|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  56 57 [58] 59 60   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktrobrke 2014
25.6.2014 0:09:36   
relativna
Adejte, jaz bi bila tudi malce na relax user posted image No, saj teoretično sem, ker ponavadi sem pred izpiti živ panik, tokrat sem pa full optimistična. Ampak ja, bi z veseljem bila še bolj user posted image

Radenska, s svojim kosilom si mi prav naredila lušte user posted image Ma nimam niti krompirja, niti paradižnika, izlet v trgovino je pa pravi podvig. Bom po izpitu naredila orng zalogo user posted image

Joj, jaz imam že cel dan naštimano vse v košari na strani od tosame, pa še vedno nisem ziher, če res vse to rabim user posted image Mogoče bo jutri bolj dan za nakupe user posted image

Vir vložke pa ene full hvalijo, ene pa ne ... ma jaz jih bom vzela par paketov, pa če ne bodo vredu, bom že preživela user posted image Se mi ne da še zdaj iz tega diplomirat user posted image
Koliko paketov bi pa fajn bilo imet doma? A v LJ porodnišnici že kaj dobiš al moreš vse s sabo prinest?

Aja, a ste že vse full navajene na brcike al vas včasih še presenetijo? Mene full rada med učenjem brca in mi potem ni jasno, kaj zaboga se dogaja user posted image Morem potem preklopit na ta svet user posted image

(odgovor članu lila5)
Neposredna povezava do sporočila: 1426
25.6.2014 7:25:25   
Anonimen
Jaz sem ena tistih, ki sem prvic uporabila vlozke vir 80 po prvem porodu in same pohvale lahk dam. Ko sem jih kupovala sem imela pomisleke, saj sem vajena tamponov in le ponoci razne tanke z zavihki (ala allways, le da bombazne). In moram rect, da sem ob prvi uporabi bila presenecena.

Kupila sem le en paket in enako svetujem vam. V LJ porodnisnici dobis en paket, ce ni neke hude guzve, tudi vec paketov. Jaz sem rodila v generaciji booma in smo vseeno dobili kokr si hotel.

Hkrati pa vam svetujem. Ti seznami so veliki. Kupujte manjse kolicine. Kar ste v dvomu, pa poslikajte, pokazite partnerju in bo on sel v nabavo. Ve boste 3 dni v porodnisnici, partner bo pa imel cas, da nakupi kar se rabite, oz ce se bodo vlozki izkazali za super, bo kupil IN VAM PRInesel v porodnisnico ali vas bodo cakali doma. Pojdita pred porodom skupaj po trgovinah, da se mu tocno pokaze, kje in kaj kupit!!!! Telefoni imajo fotkice, poslikajte in mu posljite, bo imel skoz pri sebi.

Crpalka za mleko. Jaz sem jo dobila kot darilo in pri meni je ostala zaprta, nikoli je nisem niti odprla. Zato je zame bil to zgresen nakup. Nikakor ne kupujte pred porodom!!!! Nikoli ne ves ali bos sploh imela mleko ali jo bos sploh rabila. Jaz sem imela mleka na izvoz, pa je nisem rabila, nisem imela mastitisa, ne nic. Spet naglejte si katero crpalko, poslikajte in bo partner kupil, medtem ko boste v porodnisnici in videle, ali imate mleko!

Obvezno si naredite seznam za darila! Prijatelji in sorodniki vse vec sprasujejo kaj kupit za darilo. Skoda je zdaj ves seznam nakupit, potem pa bodo ljudje kupovali stvari, ki jih ne rabite ali ki jih ze imate. Dejansko so iz seznama stvari, ki jih ne rabite prvi dan, npr banjica, crpalka, termometri, skarjice za nohte, glavniki...... take stvari se rabijo 1-2 tedna po porodu, torej casa dovolj da se kasnej nakupijo.

(odgovor članu relativna)
  Neposredna povezava do sporočila: 1427
25.6.2014 7:35:25   
Anonimen
Aja, vlozki so mi bili vsec, ker so res zelo vpojni in zracni. Meni npr razni ala allways niso dovolj hitro vpijali, ker cisca je precej mocnejsa in se dejansko vliva v potokih. Jaz sem imela v zacetku tudi po 2 hkrati not. Sele po kakem tednu po porodu sem vir 80 menjala za navadne vlozke. Cisca ni menstruacija, ima lahko tudi poseben vonj, zato vlozki obvezno bombazni in taki, ki dihajo, brez plastike. Tretja stvar je, ki bo doletela vecino nas, je rezanje presredka. Zaradi tega bo spodnji del precej obcutljiv, zato mehki nezni vlozki. Pa spet zaradi hitrejsega celjenja sivov oz rane, naravni material, ki diha! Meni so celo tiste mrezaste hlacke bile vsec, ker so lepo siroke in se vlozek pol nic ne mecka. Jaz nosim povecini brazilke in v takih se vlozki meckajo oz lezejo v grbo, pol pa zulijo in tudi tece mimo.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1428
25.6.2014 8:32:17   
Radenska_
Glede tistega seznama, zame čist preobširen.
Jaz imam doma enega, od sodelavke, in se mi zdi čist normalen res, tudi tisti ki sm oga dobili v materinski je normalen, tole je pa čist adijo.

Tetra plenice od tosame dso baje zadnje dve leti katastrofa, ful dobre so Ikeine. Isto krpice za umivanje. Tako da jaz grem danes v Ikeo, vzela bom 30 tetra plenic (so debelejše, bolj vpojne) kar bo zneslo 45 eur.
Pa une male krpice so tudi poceni.

Meni sta prijateljici ki sta letos rodili rekli da dobiš in v LJ in v Kranju 2 paketa vir 8, kar te ne traja prav dolgo in da je fajn imet kar nekaj tega s sabo. Pa tudi doma potem, zalogo.

Od tosame bom jaz uporabljala baby krpice za umivanje (tiste za enkratno uporabo). Kupila sem jih 150 (100 + 50 gratis) so bile prejšnji teden v šparu. Od tosame sem vžela še robčke za na pot (ker sem jih ravno videla, za brisat ritko), pa palčke za čiščenje ušes/popka.
Imam še zložence za popek in tosamin komplet za nego popka.

Od stvari za osebno higieno bom pa kupila: mandljevo olje, olivno olje, kreme nobene, razen če bi se mu ritka vnela beoanthen, b najhujšem vnetju mislim uporabit sudocrem. Dnevno mu pa ritke ne mislim mazat po vsakem previjanju. Umivanje s krpico in toplo vodo. Saj tudi me ne namažemo riti da je cela bela ko uporabljamo vložke. Skratka, jaz sem za manj je več.
Kopat ga mislim pa v kopeli z oljem, morda bom kupila eno naravno trdo milo. To je vse. KEr bomo pozimi zunaj ga bom mazala s kokosovim maslom za zaščito (obraz).
Se bom držala bolj načela kot se ga pri sebi:Na kožo nanašaj tisto kar je užitno (okej pustimo puder ob strani :) ).

Tko da meni je un seznam čist adijo pamet...Res. Že ta ko ga imam kaj sigurno ni nujno da maš pa mam vseeno :)

Prsno črpalko mi je posodla prijateljica, kupila sem eno flaško in 2 dudi. Adaptiranega mleka vnaprej ne bom kupovala velikega, ampak par tistih za en obrok iz Mullerja, ker moraš odprtega ful hitro porabit drugače preteče. Na zalogo mi je pa brezveze dajat 12 eur zato, da pol recimo ne bom rabila.

Tko mal na hitro :)

Brcike pri meni niso več prijetne, so kr boleče postale :S

< Sporočilo je popravil Radenska_ -- 25.6.2014 8:36:13 >

"Če ne prideš ne prvič ne drugič do krova in pravega kova, poskusi vnovič in zopet in znova."

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1429
25.6.2014 8:37:54   
Anonimen
Radenska, kaj pa če bi ti še z nami delila tvoj seznam, da ne bomo kupovale preveč? To bi blo fino!

(odgovor članu Radenska_)
  Neposredna povezava do sporočila: 1430
25.6.2014 9:30:38   
relativna
Jaz sem v roke dobila podoben seznam in sem ga potem čisto predelala ... najprej po občutku, kaj jaz mislim, da rabim in kaj ne. Potem sem pri 1/4 stvari napisala: PO PORODU user posted image Ne vem, kako bo pri meni z darili ... predvidevam, da bolj slabo, ker se ne bo vsa žlahta k meni vozila vsaj prvih mesec (UPAM, ker jim nimam namena niti vrat odpirat), kolegice bodo pa najbrž bolj na oblačilcih, kar je tudi kul user posted image Tast in tašča sta itak Gorenjca (user posted image ), moji me pa tako vprašajo, kaj bi mela (in je odgovor NIČ, ker nama finančno toliko pomagata pri stanovanju, da bi lahko za bejbija samo 1. class stvari kupovala).

Aja, seznam user posted image Potem sem pa prebrala po forumih, kaj pravijo, da rabijo ... predvsem mamice, ki so imele že par otrok. Pa je šlo spet veliko ven.
Meni največje probleme dela to, da so včasih full različna mnenja user posted image Moji možgani so pa na žalost zelo raziskovalno naravnani in potem morem naredit celo raziskavo user posted image

Radenska, a potem se ti zdi ta komplet za nego popka dejansko uporaben? Ker sem potem malce razmišljala, da se mi bolj splača kupit vse posebej, pa v večjih količinah, ker itak najbrž rabiš še za kaj drugega, ne?user posted image
Drugače pa tudi mene zanima tvoj seznam in bi bila vesela, če ga deliš z nami user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1431
25.6.2014 10:34:40   
Anonimen
Jaz sem tudi za manj je vec. Nobenih olj, kremic in mil, robckov. Celo prve dni, tedne. Ampak moje izkusnje z prvim otrokom so take, da je hladilna krema za rito obvezna. Ze zato, ker se lazje kaki spere samo z vato in vodo. Kakci so nadloga, zaradi njih in plasticnih plenic se rita takoj vname, krema pa nudi zascito. Tudi lulanje je nadloga in previjas ne za vsako lulanje, torej je vse na mokrem oz vlaznem- krema pa naredi zascitni sloj.
Prve tedne sem uporabljala le vodo in vato za umivanje rite. Itak se otroka ne kopas. Voda in bombazna krpica za umivanje telesa. Nobenih olj, krem in mil. Sele kasneje trdo milo od welede (organic) in se to res le poredko.

Do vnete rite nismo nikoli prisli, hvalabogu in upam, da bo tako tudi tokrat. Bpanthen sem tudi uporabljala, predvsem ce se je pojavila le rahla rdecica na riti ali pa za temence- olivno olje pri nas ni pomagalo za temence, je pa bpanthen.

Olja in razne kopeli, ali kopanje v olju nisem prakticirala, saj nismo imeli tezav z kozo. Ce ni suhe koze, potem so olja odvec.

Za popek sem jaz kupila zlozenec (ki ga itak rabis se kasnej kdaj, npr za vnete ucke), fiziolosko ampule (obvezno ampule, saj pri vnetjih, mora biti vedno sterilna ampula) ter 70% alkohol. Nic drugega. Ne vem kaj je v kompletu, ampak tole je vec kot dovolj.

Tetra plenice: vprasanje ali jih rabis sploh toliko. Odvisno ali se bo otroka sploh siroko povijalo. Te prakse vec ni (vcasih so vse otroke siroko povijali, zdajle ene porodnisnice naredijo UZ in povejo ali ja ali ne. Ce se ne povija, potem jih je 10 vec kot prevec.

Meni so vsec povijalne plenice. Pa spet bom kupila le 3. Super so, ker so sprva taki drobizeki, da je vse puscalo, te so pa lepo oprijele plenicko in drzale.

Itak dandanes vsi veliko peremo, veckrat na teden, pa susilci ali radiatorji laufajo in bolje manj kupit, kot pa zaloge. 20 tetraplenic user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1432
25.6.2014 14:18:49   
me83
ja tu glede nabave so mnenja zelo razlicna,.... jaz sem pri prvem tetra plenice ful uporabljala, ampak zato, ker je ful polival, in sem mu potem vedno pod glavico dala plenicko, pa potem zamenjala, pa pri podiranju kupcka, pa potem preko kosare na sprehodu, pa preko lupinice, pa na morju,... pri meni so bile res v uporabi in sem jih imela veliko user posted image . za nego smo in se vedno uporabljamo toto baby krpice za 1x uporabo, ritke nic ne mazemo (kar je sedaj tudi praksa,... drugace se koza samo navadi in vec ne zna brez),... ce je slucajno kdaj imel kaj rdeco pa smo uporabli pikico kreme za ritke mariborskih lekaren (pravijo, da je ta res najboljsa, celo iz hrvaske hodijo v mb kupovat baje). pa potem alkohol, pa tiste sterilne gazice, fiziolosko v ampuli (tudi za vnete oci), kasneje potem od melvite sampon/milo,... za sebe pa od tosame vir80, so res zakon, pa drugace ne prenesem vlozkov, ampak takrat (sploh ce si sivan), si ne predstavljam, da bi uporabljala kaj druga kot vir80 in mrezaste hlacke. jaz dude in flaske nisem kupovala, tudi AM ne,... sploh si nisem niti predstavljala, da ne bi dojila,.... ce bi potrebovala pa se ze nabavi naknadno. aja kasneje smo potem nabavili flasko od medele, sem si mleko nacrpala, pa da je sinek imel, ce sem morala jaz kam na hiterco skocit (mi smo se dojili na 2-3h cel dan, tudi ponoci). no te flaske so fajn, ker so najbolj podobne dojenju, se mora otrok dejansko potrudit, mleko ne tece samo od sebe kot pri drugih). aja pa pri nas se je zakon obnesel bacek ewan, se sedaj ga obozuje user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1433
25.6.2014 20:18:38   
Radenska_
Ojla
bom seznam ob priliki prepisala, oziroma mislim da ga imam nekje v službi na mejlu! Tako da če ga jutri najdem, ga bom prilimala :)

Komplet za popek in zloženec ter alkohol sem dobila podarjen...Pomojem vsega tega ne rabiš no. NE vem pa niti kaj v kompletu je, nisem še gledala user posted image
Ma jaz sem tetra plenic pač toliko vzela kaj vem zakaj. Se mi zdijo še za kaj drugega uporabne, pa lepe so te ikeine....In drugih ne bom kupovala pa sem jih potem rajši več vzela.

Drugač pa nimam pojma, a nego popka ti razložijo in pokažejo v porodnišnici?
Hladilno mazilo sem pa pozabila napisat ja, tudi to bom vzela.

"Če ne prideš ne prvič ne drugič do krova in pravega kova, poskusi vnovič in zopet in znova."

(odgovor članu me83)
Neposredna povezava do sporočila: 1434
25.6.2014 20:19:50   
peregrina

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

5. vložke - vir 80 ene 3 vrečke, ker so brez tiste plastike in so najbolj primerni (nekaj dobiš tudi v porodnišnici,
7. mrežaste spodnje hlače (iz Tosame, ene dobiš v porodnišnici) (če že kupiš, kupiš za doma, drugače pa ne rabiš kupovat)
11. spalno srajčko dobiš v porodnišnici in je kar ok (super so :) )

Sem na hitro preletela seznam, enega imam že sprintanega (ni isti, pri nakupu, se bom ravnala predvsem po nasvetih prijateljic, ki so že rodile, malo si bom pomagala s seznamom. Ampak to pride na vrsto šele septembra. Itak moram pa počakati, da vidim, kaj vse bova dobila od prijateljice - tu mislim predvsem oblekice). Bom pa z veseljem prebrala še vaša mnenja.

Bi pa samo tole rekla (nanaša se na zgornje odebeljene dele - kja vse dobiš v porodnišnici).
V zadnjem tednu sem od 2 povsem neodvisnih punc (se ne poznata med seboj, obe sta rodili v zadnjem mesecu) slišala, da je stanje v porodnišnicah porazno - vsaj kar se materialnih zadev tiče. Obe sta morali lepo, lepo prositi, da so dali PLENIČKE za novorojenčka (pred dvema letoma je bilo pleničk kolikor češ, si jih dobil brez problema).
Pri eni se je zgodilo, da bi morala zamenjati spalno srajco (ker je prišlo skozi - čišča namreč) in je prosila za novo, pa je rekla sestra, da nimajo nobene čiste več, da bi rade volje dala, pa nima).

Mogoče je fajn imeti kako stvar viška, domov lahko še vedno partner odpelje, če bo za samo zgago - mislim na tiste najbolj nujne stvari.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1435
25.6.2014 20:48:06   
relativna
No, jaz sem se opogumila in sem naročila user posted image Sicer sem se hotela prej še z mojim posvetovat, pa mi očitno čisto zaupa user posted image No, če ne druga, sem naredila malce zaloge, če je že ravno popust user posted image
In tako sem kupila prve stvari za bebiko user posted image Upam samo, da me sedaj ne bo preveč zagrabilo user posted image

me83, hvala za idejo o baceku ewanu user posted image Sem že shranila, če se bo kdo spraševal, kaj naj mi kupi user posted image Pa vem, da tudi žirafo Sofijo full hvalijo. Tako da je tudi to na seznamu user posted image

Glede flašk sem pa prebrala, da je Tommee Tippee super. Je tudi na ta sistem kot dojenje.

Radenska, a si mogoče vrgla uč še na posteljnino v Ikei? Meni nikjer nimajo lepe posteljnine, pogojno Pikapolonica user posted image Niso mi všeč te noro žive barve, ker pomoje kvečjemu zbudijo otroka, ne pa ga pomirijo user posted image

Katere pleničke pa priporočate za te mejhne bibe? user posted image

(odgovor članu peregrina)
Neposredna povezava do sporočila: 1436
25.6.2014 21:56:24   
me83
relativna - glede plenick,.... mi smo pri prvem sprobali kar nekaj in ostali pri pampers, ampak le tistih kupljenih v mullerju, namrec le oni imajo v slo te za zahodnih trg, pa se to ne premium care (ker teh, vsaj do takrat, ko sem nazadnje gledala na Z ne prodajajo in so bolj za nas trg in nam niso bile ok,... torej sedaj ko so cisto mali new baby, potem baby dry, potem pa active fit). te pampers za V trg so res drugacne, ze material je drug, odisavljene, potisk ful slab, kot da to niso iste plenice.

Neposredna povezava do sporočila: 1437
26.6.2014 8:28:43   
Radenska_
Najprej spodaj limam seznam, po katerem sem se (in se še) ravnam jaz. Meni se zdi čist dovolj!

OPREMA

1. Avtosedež – lupinica
2. Voziček
3. Posteljica
4. Previjalna
5. Banjica + manjša posoda za vodo
6. Babyfon
7. Kengurujček, ležalnik

KOZMETIKA

1. Otroško milo
2. Otroško olje
3. Hladilno mazilo (Sudocrem)
4. Alkohol za popek (medicinski alkohol ali robčki)
5. Ribodermin mazilo
6. Bepanthen
7. Fiziološka razstopina
8. Krpice/gaza za umivanje
9. Termometer za vodo
10. Škarjice, glavnik

OBLEKE

1. 4 žabice
2. 5 majčk (56, 62)
3. 4 hlačke
4. 2 kapici (56 in 62)
5. Copatki, nogavičke
6. Jopica
7. Bodiji (56 in 62)
8. Spalna vreča
9. Kopalni plašček

OSTALO

1. Nepremočljiva podloga za posteljico
2. Odejica (bombaž, flis)
3. Posteljnina
4. Podloga za previjalno
5. 2 veliki brisači, 4 majhne
5. Blazina za dojenje
6. Črpalka za mleko
7. Nastavki za dojenje
8. Previjalne plenice
9. 10-15 tetra plenic
10. Plenice za enkratno uporabo
11. Dudka (MAM)
12. Flaška (AVANT)

STVARI, KI JIH BOSTE V PORODNIŠNICE POTREBOVALI VI:

potrjena zdravstvena izkaznica, materinska knjižica in napotnica ginekologa,
mobilni telefon in polnilec,
denar – predvsem kovanci za avtomate,
zobna ščetka in zobna pasta,
labela
brisačka
bombažne, udobne spodnje hlačke,
modrček in blazinice za dojenje,
nastavek za dojenje
termofor
nogavice
copati
toaletna torbica
gel za tuširanje,
glavnik
močno vpojni vložki (Vir 80)
lanolin mazilo za bradavice,
ploščice
plastenka z vodo
udobno (nosečniško) oblačilo, v katerem boste zapustili porodnišnico (lahko vam naknadno prinese očka).

STVARI, KI JIH BOSTE POTREBOVALI ZA NOVOROJENČKA:

• dudka
plenice,
• povijalna plenica,
• dve majčki na preklop (majčki mako), dve majčki na gumbke ali dva bodija,
• nogavičke ali žabice,
• pajacek,
• mehka kapica,
• kombinenzonček (odvisno od letnega časa),
• odejica za v avtosedež (za avtosedež naj poskrbi očka).

Neposredna povezava do sporočila: 1438
26.6.2014 8:31:13   
Radenska_
Glede posteljnine.

V Dipotu mado super poceni in kvalitetne rjuhe, tako da to kupite tam magari.
Meni ikeina posteljnina ni všeč, ker paše samo na ikeine odeje in vzglavnike. Pa tud nasplošno mi ne potegne kaj preveč...

Jaz sem oba kompleta posteljnine naročila na ebayu. Poglejte tudi malo na nakupuj kvalitetno: https://www.facebook.com/nakupuj.kvalitetno
Tudi meni so vse posteljnine kar sem jih vidla pri nas brezvezne in grde :P

Neposredna povezava do sporočila: 1439
26.6.2014 9:28:31   
Anonimen
Res je, za ikejino posteljino rabis vse iz ikeje, ker imajo posebne mere. Zame je ikejina kvalitetna in sprejemljiva. Imam za vecjega otroka, za malega imam zdaj ze kupljeno ikejino posteljo, pa bom tudi vse ostalo kupila. Sem pa za prvega otroka kupila komplet slovenske firme in je bilo blago tako trdo (kljub pranju in susenju v susilcu), da sploh nismo uporabili.

Plenicke. V zacetku samo pampers in mullerja- tocno tako, delane za Z trg in je ogromna razlika. Po new bornu sem presla na plenice iz mullerja- so cenejse, in za nas zelo dobre, VSE DOKLER nisem odkrila hoferjeve, od takrat pa samo hofer- za nasga malcka so se izkazale kot fenomenalne in cena sprejemljiva. Dm-ove sem tudi sprobala, so cist ok, so pa precej debele- npr za poletne vroce dni mi ni potegnilo.

Ce katera razmislja o previjalni. Nam se je zelo obnesla cim vecja. Otroci kmalu zacnejo zelo muvat, ampak res zelo, protestirajo, lovis jih in velike previjalne so zato zakon. S tistih malih kar hitro odletijo dol.

Neposredna povezava do sporočila: 1440
26.6.2014 9:32:14   
lila5
Radenska_, to je to, tudi jaz sem "samo" nekaj takega rabila, kar se tiče seznama...
Kej veš kolko stane posteljnina v Dipotu? Ni mi ravno blizu, bom pa vsekakor šla čez kak mesec , ko bom začela pripravljat za prav user posted image Pa, ko zvem spol seveda user posted image

Se vam kaj sanja kako bomo oblekle bejbije za ven iz porodnišnice, mislim koliko plasti itd.? Ker baje v porodnišnici nč ne povejo, no razen, če težiš po mojem user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1441
26.6.2014 9:34:34   
lila5
Aja, glede plenic, nekaj časa smo imeli Hoferjeve, drugače so bile pa Šparove čisto ok, za začetek pa Mullerjeve..drugače pa nam Pamperseve nikakor niso prišle v poštev, škoda, ker so pa res tanke...Nam je namreč vse puščalo čez user posted image

(odgovor članu lila5)
Neposredna povezava do sporočila: 1442
26.6.2014 9:57:09   
Anonimen
Termometer za vodo jaz nisem imela in ga tudi tokrat ne bom. Ko ga zacnes kopat, pride babica, pokaze kako topla voda mora bit. Tudi ona je rekla, da ni panike ce je stopinja gor ali dol. itak ga kopas bolj na hitro, kasnej pa niso vec tako obcutljivi. Pa razlicnim otrokom pase razlicna T.

Blazino za dojenje sprva nisem imela. Itak te v porodnisnici spodbujajo k dojenju leze in vecini zensk to tudi pase in pakticirajo se doma. Meni ni pasalo, zame je bilo to nocna mora, sem se s sestrami v porodnisnici skregala. Ceprav sem bila konkretno rezana in sivana, sem lazje dojila sede. Izberite si polozaj, kar vam ustreza- manj napetosti in stresa, boljse za vas. Moje joskice so bile minimalne in ce sva bila leze, jih sploh ni mogel zagrabit. Ampak po cca 2 tednih dojenja sede in drzanja dojencka so me zacele roke noro bolet (kot kak zivec), zato sem si kupila blazino za dojenje. Kljub bolecinam mi ni pasala, sem potem raje rabila pouster, to blazino pa je rabil moj mozek, ko sta se z malckom cartalauser posted image . Ko so bolecine nehale, pa spet brez poustra in blazine. Tokrat ne bom kupovala.

Termofor v porodnisnici ne rabis. Je ful toplo v sobah se prevec. Sem ga pa rabila pri malcku v zimskih casih, da sem mu pred spanjem pogrela posteljko.

gLEDE flask in dudik bo pa kar odlocil malcek. Pa naj rece stroka karkoli, bo mali tisti, ki bo odlociluser posted image . Nas tommy tippy ni sprejel, je pa vse ostalo, karkoli si mu dal, vse je uporabil. Pa je bil dojen, pa po 3 mesecih zvecer flaska (imel refluks in je bilo treba gostit), pa ga ni nic zmotilo, nic zavracal. Eni vse zavracajo, eni nic, eni samo doloceno firmo, nima veze kaj stroka rece, kaj je podobno bradavicki oz dojenju. Najraje se vzamejo tisto, kjer tece in se mu ni treba matrat.

Nastavke za dojenje ne bom kupila. Nujno jih Rabijo tiste, ki imajo vdrte bradavice. Ali tiste, ki jim malcki scefrajo bradavice do krvi. Tu je pa pomembno, da se naucis pravilno pristavit in pravilno odstavit. Ter pravilna nega bradavic. Ce to upostevas, te bradavice le bolijo, malo skelijo, mogoce mini ranica in ni potrebno nastavkov. Za nego se rabila bepanthen in obhladke za bradavice (zal se vec ne spomnim firme- imajo v lekarni).

Priporocam se robcke za hemeroide. Sicer jih nisem fasala, jih pa kar nekaj zensk. Ampak ce si prerezan, te vse boli, ne upas kakat.... ne upas brisat.... tole mi je pa kar malo hladilouser posted image .

Namesto kopalnega plasca se je v zacetku bolje obnesla kopalna brisacka s kapuco. Tako cim manj preoblacis in premetavas struco. Plascek je v prvih mesecih odvec. kasnej pa je ok.

Kengurujcek ni priporocljiv v prvih mesecih- so pa razni slingi in storklje. Moram rect da je meni storklja zelo prav prisla, sem si ze nabavla za drugega. Celo pri aktivnih otrocih rabis, drugace ti roke odpadejouser posted image .

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1443
26.6.2014 10:43:29   
Anonimen

Jaz se nič ne znajdem user posted image te pleničke kakšne velike morajo bit?kok paketov moram kupit?Kaj pa tetra plenic?kaj pa previjalne plenice?Bom šla počas v nabavo tudi kakšne oblekice nove moram kupit

Voziček že imamo 3v 1,avtosedež tudi imamo zdaj moramo še počas pojslico in previjalno kupit,čeprav pojslico mislim da dobimo čakam da nam javijo če jo že imajo na postreši ali so jo skurili user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1444
26.6.2014 11:16:46   
relativna
Radenska, vidim, da sva s seznanom tam tam user posted image Sicer zgleda moj dosti bolj nepregleden user posted image , ampak ga bom že porihtala user posted image

Pa hvala za info glede posteljnine user posted image Bom šla še tja pogledat, če najdem kaj primernega. Res bi rada mela luštno, če bo že vse ostalo tako zrihtano user posted image

Anonimna, žal ne vem katera user posted image Kako veliko prevajalno pa priporočaš? Midva jo bova dala delat po meri in sva razmišljala o tej standardni velikosti 60x80. A si mislila še večjo?

Aja, pa kje boste imele prevajalno? V otroški sobi ali v kopalnici? Pri nama bo kopalnica še vedno premajhna za prevajalno user posted image

Pa katero številko oblačil boste kupile za začetek? Js sem tukaj čisto zmedena, ker ene pravijo, da naj vzamem čim več 50, druge 56, tretje 62 itd. Skoraj toliko mnenj koker je mamic user posted image Js najbrž ne bom čisto tamalih kupovala, če bom mogla vse sama kupit ... če pa dobim kakšna oblačila, bodo pa najbrž tudi že tam tamajhne cifre user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1445
26.6.2014 11:43:36   
Anonimen

Glede previjalne se ne morem odločit ali bi kupla leseno ki stane okol 130 evro ali plastično skupaj z banico v babycenter pa je malo čez 80 evro,ali pa grem v Avstrijo po tisto ko se na steni šraufa.Previjalno bi imela pa kar v spalnici v kopalnici ni več placa ...Glede oblekic tudi jaz ne vem katero številko bi kupla.Raje večje vzamem ko pa da vzamem malo številko potem biba ne bo šla notri user posted image ene par oblekic sem dobila samo so številka čez 60 tako da bom neki kupla 56

Neposredna povezava do sporočila: 1446
26.6.2014 12:40:37   
Anonimen
previjalne male, ozke, celo te z banjico so res neprakticne in nerodne. Sem jo imela 2 tedna, ko je se bil novorojencek in je ne bi vec imela. Ampak takrat je bila prostorska stiska in si vecje nisem mogla privoscit. Kasnej sva se preselila in kupila vecjo, cca 80x80 ali 90cm. Midva sva takrat kupila sobico od alplesa in je itak samo ena mera za previjalno. Torej, ce je moznost potem definitivno vecja, ce ne, pa bo tudi mala ok. So pa te ikejine za na steno tudi super. Jo je imela prijateljica in jo je prehvalila. pa ta je tudi tako velika. Tak da ce bi jaz imela moznost zbiranja, bi imela raje to veliko na steno, kot malo z banjico.

Jaz imam previjalno v sobi, pac mi tak pase. V sobi imam v previjalni tudi cunjice in si ne predstavljam met to v kopalnici. Sprva smo ga itak kopali v plasticni banjici, ki smo jo imeli kar na jedilni mizi- visoka, da ne trpi hrbet. Po kakem mesecu pa sem ga v kopalnici zavila v brisaco in odnesla v sobo. V kopalnici sem imela tudi debel volnen tepih, ki sem ga izkoristila za preoblacenje, ce se mi ni dalo nosit v sobo. Kje bo previjalna je odlocitev samega sebe, kar ti bolj lezi, kolk placa imas, kolk kompliciras, kako previjalno imas, kje otrok spi (ponoci ga res ne bi veliko nosila v drug prostor...... Pomisli, kopas ga ne vsak dan, previjas pa vsak dan veckrat, tudi ponoci- torej se vprasaj kje ti bolj pase.

Oblacila 50 ni sans. To imajo nedonosencki. Nas je bil drobizek rodil z 3000g in je nosil 56 skoraj 1 mesec, 50 ni nosil nikoli. Medtem ko od kolegice, ki se je rodil z 3,800 (nekaj tipicnega) je imel 56 glih par dni, je startala kar z 62. Ker pa ne ves kako tezek se bo rodil, bi jaz kupila le par pajackov oz bodijev 56, in nekoliko vec 62. Pa spet odvisno v kateri trgovini. Npr h&m je imel precej velike stevilke, kot pa kaka druga znamka.

Na vsakih plenicah pise od koliko do koliko kg so. Torej v zacetku kupis najmanjse, mislim da pise new born, od 2-4 kg. Odvisno od znamke. Pri plenicah je bilo vedno bolje manjse, kot velike. Meni so vsec povijalne, kupila le 3. Ce se rodi mocen, blizu 4kg tezek otrok jih ne rabis. Ce so drobizki pa je fajn. Nekateri jih sploh ne rabijo, saj malo zadrzi tudi bodi, samo ce je bodi se prevelik, potem tudi ne zadrzi. Meni je blo tudi fajn, da sem pol samo to menjala, nisem rabila cistih, novih cunjic preoblacit.

Neposredna povezava do sporočila: 1447
26.6.2014 13:00:55   
Anonimen
Relativna malo si poglej npr v babycentru, kake mere blazin za previjalno imajo. Predvsem velja za tiste, ki boste imele previjalno narejeno po meri, da vam bodo potem pasale notuser posted image
Pa ce se da, naj naredijo tako previjalno, da bo spodaj cist normalen predalnik, ki ga otrok lahko uporablja se veliko let, tisti del od previjanja pa naj bo snemljiv. Ko bo konec previjanja, da das vstran, predalnik pa naprej rabis.

Neposredna povezava do sporočila: 1448
26.6.2014 13:37:23   
relativna
Spet vas je toliko anonimnih, potem pa ne vem, kateri naj odgovarjam user posted image

Uglavnem, mela bova ziher takšno prevajalno, da se jo da potem še naprej uporabljat user posted image Ker sva prepričana, da bova v prostorski stiski, čeprav se seliva na 2x več kvadratov user posted image
Meni se na splošno ne zdi praktično, da bi imela potem zraven narejeno še za banjico ... bova kupila ločeno, potem pa bova videla, kako bova kopala. Glede na to, da bova imela nek fancy tuš, bomo mogoče kar tam vse opravili user posted image

Zdaj ne vem ... če mi je odgovarjala tista anonimna od prej glede velikosti prevajalne user posted image Vidim, da imajo te podloge tudi dimenzije 75x80 (potem je komoda velika okrog 80x85) - to je največja, ki sem jo našla. Tako da mogoče pride ta velikost v poštev, ampak moram prej videti te podloge.
Aja, a ste uporabljale ravne al te valovite podloge? user posted image

Tazadnja anonimna (user posted image ), ja, mislim na vse to user posted image Zato sem pa šla najprej pogledat standardne velikosti prevajalen. Ker itak ne rabim nič posebnega, po meri bo predvsem zato, ker me pride ceneje user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1449
26.6.2014 14:07:47   
Radenska_
V dipotu imajo samo rjuhe, 140x70. Za 120x60 nisem prepričana. Nimajo celih kompletov posteljnin :)

Jaz nimam kengurujčka, imam bobbo wrap. Primerna od rojstva dalje. Nmaesto kengurujka bom pol kupila ruzak da bova z malim lahko v hrib šla.
Moja previjalna je široka 95 cm, visoka je pa kot večji pult. Super je. Je pa taka da se zgoraj potem odstrani previjalni del in imaš naprej navadno komodo.

Neposredna povezava do sporočila: 1450
Stran:   <<   < Prejšnja stran  56 57 [58] 59 60   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  56 57 [58] 59 60   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Teža med nosečnostjo.
пеперутка16

Ste se med porodom kaj zredile? Koliko?