nyna84
|
IZVIRNO SPOROČILO: liliana IZVIRNO SPOROČILO: ronja Smo ga že poslušali in brali:). Ima point v marsičem, ugotavljam samo, da držijo te stvari za zelo močno za določeno populacijo - za družboslovce veliko bolj, po mojih izkšunjah. Tehniki in naravoslovci smo še bolj za časom in še vse te novodobne zadeve niso tako prodrle v zavest, kar je včasih dobro:). Se strinjam s tem, da je to pogon potrošništva in se mi reži ob reklamah, kjer oče in mama drug pred drugim skrivata, kako otroku dovolita vse... mislim - se vprašaš, kdo je zdaj tu otrok:D. Samo vseeno mislim, da v resnici ljudje ne delujemo tako. V resnici je večina otrok vseeno nekak obvladanih. Če pogledam našo in zdajšnjo generacijo, se mi zdi, da znajo lepše komunicirat kot mi v vrtcu... NI vse tako črno, skratka. Svet se spreminja, spremembe imajo tudi svoje slabe strani, ampak ne samo slabih;). Je pa treba otroku pokazat, kaj je prav in kaj ne. In ga nekako pripravit do tega, da izbere "prav". Samo se mi to ne zdi taka strašna epidemija, misilim, da se večinoma vsi trudijo, vsi imamo kdaj krizo in iščemo kje pomoč in potem gremo dalje in otroci zrastejo v čisto ok ljudi:). Tudi bigin mali bo, ker bo to zdaj rešila, saj ve, da mora. In potem mamice pišejo seminarske otrokom pri 14 letih.....mamice pišejo seminarske otrokom pri 17 letih.......otrok se brez inštrukcij ni sposoben nič naučiti......pri 19 letih gredo z otrokom v študentski dom (ali pa privat) sobo gledat.....pri 23 še vedno hodijo študenstko sobo pucat, pri 30 letih pa ta čudežna diplomantka, izredno inteligentna, z izrednimi komunikacijskimi veščinami, še vedno kelnari v kafiču plačana preko študentske napotnice svojega nečaka, ker ji je tam tako fajn.......v prvem razredu pa se začne verjetno tako, da otroku nesejo kovček z dvema zvezkoma (ker otroka pri 5 stopinjah plusa zebe oz. se otroku kovčka ne da nesti ali je kovček pretežek, je že en razlog, zakaj otrok ne more nesti kovčka z dvema zvezkoma)...... Ja klasika. Vzgajamo otroke, ki niso vešči osnov socializacije in komunikacije. Še jaz sem rabila čas, da sem sama sebe prepričala, da nisem nesposobna in lena mama, če hčere ne pospremim v razred in na krožek. Pa še vedno gledam ene in iste mame, ki otroke (9-10 let) pospremijo na krožek in jih pridejo iskat (do garderobe). Jaz mojo skipam iz avta pred stavbo in jo potem zunaj počakam. Če bi ne bilo tako daleč, bi šla sama (peš).
|