Anonimen
|
Termometer za vodo jaz nisem imela in ga tudi tokrat ne bom. Ko ga zacnes kopat, pride babica, pokaze kako topla voda mora bit. Tudi ona je rekla, da ni panike ce je stopinja gor ali dol. itak ga kopas bolj na hitro, kasnej pa niso vec tako obcutljivi. Pa razlicnim otrokom pase razlicna T. Blazino za dojenje sprva nisem imela. Itak te v porodnisnici spodbujajo k dojenju leze in vecini zensk to tudi pase in pakticirajo se doma. Meni ni pasalo, zame je bilo to nocna mora, sem se s sestrami v porodnisnici skregala. Ceprav sem bila konkretno rezana in sivana, sem lazje dojila sede. Izberite si polozaj, kar vam ustreza- manj napetosti in stresa, boljse za vas. Moje joskice so bile minimalne in ce sva bila leze, jih sploh ni mogel zagrabit. Ampak po cca 2 tednih dojenja sede in drzanja dojencka so me zacele roke noro bolet (kot kak zivec), zato sem si kupila blazino za dojenje. Kljub bolecinam mi ni pasala, sem potem raje rabila pouster, to blazino pa je rabil moj mozek, ko sta se z malckom cartala . Ko so bolecine nehale, pa spet brez poustra in blazine. Tokrat ne bom kupovala. Termofor v porodnisnici ne rabis. Je ful toplo v sobah se prevec. Sem ga pa rabila pri malcku v zimskih casih, da sem mu pred spanjem pogrela posteljko. gLEDE flask in dudik bo pa kar odlocil malcek. Pa naj rece stroka karkoli, bo mali tisti, ki bo odlocil . Nas tommy tippy ni sprejel, je pa vse ostalo, karkoli si mu dal, vse je uporabil. Pa je bil dojen, pa po 3 mesecih zvecer flaska (imel refluks in je bilo treba gostit), pa ga ni nic zmotilo, nic zavracal. Eni vse zavracajo, eni nic, eni samo doloceno firmo, nima veze kaj stroka rece, kaj je podobno bradavicki oz dojenju. Najraje se vzamejo tisto, kjer tece in se mu ni treba matrat. Nastavke za dojenje ne bom kupila. Nujno jih Rabijo tiste, ki imajo vdrte bradavice. Ali tiste, ki jim malcki scefrajo bradavice do krvi. Tu je pa pomembno, da se naucis pravilno pristavit in pravilno odstavit. Ter pravilna nega bradavic. Ce to upostevas, te bradavice le bolijo, malo skelijo, mogoce mini ranica in ni potrebno nastavkov. Za nego se rabila bepanthen in obhladke za bradavice (zal se vec ne spomnim firme- imajo v lekarni). Priporocam se robcke za hemeroide. Sicer jih nisem fasala, jih pa kar nekaj zensk. Ampak ce si prerezan, te vse boli, ne upas kakat.... ne upas brisat.... tole mi je pa kar malo hladilo . Namesto kopalnega plasca se je v zacetku bolje obnesla kopalna brisacka s kapuco. Tako cim manj preoblacis in premetavas struco. Plascek je v prvih mesecih odvec. kasnej pa je ok. Kengurujcek ni priporocljiv v prvih mesecih- so pa razni slingi in storklje. Moram rect da je meni storklja zelo prav prisla, sem si ze nabavla za drugega. Celo pri aktivnih otrocih rabis, drugace ti roke odpadejo .
|