|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  54 55 [56] 57 58   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktrobrke 2014
19.6.2014 10:07:50   
relativna
No, saj če bom lahko zanj oddala vlogo šele en mesec pred koncem moje porodniške, bo kul, ker potem se bo štel en mesec, ko je bil brezposelen (če sem prav na hitro preračunala), kar pa tudi ni taka kriza.
Zame pa očitno velja starševski dodatek, kar pomeni, da dobim 250€. Boljše kot nič user posted image Morem pa preverit še malce po teh CSD-jih, da ne bova kaj zasračkala.
Občina pa odvisno ... Ljubljanska mislim da da samo socialno ogroženim ... pač nek cenzus je, ki ga bova midva itak presegla. Pa tudi za paket/denar se zdaj gleda cenzus.

(odgovor članu lila5)
Neposredna povezava do sporočila: 1376
19.6.2014 10:14:32   
Radenska_
Tako je kot pravi lila, sem bla včeraj na CSD.
Če oddaš vlogo julija, je zadnja plača majska in jaz jo bom oddala julija. Oddaš pa lahko vse šele 60 dni pred pdp. tako da jaz bom šal drugi teden julija to urejat.
Mi je pa dala toliko obrazcev da me glava boli, pojma nimam zakaj je treba tok tega blesavega papirja, pa pol še na občino za tisto denarno nakazilo ob rojstvu otroka, pa na ulravno eno očetovstvo zrihtat, pa pol še po rojstvu cel kup enga letanja.
Kri imam jaz dobro (tok tok) hemoglobina sem nazadnje imela 130, prej ša 138. Meso jem enkrat na teden, pa še to piščanca, pojem pa tavelik kozarec rdeče pese na teden, ker mi v nosečnosti blazno diši. Mogoče je kaj na tem.
Drugače pa jaz sebe poslušam glede hrane, na začetku sem napadala solate kot budala, cukra videt nisem mogla...
Zdaj pojem kaj sladkega a ne pretiravam, recimo včeraj mi je pasala pica, ki jo drugače sploh ne jem pa sem pojedla dva kosa, uf je sedlo.
Pač se poslušam. In če hočem kruh in sir ob desetih vzečer si grem vzet.
Drugače pa najraje jem kruh + sir + argeto :P
:D
Mi2 ne greva nič na morje letos, pa mi je čisto vseeno, ker mi niti ni do tega, sploh. Na porodniško grem pa 1.8, oziroma en teden dopusta + porodniška.
Upam da veste da je s 13.4.2013 sprejet zakon, kjer se ti star dopust prenese v naslednje leto in sicer do konca leta. Jaz ga bom preostanek prenesla, zapade 31.12.2015 in bom naslednje leto imela potem 39 dni dopusta, tako da bom porodniško potem z dopustom podaljšala še za kar nekaj časa. ne vem pa če to velja za vse delodajalce, za mojega velja user posted image

"Če ne prideš ne prvič ne drugič do krova in pravega kova, poskusi vnovič in zopet in znova."

(odgovor članu relativna)
Neposredna povezava do sporočila: 1377
19.6.2014 12:36:09   
vesica
meni je moj gin. na mopje vprašanje kaj mi lahko pomaga da izboljšam rekel živi normalno kot do sedaj samo jejete tablete oz. železo,ki mi ga je predpisal in dosti vitamina c ostalo je pa vse odvisno do posameznice,nekatere pripisujejo vse zahvale čajem,sokom itd ampak je stvar telesa kako sprejme vsako stvar in reagira...

Neposredna povezava do sporočila: 1378
19.6.2014 15:45:16   
Ivaivi
Radenska_ malo sem zmedena :) ali potem tale online izracun na CSD Siska za osnovo porodniskega nadomestila ne velja? Namrec sem novemberka (PDP konec novembra) in ko vnesem rok poroda v okencek mi izracuna, da prej kot konec septembra ne morem oddati vloge na CSD (tj. 60 dni pred PDP). In potem, ko kliknem za naslednji korak, se pokazejo meseci s praznimi okencki kamor vpises visino place za posamezni mesec. Meni ponudi place od septembra 2013 do avgusta 2014, torej ne od avgusta 2013 do julija 2014,kot pravite da naj bi bilo sedaj po novem..Kaj ves/veste, ta obrazec za izracun porodniske torej ni vec aktualen? Ce pise da lahko oddas obrazce 60 dni PDP potem jih boste ve oddajale avgusta in ne julija (zapisala Radenska_). Ce kaj ne razumem pravilno me prosim popravite :) meni bi sicer bilo super ce bi se mi stele place od 8/2013,ker sem letos brezposelna (no ja zaposlila se bom toliko pred porodnisko da se mi bo stelo 12 mesecno povprecje plac)-se mi splaca. Hvala za pojasnila!:)

(odgovor članu vesica)
Neposredna povezava do sporočila: 1379
19.6.2014 20:09:50   
Radenska_
ivaivi, jaz sem septembrka (pdp 8.9) zato bom oddajala julija :)
To sme pozabila omenit. Nao stala vprašanja pa ne znam odgovorit.

"Če ne prideš ne prvič ne drugič do krova in pravega kova, poskusi vnovič in zopet in znova."

(odgovor članu Ivaivi)
Neposredna povezava do sporočila: 1380
20.6.2014 8:00:51   
LoriM
Misliim, da ta online obrazec drži. Jaz nastopim porodniško konec septembra in se bom skušala zmenit, da oddam vlogo šele 5.9, da se mi bo štela letošnja avgustovska plača zraven.
60 dni pred rokom pa pomoje ne gre, najbolje, da se osebno pozanimaš na tvojem centru.

(odgovor članu Radenska_)
Neposredna povezava do sporočila: 1381
20.6.2014 8:48:29   
Anonimen

Jutro dejte še meni povedat kdaj bi mogla na porodniško?rok imam 16.10.Kdaj pa morava it podpisat na CSD?za očetovstvo ?Če bo vroče in se ne bom dobro počutila bom šla še prej na bolniškem,če bom se počutila tako ko zdaj ne bom šla na bolniškem.Pa še eno vprašanje.Kakšno pojslico naj kupim zdaj se odločim med prenoslivo ali leseno?

(odgovor članu LoriM)
  Neposredna povezava do sporočila: 1382
20.6.2014 9:22:38   
*snezinka*

IZVIRNO SPOROČILO: LoriM

Misliim, da ta online obrazec drži. Jaz nastopim porodniško konec septembra in se bom skušala zmenit, da oddam vlogo šele 5.9, da se mi bo štela letošnja avgustovska plača zraven.
60 dni pred rokom pa pomoje ne gre, najbolje, da se osebno pozanimaš na tvojem centru.

če boš 5.9. dobila plačo ZA avgust, potem ne bo šlo, ker je potrebno upoštevati, da je zadnja plača glede na dan oddaje vloge tista za PREDPRETEKLI mesec, to tudi na vlogi piše. Tako da lahko oddaš papirje v septembru, ampak zadnja upoštevana plača mora biti v tem primeru za julij (izplačana v avgustu). Rok za oddajo vloge pa je od 60 do 30 dni pred PDP.
Sicer pa svetujem, da se v vsakem primeru najprej obrnete na CSD, kjer vam tudi dajo vse papirje. Jaz jih nisem printala z neta, ker so se obrazci konec aprila nekaj menjali in bi blo čist možno, da bi si napačne sprintala...

(odgovor članu LoriM)
Neposredna povezava do sporočila: 1383
20.6.2014 9:48:38   
lila5
Ivaivi, no jaz imam rok 30.9. pa začnem s porodniško 2.9, pač 28 dni pred PDP.
Je pa od letos, ne vem točno od katerega meseca novi zakon, da lahko oddaš papirologijo 60 dni pred PDP, to 100% drži, ker sem šla osebno na csd in mi je tam zaposlena povedala....

(odgovor članu *snezinka*)
Neposredna povezava do sporočila: 1384
20.6.2014 10:22:30   
_CiCika_
Pozdravljene!
Dolgo se nisem oglasila... Sem se pa podpisovala pod poste kot anonimna user posted image in jaz sem tista, ki ureja seznamček. Torej rok imam o5.1o., doma pa že dve hčerkici stari 3 in 1 leto., tako, da imamo kar pestro in lušno user posted image .
Otroček v bušiju pridno raste, morfologija je že daleč za nami in smo videli, kar se je pač v tistih tednih moralo videti. Tako, da naj bi lepo napredoval. Mami pa tudi "lepo" pridobiva kg user posted image .
Počutim se odlično, pač kolikor se lahko, kljub temu, da vsak dan tečem za dvema malima "razbojnicama". Nimam se kaj pritoževat. Drugače pa imam že ogromen ttrebuh, ker za razliko od punc, tega otročka nosim na sprednji steni in se posledično trebuh precej bolj vidi.
Papirje bom urejala v drugi polovici avgusta, ker moram tako zaradi mlajše it na CSD, za znižanje plačilo vrtca urejat, pa bom takrat urejala še papirje za porodniško in priznanje očetovstva. Drugače pa se pozanimajte za enkratno pomoč ob rojstvu, ki jo da CSD, ampak tukaj gledajo prihodke itd. in če ne presežeš neke meje dobiš drugače ne. Občine pa dajejo po večini ne glede na prihodke. Pa vsaka občina da drugačen znesek/ darilo... Se morate pa pozanimati na svojih občinah glede obrazca, ampak večinoma imajo to že vse na svojih spletnih straneh objavljeno.

Everything is possible.. if you just believe!

(odgovor članu lila5)
Neposredna povezava do sporočila: 1385
20.6.2014 10:24:12   
_CiCika_

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Jutro dejte še meni povedat kdaj bi mogla na porodniško?rok imam 16.10.Kdaj pa morava it podpisat na CSD za očetovstvo ?

Porodniško začneš z 18.o9. Za očetovstvo lahko podpišeš, takrat ko boš oddala papirje za porodniško.

Everything is possible.. if you just believe!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1386
20.6.2014 11:55:09   
relativna
Vidim, da nam vsem ti papirji ne gredo user posted image Mene že sedaj vse mineva ... sploh ker se zakoni tako hitro spreminjajo, da se mi zdi, da imajo še vse strani napisano za star sistem.

Joj, meni se zdi, da samo jem user posted image Sicer mi paše sadje, ampak nutela je moja najljubša hrana user posted image Še sreča, da me brzda lenoba, drugače bi vsak dan pojedla par pojedin user posted image Kilogrami pa ne gredo nikamor (morem potrkat? user posted image ).

Posteljico bova midva imela leseno ... ampak bo vsaj prvih par mesecev zraven najine postelje user posted image Potem jo bova pa samo prestavila v otroško sobo.

Meni tamala danes neverjetno dol potiska, tako da bom preostanek dneva očitno v postelji user posted image No, saj mi bo pasalo malce počitka, sem bila zadnje dni full pridna. Upam, da se bom porihtala do jutri, ko greva po nakupih za stanovanje user posted image

(odgovor članu _CiCika_)
Neposredna povezava do sporočila: 1387
21.6.2014 11:25:50   
lila5
Jaz tudi samo jem, največ sladkega pa sadja, ma vse ubistvu, nobena hrana se mi ne upira, hahahahahha.

No evo, čisto vsak do zdaj, ki me je videl , mi je napovedal fantka, kao ker sem lepa, se nisem spremenila v obraz in, ker imam tako obliko trebuha user posted image Zdej me pa res firbec matra user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1388
21.6.2014 11:26:48   
lila5
Aja, samo danes do 11h ure, mi jih je 4 reklo, da bo fant , hihihihi

(odgovor članu lila5)
Neposredna povezava do sporočila: 1389
22.6.2014 9:07:53   
Radenska_
Zdravo punce, kako vikend?
Zame vse postaja zelo realno v smislu da se lahko zgodi kadarkoli in kjerkoli.
Dve septembrki sta namreč že rodili!

(odgovor članu lila5)
Neposredna povezava do sporočila: 1390
22.6.2014 9:29:17   
relativna
Pozdravljene!
Očitno vse uživate v vikendu in nimate časa za RR user posted image

Midva sva včeraj naredila orng turo po trgovinah s keramiko, ker rabiva nove ploščice za kopalnico. Sva bila kar pridna, ker sva se uspešno zmenila, kakšne hočeva user posted image Je pa problem, ker bi jih rabila čez 1 teden, teh malce boljših ploščic pa nimajo na zalogi, čaka se pa vsaj 3 tedne! Tako da upam, da nama bo uspelo kaj skombinirat user posted image
Potem sva pa celo popoldne prespala ... zvečer pa kavica, ki me je totalno zadela - ampak sem se vsaj uspela učit user posted image Upam, da bo današnji dan tudi toliko produktiven.

Tamala mi je včeraj še vedno pritiskala navzdol ... a se da kaj naredit, da me vsaj ne bi sramne kosti toliko bolele? Poleg počitka, seveda user posted image
Sem že tipala maternični vrat in ga tudi zatipala, tako da mende je še ok user posted image Joj, pa do pregleda je še skoraj 3 tedne user posted image

Lila5, potem pa bo fant user posted image Čeprav pri meni so tudi vsi pravili, da bo ... pa eto, vsakič, ko podvomim, pogledam fotko z UZ in se zavem, da nima šanse user posted image

Joj, Radenska, to je pa res hitro! V katerem tednu sta pa bili? user posted image
Jaz res upam, da naju kje ne prehiti ... vsaj do septembra naj počaka, da bo stanovanje zrihtano (in da odpišem zadnji izpit user posted image ).

Neposredna povezava do sporočila: 1391
22.6.2014 10:06:40   
Anonimen
Radenska, kaj res? Ze? smem vprasat kolk so tile otrocki ze veliki, tezki. Vse dobro jim zelim.

Za pritiskanje dol in bolecine pa jaz rabim nosecniski pas. Brez njega bi tezko zgurala prvo nosecnost, pa tudi zdaj ga nosim. Nosim ga le na sprehodu oz ob kaki aktivnosti, drugace pa ne, saj ga ni pametno nosit non stop. Dejansko deluje! Samo res treba kupit kvalitetnega (ozka cca 8cm siroka elastika). Se najbolje najti na bolhi kakega rabljenega. Novega pa lahko kupis v sanolaborju, sam so dragi- cca 40 evrov.

Ti pa ne priporocam prevec tipanja dol. Celo proti koncu nosecnosti. Prepusti to ginekologomuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1392
22.6.2014 10:23:53   
relativna
Mah, saj vem, da ne smem user posted image Ampak ko me zgrabi panika, se mi to zdi zelo dobra ideja user posted image

Pa full hvala za nasvet user posted image Pomoje si ga bom šla kar jutri kupit. Se mi zdi full brezveze, da bi do konca nosečnosti samo še počivala, ker se drugače super počutim.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1393
22.6.2014 10:27:16   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: relativna

Mah, saj vem, da ne smem user posted image Ampak ko me zgrabi panika, se mi to zdi zelo dobra ideja user posted image

Pa full hvala za nasvet user posted image Pomoje si ga bom šla kar jutri kupit. Se mi zdi full brezveze, da bi do konca nosečnosti samo še počivala, ker se drugače super počutim.

Pa naj ti pokazejo kako se pravilno nastavi oz kje se ga nosi

Neposredna povezava do sporočila: 1394
22.6.2014 10:28:09   
relativna
OK, jim bom zatežila user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1395
22.6.2014 10:42:36   
Saša33
Še moj nedeljski pozdrav.

za nami pester teden. Smo vsi fasali prehlad, dokaj hud.Tako, da sem v četrtek oba peljala k zdravniku, ker sem mislila, da imamo že ne vem kaj.
Na srečo sem sama hujši del prehlada preživela na morju in sem kar ok, razen da moram vso to sluz skašljati ven.
Pomagal je edino petkov in današnji počasni tek, da sem se res spljuvala.Za crknit smešno, ampak sem veliko bolje.

Pri nas je tudi drugače pestro. Našo dvoletnico navajamo na wc in se bom pomoje kar preselila na wc.

radenska: Ti imam začetku septembra rok? No jst sem šese sedaj resnično dojela da bomo v treh mesecih imeli še enga dojenčka. Je pa nekaj, vsaj vem da imam zadnjič trebuh in še to sfuram pa sem na konju. (ha, ha).
No, upam da rodim kakšne 10 dni pred rokom, ravno dva meseca pred pa ne bi.

nIč, lepo nedeljo.

Še odgovorim eni ki me je spraševala kje smo bili na Krku. Mi smo bili v Njivicah. USper je bilo. Dopoldan senca, pa tudi pop smo bili brez broblema v senci. Mir, zakon.

nič lep dan

Neposredna povezava do sporočila: 1396
22.6.2014 11:52:13   
Radenska_
Hoj :)

Meni nič ne pritiska dol (še) edino če sem veliko mobilna ali pa se sklanjam, potem imam en tak neprijeten občutek v spodnjem delu trebuha..Drugače pa še vedno hodim v hrib po urco, ko imam le čas. Sem pa jutri polnih 29 tednov in štartam 30. Rok imam pa 8.9 ja.

Ena je rodila mislim da v 27-28 tednu, otroček ima 1 kg. Druga je rodila še teden prej, dvojčka, in nimam pojma kako se držijo oziroma ali je to sploh res ker se sama v skupini ni javila, je pa ena druga sporočila.

Tako da jaz tudi ne bi želela tako hitro prej, res ne, ampak tam nekje od 34 tedna dalje me ne skrbi več toliko, čeprav so še majhne štručke to, če se pa rodi kadarkoli po 36 mi je pa v redu. Najraje pa vidim kak teden pred rokom :)

Teden bo menda res bolj kisel ja, jaz grem zdajle lepo eno odhodit. Danes ne kuham, ker se mi ne da, mogoče nama bom kakšno solatko nardila in to je to :) Popoldne grevap a v Ljubljano, na en sprehod in čvek s prijateljico.

(odgovor članu Saša33)
Neposredna povezava do sporočila: 1397
22.6.2014 13:16:34   
peregrina
Ojej ... upam, da je z vsemi user posted image vse ok. Čeprav je pa res precej prezgodaj za pokukat na svet. user posted image
Sem lani spremljala eno takšno zgodbo, ko smo šteli dneve, ko je otroček še hotel biti v user posted image . Je tudi skoraj 2 meseca prehitro pokukal na svet, ampak se je super odvilo, je z otročkom vse vredu in je že ulovil svoje vrstnike.

Res, tudi jaz si ne želim kaj takega doživeti.

Radenska - če slučajno veš, a sta imeli mamici že prej kakšne težave, ali je prišlo kar iznenanda?

Naše detece se počuti odlično, zdaj so tisti mehurčki že kar konkretne brcike in jaz sem nadvse srečna, ko jih "poslušam", ker tako vem, da je vse ok.

Mi je pa danes zagodlo moje počutje. Sem šla na eno prireditev (zaprt prostor) in mi je nenadoma postalo slabo in se mi je začelo temnit pred očmi. Sem se ustrašila, da bom skup zlezla in sem hitro šla na zrak, kasneje pa kar lepo domov.
Upam, da to ne bo postalo stalnica - do sedaj se mi še nikoli ni zgodilo kaj takega. Kaj pa vem, mogoče sem preveč izčrpana od celega tedna in bi morala več počivati.

Včeraj sem se malo zasekirala, ko me je znanka vprašala kdaj imam rok in pol naredila tako šokirano faco (češ, a šele takrat), ko sem povedala, da šele konec oktobra. Ajej ... očitno bo res treba nabavit prikolico, da se bova trebušček in jaz v zadnjih tednih lahko premikala naokoli. No, ampak samo da je user posted image zdravo in da se vredu razvija (in da bo hotel počakati na njegov čas) :-)

Punce, svetujte mi nekaj. Tiste, ki greste na Hrvaško - a se kaj dodatno zavarujete? Ali pač vzamete tisto normalno dodatno zavarovanje za tujino (sem že precej iz prakse, saj sem se v zadnjih 2 letih potepala bolj po Sloveniji).

Neposredna povezava do sporočila: 1398
22.6.2014 17:56:46   
vesica
punce jaz sem 23t4 ampak zadnja dvadni opažam da se otroček ne vrti oz. mi nagaja v trebuščku kot ponavadi sem vsako toliko začutila gibe in to je to - a je to normalno malo me je kar primla panika user posted image vem sem mogoče smešna ampak je moja prva user posted image in ob vsaki malenkosti omisliš na vse user posted image

(odgovor članu peregrina)
Neposredna povezava do sporočila: 1399
23.6.2014 6:28:38   
peregrina

IZVIRNO SPOROČILO: vesica

punce jaz sem 23t4 ampak zadnja dvadni opažam da se otroček ne vrti oz. mi nagaja v trebuščku kot ponavadi sem vsako toliko začutila gibe in to je to - a je to normalno malo me je kar primla panika user posted image vem sem mogoče smešna ampak je moja prva user posted image in ob vsaki malenkosti omisliš na vse user posted image

Vesica, med 23. in 26. tednom nosečnosti se poveča količina plodovnice, zato naj bi bilo čisto normalno, da otročka kak dan ne čutiš toliko ali pa sploh ne. Pojdi na ABC ginekologije na med.over.net, Pušenjak tam to fajn razloži.

(odgovor članu vesica)
Neposredna povezava do sporočila: 1400
Stran:   <<   < Prejšnja stran  54 55 [56] 57 58   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  54 55 [56] 57 58   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Porod: Rutinski posegi med porodom so lahk...
photo
Doula Špela Peternel je za portal Ringaraja spregovorila o tem, zakaj so povsem rutinski posegi med porodom lahko nevarn...

Teža med nosečnostjo.
пеперутка16

Ste se med porodom kaj zredile? Koliko?