RE: Septemberke 2014 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

titi10 -> RE: Septemberke 2014 (24.1.2014 20:38:03)

Upam, da bo z vsemi vredu, držim pesti za vas[sm=smiley1.gif]. Mene pa zanima (verejtno ste to že kdaj povedale), kdaj se je potrebno naročit na NS? Danes naj bi bila noseča točno 7t in je vse to zame prvič pa me zanima [sm=smiley36.gif]

Orionlady -> RE: Septemberke 2014 (24.1.2014 21:05:04)

Tudi mene zanima kdaj se je treba prijaviti na pregled za Nuhalno svetlino? Naj najprej počakam na pregled pri ginekologinji (ki ga imam v 9. tednu), ali naj se kar prijavim na nuhalno?

vertina -> RE: Septemberke 2014 (25.1.2014 0:28:37)

če se ne motim je pregled za NS po 12 tednu

Radenska_ -> RE: Septemberke 2014 (25.1.2014 8:18:47)

Jaz sem se prijavila na prvem pregledu pri ginekologu, ker ima on tudi licenco.

rozica @ -> RE: Septemberke 2014 (25.1.2014 8:54:39)

Jaz sem se že naročila.... Baje je najboljše jo imet v 13t. Tako je meni rekel G. Vsekakor pa lahko že sedaj pokličete in si rezervirate termin...

Orionlady -> RE: Septemberke 2014 (25.1.2014 9:12:57)

hvala za odgovore. Bom kar počakala do pregleda in se nato naročila, ker bo se dovolj časa.

*snezinka* -> RE: Septemberke 2014 (25.1.2014 9:18:35)

Nekateri imajo precej zasedene termine, moja prijateljica ni dobila pravočasnega termina tam, kjer ga je želela in se je potem naročila drugam.
Jaz sem se naročila dan po prvem pregledu, ki sem ga imela čisto na začetku 8. tedna in dobila datum za nuhalno čez 5 tednov, torej v zač. 13. tedna.
NS naj bi se delala med 11. in 14. tednom.

titi10 -> RE: Septemberke 2014 (25.1.2014 11:35:13)

Hvala za odogvore. Bom počakala do srede, ko imam pregled in še malo povprašala ginekologinjo. Sicer pa kako se kaj počutite punce? Jaz sem za malenkost boljše, danes sem se lotila malo pospravljati po stanovanju, glede na to, da že dva tedna nisem naredila ničesar [sm=smiley36.gif]

Radenska_ -> RE: Septemberke 2014 (25.1.2014 16:12:59)

Jaz sem danes še kar okej, mi zaenkrat danes še ni bilo slabo (Razen zjutraj v postelji)...Tako da sem izkoristila, šla sva na en dolg sprehod, skuhala sem kosilo, zdaj pa površinsko pospravljam (prah + sesanje)...Čez 2 dni bom vstopila v 9t :) Juhu
Nualno imam pa v 12t 3d, torej v 13. tednu.

44gatti -> RE: Septemberke 2014 (25.1.2014 16:34:50)

Hojla. Kok sm pa jst zaspanaaa [sm=zz_sleep.gif][sm=zz_sleep.gif][sm=zz_sleep.gif][sm=zz_sleep.gif]
Prehajam šele v 6. teden in čakam in upam, da mi ne bo slabo, kot v prvi nosečnosti. Takrat so se mi ravno v tem času začele [sm=smiley11.gif][sm=smiley11.gif] [sm=smiley13.gif]
Upam, da bo tokrat drugače!!![sm=pikapoka2.gif]

Anonimen -> RE: Septemberke 2014 (25.1.2014 17:14:19)

Hej [sm=nosecka.gif] kako ste?
V.P. držim pesti [sm=smiley27.gif]
No jaz še kar (slabosti minile) razen mal zjutraj in zvečer oz kadar sem lačna. Tiste hude celodvnevne slabosti pa mislim,da so minele [sm=smiley1.gif].
Malo se mi je povečal apetit, in nemorem vrjet vse kar sem jedla pred nosečnostjo zdaj n šans hahha čisto kontra sem [sm=jezicek.gif]
Počasi se približujemo 10 ted. nuhalno pa imava 18.2. [sm=smiley1.gif] komaj čakava.
Sva pa včeraj poslušala srček preko angelsounds-a in je res neki čudovitega,moj bi kr poslušal in poslušal hahah

Anonimna [sm=metulj.gif]

lidik -> RE: Septemberke 2014 (25.1.2014 17:27:17)

jaz sem danes tudi tako zaspana...pa vrnile so se slabosti, tako da če mene vprašate
bi bilo najboljše cel dan prespati, samo kaj ko naš mali navihanec takoj ko je odpl učke,
se je že na ves glas drl mami gleva sankat !!!! no in sva šla [sm=jezicek.gif]

Orionlady -> RE: Septemberke 2014 (25.1.2014 17:36:33)

jaz pa vas žal zapuščam... [sm=smiley19.gif]
Sva ravno dobro prišla iz urgence, ker sem danes zjutraj začela krvaveti... potem pa so se pojavile še bolečine. Utripa ni več, vrečka se je že spustila zelo nizko, verjetno se bo sčistilo samo od sebe ...
Pa še Rh - sem ... upam, da vsaj ne bom tvorila protiteles.

Veliko sreče punce in naj bo nosečnost brez zapletov!

BelaMarela -> RE: Septemberke 2014 (25.1.2014 18:12:33)

Joj, Orionlady, tega nobeni ne privoščim...Nikoli ne vemo, kaj nas čaka. Smo očitno vedno na preizkušnji. Bo šlo pa naslednjič vseh 9m! Drži se! ***

Vida -> RE: Septemberke 2014 (25.1.2014 18:17:34)

Punce, pridružujem se vam tudi jaz[sm=9nebesa.gif] sama vem že nekaj časa[sm=smiley2.gif], test sva pa danes delala in je bil seveda pozitiven. PDP je po mojih izračunih okoli 25.9. je pa to moja prva nosečnost, stara bom pa kmalu 35[sm=smiley1.gif]
od znakov imam samo boleče joške-tako velikih še nisem imela, moj je zelo navdušen[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif], rahle slabosti zjutraj in špikanja. aja, pa špilanje megle sem ta teden sfurala v nulo-tudi jaz sem bila skoz nekaj utrujena, pa brez energije.

v ponedeljek se naročim za pregled.

orionlady[sm=smiley31.gif]

vsem skupaj želim prijetne dneve in mesece do septembra[sm=metulj.gif]

naj bo toliko za prvič dovolj[sm=smiley36.gif]

p.s. s temi smajliji se pa tako lovim, da je joj[sm=smiley29.gif]

44gatti -> RE: Septemberke 2014 (25.1.2014 19:13:27)

Sočustvujem s tabo orionlady [sm=zz_frown.png][sm=zz_frown.png][sm=zz_frown.png][sm=zz_frown.png][sm=zz_frown.png]
Bodi močna! Pogovori se z nekom! Dej to iz sebe ven! Daj si čas. Naj ti bližnji pomagajo v tem težkem trenutku! [sm=rozica.gif][sm=zz_frown.png]
Tudi vama bo nekoč uspelo!!!
Drži se! [sm=rozica.gif][sm=pikapoka2.gif]

Anonimen -> RE: Septemberke 2014 (25.1.2014 20:35:02)

orionlady iskreno mi je žal, vem kakšen je občutek in je res težko.
Upam, da se ti čustvene rane kmalu zacelijo in štartaš znova in takrat uspešno do konca [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

Mah jst sem tudi neki čisto potrta sploh ob takih novicah in z eno že slabo izkušnjo je včasih res težko pozitivno razmišljati. Če pomislim je pravzaprav pravi čudež, da se od zarodka do otročka vse lepo in zdravo razvije...
Mene najbolj skrbi to, da če bo že kaj šlo narobe, bo to spet bolj pozno in bom morala na čiščenje...seveda najbolj na svetu upam, da bo vse ok, ampak če ne bo, naj se takoj na začetku konča.

Huh, upam da nisem čisto zamorila s tem postom. Moram malo pojamrat vsaj tukaj, kjer imate nekatere že podobne izkušnje in veste kako je to. Vse okoli mene namreč vedno lepo do konca donosijo in je vse ok, kar jim seveda iz srca privoščim vendar se ne znajo postavit v mojo kožo in ne razumejo zakaj se enostavno ne sprostim.

Vida dobrodošla in iskrene čestitke [sm=bravo.gif] [sm=bravo.gif]Želim ti lepih [sm=9nebesa.gif] mesecev!

Anonimna [sm=smiley30.gif]

KKroz -> RE: Septemberke 2014 (25.1.2014 21:41:26)

Evo, nova članica.

Rok bo verjetno sredi septembra, imam pa šele prvi obisk pri ginekologu 13.2. v 10. tednu. Do takrat pa čakanje...vemo pa že od 3.1., da smo noseči. Torej skrbi, čeprav ne vem niti zakaj, ampak dokler ne vidim, da je vse ok in srček ne bo miru.

Berem, da imate nekatere pregled vsak teden pri ginekologu...jaz bom šele v 10. tednu vidla, kaj se sploh dogaja.

Drgač pa standardno: joški so se povečali na veselje partnerja, a na njegovo žalost tudi uber občutljivi; malo slabosti, bruhanja nič; špikanje; spanje. Najbolj me "utruja" pomanjkanje energije. V službi še gre, doma pa vidim samo posteljo in nič drugega.

Drugače pa 35 let, prvič nosečka.

Pozdravljene vse.[sm=smiley1.gif]

talytha -> RE: Septemberke 2014 (26.1.2014 0:39:14)

[sm=smiley31.gif] Orionlady zelo mi je žal! Drži se in iskreno upam, da imaš okrog sebe ljudi, ki ti bodo v oporo v tem težkem trenutku.

Kar se NS tiče - pri nas ponavadi ginekologinja sama opozori na to in tudi da nekaj brošuric, da si o tem vse lahko prebereš in se pravi čas naročiš. Sama sem imela pri prvi deklici v ordinaciji dr. Strahove in sem bila super zadovoljna. Tudi tokrat grem tja. Naročila se pa še nisem, je še čas.
KKroz večina nas, ki imamo skoraj da tedenske obiske pri svojih ginekologih, je zaradi večjega števila SS ali kakšnih drugačnih težav.
Je bila pa moja prva nosečnost ( in za enkrat še edina uspešna) precej breskrbna - vse b.p. Do 9t sploh vedela nisem da sem noseča tako, da sem imela prvi pregled prav tako šele v 10 t, naprej je bilo pa tudi vse krasno, počutje super, problemov nobenih....jih imamo pa sedaj toliko več [sm=zz_wink.png].
Skratka vsem želim, da bi imele lepe nosečnosti!

Orionlady -> RE: Septemberke 2014 (26.1.2014 14:45:39)

hvala vsem za podporo. [sm=smiley31.gif]
Na srečo imam ob sebi ljudi, ki mi stojijo ob strani, pa kljub temu je težko. Najprej čakaš vsak mesec na tisti plus, ki ga kar ni pa ni, potem končno je, pa se nosečnost zakomplicira in spet ni nič iz tega. Zdaj čakanje 2 meseca, da lahko spet poskusiva in potem spet vse od začetka... ali se bo prijelo ali ne... Res sem se počutila super, nič slabosti, skoraj nič utrujenosti, vse ok do prejsnjega ponedeljka, ko se je pojavil čisto mali rjavkast izcedek... in čez 5 dni krvavitev. [sm=smiley19.gif] je pa res bolje, da če že mora do tega prit, naj čim prej.

upam, da vas nisem preveč zamorila. Saj bo v naslednjem poskusu šlo, takrat pa 9 mesecev.

Srečno vsem!

Pikapolonica13 -> RE: Septemberke 2014 (26.1.2014 18:32:45)

Da se še jaz malo oglasim...

Dobrodošle vse nove. Vas je že toliko, da težko sledim. Sem bolj prisotna na FB.

Orionlady, žal mi je za tvojo pikico. [sm=pikapoka2.gif]

Jaz sem imela v petek prvi pregled. Vse je ok, pikica je po uz malo večja, tako da mi G niti ni določila PDP-ja, bomo počakali na nuhalno.

Je pa v petek bil tudi žalosten dan, ker mi je umrla babica. [sm=smiley19.gif] Mislim na svojo pikico in poskušam ostati čimbolj mirna. Sem že po naravi bolj čustvena, to pa me je še bolj prizadelo. [sm=smiley13.gif] Bomo že...

Lepo bodite in se nam pridružite na FB, je tam bolj aktivno.

Soncek555 -> RE: Septemberke 2014 (27.1.2014 8:39:23)

Živjo,

Pa se vam pridružujem tudi jaz :) mineva 14 dni, ko smo zagledali [sm=modricrtici.gif] [sm=smiley1.gif]. Jutri me čaka prvi pregled, sem pa v 6. tednu... Kooomaj že čakam :) :)

So pa tudi jutranje slabosti in utrujenost že v polnem pogonu...

Po mojih izračunih imam PDP 24.9.

44gatti -> RE: Septemberke 2014 (27.1.2014 9:19:31)

Dobrodošla. [sm=smiley1.gif]
Jaz imam pdp 26. :-) blizu sva [sm=smiley36.gif]

zarja* -> RE: Septemberke 2014 (27.1.2014 10:23:49)

Dobrodošle vse nove[sm=nosecka.gif]

Orinolady tebi en velik[sm=smiley31.gif]

Kako ste drugače punce?
Jaz sem zadnje dneve kar malo"napsihirana"[sm=zmeden.gif], ker imam skozi cel dan take rahle krčke.
Pa saj vem, da spadajo krčki med znake nosečnosti, pa kljub temu ne morem iz svoje kože. Sploh zato, ker sem včeraj opazila nežno roza-rjav izcedek oz nitko...[sm=smiley13.gif]

Ah, upajmo na najboljše.

Sicer pa Soncek555 in 44gatti, tudi jaz sem vama blizu po PDP (23.9.)[sm=smiley36.gif]

Se tipkamo

Radenska_ -> RE: Septemberke 2014 (27.1.2014 12:05:10)

Oj :)
No jaz po starem, slabo mi je že od 8h zjutraj..Utrujena sem ful pa vrti se mi...
Jutri vstopim v deveti teden :)
Naslednji pregled je pa šele nuhalna, 27.2.
Prsi bolijo še vedno, a vsaj spim, se pa dvakrat na noč zbudim zaradi lulanja :P

Stran: <<   < Prejšnja stran  19 20 [21] 22 23   Naslednja stran >   >>