Dorotheia
|
witch, že drugo posvetovalnico ste imeli? Kako pogosto pa imate vi to? Mi smo danes imeli šele prvo posvetovalnico (v KR je prva posvetovalnica pač pri 6 tednih) in tudi izgleda vse ok. Mali tehta 4760g (porodna 3220g in najnižja 3130g), kar je baje super. V dolžino pa meri 56cm (ob rojstvu 50cm). Baje tudi ostalo izgleda vse ok. Je najprej nekaj govorila, da bi naju dala na fizioterapijo, ker ga je dala krivo na trebušček in je bil pač tak zvit (jaz res kompliciram, pa je to zadeva, ki jo do sedaj nisem nikoli opazila) in smo potem ugotovili, da ga je pač ona tako čudno dala, ker je potem parkrat ponovila in je bilo vse ok. Tudi glede tega, da glavico daje nazaj - kar sem pač jaz opozorila, da opažam, je rekla, da zdaj, če je samo ob krčkih ali bolečini, da ni to nič takega in da bo natančneje pogledala pri 3 mesecih, ko se ponovno vidimo. In tudi ona je potrdila sor v ustkih in da naj mažem, ter da bo izginilo. Nisem pa najbolj zadovoljna nad samim pregledom (vsaj kolikor sem slišala, da so drugje bili še pregledano), se mi zdi, da si ful ni vzela časa in ful stvari sploh ni pogledala - refleksov sploh nič (baje to dosti gledajo, kako reagira otroček in če ima še te gibe), sluh mu tudi ni pogledala (ker je baje tako opazila, da sliši) - a ni tako, da sluh vedno pogledajo? Pa ne vem no, tako na brzino mi je vse delovalo. Res sem razočarana. A od cepljenja pa lahko na dolgo in široko pove vse. Ne vem no, jaz sem malo več pričakovala od tega. Sem se pa zavestno odločila, da se glede hranjenja ne bom več obremenjevala in če bo mali naenkrat pojedel samo 60ml, bo pa toliko prej lačen in se bova spet hranila. Sem drugače mislila, da bo imel slabšo težo. Pa kot kaže, kljub vsem težavam čisto lepo pridobiva na teži. Opažam, da pa tudi naš malček vse bolj podaljšuje spanec ponoči. Že tako je imel lep ritem - smo se nahranili nazadnje ob 23h in je spal tja do 3h-4h - smo se spet nahranili in je spet spal do 8h. Včeraj je prespal prvič celo noč, ampak imam na sumu, da ker je bil tako izmučen od jokanja prejšnji večer pri hranjenju. No, danes ponoči pa je spal od 23:30 (včeraj mu je nekaj dogajalo) in skoraj do 6h zjutraj brez da bi pisnil. Joj, upam, da tole ni le prehodno in bo tako ostalo. Bomo videli, kako bo sedaj naprej. Je pa drugače še vedno priden fantek. Vsak dan bolj opazuje in vsak dan se več smeje, tu in tam že poskuša podeliti nasmešek. Neprecenljivo. Pa je res nekaj na temu kot pravi Elizabeth Stone "Odločitev, da boš mati, je usodno pomembna. Takrat izbereš, da bo tvoje srce za zmeraj hodilo po svetu zunaj tvojega telesa." Se ne bi mogla bolj strinjati.
|