|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: IVF/ICSI november-december 2013
14.11.2013 8:48:14   
Sisley
Dekca, torej moraš počakat da ti ta user posted image mine, ali že začneš normalno zdj s postopkom?

Aspera, držim pesti da bo jutri na UZ veliko dobrih novičk user posted image

Včeraj sem zvedela, da imam sluznico debelo 6mm, in v levem jajčniku enega ali dva folikla.. oz. prvo je rekla en 16mm in drugi 18mm. Potem je začela pa na veliko neki gledat in se ni mogla odločit ali je 18 ali 17... in je napisala samo 17 na list, brez 16-ke. Je pa rekla tko, da danes naredim doma LH test in da če bo pozitiven ne dajem nič stopke in grem jutri na IUI, če bo pa negativen dam stopko ob 10h zvečer in grem v soboto na iui.
Me je pa full resenetlo, k mi je dala sestra v 105 lonček za spermo od mojega, v kolikor bova mogla pridt v soboto. Da prineseva s sabo. Sam jaz ne vem če je to pametno, glede na to da nama pot do LJ vzame 1.5 ure... Kaj ob sobotah ne morejo odpret še enga prostora kjer bi to lahko opravil?? Kaj mislite da je kakšna razlika, da če bom ovulirala sama ali z stopko?

Aja,.. pa še vprašala sem, če obstaja kaj kar bi mi lahko predpisali za odebelitev sluznice.. No in so rekli da nič, da je kar je. Kaj pa naprimer dabroston, ali ni to primerno jemat..?

Čakamo na naš +

(odgovor članu dekca)
Neposredna povezava do sporočila: 126
14.11.2013 12:02:53   
aspera
Hvala Sisley, jaz jih pa zate držim, da bo IUI uspešen user posted image .

Ja, jaz imam pa jutri UZ in me prav zanima kaj in koliko sem pridelala user posted image . Jajčniki me kar malo bolijo zadnja dva dni, pa nimam nekega apetita, imam čez cel dan take rahle slabosti. Ne vem, a je to od hormonov ali od psihe, ker že kar pošteno cvikam, ko se vse skupaj približuje. Jutri bom šla na UZ vsa nastrojena in če mi bojo, po domače povedano, kaj srali, da se ne da dobiti analgezije, se bom morala pa prav skregati z njimi user posted image . Mene igle in te zadeve nenormalno strašijo in si ne predstavljam, da mi nekdo na živo s tako ogromno iglo jajčnike nabada, pa še predvidevam, da bom imela dosti foliklov user posted image .

(odgovor članu Sisley)
Neposredna povezava do sporočila: 127
14.11.2013 14:16:57   
sitka mala
Hej Aspera, držim pestke, da jih bo čimveč, in da dobiš anestezijo seveda. In ja, kar napadi jih, če kaj ne bo po tvoje! user posted image

Si v LJ, ne? Boš sporočila, če je potrebno iti prej v sprejemno, da vem za nedeljo? user posted image

(odgovor članu aspera)
Neposredna povezava do sporočila: 128
14.11.2013 15:40:41   
aspera
Anestezije (narkoze) vem, da v LJ ne dajejo, lahko pa dobiš analgezijo (nekaj v žilo, da ostaneš buden, ampak ne čutiš bolečin). To mi je dr.Zorn 2x obljubil, tako da ga držim za besedo user posted image .
Bom sporočila glede UZ-ja. Po UZ-ju so mi pa že rekli, da se moram zglasiti v tistem prostoru, kjer so mi zadnjič sestre dale injekcije in pokazale kako se jih daje.
Kako gre pa tebi s špikanjem, sitka mala?

(odgovor članu sitka mala)
Neposredna povezava do sporočila: 129
14.11.2013 19:54:32   
dekca
aspera, jaz sem zadnjo rundo dobila injekcijo Ketonala v zadnjo plat in nato še lokalno anestezijo v steno nožnice (vsaj mislim, da tja). Prejšnjič lokalne nisem dobila.
sitka mala, prvič greš direktno na UZ, ni treba prej v sprejemno, potem greš samo do sester.
Sisley, jaz čakam na odločitev konzilija, kdaj in kako naprej. Letos definitivno ne.

(odgovor članu aspera)
Neposredna povezava do sporočila: 130
14.11.2013 20:51:14   
aspera
dekca, vem, da ponavadi dajejo injekcijo ketonala in lokalno v steno nožnice, so mi povedali. Ampak jaz sem prosila prav za to analgezijo in so mi rekli, da jih v izrednih primerih dajejo. Jaz sem že Zornu pojamrala, da sem "down there" res občutljiva in da sem že HSG komaj preživela (res me je peklensko bolelo) in mi je obljubil, da lahko to analgezijo dobim in če bom naletela na kakršen koli neposluh ostalih, da se lahko nanj obrnem.

(odgovor članu dekca)
Neposredna povezava do sporočila: 131
15.11.2013 7:14:14   
limonca*
aspera, punkcija boli mnogo, mnogo manj kot HSG.. se nimaš kej sekirat. user posted image

(odgovor članu aspera)
Neposredna povezava do sporočila: 132
15.11.2013 8:43:25   
sitka mala
Aspera koliko? Kakšni? Kdaj? user posted image

Drugače pa poleg slabosti kar čez cel dan, rahlih vrtoglavic in zelo občutljivih prijateljic zgoraj (kot se je izrazila Dekca) user posted image nimam nobenih drugih znakov.

(odgovor članu limonca*)
Neposredna povezava do sporočila: 133
15.11.2013 9:00:27   
jona klara
jutro

kako ste borke?

aspera- ne se sekirat, mene je bilo vedno full strah, pa ni hudo, no mogoče res odvisno kdo dela, bom vidla kako je pri rešu.

betricija- kako je bilo danes?

no jaz sem včeraj bila pri rešu, smo kr hitro končali , 6.1 imam datum pri njemu, gremo v icsi, PA NAJ BO 2014 BOLJ SREČNO, JAZ VERJAMEM V TO.mI JE PA DAL NEKAJ UPANJA, bomo vidli.imam ok fsh, ki je bil junija porazen, amh nizek, ampak še vedno lahko pridemo do dobre, ker so mu moja leta kar všeč, pravi, da sem fit, enkrat rodila.....ko pa pogledam zadnje neuspele 3 postopke, pa kar ne morem verjeti, da bi še na moje 2 ali 1 celico lahko kdaj kaj uspelo.

miklavž je imel malo zamude in nas obdaril z fantkom !!!presrečna sva

(odgovor članu sitka mala)
Neposredna povezava do sporočila: 134
15.11.2013 9:01:36   
jona klara
aja še to me zanima kaj je dipherline? so to injekcije, ki jih daješ pred postopkom ali istočasno? imam to v komb. z menopurjem

miklavž je imel malo zamude in nas obdaril z fantkom !!!presrečna sva

(odgovor članu jona klara)
Neposredna povezava do sporočila: 135
15.11.2013 9:18:36   
aspera
Joj punce, jaz sem kar malo razočarana prišla domov, moji folikli so pod (mojimi) pričakovanji user posted image . Imam samo 3 in še to velikosti od 11 do 14. Ni mi jasno kako sem lahko potem na Femaro tako dobro reagirala, da sem imela na prvem UZ-ju tudi 3 folikle, pa dosti večje od teh in sem bila takoj za stopko. Sicer se moram še naprej špikat, pa cetrotide sem dobila za danes in jutri, v nedeljo imam pa spet UZ.
A mislite, da se lahko rezultat še kaj spremeni ali bo verjetno ostalo pri teh 3 folikelčkih???

(odgovor članu jona klara)
Neposredna povezava do sporočila: 136
15.11.2013 9:42:15   
niki123
Ojla aspera, a so ti rekli, da imaš še kaj manjših? ker foliklčke pod 10 mm niti ne štejejo. bo, bo še kakšen zrastel, boš vidla. Koliko enot Puregona so ti predpisali?

(odgovor članu aspera)
Neposredna povezava do sporočila: 137
15.11.2013 9:45:56   
aspera
Nič mi niso rekli, možno da jih imam user posted image . Vsaj upam, da je še kje kakšen user posted image . Puregon pa jemljem naprej tako kot do zdaj, 150 enot. Meni je najprej Zorn predpisal 200 enot, pa so mi potem na konziliju zmanjšali na 150.

(odgovor članu niki123)
Neposredna povezava do sporočila: 138
15.11.2013 9:48:58   
niki123
Aha, no saj je bil šele prvi UZ. Boš vidla, da naslednjič, bo še kakšen več.

(odgovor članu aspera)
Neposredna povezava do sporočila: 139
15.11.2013 9:50:18   
niki123
Aja, pa pravijo da pivo pomaga pri rasti foliklov :)

(odgovor članu niki123)
Neposredna povezava do sporočila: 140
15.11.2013 9:53:14   
aspera
Pol si pa moram dons kakšen deci privoščit user posted image . Upam, da se še kakšen pojavi. Saj jih ne bi rada za cel bataljon, še kakšen pa ne bi škodil user posted image .

(odgovor članu niki123)
Neposredna povezava do sporočila: 141
15.11.2013 10:14:21   
Kolenc
Aspera boš vidla vse bo super. Sej se bo ta prvi ki ga bodo dal notri prijel ;) pozitiva punceee :) drzim pesti za vse, ki ste ze v postopku za cudovite pluske. Jaz grem sele 27.11:( kok se dnevi vlecejo joj joj... Sem ze tko nestrpna :D

(odgovor članu aspera)
Neposredna povezava do sporočila: 142
15.11.2013 10:31:49   
Sisley
Aspera, čisto možno res da bo še kakšen.. Ker tiste pod 10mm res ne štejejo. Tko je bilo tudi pri meni.. Ker prvo so mi rekli samo eden od 12mm na levi strani in manjši... no naslednjič je blo 15+ in 14.. tko da.. Pa sploh ti k si tko dobro na femaro reagirala, mislm da bi mogla s tem pa še bolje.. user posted image Moja femara mi je pridelala sam enga na koncu, no tko je vsaj napisano na listu.. Ampak je pa res da je nekaj omenjala 16 in 18... Ampak sestra zravn je na veliko klepetala z nekom in sploh ni pisala.. tko da ji je zdravnica rekla še enkrat za tega večjega. Zdj pa ne vem, al je bil še tisti od 16 ali je samo moja domišlija?!? user posted image
Kdaj imaš naslednji UZ? Jz grem pa jutri na IUI... včeraj je padla stopka.. Se pa od teh tablet, Femara in od stopke, zbujam z glavobolom. Femaro sem recimo full slabo prenašala. Glavobol celih 5 dni jemanja. Ko pomislim, da bi imela še kaj močnejšega, vrjetno sploh nebi šla vn iz sobe ampak bi bla kr skos v temi zaprta.. user posted image

Čakamo na naš +

(odgovor članu Kolenc)
Neposredna povezava do sporočila: 143
15.11.2013 11:50:41   
aspera
Upam, da se vaše napovedi uresničijo in da še kaj pridelam user posted image .
Sisley, naslednji UZ imam v nedeljo, bomo videli če bo kaj napredka. Drugače sem pa jaz pričakovala, da me bo tale Puregon veliko bolj "zdelal" kot me je, pa očitno nima veliko vpliva name - kar se kaže tudi po št.foliklov user posted image . Se mi zdi, da sem bila po Femari bolj čudna in da sem bolj čutila učinke. Mene je samo drugi dan po prvi špiki bolela glava, potem pa nič več. Edino jajčnike imam take občutljive in vse ostalo tudi, ker me je danes kar zabolelo, ko mi je zdr.vstavila UZ.
A ti pa imaš jutri IUI? Bom držala pesti, da se plavalčki srečajo z jajčecem user posted image .

(odgovor članu Sisley)
Neposredna povezava do sporočila: 144
15.11.2013 13:10:18   
Sisley
Joj to je pa tudi mene zadnjič tako bolelo na UZ.. ampak tak gre to kot po tekočem traku, jaz pravim ta ti ga našopajo notri še predn se dobr uležeš user posted image

Ja jutri je DAN D za plavalčke in jajčece user posted image Hvala za pestke! user posted image

Čakamo na naš +

(odgovor članu aspera)
Neposredna povezava do sporočila: 145
16.11.2013 10:58:04   
aspera
Sisley, kako je šlo danes, a je IUI že za tabo? Mene osebno ni čistno nič bolelo, komaj sem splezala na tisti stol, je bilo že konec, Sicer pa nima kaj boleti, ker je skoraj kot navaden ginekološki pregled.
Jaz sem pa včeraj prvo modrico od injekcije pridelala, ne vem, mogoče je fant malo drugače zapičil kot ponavadi user posted image . Da ne govorim, da sem skoraj pod strop skočila, ko mi je tisto cetrotide dal, je res debelejša igla od puregona. Potem me je še pol ure vse okrog vboda bolelo user posted image .

(odgovor članu Sisley)
Neposredna povezava do sporočila: 146
16.11.2013 11:42:54   
aspera
mickybap, a si ti imela včeraj krvnega, če se prav spomnim? Kaj si potem izvedela?

< Sporočilo je popravil aspera -- 16.11.2013 11:43:18 >

(odgovor članu monsy)
Neposredna povezava do sporočila: 147
16.11.2013 17:58:19   
Sisley
Aspera, ja IUI je za mano. Ko me vsaaaj nebi bolelo. Pa me je in to k hudič! Ni meglo prebit čez materični vrat, kot sem jo zastopla.. in je šlo precej na silo vse user posted image Tko da zdj krvavim.. No pa sj bo upam da hitro minilo. Sem se pa načakala. Seme je stalo 3.5 ure.. upam da je blo še sploh kaj iz njega.. user posted image

No sj jutri bom že bolj pozitivna, zdj sem še mal občutljiva od vsega danes.. user posted image

Aspera, mesto vboda vsakič potem dobro zmasiraj... mogoče bo pomagalo..

Čakamo na naš +

(odgovor članu aspera)
Neposredna povezava do sporočila: 148
16.11.2013 18:29:06   
monsy

IZVIRNO SPOROČILO: aspera

Jaz sem pa včeraj prvo modrico od injekcije pridelala, ne vem, mogoče je fant malo drugače zapičil kot ponavadi user posted image . Da ne govorim, da sem skoraj pod strop skočila, ko mi je tisto cetrotide dal, je res debelejša igla od puregona. Potem me je še pol ure vse okrog vboda bolelo user posted image .

user posted image si me prav spomnila kako je bilo pri meni!!! Jaz sem full občutljiva, malo se kam udarim al pa me malo uščipneš, pa sem takoj u modricah. No in ko sem začela z inekcijami, so mi na mestu špikanja takoj nastale modrice in to na obeh straneh user posted image Se spomnem da ko me je Merlo vprašal kako mi gre s špikanjem in sem mu pokazala trebuh, se je tako nasmejal,...in mi rekel da zgleda kot tattoo,..hahaha.
Faca možakar!
No kar se tiče foliklov, boš pa videla da bojo še zrastli,...meni so od 1.UZja do 2.UZ (razlika je bila 3 dni) zrastli 3 mm. Tko da za ju3 držim pestke!!!! user posted image

(odgovor članu aspera)
Neposredna povezava do sporočila: 149
16.11.2013 18:57:03   
mish
pozdravljene soborke ! Za mano je ETZ in seveda dooolgih 2 tedna pričakovanja na krvni test. Danes me je kot strela z jasnega zadelo vprašanje, ki ga žal nisem postavila nobenemu od zdravnikov in sicer kako je s toksoplazmozo ? Skrbi me zato ker imam doma več hišnih ljubljenčkov med njimi tudi muco. Najbolj me muči ali smo pri krvnem testu pred samim postopkom bile testirane za toksoplazmozo in če obstaja možnost okužbe, ali bi nas na to zdravniki po transferju opozorili ??? prosim če katera ve, ker me je začelo skrbeti... hvala, pošiljam vsem user posted image user posted image user posted image za srečo

(odgovor članu monsy)
Neposredna povezava do sporočila: 150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?
Nuhalna (vratna) svetlina in ultrazvočni p...
photo
Večina mladih mamic in nosečnic v Sloveniji je že seznanjena, da lahko s pomočjo ultrazvočne preiskave v zgodnji nosečno...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?