti, utrujenost... v glavnem samo spala bi, od hrane pa komaj kaj spravim vase.

Me veseli da se nam je pridružilo kar nekaj novih srečk user posted image

Seznam pa se bom potrudla uredit v kratkem, lahko pa katera ki zna delati s temi stvarmi tudi prevzame, ne bom čisto nič jezna :D

(odgovor članu Katka15)
Neposredna povezava do sporočila: 267
5.5.2014 13:02:58   
RH82
Pri meni je bolj čudno. Sem bila v soboto na urgenci zaradi nekaj velikih kapelj sveže krvi. Mi je pa zdravnica povedala, da zaradi tega ni treba hodit (razen če bi bila krvavitev močnejša kot menstruacija ali pa prisotne bolečine in povišana temperatura). Na urgenco me je pa že v začetku ''usmerila'' med. sestra pri G. Po temeljitem pregledu je zdravnica zaključila, da je vse ok z mano in bejbijem, da ni nikjer sledu o krvi ali kakšnem vzroku, ki bi lahko povzročal tako lahko krvavitev. Je pa tudi rekla, da so take mini krvavitve pogoste pri nosečnicah in če je vse ok, da ni treba skrbeti. Vseeno imam zdaj 2 dni prosto v službi, nato pa planiran dopust z avionom na eno strokovno srečanje, ki se ga veselim že od oktobra. Za zdaj računam, da grem 100%, dokončno se pa odločim v sredo. Imam pa namen tudi tam počivat, ker ne bo preveč natrpan program.

@Katka15: Super za nuhalno. user posted image

(odgovor članu Pink_lady)
Neposredna povezava do sporočila: 268
5.5.2014 14:38:15   
Tejkiica
Katka15- Superr sem vesela zateuser posted image user posted image ...lepo da je bilo use uredu in da je živahe prav lepo jih je že zdaj gledat kako poskakujejouser posted image user posted image ...
RH82- sam da je vse OK in da ni nič hujšegauser posted image ... Nas že zdaj radi preplašijo na hitro ane?user posted image

(odgovor članu RH82)
Neposredna povezava do sporočila: 269
5.5.2014 16:21:26   
RH82
Ja, meni moj kar nagaja, čeprav mislim, da ni kriv dojenček. Glede na temeljit pregled je dežurna izločila vse možnosti za krvavitev, pa je še vedno minimalna. V bistvu sem včeraj in danes samo ponoči opazila malo izcedka, čisto redkega, čez dan pa sem ter tja ravno toliko, da je kakšna pikica na dnevnem vložku. Se niti ne obremenjujem več s tem, ker se sicer dobro počutim. Moti me, da je lepo vreme in bi lahko šla ven na sprehod, pa raje ostajam doma in se valjam po kavču. user posted image

(odgovor članu Tejkiica)
Neposredna povezava do sporočila: 270
5.5.2014 19:03:21   
Tejkiica
Verjamem da te malo muči zaradi vremena ampak lepega vremena bo še veliko saj je še celo poletje pred namiuser posted image
Zdaj raje počivaj da bo vse OKuser posted image
Jaz kadar imam kaj frej raje se uležem pa si okno odprem da usaj vidim kako lepo je na sončku če že nisem na njemuser posted image ...
Drugače RH82 se počutiš uredu? Te kaj boli v spodnjem delu trebuha?

(odgovor članu RH82)
Neposredna povezava do sporočila: 271
5.5.2014 20:44:22   
RH82
Tejkiica, počutim se super. Ravno to mi je všeč, ker zato nimam nobenih skrbi, se je pa težko pazit, če se dobro počutim. Nimam nobenih bolečin v trebuhu, krčev ali česa podobnega. Me je na urgenci ful izprašala glede tega. Pa imela sem tak pregled, kot ga pri G še nikoli nisem (pogledala je vse z UZ - trebuh in maternični vrat, pretipala). Ni bilo videti nobenih sledi krvavitve (ker je bila res mini), razen na vložku par pikic (res samo pikic), ker je v tistih 3 urah čakanja že minilo (še največ krvi je bilo, ko sem začutila in sem se obrisala s papirjem, pa ni bil cel umazan). Ni bilo vidnih hematomov, cist, poškodb, bejbi je veselo migal, srček je imel normalen utrip, maternični vrat zaprt, lega maternica ok...
Imam pa doma čez cel dan odprto okno, samo mi manjka miganje. Sem pred dvema letoma tako obležala zaradi poškodbe kolena in mi je bila muka ne migati.

(odgovor članu Tejkiica)
Neposredna povezava do sporočila: 272
6.5.2014 7:54:32   
Tejkiica
Ja pol te pa cist razumem ce se dobr pocuts pa mors lezat je kr tezko tp dvoje uskladit...
Ampak pomembno je da je tvoja pikica uredu in da veselo migauser posted image ...
Sploh ce ti je ginekologinja rekla da lahko pride v nosecnosti do tega da malo krvavis pol res ni treba skrbet...tko k si do zdj mal pocitka pa itak brez skrbi in pozitivno naprejuser posted image ...
Kako pa ste kaj user posted image ?
Vas se preganjajo simptomi? Pri meni se blazijo hvala boguuser posted image ...
Uzivajte v user posted image user posted image

(odgovor članu RH82)
Neposredna povezava do sporočila: 273
6.5.2014 9:29:06   
Zvezdica2014
Mah, simptomi. Jaz se soočam z zelo bedno težavo, ki je moteča tako meni, kot partnerju. In sicer mi teče vn. Teče. Pozor, to je noro. Prozorna tekočina, da včasih mislim, da mi uhaja urin. Svašta. Poleg tega je še izrazit vonj. Ginekologinja me je pregledala in ni noebnih vnetij. Sedaj imam malo terapije z enimi tableti, ki uravnavajo kislost. AMpak nič ne pomaga. Jezna sem ko ris, ker je tako moteče, da bi si kr zatlača nekaj notr. user posted image

(odgovor članu Tejkiica)
Neposredna povezava do sporočila: 274
6.5.2014 11:41:53   
Tejkiica
To pa res zna bit zelo moteče...Jaz imam že sam bel tok celo nosečnost nekoliko bolj močan pa me že to zelo moti kaj šele tebe...user posted image
Koliko časa pa že imaš terapijo? Če je šele na začetku upajmo da se bo to rešilo če pa gre že proti koncu pa pokliči nazaj da ti to ni nič pomagalo...
Upam da bo kmalo vse OK in da se rešiš tega neprijetnega občutka...

Neposredna povezava do sporočila: 275
Stran:   <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zakaj veliko žensk spontano splavi pred 12...
V prvih tednih nosečnosti večino žensk preseneti statistika: ena od treh nosečnosti se spontano konča v prvem trimesečju...
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?