RE: Septemberke 2014 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

Radenska_ -> RE: Septemberke 2014 (23.1.2014 9:54:48)

uf, karolina*, to je pa res pozno!
Na ta dan imam jaz že nuhalno...Ok, res da sem ene dobra 2t pred tabo pa vseeno...Kaj imaš to pregled šele v 10t?

Anonimen -> RE: Septemberke 2014 (23.1.2014 10:28:02)

Dobro jutro nosečke [sm=smiley1.gif]

Čestitke vsem tistim, ki ste že videle pikico in srčka [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
En velik [sm=smiley31.gif] za vse, ki vas skrbi kako bo, upam da čimprej mine tole rizično obdobje, da se bomo lahko malo bolj sprostile.

Jst vsak dan delam testke in je vedno močnejša črtica, celo bolj kot kontrolna. Edino kar me skrbi je to, da je tale nosečnost prišla v malo neprijetnem času...sva namreč skrajno pod stresom, jst z izpiti in diplomo, moj v službi in kupujeva stanovanje in letava od banke do banke da dobiva najugodnejši stanovanjski kredit kot je le možno. So takšne obrestne mere, da te kap rukne, skoraj toliko kot dobiš moraš še banki vrniti [sm=smiley13.gif]
Čutim takšne krče v maternici in jajčnikih, ko se kaj živciram in to sigurno ni ok. Ampak ne morem zdaj kar lepo vsega odmisliti sploh, ko pomislim, da trenutno delam samo preko študentskega servisa in če on zgubi službo bo štala. Zato sva hotla malo počakat z [sm=duda.gif] da dobim službo.

Kako je s porodniško če si npr. zaposlen samo 6 mesecev. Ali ti vseeno pripada samo, da je zelo majhna ali je sploh ne dobiš?

Imam pa že naslednji teden prvi pregled. Mi je prav hudo za tiste, ki morate tako dolgo čakati...čeprav potem vsaj nimaš teh dilem, če ne vidiš srčka, se takoj ve da to ni ok, pri nas ki imamo tako zgodaj pregled je pa še veliko možnosti odprtih in te potem samo skrbi. Meni je za enkrat važno samo to, da je plodek v maternici in ne kje drugje, če pa vidim še srčka pa toliko bolje [sm=smiley36.gif]

Lep in upam da sončen dan vsem skupaj [sm=smiley1.gif]

Anonimna [sm=smiley30.gif]

BelaMarela -> RE: Septemberke 2014 (23.1.2014 10:42:54)

Meni pa je res čudno, ker zdaj že ene 3 dni nimam sploh več nič znakov N. Niti mi ni slabo, tudi tisti izostren vonj se je nekako normaliziral, nič me ne špika, tudi prsi me več tako ne bolijo...Mogoče je prisotna še tista utrujenost. Ampak samo zvečer. Ob 9. sem že ekstremno zaspana. To je pa tut to. Saj ne, da iščem znake, ampak mi je nanavadno, da je vse tako potihnilo.Kako je kaj pri vas?

Radenska_ -> RE: Septemberke 2014 (23.1.2014 10:52:15)

Ojla BelaMarela...
Jaz imam znake ves čas prisotne. Trenutno sem kot cunja. Komaj sem še v sedečem položaju v službi.
Je pa res da meni so se začeli kak teden po testu, od takrat pa so skoz.
Prsa so me bolela že pred testom in sem vedela da se nekaj kuha...In me bolijo še sedaj, ful.
Slabost je tako, kakšen dan cel dan + nič apetita, kakšen dan samo zvečer, kakšen dan samo zjutraj, kak dn pa tudi nič...
Enako variira apetit, bi jedla ful en dan pa nič drugi dan, pol mi je pa slabo pa itak moram, ker me samo takrat ne ko kaj žvečim...
Košarico sem že zamenjala
Pa utrujenost, sploh zvečer se podrzam spat ob 21 najkasneje. Občasno imam glavobole, pa vse mi smrdi.

Ampak ene pa pač nimajo čist nobenih znakov, tako da jaz mislim da to ni nujno slabo, če jih nimaš...

Anonimen -> RE: Septemberke 2014 (23.1.2014 10:52:27)

Bela Marela se mi zdi, da je že nekaj punc tukaj in tudi na drugih forumih pisalo, da kakšen dan znaki zginejo potem se pa še močneje zopet pojavijo. Vse kar lahko narediš je, da malo počakaš in vidiš če sa kakšen mogoče novi simptom pojavi. Se mi zdi, da se ne smemo preveč na te znakce zanašat, ker se telo počasi privaja na [sm=nosecka.gif] in včasih bolj burno reagira včasih se pa malo umiri.

Sama imam vedno bolj boleče prsi in špika me v maternici in jajčnikih. Utrujena sem tudi, ampak ne ekstremno.

vertina -> RE: Septemberke 2014 (23.1.2014 10:59:32)

jaz sploh nimam nekih izrazitih znakov razen ekstremne utrujenosti in bi lahko prespala celi dan.pa me je bilo od začetka kar malo strah, ker v prvi nosečnosti mi je bilo zelo slabo že od začetka. zgleda,da je vsaka nosečnost drugačna in da ni pravilnika, zato se nič ne sekiraj

Mackenzie -> RE: Septemberke 2014 (23.1.2014 13:07:36)

Jaz imam tudi šele v 10tednu prvi pregled... v prvi nosečnosti je bilo tudi enako :)

Anonimen vse se bo poštimalo, boš vidla :) če si pa sam 6mesecv bila zaposlena pa dobiš (se mi zdi) samo uno socialno porodniško - 250€ al kok je...

sungirl -> RE: Septemberke 2014 (23.1.2014 13:45:36)

Anonimen, tudi meni se zdi, da ce nimas eno leto ze službe, da potem pogledajo zadnja tri leta in če imaš v zadnjih treh letih 12 mesecev plačane prispevke za starševsko varstvo da dobiš 55% mininalne plače, drugače pa samo tisto s strani sociale okoli 200 eurov plus se nekaj za skrb otroka. Sicer pa je najboljše, da se obrneš na center za socialno delo pa naj ti oni povejo, da boš dobila točne informacije.

karolina* -> RE: Septemberke 2014 (23.1.2014 14:57:50)

v prvih dveh nosečnostih sem imela oktog 9.tedna pregled, zdaj pa v 10. ... Jah, dolga bo za čakat, ma nimam kaj [sm=smiley1.gif]

Najbolj izrazit znak pri meni je utrujenost in zaspanost... Bi kar spala in spala...aja, pa prsi me ful bolijo, sploh zvečer, ko si slečem modrček...

pikicapokica007 -> RE: Septemberke 2014 (23.1.2014 15:16:11)

ojla! tudi mene daje utrujenoat. poleg tega pa še zamašen nos, pa čeprav nisem prehlajena. prsi pa so itak še vedno občutljive. danes je bilo tudi malo slabosti, vendar se je dalo preživet. komaj čakam naslednji teden, da spet vidim svojo pikico, pa čeprav imam eno njeno slikico doma [sm=smiley36.gif]

karolina* -> RE: Septemberke 2014 (23.1.2014 15:32:59)

pikicapokica kako pa da imaš tako pogosto preglede oz že drugega? jaz bom na prvega čakala še več kot en mesec [sm=zmeden.gif]

sendy30 -> RE: Septembrke 2014 (23.1.2014 16:53:03)

[sm=smiley1.gif] hotela sem se vprasati kaj naj vpisem na fb da vas najdem??

44gatti -> RE: Septembrke 2014 (23.1.2014 17:14:46)

Jaz bi se tudi pridružila fb skupini [sm=smiley1.gif]

Radenska_ -> RE: Septembrke 2014 (23.1.2014 17:57:44)

Na zs mi pošljita link do vajinega profila, vaju doddam za prijateljice, v skupino in potem skenslam prijateljstvo. Skupine ni mogoče najti niti se kako drugače vključiti vanjo ker je skrita in je razen nas ne vidi nihče (niti vaši prijatelji).

sendy30 -> RE: Septembrke 2014 (23.1.2014 18:27:36)

sem ti poslala....[sm=bravo.gif]

44gatti -> RE: Septembrke 2014 (23.1.2014 18:42:46)

enako [sm=smiley1.gif]

Anonimen -> RE: Septembrke 2014 (23.1.2014 21:45:25)

Hej punce!

Anonimna T tukaj... A se meni samo zdi al je ena punca prilepila na temo kako naj bi betaHcg naraščal med. nosečnostjo? Jaz sem danes šla na samoplačniški uz, ker nisem mogla počakat na redni pregled in me je skoraj kap. Se je videla samo gestacijska vrečka, brez česarkoli... Pa še miom so mi odkrili (6,5cm) in sem čisto preč.

Sem šla potem še do moje G in mi je dala napotnico za laboratorij. Prvič sem dala danes kri, drugič grem pa v ponedeljek. Je pa rekla da je zelo malo možnosti, da bi bilo vse ok. Imam sicer kontrolni uz v četrtek, ampak bom verjetno morala na čiščenje. Čisto me je dotolklo... Tako da do četrtka še ostanem z vami, potem pa se bom mogoče morala poslovit.

Lepo bodite!

Lp

BelaMarela -> RE: Septembrke 2014 (24.1.2014 7:29:27)

Anonimen, koliko tednov pa naj bi bila zdaj noseča? Velikokrat se G odločijo še do 10t počakat, koliko vem. Jaz držim pesti, da bo preiskava krvi pokazala, da hormon narašča!! ;) Drži se!

Anonimen -> RE: Septembrke 2014 (24.1.2014 8:14:47)

Dobro jutro nosečkice!

Končno je začelo malo snežiti[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] samo kaj, ko je še vedno tako toplo, da je sama plundra [sm=smiley21.gif]

Mackenzie in Sungirl hvala za info. Sem bolj mislila v smislu, če me sedaj zaposlijo npr. za eno leto in oddelam dejansko samo šest mesecev, kako je potem s to porodniško...do sedaj sem delala vedno samo študentsko delo.

Anonimna T mogoče se bo pa malo kasneje kaj razvilo, upam in držim pesti, da hormon naraste [sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif]

Jst se počutim super, malo me prsa bolijo, na vsake toliko me nekaj špikne in zategne v maternici. Drugih znakcev pa nimam, pomoje je še malo zgodaj.

Lep zasnežen dan vam želim[sm=smiley1.gif]

pikicapokica007 -> RE: Septemberke 2014 (24.1.2014 9:00:46)

karolina* tako pogoste preglede ima zato, ker se je moja prva nosečnost končala v 4 mesecu in pol. pa mi je že takrat rekla, da bom pr naslednji nosečnosti imela več pregledov in UZ-jev, da bom bl pomirjena in bolj na tekočem.
tudi meni je bila muka čakat na pregled, ker sem si res želela, da je vse ok in tam, kjer mora bit. slabe izkušnje naredijo svoje. strah je bil ogromen, zaradi tega tudi izmerjen pritisk. ko pa je G rekla, da je vse ok, da srček bije, sem bila pa nepopisno vesela. kr naprej bi gledala slikico, ki sem jo dobila [sm=smiley36.gif].

vse, ki še niste videle svojih pikic ali pa so tako sramežljive, da se nočejo pokazat, želim, da jih čimprej vidite in da vam gre vse dobro. ne obupat [sm=smiley31.gif]

ana_marija -> RE: Septemberke 2014 (24.1.2014 9:17:35)

anonimna T, zakaj si šla prej na pregled? [sm=zmeden.gif]Ne me narobe razumet, a menim, da nas iz določenih razlogov naročajo na prvi pregled šele med 8. in 10. tednom: takrat je že jasno, ali se plod v redu razvija ali ne. Iz lastnih izkušenj vem, da je grozno čakat [sm=zz_stomp.gif](grem tokrat 3. skozi), a če greš prej na pregled, se po nepotrebnem podaš v živčno vojno, iz dneva v dan trepetaš, kaj bo jutri. Na to, kaj se dogaja v našem telesu, v teh prvih tednih tako ne moremo skoraj nič vplivati in moramo pustiti, da narava opravi svoje. Držim pesti, da se vsem stvari obrnejo na bolje in da izkažejo vaši strahovi za neutemeljene. [sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif]

Jaz se zadnje dneve ukvarjam s slabostmi, a ne svojimi, temveč s hčerkinimi, ki preboleva trebušno gripo. V službo kot zombi, ponoči ne spim zaradi nje, dodatno sem utrujena še zaradi nosečnosti. Upam, da se bo med vikendom stanje umirilo, da se malo naspala. [sm=smiley13.gif]

Glede telovadbe: hodim na pilates in nameravam nadaljevati, dokler se bom dobro počutila. Menim, da je za moje razrahljane trebušne mišice dobro, da se malo utrdijo preden začne trebušček rasti. [sm=smiley36.gif]

Dosa27 -> RE: Septemberke 2014 (24.1.2014 14:24:21)

Pozna katera tablete Femibion? Mene po njih tako boli zelodec, da sem prenehala z jemanjem. Itak je neprijetna ze vsak dan popoldanska in vecerna slabost, potem pa se bolecine zraven. Zdaj sem zamenjala z sumecimi tabletami B-kompleks in vec nimam tezav.
Vidim da nisem edina ki jo daje zaspanost cez celi dan[sm=smiley36.gif]. Prsa pa so itak groza, sploh bradavice; vsako oblacenje je neprijetno. Ampak vse se splaca pretrpet za ta mali cudez[sm=bravo.gif] cas hitro bezi in september bo hitro tu [sm=duda.gif]

V.P. -> RE: Septemberke 2014 (24.1.2014 16:11:21)

En čudn dan je dns.. očistno je zima pršla.. mamo 20cm snega..pacek en.. letos ko ne bom smučala ga res ne rabim haha

Sm dobila ginekologa z eno težavo, tip je čist zaseden s temi babami haha.. ma je priden ženske probleme rešuje.. bog ve kolk jih je dns zašiv [sm=jezicek.gif] (petek ma operacijsko) pol ga pa dobit če ga moreš.. groza... sj čudn da me ni ženska k sm klicala dol že u K*** poslala haha..

in sm ga le dobila.. celo prašal je vmes baje če sm že klicala haha .. no in ja. ko sm ga le dobila in sm mu povedala svoje ß je pa rekel tkole

ja nč.. čakat bo treba.. da se lumpek pokaže, videti je napredovanje.. ampak le na listu papirja, kaj se pa dogaja v trebuščku pa upamo da se bo vidlo v sredo 29.1... po vseh teh pregledih in vsega tega sm pršla do zaklučka

naslednjič me nima nič prej naročat kot v 9 tednu.. maaa samo živce mi je non stop kravžlalo.. in ja.. upam da ne zaston.. ma da se mi lumpek res pokaže v sredo... :)

puncka. -> RE: Septemberke 2014 (24.1.2014 17:41:49)

Malo uletavam v vašo temo..
V.P vem, da si bila med julijkami.. in zdaj vidim, da si tukaj.. Držim pesti zate in za tvojo pikico, da bo vse ok!!
Pa seveda tudi vsem ostalim puncam želim vse dobro[sm=smiley36.gif]

Anonimen -> RE: Septemberke 2014 (24.1.2014 19:18:09)

Zdravo punce. Spet anonimna T tukaj. Danes sem dobila izvid ßhCG in sicer 10994.

V.P. kakšne so pa tvoje vrednosti?

Lp

Stran: <<   < Prejšnja stran  18 19 [20] 21 22   Naslednja stran >   >>