|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  55 56 [57] 58 59   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktrobrke 2014
23.6.2014 8:29:46   
vesica
peregrina hvala ti si me pomirila čutim vsako toliko ampak ne tako redno in močno kot prejšne dni - bom odšla še tja pokukati in danes takoj po baterijo za angel sound,da ga slišimo user posted image

(odgovor članu peregrina)
Neposredna povezava do sporočila: 1401
23.6.2014 9:10:06   
Radenska_
Da odgovorim malo na vpršaanja (in kakšn odrugo pomirim) :)

Glede gibov: Mulčki zdajle fajn rotirajo notri. Jaz nimam pojma kako zdajle moj leži, sumim pa, da ima nogice spet spodaj, ker me brca bolj v mehur. Čutenje brc v tem primeru je precej drugačno, manj vidno in manj izrazito kot, rpej ko je imel nogice pri rebrih. Tam se je videla in čutila vsaka brca.
Konec koncev je važno da čutiš premikanje, kakršnokoli, no treba da brca na polno vsak dan. Moj je bil zdaj cel teden bolj miren, ampak sem ga čutila vsak dan, preko dneva, danes pa spet malo bolj aktiven. Važno da je :)

Punci ki sta rodili nista imeli nikakršnih težav prej v nosečnosti, vsaj za to vem zagotovo, ki je rodila enega otročka. Pač kar voda ji je odtekla, brez opozorila, ali kakšnih težav prej v nosečnosti, je bila čisto neproblematična nosečnost.

Drugače pa tudi meni bauhec raste, popek je obrnjen na ven že nekaj časa, zdaj se bo pa še dodatno izbočil izgleda...Uf mi je to grdo, ampak kaj čmo :) tako je.

"Če ne prideš ne prvič ne drugič do krova in pravega kova, poskusi vnovič in zopet in znova."

(odgovor članu vesica)
Neposredna povezava do sporočila: 1402
23.6.2014 9:34:04   
Anonimen
Jooooj, berem tele poste za nazaj...Upam, da so vsi user posted image in njihove mamice v redu. Držim pesti za vse!

(odgovor članu Radenska_)
  Neposredna povezava do sporočila: 1403
23.6.2014 9:34:30   
lila5
Relativna, ja, jaz tudi mislim, da je fant, čeprav je G vseeno z negotovostjo rekel, da je punčka :)
Vse te stare babe, moje sosede., pa mamine sosede , stranke, čisto vsi rečejo , da bo fant, pa tudi zato, ker mi gre trebuh v špico oz. je tak kot neka lubenica user posted image Da bi za punčko morala biti grda, mozoljasta, pa cela široka user posted image

V naši žlahti je rodila v 26.tednu par let nazaj in je na srečo z otrokom vse ok...Je bilo pa tako, da ni nič čutla, pač šla je na redni pregled in, ko so jo pregledali, so rekli : hitro po rešilca in v Lj, čisto odprta! Ni imela pa nobenih znakov...

Joj jaz se tudi tega bojim, samo da pridem do vsaj 30.tedna, potem bom nekako bolj sproščena, se mi zdi.... Zdaj v sredo bom pa točno 26.tednov.

(odgovor članu peregrina)
Neposredna povezava do sporočila: 1404
23.6.2014 9:57:39   
relativna
Vesica user posted image Čisto te razumem, js bi brez AngelSounds znorela ... resno. Očitno sem po naravi večji panik kot sem mislila, da sem user posted image Moj mi potem ves čas "teži", da čisto preveč kompliciram in berem in da se naj zgolj sprostim. Ma ja, lahko njemu, ko ni noseč user posted image

Radenska, pa dejansko se full premikajo? Ker meni se še vedno zdi moja full lenobica, vsaj koliko ostale pišejo, da se jim full premika ... Saj jo čutim, ampak imam občutek, da gre bolj za premike ritka malo sem, ritka malo tja, pa rokica malo sem, pa rokica malo tja user posted image Ne pa za dejanske akrobacije user posted image

Joj, res upam, da je z dojenčki vse vredu user posted image No, zdaj imam še dodatne zgodbice za strašenje same sebe user posted image Sploh Lila, tale tvoja user posted image Pomoje kar skupaj padem, če mi zdajle rečejo, da sem odprta user posted image

Ah, Lila, jaz tudi nisem grda in mozoljasta user posted image Tako da očitno pri meni te vraže ne držijo user posted image

Sva pa bila včeraj na kavici z eno mlado družinico - imajo leto in pol staro punčko, ki je največji angelček user posted image Prav lep otrok, čisto po mamici user posted image Pa ji nekako ni šlo v glavo, da bi teta mela pa v bušiju jenčija user posted image Uglavnem, sem še danes čisto raznežena user posted image

Aja, tiste, ki si tipate maternico ... a jo zdej po popku kaj težje čutite? Pri meni je tam do popka full trdo, potem po popku se mi pa zdi, kot da bi bila malce obložena (predvidevam, da z maščobami user posted image ). Saj je to vredu, ne? user posted image

(odgovor članu lila5)
Neposredna povezava do sporočila: 1405
23.6.2014 10:34:06   
lila5
Relativna, pol pa , da bo punčka, bi bla fora user posted image Bi bla tiho do zadnjega user posted image
Jah, jst tudi rečem, če si lep, si lep, ane , ne rabiš mozoljev user posted image .
Relativna, moj namen ni bil strašit, sem pa ravno to dodala, ker je Radenska rekla, da sta že 2 rodili, upam, da se to nam ne zgodi, pa nobenemu no tega ne privoščim, ker moraš imet res srečo, da je potem vse ok....
Radenska, nam pa le poročaj, kako se izteka, če kaj zveš...

Kje pa čutite brce? Jaz tko malo višje nad luliko user posted image , mi je pa tud ena, ki je noseča prav tako kot jaz rekla, da ona jih pa čuti, malo pod popkom...kao, da pri meni je ful nizko user posted image user posted image
To o maternici pa nimam pojma, ker ne čutim nobene razlike...

(odgovor članu relativna)
Neposredna povezava do sporočila: 1406
23.6.2014 10:59:35   
kamajuš
Da se še jaz malo javim, vidim, da ste kar pridne ... in že veselo panične user posted image !

No, tudi meni panika ne da miru, ker se mi zaradi 24/7 letanja okrog dogajajo stvari, ki se ne bi smele (sem imela urgentni ginekološki pregled, ker mi trebuh preveč otrdeva, otrok pa preveč dol tišči). Skratka, sem bila kar v šoku in nisem povsem dobro slišala, kar točno ni OK. Sigurna sem, da se je MV skrajšal, ne vem, koliko. Pa ne vem, če ni že preveč zmehčan. Kakorkoli, naš pikec je v nizkem štartu, jaz pa 26t. Zato imam "zapovedano" predvsem ležanje, čim manj sedenja in sprehajanja. user posted image ob treh otrocih je to misija nemogoče, pa če se še tako trudim.

Naš user posted image lepo miga, včasih čutim samo "kobacanje", vidim kakšno okončino, včasih brca ... se pa to vse dogaja bolj zgoraj, ker se je že obrnil z glavico dol user posted image - upam, da tam ostane!

Skratka, ravno v času dopustov se mi začenja težko, nesigurno obdobje in sem kar malo izgubila veselje tako do user posted image kot do morja. Ne vem, kaj bomo. Pregled imam čez en mesec, potem bomo pa videli, kakšno bo stanje.

A ja, še o spolu: pri prvem sem bila najbolj neprivlačna, mozoljasta, slonasta, nikakva - dobili smo fletnega fantka. Pri ostalih sem bila pa bolj ali manj taka kot v nenosečem stanju, pa smo vse doživeli, fantka in punčko. Tako da te vraže so bolj tako tako, vsaj po mojih izkušnjah. Tudi kar zadeva slabosti in nagnjenosti k določeni hrani, pri meni je bilo vedno isto. Tako da, Lila, bi ti nalašč privoščila deklico, da utišaš "branjevke". user posted image

Samo zdravo naj bo!!!! Želim vsem!!!

(odgovor članu lila5)
Neposredna povezava do sporočila: 1407
23.6.2014 11:03:27   
Anonimen

Moja je včeraj brcala ko sem sladoled jela,pila multisolo pa zvečer ko sem z mojem nogomet gledala on je božal trebušček pa kar na enkrat je brcala moj pa je reku evo zdaj zares ve da sem jaz he he he potem jo je še nagovarjal da bo še brcala pa nič potem se pa obrnem stran da zaspim in evo spet brcala :)Brcike včas čutim uspodi včas pa pr popkuuser posted image nosim pa bol v križu tudi jaz ne vem kako naj potipam kje je maternica.Vsak dan pa poslušam s stetoskopu kako bije srček

Moja soseda je rodila v 25 tednu tamala je zdrava no zdaj je že 18 mesece stara Pa še ene par poznam ko so rodile prej

(odgovor članu lila5)
  Neposredna povezava do sporočila: 1408
23.6.2014 11:13:06   
relativna
Ja, punce, prosim, samo pozitivne zgodbe user posted image Drugače vas bo moj vse po riti, ker js pol paniko delam user posted image

Lila, saj vem, da nisi imela namena strašit user posted image Ma tudi če pride prej, samo da bo vse vredu, ostalo pa se že porihta.

Kamajuš, najprej en user posted image Držim pesti, da bo vse vredu ter da ti bodo tamali pustili čim več počivat user posted image
Kolikokrat ti je pa otrdel trebuh? user posted image Jaz sploh ne vem, če bi znala ločit, kdaj je preveč in kdaj ne user posted image

Brce full redko čutim pri popku ... večinoma tam pri kolkih. Tako da tudi zaradi tega domnevam, da je dosti nizko.
Mah, se mi do tega pregleda bolj vleče kot do katerega koli prej user posted image Pa še moja G bo na dopustu, tako da upam, da bo nadomestna razumevajoča, ker bom tokrat najbrž full zatežena nosečnica user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1409
23.6.2014 12:04:00   
vesica
relativna glej ga ravno ko se mi je zdelo da ne čutim bbrčik kot ponavadi mi je crknila baterija pri angel soundu user posted image amapk ga čutim ne tako intenzivno kot ponavadi ampak ga , včasih sem tudi jz bolj panična ne omenjam mojemu sploh,ker mi takoj reče da preveč kompliciram in si domišljam , ampak včeraj ko sem mu rekla,da ni več tako živahen kot je je rekel da mi bo obvezno šel po baterijo user posted image

Jaz sem drugači tudi super s počutjem razen malo kar me križ boli ampak ni za jamrat user posted image meni tudi vsi pravijo da bo fantič ker sem prav ista kot prej in tak občutek imam tudi sama , moj me je ravno včeraj vprašal kaj si bolj želim da njemu je čisto vseeno , pa meni je tudi preden sem zanosila sem si želela punčko ampak zdaj pa mi je čisto vseeno samo da je zdravo :)

Neposredna povezava do sporočila: 1410
23.6.2014 12:06:00   
kamajuš

IZVIRNO SPOROČILO: relativna

Kolikokrat ti je pa otrdel trebuh? user posted image Jaz sploh ne vem, če bi znala ločit, kdaj je preveč in kdaj ne user posted image

Ko je trebuh zares preveč trd, takrat ne moreš falit user posted image . Ker je trd ko kamen, pa traja traja ... no, vsaj pri meni, dokler se ne usedem (še rajši uležem) in umirim. Otrdi mi pa praktično takoj, ko začnem migat. Mi je G rekel, čim manj sprehodov. Sej jaz se sploh ne sprehajam, jaz samo dirkam okrog user posted image user posted image .

Pa ful mi gre na živce, ker sem že prava raca user posted image , sploh ne morem več normalno hodit, ampak prenašam težo trebuha z ene noge na drugo user posted image

Tudi jaz poznam precej zgodb s srečnim koncem, ampak prijetno pa verjetno ni, ker ni to, da rodiš v 25t in greš čez par dni domov. Moja kolegica je rodila v 32t, user posted image user posted image , pa so bili še slaba 2m v bolnici. Ja, danes se jim ne pozna, ampak muke so pa bile, predvsem za starša. Tako da bi jaz vendarle rajši še počakala. user posted image

Meni je tudi tale poletni čas zoprn, ker so G na dopustu. Moj si celo vzame cel mesec. Pa je sestra tako priročna, da me je naročila tik preden gre, pa potem zopet takoj, ko se vrne, rekoč: če bo pa kaj narobe, boste pa itak šli v porodnišnico user posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 1411
23.6.2014 12:27:21   
lila5
Vem, da vam grem že na živce s tem o spolu, ampak me res firbec matra..no, pa zdej spet ena znanka..ooooo to pa bo fantič , mi reče, hahahhahahahahahahaha. Pa jo vprašam zakaj, pa pravi, trebuh gre naprej, pa lepa si...Tko, da kamajuš, bog te usliši user posted image user posted image user posted image Sicer pa samo , da bo zdravo pa kar bo bo ! Če bi mi pa G na to vse rekel da je punčka, ne bi mogla verjet do zadnjega in si ne bi upala nič kupovat user posted image

Kamajuš, a potem ne veš točno za kaj se gre in kako je z MV? Jaz sem imela skrajšanega v takem času pri prvi nosečnosti...

(odgovor članu kamajuš)
Neposredna povezava do sporočila: 1412
24.6.2014 6:58:11   
peregrina
Dobro jutro.

Pri nas je spet dež. Ponavadi bi user posted image , ampak zdej ko sem noseča mi tako hladno vreme povsem odgovarja. Najhujša je bila tista vročina 14 dni nazaj 8al je bilo že 3 teden).

Jaz brcike čutim po celem trebuhu. Celo že nad popkom. Včeraj je najprej brcal v mehur (kot da ni mamica že dovolj na WC-ju user posted image ), Potem sem ga čutila na desni strani, zvečer pa še na levi strani in nad popkom. Tako da bo user posted image očitno ena vrtavka (to je pokazal že na ultrazvoku v 16. tednu, ko se je tako obračal, da je gin. komaj sledila). Čist po atijuuser posted image .

Tudi jaz odštevam dneve do napolnjenega 28. tedna. Pa bo še dooolga (zdaj sem v 23. tednu). Skušam čim bolj odmisliti vse negativne zgodbe.

Kajamuš, držim pesti, da se vse uredi tak kot se mora.

(odgovor članu lila5)
Neposredna povezava do sporočila: 1413
24.6.2014 7:41:52   
Radenska_
Pri meni zadnjih 10 dni ni več brcanje ampak guzenje..Uživajte v brcah dokler trajajo :)
Se samo trebuh levo desno premika, okrog popka konstantno nekaj trdega (rit pomoje), pa vse me tišči XD
Lulike ne vidim več. Bi rabila ogledalce :D
Premikanje čutim povsod, a je drugačno, brcat pa pomojem nima več prostora :D

"Če ne prideš ne prvič ne drugič do krova in pravega kova, poskusi vnovič in zopet in znova."

(odgovor članu vesica)
Neposredna povezava do sporočila: 1414
24.6.2014 9:20:06   
kamajuš

IZVIRNO SPOROČILO: lila5

Kamajuš, a potem ne veš točno za kaj se gre in kako je z MV? Jaz sem imela skrajšanega v takem času pri prvi nosečnosti...

Ne vem, ne, mi je vse iz glave ušlo od presenečenja, ker moj G sicer ni panik. Ampak glede na leta in mnogorodnost me je očitno začel ekstra mirkat ... Predvsem me pa moti in skrbi konstantno trd trebuh, še ko mirujem, mi otrdeva. To mi ne gre skupaj. Potem mi pa tašča prijavi, da so kmetice tudi cel dan delale pa po 12 otrok rodile, kao kaj zdej pretiravam user posted image user posted image ...

Jaz se tudi ne vidim več od pasu navzdol user posted image , niti sklonit se ne morem. Zadnjič mi je nekaj padlo z mize, sem poskusila pobrat iz sedeče poze (smo bili pri kosilu), pa je zgledalo približno tako kot v kakšnem komičnem filmu. Nazadnje sem prosila prijateljico user posted image . Sicer pa kar otroke prosim, da mi pobirajo stvari user posted image .

Kako ste pa kaj z imeni? Že kaj sreče? Mi2 z user posted image ne prideva skupaj in sem kar malo slabe volje.

Hormoni: kakšno je kaj stanje? Pri meni močno delujejo, ampak tokrat žal v negativo. Vse mi gre na živce, pravijo, da sem tečna, kar je res. No, nekaj pripisujem tudi nepričakovanemu stanju (čeprav je bila tečnoba prej user posted image ) in pa temu, da sem resnično utrujena od vsega tempa in od pomanjkanja podpore s strani mojega dragega možiclja (ima pač svoje probleme).

Tako, sem malo pojamrala, zdaj pa na delo user posted image !

(odgovor članu lila5)
Neposredna povezava do sporočila: 1415
24.6.2014 10:02:05   
relativna
Včeraj mi je končno uspelo kupiti medenični pas user posted image Sicer je cena taka, da me je vrglo na rit ... mah dober, če si nisem nič drugega privoščila, sem si pa to user posted image Zaenkrat se mi zdi, da mi pomaga, bomo pa vidli, kako bo na kakšnih daljših turah. Samo poštudirat morem, kaj naj zdaj sploh oblečem povrhu, ker imam vse bolj po telesu in se potem full vidi user posted image

Je pa mene tudi včeraj brcala pri popku user posted image Pridna punca, očitno pomaga, če ji malce zamorim, da naj se bolj gor prestavi user posted image Pa na splošno je bila včeraj zvečer in danes zjutraj full nekaj aktivna ... očitno ji paše tole vreme.

Kamajuš, hvala za odgovor user posted image Ma to je res grozno, no user posted image Taščo pa kar na ignor user posted image

No, moj trebuh še ni tako velik, da mi ne bi uspelo videt šumo user posted image Tako da sem se zdaj končno spet naročila za brazilko. Tudi nohte na nogah bi si še lahko namazala.

Z imeni sva tako, da imava izbranega, ampak se moj ne more odločit, če mu je všeč user posted image Tako da vmes gledava še malce druge, ampak je samo še eno tako, ki je pogojno všeč obema. Nah, se bova pa v porodnišnici odločila user posted image

Hormoni ... ko začneš enkrat tleskat natakarju, ker te ne postreže dovolj hitro ... ja user posted image Danes sem bila še v sanjah neverjetno tečna ... sem kar sadje metala v trgovko user posted image user posted image Tako da se bom danes raje zadrževala v prostorih stanovanja, ker mi očitno živčki delujejo še zaradi izpitov in me vse znervira user posted image

(odgovor članu kamajuš)
Neposredna povezava do sporočila: 1416
24.6.2014 10:17:35   
kamajuš

IZVIRNO SPOROČILO: relativna

Včeraj mi je končno uspelo kupiti medenični pas user posted image Sicer je cena taka, da me je vrglo na rit ... mah dober, če si nisem nič drugega privoščila, sem si pa to user posted image Zaenkrat se mi zdi, da mi pomaga, bomo pa vidli, kako bo na kakšnih daljših turah. Samo poštudirat morem, kaj naj zdaj sploh oblečem povrhu, ker imam vse bolj po telesu in se potem full vidi user posted image

Hormoni ... ko začneš enkrat tleskat natakarju, ker te ne postreže dovolj hitro ... ja user posted image Danes sem bila še v sanjah neverjetno tečna ... sem kar sadje metala v trgovko user posted image user posted image Tako da se bom danes raje zadrževala v prostorih stanovanja, ker mi očitno živčki delujejo še zaradi izpitov in me vse znervira user posted image

A lahko malce več poveš - kje, koliko, zakaj user posted image ... razmišljam o nabavi, pa ne vem, če bi kaj zaleglo user posted image

Hvala tudi za info o hormonskem stanju, samo, da nisem edina! Moj dragi je zadnjič sam pri sebi komentiral: "Aha, očitno je konec tistega najlepšega obdobja" user posted image in se sam sebi smilil user posted image !

Brazilko - joj, imam tko nizek prag bolečine, da še bikini voskanje komaj preživim - no, pa sramežljivost mi tudi ne da user posted image user posted image ...

Neposredna povezava do sporočila: 1417
24.6.2014 10:20:14   
Anonimen

Pri meni stanje je tako da vsak dan čutim brcike,tudi jaz sem tečna včas ..Ponoč me je spet krč v nogi zagrabil za znoret zgleda da spet moram Mg pit.Druge probleme pa nimam včas jem ko volk včas pa nimam apetita.Še dobro da ni vroče da se da preživeT.Jaz sem že 24 t.KJE je že oktober user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1418
24.6.2014 10:24:21   
Anonimen

Kako se poriktate tam uspodi ???ne vidim čisto nič user posted image sem ene dva krat probala z ogledalom in bog pomagaj sem imela tako špuro da ni za nikamor user posted image tudi jaz imam nizek prag bolečin drugač bi prosila prijateljico da me depilira user posted image ima salon ...da ne bo kaj druga prišlo ven user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1419
24.6.2014 11:01:07   
relativna
V sanolaborju za 50€ user posted image Pa v našem so imeli samo en model, tako da mogoče se ti splača it pogledat v kakšnega večjega.
Res takoj, ko sem ga dala gor, je prišel tist občutek olajšanja. Prodajalka se mi je kar smejala user posted image Sicer ga bom nosila samo, ko bom šla iz stanovanja, ker sicer ne stojim oz. hodim neki velik, pa mi ni panike.
Pejdi probat, pa boš videla ... če je full hudo, potem verjamem, da ne bo ravno pomagalo user posted image Ampak itak je fajn, da ga sprobaš že tam, pa če ti bo že takrat boljše ... ga vzami user posted image

Jaz sem imela tudi full presodkov do brazilke, ampak mi kaj drugega ni preostalo, ker britvic se ne dotaknem (sem čisto prevelik štor za njih user posted image ). Glede bolečine si ponavadi rečem: "Ja, kako bom pa porod preživela, če že to ne morem!" user posted image Pomaga tudi pri jemanju krvi, injekcijah in ostalih bolečih opravilih user posted image
Sicer tudi mene malenkost skrbi, da bi od bolečine dobila popadke, ma se bolj zabavam ob prizoru user posted image
Ampak full hvalila pa ne bom ... ker me zdaj med nosečnostjo še bolj boli kot prej user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1420
24.6.2014 11:44:16   
Anonimen

Čeprav je že prehitro bom vseeno nalima gor en frišen seznam ...... jaz itak bom počas že začela nabavit stvari da ne bom potem kar na enkrat vse kupovala...
če katera od vas ima tak seznam kar gor nalimajte

SEZNAM ZA DOJENČKA IZ PORODNIŠNICE – to pripravi v eno torbo in ti prinese ko te pride iskat za domov:

1. 2 tetra
2. 2 plenici za enkratno uporabo ala Pampers (mi nismo rabili, ker tisto plenico pač vzameš tam v porodnišnici, itak jih je ful)
3. 1 povijalno plenico (nismo potrebovali, ker ti itak še ne povejo ali moraš široko povijat)
4. Žabice z naramnicami številka 56
5. 1 bodi na preklop in 1 majica na preklop številka 56 ali 2 majici na preklop št 56 (priporočam en bodi in eno majico)
6. 1 vrhnja jopica mehka bombažna, ne z zadrgo, na gumbke ali netke št. 56
7. 1 bombažna kapica (taka navadna, mehka, za čez ušesa št 56)
8. 1 vrhnje hlače - bombaž ali 1x pajacek za čez v celem in odvisno od vremena še kombinizonček z nogicami če je mraz (mi smo jo dali kar v zimsko vrečo)
9. copatki ali nogavičke odvisno od vremena
10. otroška odejica za v avtosedež (ne rabiš, če imaš kombinezon ali zimsko vrečo)
11. rokavičke (če se zelo praska, potem tudi za doma) (smo imeli, ampak nismo uporabili, ker se ni praskala)

MAMIN SEZNAM STVARI V POTOVALKI ZA V PORODNIŠNICO – čimmanj, ker je majhna omarica

A. DOKUMENTI

1. materinska knjižica s potrdilom o opravljeni MŠ (če je potrebno)
2. Dodatni zdravstveni izvidi ginekologa če je potrebno
3. Podatke za izpolnjevanje obrazca Prijava stalnega prebivališča otroka, Izjava o določitvi osebnega imena (vse to dobiš v porodnišnici)
4. zdravstvena izkaznica
5. napotnica za porod (dobiš od svojega G.)
6. poročni list ali dokazilo o očetovstvu – to v primeru da nisi poročen, moraš na CSD podpisat izjavo o očetovstvu, naredi prej, ker morata biti zraven oba!
B. STVARI

1. toaletna torbica: krtačka, zobna pasta, krema za obraz, deodorant - brez vonja, gel za tuširanje, škarjice in pilica, krtača za lase, vazelin za ustnice
2. Bepanthen mazilo za mazanje bradavic (za vsak primer), (jst sem imela Lanolin od MultiMam in potem še komprese (take listke) od MultiMam, ker me je res ful bolelo in malo je že curljala kri ven iz bradavic)
3. blazinice za prsi za dojenje, (v P ne rabiš tega, ker si itak brez mordca, mogoče samo za domov, da si daš v modrček)
4. nastavek za bradavice (če bi slučajno rabila, ga lahko kupiš kasneje), (ja, kupiš kasneje, načeloma ne rabiš, zato ti ni potrebno prej kupovat tega. Lahko ti pa tudi v P posodijo)
5. vložke - vir 80 ene 3 vrečke, ker so brez tiste plastike in so najbolj primerni (nekaj dobiš tudi v porodnišnici, vendar so ti boljši) (NIKAKOR NE KUPUJTE VIR 80, ker je brez veze!!! To so kupovali leta nazaj, ko še ni bilo širših vložkov! Zakaj ne kupovat? Premajhni so, itak bi pa rabila 6 teh vložkov na nekrat, če bi hotela, da bi zadržal čiščo. Raje kupi Maternity od Tosame, ali pa vložke za po porodu ToTo, isto od Tosame. Malo ožji so od Chicco-ta, ok so za doma recimo, čisto za nakoncu pa ti pridejo prav tisti vložki, ki jih dobiš v P, taki modri od Tosame. Baje so ok tudi vložki Masmi (videla v DM), ampak jih sama nisem imela.)
6. sp. perilo, več kosov, ker je potrebno zamenjati večkrat na dan (spodnje hlače rabiš samo za domov, ker imaš v P itak tiste mrežaste, da lepo vse diha. Aja, hlačke dobiš tudi v P.)
7. mrežaste spodnje hlače (iz Tosame, ene dobiš v porodnišnici) (če že kupiš, kupiš za doma, drugače pa ne rabiš kupovat)
8. nogavice 5 parov (lahko tudi manj, jaz sem bila tam brez nogavic, da lepo vse diha, pa itak se potiš zaradi hormonov)
9. copate, če ne želiš imeti čisto navadnih od bolnice, kake z gumijastim podplatom, ker je v kopalnici običajno precej mokro na tleh (če imaš Crocs-e bo super)
10. modrc za dojenje 2 x – svetujem da za začetek kupiš v DM ali Mullerju navadnega belega. (to rabiš potem doma in ne v P, lahko pa vzameš enega za med potjo domov)
11. spalno srajčko dobiš v porodnišnici in je kar ok (super so :) )
12. obleko za domov, priporočam trenirko, ti pa to lahko prinese potem, ko greš domov
13. pijačo, vodo ali kakšen multi, sicer ti to lahko potem prinesejo (razen če rodiš ponoči jepotem dolga do obiskov) (multivitamin ne priporočam, saj je to običajno sok iz citrusov, kar pa malčkom ne ustreza. Vzami še kakšne grisine za grickanje, ker po porodu si potem skooooz lačen)
14. mobilni telefon in polnilec za mobilnik
15. fotoaparat
16. denarnica – samo drobiž, ker ni varno puščati tam večjih vsot (nisem potrebovala, ker nisem nič kupovala tam - kave itak ne smeš pit, kakava tud ne)
17. piškoti ali prepečenec– to res prav pride, ker je včasih hrana obupna,

OBŠIRNI SEZNAM STVARI ZA NOVOROJENČKA DOMA

A. MOBILNOST
1. Lupinica 0-13 kg! ni fino, če je otrok predolgo v lupinici, zaradi hrbtenice, pripravni so senčniki za v avto (da ne sije sonce skozi šipo, lahko pa se uporabi kar tetra plenica), super je, če imaš podstavek za isofix pritrditev, da ni treba vezati s paski
2. Avtosedež, ko preraste lupinico 9-18 kg, priporočam z isofix pritrditvijo,
3. Voziček - tehnične zahteve zapisane spodaj,
4. Morda tista štorklja ali vreča za nošenje otroka, fizioterapevti odsvetujejo kengurujčka, (mi smo kupili Boba carrier 4G, ker so mi tisti trakovi čist preveč zakomplicirani...pa do takrat, ko se ti zavežeš, bo otrok že čist histerično jokal)
5. Previjalna torba z vsemi pripomočki za previjanje
6. Robčki za na pot (če se pokaka ali zamaže) brez parfuma in alkohola in raznih dodatkov

B. SPANJE
1. Posteljica 60*120 (ali 70*140), najbolje lesena klasična, z nastavljivim dnom, ni nujno, da se ograjica premika.
2. Kovter naj bo lahek in zračen in primerno velik – ne prevelik!
3. prevleke za kovter – povštra ne rabiš
4. Jogi rjuha bombažna
5. Nepremočljiva podloga – predlagam od firme Racman
6. Obloga za stranice posteljice – čimbolj enostavna in s trakovi za privezat.

C. PREVIJANJE

1. Previjalna površina (cca. 60x80 cm), trda podlaga, priporočljivo je, da je čim širša, zato da si lahko gor postaviš vse potrebne stvari
2. Peno za previjalno površino – kupiš tako, da ustreza meram previjalne površine
3. Podlogo iz bombaža – jaz sem imela kar plenice, da ne daš direkt na plastično podlago otroka. (plenice se čist ok, ja)
4. Zloženci 5x5 cm za obrisat oči (mi zložencev nismo uporabljali za brisanje oči, ampak za popek, za oči oz. obraz smo uporabili kar krpice za umivanje ToTo)
5. Ampule s fiziološko raztopino (lahko od Nivee).
6. Posodica za vodo in odpadke (ne rabiš kupovat nekih fensi šmensi posodic, uporabi neko plastično posodo za shranjevanje živil ali kaj podobnega)
7. Koš za plenice (mi imamo Diaper Champ, ker smo se odločili, da ne bomo metali denarja čez okno za nakup kaset za v koš. V naš koš damo lepo vrečo iz Mercatorja ali Spara, ki jo dobiš na samopostrežni blagajni)
8. 0,5l fiziološke raztopine – predlagam tako, da se jo prepikne z iglo, da jo imaš za dalj časa. (tega nismo imeli, imamo lepo male ampulce, da je raztopina sveža)
9. Mazilo za rit – predlagam takega, ki ne vsebuje cinka, brez parabenov! (navadno hladilno mazilo iz lekarne)
10. Tetra plenice
11. Plenice za 1x uporabo (Newborn: Muller - ni ok, DM - ok, Pampers - ok, Violeta - ok; 1: Spar - ni ok, DM - ok. Drugih plenic še nismo poskusili.)

Č. KOPANJE IN NEGA

1. Banjico, čimvečjo in čimbolj enostavno.
2. Če imaš prostor še stojalo za banjico, sicer pa jo boš dala v veliko banjo (ali tuš kabino) – opozorilo, zelo boleč hrbet!
3. Nevtralno otroško trdo milo (recimo Weleda ali podobna) (mi imamo od Mustele in je super)
4. Hladilno mazilo za rit- predlagam takega, ki ne vsebuje cinka, brez parabenov!
5. Alkohol za čiščenje popka (poleg alkohola je baje super tudi tisti kompletek za čiščenje popka od ToTo)
6. Fiziološka raztopina, lahko se poleg popka uporablja tudi za nosek (za oči naj bo sterilna)
7. Otroške škarjice za nohte (topa konica)
8. Glavnik ali krtačka za lase (krtača naj bo čisto mehka)
9. Vodni toplomer, sicer lahko preverimo toploto vode tudi tako, da v njo pomočimo komolec, če maš filing 
10. aspirator za nosek – to sedaj naj ne bi uporabljali čisto na začetku (mi imamo aspirator za na sesalec in je top, uporabljali smo ga od začetka, ko smo imeli zelo zabasan nos)
11. 2 veliki otroški brisači – najbolje je kvadratni in ena s kapuco, NE plaščka! (super je tudi tista, ki si jo ti pripneš okrog vratu, mislim, da je clevamama. Naša mala je bila samo tako mirna po dvigu iz vode.)
12. 5 malih tetra pleničk – dobiš v Tosami ali DM, (mi tega nismo imeli, nevem zakaj bi potrebovali to)
13. Tetra plenice, ker v začetku otroka kopaš kar s tetra pleničko skupaj, da ni prevelik šok.
14. Rokavička za umivanje od ToTo - z njo namiliš ali pa umivaš otročka v banjici
15. Čistilo za pokakane cunjice - če cunjice ne boste takoj očistile z dobrim odstranjevalcem madežev, bodo vse, kljub pranju v pralnem stroju, ohranile rumene fleke od kakca. Pri nas uporabljamo Vanish zrnca, ki so v okrogli roza posodi.
16. Šampon za temenca - mi imamo od Mustele in je super!
17. Navadna vata za čiščenje noska - potem odtrgaš majhen kos vate in ga porolaš ter s tem očistiš nosek dojenčka
18. Palčke za ušesa - za čiščenje zunanjega dela ušesa in NIKAKOR notranjega dela
19. Olje za pregibne dele telesa - mi imamo mandljevega (iz lekarne) in je ok

D. OBLAČILA IN PLENICE

Za začetek vse 56 številka, nekaj lahko tudi 62 (HM ima večje cifre), na začetku kupi res malo, probaj čimveč dobit, ker to tko hitro preraste, da je škoda kupovat.

1. 20 tetra plenic,
2. 3 povijalne plenice – odvisno tudi od letnega časa in velikosti otroka (povijalnih plenic ne rabiš, razen, če ti na UZ kolkov rečejo, da moraš široko povijat)
3. 4 žabice s stopalci
4. 5 mako majčk na preklop
5. 2 kapici mako za zavezat ali kar tako za nataknit
6. 2 kompleta pajaca z dolgimi rokavi in hlačami s stopalci – lahko bombaž ali pliš odvisno od temperatur
7. 2 para copatk (sicer imamo, ampak ne uporabljamo, ker padajo dol iz nogic)
8. 4 pari nogavičk
9. Spalna vreča – to počakaj, ker ni rečeno, da bo otrok hotel spat v tem (mi tega nismo imeli, lepo smo jo pokrili z dekico)
10. 10 bodijev na preklop
11. plenice (3-6 kg) (mi smo imeli na začetki lepo newborn plenice, potem 1ko, itd. Smo kupili glede na kilograme, ki jih je imela.)
12. 2 vrhnje hlače
13. Jopica ali zgornji del trenirke – ne kupuj nič z zadrgo, vse na gumbke ali netke! Fajn je imeti kapuco. Bombaž je zakon!
14. Kakšna debelejša dekica – bombaž ali pa kombinacija s flisom

6. OSTALO ZA DOJENČKA

1. Igralni center za na tla – otrok naj bo čimveč na tleh
2. Debelejši in večji termoflex – priporočam Airex blazino, samo je draga! (alternativa je blazina, ki je vsake toliko časa na voljo v Hoferju)
3. 3 stekleničke, dovolj sta tudi 2 (ena za mleko, druga za ostalo) – počakaj da vidiš če boš sploh rabila, (nimamo stekleničk)
4. ščetka za čiščenje stekleničk (nimamo stekleničk)
5. Grelec stekleničk – to po mojem ne rabiš (nimamo stekleničk)
6. Sterilizator stekleničk – lahko pomivaš na roke (nimamo stekleničk, steriliziraš pa lahko tako, da 5min vreš v vreli vodi)
7. 3 dudice, sicer se jih splača sproti dokupovat - morda jih ne boš rabila
8. Baby-fon (nimamo, ker spi v spalnici)
9. stolček za hranjenje – za začetek (to je po 5. mesecu) predlagam ležalnik, ki se spravi v več položajev, potem pa trip trap
10. Sirup proti krčem, vetrovne kapljice – to jaz nikoli nisem imela (boš videla, če boš sploh rabila)
11. Slinčki s plastično podlogo – ne kupuj jih brez podloge, ker so brez veze
12. Adaptirano mleko 1 – ne kupuj takoj, ker je drago, če bo dojenje steklo, ne boš rabila, imajo tudi vrečke aptamil 1, za vsak slučaj (nimamo, ker ne rabimo)
13. termoflaša za prekuhano vodo – če ne boš mogla dojit boš rabila za pripravo mleka, ko boš zunaj (nimamo, ker ne rabimo)
14. Digitalni termometer – jaz bi kupila ušesnega in navadnega (imam tistega, ki ga sama uporabljam)

IV. NEGA MAME

1. Vložki (NE KUPUJ VIR 80! :) )
2. Črpalka za mleko - ročno od Aventa, če boš slučajno rabila. (kupila po enem mescu, ker drugače sploh ne moreš pustit partnerja z otrokom več kot 2h doma. kupila sem ročno črpalko od Medele, ki ima zraven cucelj pri katerem se mora otrok potruditi, da dobi mleko.)
3. Nastavki za dojenje (zlasti priporočljivi pri ploskih bradavicah) – jaz nisem nikoli rabila (tudi jaz nisem kupila, ker nisem rabila)
4. Krema za bradavice - je čisto dober tudi Bepanthen mazilo, ki ga moraš itak imeti (kot sem napisala že zgoraj: Lanolin od Multimam in Komprese od Multimam, če je zelo hudo)
5. Blazinice za prsi, da ti mleko ne uhaja čez (najcenejše in zelo dobre so od Mullerja)
6. Blazina za dojenje (ni nujno, izkušnje so različne) (sem jo imela že od nosečnosti, ampak mi za dojenje nekako ne pride prav - preveč je dela, da pripraviš vse)

VOZIČEK

Neposredna povezava do sporočila: 1421
24.6.2014 13:18:23   
Radenska_
Britje - na pamet, imam pol teksaški pokol z motorko spodaj (vse krvavo) vsakič, k ose pogledam v ogledalo :P

Hormoni - odlično, upam da bo trajalo tudi po porodu. Relax, jebe sem iza cel svet, nič ne kompliciram in sem nasploh čist "zen" :D

Ime je bilo izbrano že pred nosečnostjo. Sva se toliko časa trudila, da sva imela preveč časa user posted image

Kaj bo danes za kosilo?
Pri meni pečen krompirček v pečici in paradižnikova solata. Ne kompliciram na nobenem področju življenja user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1422
24.6.2014 13:29:12   
Anonimen
Anonimna, hvala ti za ta seznam!:)
Sama sem prvič v tem in ker se nekak veliko ne obremenjujem s stvarmi, ki jih potebujem(ker mislim, da imam še veeeelikoooo časa) sem si kar skopirala tvoj seznam, pa malo pogledala na tosamini strani, našla da imajo neke popuste pa kar naročila stvari, da bo vsaj za prvo silo. ostalo bomo pa že sproti nakupli :)

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1423
24.6.2014 13:34:58   
Anonimen

Tudi pri meni delajo hormoni ,par stvari sem podarila eni punci ker sem mislila da res rabi in mi danes ena pove da je eno stvar kupla za 10 evro in pošlje slikico jaz sem takoj poznala stvar in sem ji rekla naj pogleda en znakec in evo točno moja zadeva...Tisti ko sem podarila se mi je zdela tako boga punca in še rekla sem da ne bi slučajno prodajala naprej ali bilo kaj in evo zdaj pa vidim da vse stvari prodaja.Tako da ne bom podarila takim osebam ki jih ne poznam......Niti nisem vedla do danes da vse na podarimo pobira in prodaja naprej ....user posted image

Fajn je ko je tako vreme in je frej dan jutri user posted image

(odgovor članu Radenska_)
  Neposredna povezava do sporočila: 1424
24.6.2014 18:51:00   
lila5
Anonimen, super seznam! Čeprav sem enkrat že dala vse to skozi, sem že vse pozabila kaj rabim user posted image
Zakaj pa ne kupovat Vir vložkov? user posted image

Radenska_, ajjjj sem se nasmejala s tvojim teksaškim pokolom, hahahah. Jaz se že lep čas ne vidim tam dol in imam problem, če mi že malo bolj kot ponavadi zrastejo dlačice, me vse srbi...tko, da tle moram bit kar redna , ampak je zdaj presneto težko. Če si dam pa ogledalo spodaj, ne vidim nič, ker ga celega oblijem z vodo in gelom za tuširanje user posted image Vem pa, da me bo moj bril proti koncu user posted image

Mene pa trenutno fulll boli trebuh pa križ odspodaj...verjetno zato, ker sem imela gužvo v službi pa sem skoz na nogah user posted image
Počutje pa drugače ok, kot pravi Radenska_, fučka se mi za vse user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1425
Stran:   <<   < Prejšnja stran  55 56 [57] 58 59   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  55 56 [57] 58 59   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Porod: Rutinski posegi med porodom so lahk...
photo
Doula Špela Peternel je za portal Ringaraja spregovorila o tem, zakaj so povsem rutinski posegi med porodom lahko nevarn...

Teža med nosečnostjo.
пеперутка16

Ste se med porodom kaj zredile? Koliko?