|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: novemberke 2014
24.4.2014 10:02:52   
Tejkiica
Jaz tudi zjutraj ne morem spati pa bi včasih hotela malo "potegnit" s spancem pa ne greuser posted image .
Čez dan pa skoraj nikoli nimam časa, da bi se ulegla pa vidim, da bi bilo dobro ker mre samo telo opozarja na spanec...
Kako ste kaj drugače?
To vreme čisto zamori človeka prav bednouser posted image , drugače pa me edino veseli to, da komaj čakam jutri ker imam nuhalnouser posted image user posted image

(odgovor članu tajasa13)
Neposredna povezava do sporočila: 226
24.4.2014 11:03:19   
tajasa13
Jst si pa kar uzamem čas če je le mogoče pa saj za 1 urco je čisto dovolj.. user posted image user posted image

Današnje vreme čista groza..nizek pritisk..da bi se ga saj ulil pa da bi blo mir ne pa ta napetost v zraku user posted image ..komaj čakam da mine še urca da grem malo na zrak, da se nadiham svežega zraka user posted image
Ti čisto vrjamem, da komaj čakaš user posted image user posted image ..jst morm še malo potrpet.. jo imam pa 5.majauser posted image .. sporoči kako je šlo user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil tajasa13 -- 24.4.2014 11:04:31 >

(odgovor članu Tejkiica)
Neposredna povezava do sporočila: 227
24.4.2014 12:39:03   
pumpkinka
Živjo punce!

Po dolgem času se spet malo oglašam, zadnji teden je biu kar pester, najprej sem sem imala krvav izcedek potem staknila še prebavne težave z vročino, vendar sem sedaj v redu.

Tudi jaz imam NS 5.5.

Uživajte v božanju trebuščka

(odgovor članu tajasa13)
Neposredna povezava do sporočila: 228
24.4.2014 12:56:12   
savanah
Ojla nosecke,se se jaz malo oglasim,ker vidim da ste se kar razpisaleuser posted image , no edino pravilnouser posted image
Kako ste? Se vam ze kaj trebuscek pozna? Jaz sem se pomoje samo zredilauser posted image drugace pa sem spet v obdobju brez slabosti, no edino zvecer malo..upam da tako ostane.
Hrana mi ne smrdi vec,lahko jem vse, ni nic takega kar bi mi bolj ali manj pasalo. Na tehtnico pa ne upam vecuser posted image .
Ze kaj razmisljaze o imenih? Midva (no bolj jazuser posted image )za fantka ze nekaj casa ze imam,za puncko sem pa tudi imela pa se je dragi spomnil da njemu to ni vec vsecuser posted image tako da mislim da bo kar fanticuser posted image .

Tejkiica, super za nuhalno,,ti kar malo zavidamuser posted image ,no saj 12.5.tudi ni vec tako dalec. Dobro opravi in seveda porocajuser posted image . Gres sama ali gre dragi s tabo?

Pumpkina,ojooj,upam da je sedaj vse uredu,drzi se in se cim prej pozdravis.

(odgovor članu pumpkinka)
Neposredna povezava do sporočila: 229
24.4.2014 13:24:36   
Tejkiica
Tajasa13-pri nas je padalo kot iz škafa kr nekaj preve res za znoret tako, da danes se bom pa res tudi jaz malo spočilauser posted image končno en dan...sj drugače ker čez dan ne spim grem zvečer pa že ob 19h v pojstlo in zaspim me moj kar gleda kako to da spimuser posted image ...
Pumpika-upam da bo vse uredu, držim pesti in poročaj kaj se bo dogajalo upajmo na najboljšuser posted image ...
Savanah-ja js smm kumej dočakala še kolendar sem si naredila da sem dneve odštevala do nuhalneuser posted image ....
Joooj ta imenauser posted image js imam imena za oba spola, moj pa ima svoja imena tako da ne veva še ničuser posted image se bova do konca že nekaj odločlauser posted image ...js pa imam občutek na punčko pa nwm zakaj občutek pustimo pa se presenetiti...bom pa na nuhalni uprašala ampak se ne bom zanašala na to ker se lahko tudi oni zmotijouser posted image
Ja savanah moj gre z mano na nuhalno...a ostale jih boste vzele s seboj?user posted image

(odgovor članu savanah)
Neposredna povezava do sporočila: 230
24.4.2014 14:07:24   
srursa
Pozdravljene.
Kako kaj?
Jaz sem trenutno na dopustu in kar nekaj bluzim, nič ni od mene.
v torek sem imela NS pri dr. Pušenjaku. Tveganje je majhno glede na mojo starost.
Bo pa baje user posted image . user posted image user posted image
Sli smo vsi. Sam čakali smo pa eno uro predno so me poklicali notri. user posted image
Datum poroda naj bi bil 28.10.

(odgovor članu Tejkiica)
Neposredna povezava do sporočila: 231
24.4.2014 14:09:53   
srursa
Se to, čez dan ne spim, ker mi čas ne dopusča. Sam zvečer pa že ob pol devetih sem v postelji in do sedmih zjutraj.
Trebuh se mi kar pozna, a zaenkrat lahko nosim se svoje obleke.

(odgovor članu srursa)
Neposredna povezava do sporočila: 232
24.4.2014 14:11:02   
Tejkiica
Srursa- čestitam za uspešen pregleduser posted image ...
lepo da je vse uredu in je malo tveganja naj tako tudi ostane aneuser posted image ...
js sm danes bolj tako...glede na vreme še kar uredu...lenarim ker je grdo vreme in nimamo kaj početiuser posted image usaj en dan spočilauser posted image

(odgovor članu srursa)
Neposredna povezava do sporočila: 233
24.4.2014 16:43:06   
RH82
Mene je moj peljal na oba pregleda pri G (najprej zaradi krvavitev in nato na 1. uradni), pa me je obakrat čakal v čakalnici, nato pa dostavil v službo. Tudi na NS me pelje in tokrat upam, da bo lahko zraven pri pregledu.

(odgovor članu savanah)
Neposredna povezava do sporočila: 234
24.4.2014 18:34:53   
nosečka2
Živjo!

Dobro da je slabo vreme, da se lahko zgovarjamo da malo poležavamo, vendar meni služba spanja čez dan ne dopušča pa bi tako pasalo, zvečer takoj zaspim in spim celo noč kot ubita.

Tudi meni se že vleče do nuhalne, ki jo imam 12.5, vendar imam še prej pregled pri svojem ginekologu 9.5.. Sicer hodim na preglede sama, na nuhalno pa me bo pospremil moj dragi, se mi zdi, da sploh ne ve, kaj vse bo tam videl.

Oblačila pa tako zjutraj se v kavbojkah počutim dobro, zvečer pa je trebušček že malo napihnjen in bo treba počasi kakšne nove hlače kupit...

lep dan še naprej...

(odgovor članu RH82)
Neposredna povezava do sporočila: 235
25.4.2014 8:06:00   
Tejkiica
Ja verjetno res ne vedo kaj vse bojo videliuser posted image
To je za naju prva nosečnost tako,da danes ko bova šla na nuhalno bo pomoje šele dojel da bo postal očkauser posted image
Jooj jssmzdaj prestopila v 13teden pa že lepih 3tedne ne morem obleči nič več. Zredila sem se za 5kg že in tudi bušija imam že kar izbočenega pa mi je čudno ker je to moja prva nosečnost ampak no vsaka ga drugače nosiuser posted image

(odgovor članu nosečka2)
Neposredna povezava do sporočila: 236
25.4.2014 12:58:56   
Zvezdica2014
Naj se še jaz pofočkam user posted image

Rok: 10.11.14 user posted image
Trebuh: Že malo viden user posted image
Prebava: Zaprta totalno user posted image
Slabost: Če NE jem ( torej skoz nekaj meljem)
Kraj: Okolica Ljubljane
NS: 29.4.
Št.otrok: Prvi dojenček
Št.vprašanj: 2 mio user posted image

(odgovor članu Tejkiica)
Neposredna povezava do sporočila: 237
26.4.2014 13:56:17   
Tejkiica
Da se vam javim še tukajuser posted image
Včeraj smo bili na nuhalni in vse je ureduuser posted image Velik je 6,1cm ter veselo brca čeprav se ni kaj dosti pustil motiti malo je pobrcal potem pa je biu spet pri miru je zdravnik rekel da verjetno počivauser posted image
Nuhalno sem imela 1,6 in 1:7500user posted image tako da je to kar uredu je rekel.
Kako ste ve? Ali je še katera imela nuhalno?

(odgovor članu Zvezdica2014)
Neposredna povezava do sporočila: 238
27.4.2014 11:11:52   
savanah
Najprej Tejkiicauser posted image user posted image , čestitam za dobro opravljeno nuhalnouser posted image , si sploh ne morem predstavljati kakšni so občutki. vse bolj in bolj komaj čakam da vidim svojo pikico. sta kaj vprašala za spol?

Zvezdica2014, dobrodošlauser posted image in ti kar sprašujuser posted image , tudi za naju bo to prvi tako da sem tudi jaz polna vprašanjuser posted image , pa če kaj pozabim, pa vpraša katera druga, tako da veliko novega izvemuser posted image user posted image

kako boste preživele praznike? midva bova kar lepo doma, tudi to paše...čeprav bi šla nekam rit namočituser posted image
lepo nedeljo vam želim

(odgovor članu Tejkiica)
Neposredna povezava do sporočila: 239
27.4.2014 14:19:20   
Katka15
Pzdravljene srečke nosečke,

sem se opogumila, da se tudi jaz pridružim vašemu čvekanj v pričakovanju user posted image . Sicer forumi niso ravno moja vrlina in sem bolj malo na njih, ampak je pa zanimivo brati vaše objave in izkušnje.. sama imam PDP 15.11. izračunan glede na ZM. V sredo sem imela prvi pregled in je vse uredu, dete veliko cca. 3,5cm user posted image , nuhalno pa imam 5.5. Starost 26 let, 1user posted image , doma pa sem iz okolice ljubljane. NP 28.5.2014.

lp Katka15

(odgovor članu savanah)
Neposredna povezava do sporočila: 240
27.4.2014 14:28:57   
Tejkiica
Savanah- ja sva uprašala za spol ampak je rekel da ni najbolj prepričan sam da po njegovo naj bi bil fantekuser posted image ...je pa res zelo lep trenutek ko ga vidiš čisto podrobno že kot prvi stik res so mi kr solzice hotle tečtuser posted image moj je bil čist meden pa veliko je sodeloval z zdravnikov sm bila kar presenečena ker drugače je on bl zaprt tip ampak zdaj se je opogumil verjetno mu je dete dalo močuser posted image
Katka15 dobrodošlauser posted image
Ja res so vsaka vprašanja dobrodošle ker vse ki smo prvičuser posted image je za nas to nekaj novega in vsak odgovor pride pravuser posted image

Midva bova prav za 1.5 doma ker imamo kot nekakšen turnir v nogometu in naš tega nikakor nobeno leto ne izpisti ampak 2.5 pa greva na morje ker imamo prikolico dol tako da komaj čakamuser posted image

(odgovor članu Katka15)
Neposredna povezava do sporočila: 241
28.4.2014 8:30:56   
Zvezdica2014
Madoniš nas je. A bo dovolj prostora v porodnišnici? user posted image

Evo poročanje mojega stanja. Prebava se je dokaj umirila. Nisem zihr, ali zgolj zaradi pretečenega časa, ali zato ker zadnje dni ne jem kruha, ki mi vedno škodje user posted image
Kakorkoli, počutim se bolje. Kupila sem si prve nosečniške hlače. Ne vem zakaj - ker jih sploh še ne rabim. Sam neki sm si mogla kupt user posted image .

Torej pade prvo vprašanje - FOLNA KISLINA - do kdaj moram to jest. Mam še pol tablice in malo se mi zdi trapasto kupit novo, če se to je recimo samo do 12 tedna al pa kej. Katera ve? Sej ne da mam jutr nuhalno in lahko vprašam...sam je tko fajn pisat po forumu user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Tejkiica)
Neposredna povezava do sporočila: 242
28.4.2014 8:43:06   
Katka15
Bo moglo bit dovolj prostora v porodnišnici ;)

Jaz pa sem mislila, da so se moje slabosti že umirile, ker mi dva dni ni bilo slabo, včeraj zvečer, ponoči in danes zjutraj pa zopet ista zgodba user posted image . Malo sem že naveličana tega slabega počutja, ampak se tolažim, da bo iz dneva v dan bolje .
user posted image
Kar se tiče folne kisline, ni nič narobe če jo ješ celo nosečnost in tudi v času dojenja. Meni je ginekologinja rekla, da naj kar nadaljujem z njo in ne pretiravam ter si kupim Tifol, ker je najcenejši..da so tudi ostale dobre, ampak da tisti dodani vitamini nimajo velikega pomena, ker jih tako ali tako dobiš s hrano.

Neposredna povezava do sporočila: 243
28.4.2014 8:48:40   
Zvezdica2014
Ja jst sm poskusila najprej EVELIT in sem predozirala vitamine. Potem pa izvem, da je to za tiste, ki ne jejo sadja in zelenjave ( Jaz pa jo pojem na tone). No, pojedla sem škatlo do konca, sedaj sem na Tifolu.

Slabo je pa tudi meni še kar. Pa ne cel dan. Tko, težek želodec se mi naredi in ne vem a bom dala kaj ven iz sebe, al bi ležala, jedla...Sam ok, ni tako moteče, ker ne traja ves dan.

Se pa vprašam, kako so naše mame preživele brez folne ksiline. user posted image user posted image

(odgovor članu Katka15)
Neposredna povezava do sporočila: 244
28.4.2014 12:11:49   
PetraLS
Živjo, da se še jaz javim :)

sem imela ravno zadnjič z mamo pogovor o tem kako je bilo pa včasih, v času njene nosečnosti. Ni vedela nič o folni kislini, tudi o vseh različnih "prepovedih" glede hrane, je bila za kakšne stvari malce presenečena.
No, pa smo na koncu vsi bili zdravi :) čeprav je bilo veliko stvari drugače kot je sedaj.

Moje počutje je dobro. Do sedaj mi ni bilo nič slabo (moram 3x potrkat :user posted image ). Tudi utrujenosti, ki sem jo imela na začetku, je vedno manj. In sem vesela, da lahko končno spet kaj postorim čez dan in da ne hodim v posteljo že pred osmo uro zvečer.
Se pa veselim naslednjega tedna, ko imam spet pregled, že kar odštevamuser posted image

Lep začetek tedna!

Neposredna povezava do sporočila: 245
28.4.2014 14:17:35   
Tejkiica
Jaz bom jedla ELEVIT do konca nosečnosti...druugače pa imajo baje tudi neke tablete v DM trgovini za 4€ A-Z MAMA ki so tudi dobri in vsebujejo folno kislino ter vse vitamine.
Ko je moja mami videla koliko tablet pa dobroston za preprečevanje splava 3x na dan pa buscopan ker imam močne krče pa magnesol 3x na dan pa elevit je tudi rekla da ona enega tableta ni pojedla v nosečnosti pa sva oba z bratom bila zdrava mislim tako smešno je kako je bilo včasih in kako je zdaj...

(odgovor članu PetraLS)
Neposredna povezava do sporočila: 246
28.4.2014 16:46:50   
RH82
Folno kislino je priporočljivo jemati že pred planiranjem nosečnosti (nekje 3 mesece prej), da se ustvari zaloga folne v telesu. Najbolj pomembna je v prvih treh mesecih, jo pa svetujejo (v navodilih) ves čas nosečnosti in tudi med dojenjem. Meni se to sicer ne zdi potrebno več, ker se folno v osnovi jemlje zaradi normalnega razvoja nevralne cevi (da se prepreči napake pri zapiranju). Cev se zapira nekje do 12. tedna.
Glede ''obveznega'' in ''priporočljivega'' jemanja tablet je pa danes veliko drugače kot včasih. Vsaj z dovolj veliko koncentracijo folne kisline v telesu se bistveno zmanjša pojavnost spine bifide. Možno je tudi, da je bila prehrana včasih drugačna in zelenjava bolj domača in polna vitaminov.
Jaz sem si že v začetku kupila veliko škatlo Elevita in sem trenutno na drugi, ki jo mislim pojesti do konca (imam še za dober mesec), ko bom nekje v 16. tednu. Ker nisem ljubiteljica sadja, sem bila čisto zadovoljna, da je zraven še nekaj vitaminov in železo, sem se pa v tem času malo natrenirala, da poskušam pojesti več svežega sadja in zelenjave. Se mi zdi čisto ok prenehati z jemanjem tablet folne kisline po 12. tednu, pa se seveda zraven truditi, da se še naprej je zdravo (veliko sadja in zelenjave).

(odgovor članu Tejkiica)
Neposredna povezava do sporočila: 247
29.4.2014 9:12:33   
Zvezdica2014
Ja če planiraš nosečnost. Jaz sem rekla, naslednji mesec pa začnemo planirano "hopa" na plodne dneve, pa sm bla v bistvu že noseča. Brez folne. user posted image

(odgovor članu RH82)
Neposredna povezava do sporočila: 248
29.4.2014 9:46:52   
Tejkiica
Jaz je prej tudi nisem jemala, zato jo moras zdaj 5tednov več jemati od 12tedna ker ko smo izvedele da smo noseče smo bile v 4-5tednu tako da ta čas je nismo jemale (nekatere že) tako da skupaj od začetka do konca jemanja bi bilo 12tednov. Jaz sem jih začela jemati v 4tednu tako da naj bi jih prenehala jemati v 16tednu.

Neposredna povezava do sporočila: 249
29.4.2014 12:11:29   
savanah
Ojla sreckeuser posted image
Vidim da je debata o folnu. Jaz jemljem elevit, in bom te pokurila do konca, imam jih pa se kar nekaj tako da bom ze cez 12 tednov. Za naprej pa sigurno me bom kupovala vec elevita mi je kar malo predrag( no sicer ce pogledas 15 eurou na mesec niti ni nouser posted image ) bom pa od dm-a a do z mama, se mi zdi da bo to zadostovalo. Pa potem se omega 3 zadnje tri mesece. In to je touser posted image

(odgovor članu Tejkiica)
Neposredna povezava do sporočila: 250
Stran:   <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?