oreh
|
Oj, glede bolniške... razumem vaša razmišljanja, sem se isto ubadala z vsemi temi vprašanji kar nekaj časa, no pa še nekaj mojih razmišljanj... jaz sem bila od transferja naprej doma. na komisiji so mi podaljševali za 14 dni, 3 tedne, 1 mesec, vglavnem živčna vojna, ko si dobil odločbo, si moral urejati papirje že za naslednjo odločbo, ker se v službo res ne bi mogla vrniti noseča. doma sem bila zaradi narave dela, 2 predhodnih ss in krvavitev v zdajšnji nosečnosti in doma sem uživala na polno! isto mi je pisalo da ne smem nikamor razen k zdravniku. ko sem šla k zdravniku, sem šla si še kaj kupit, pa se s kom dobila (zdravnika imaš dokaj pogosto- ginekolog, laboratorij, osebni zdravnik zaradi bolniške...). Drugače sem bila pa doma- nisem hodila na izlete, dopust.... sem pa hodila na sprehode dooolge. ker to mi pa noben inšpektor ne bo preprečil, da ne bom skrbela za svoje in otrokovo psihofizično počutje, hodila sem tudi na nos. telovadbo. sem pač reskirala. kontrole nisem imela, čeprav se lahko vsaki zgodi. drugače si pa okoli nisem upala hodit, ker lahko ob morebitni kontroli izgubiš bolniško, s tem nastrada tvoja zamenjava v službi, izgubiš zaupanje zdravnika in ginekologinje (tudi zdravnik lahko gre na zagovor zakaj ti je dal bolniško, če lahko okoli racaš...), v službi te čudno gledajo... pač z zdravo pametjo, samo noter nosečnica ne more biti, ne vem kok laufat pa se tudi ne sme, če si na bolniški oz. se sploh ne more. saj si na bolniški z razlogom. Poznam pa veliko punc, ki so večje flegme kot jaz in se s tem sploh niso obremenjevale. odvisno pač kakšen človek si. Aha, za en vikend pa sem prosila zdravnico če mi napiše v karton, da lahko zapustim stalno bivališče (to ti tudi piše v odločbi). Prekinitev med dvema bolniškima zaradi istega vzroka pa mora biti 11 dni, ampak na tak način, če ste recimo v javni službi delodajalec ne more na del. mesto vzeti drugega in lahko delodajalec začne težiti.. Vglavnem, kar nekaj stvari je povezanih z bolniško prek odločbe. Zase vem, da sem uživala 9 mesecev doma, saj sem s tem mogoče tudi pripomogla, da je nosečnost normalno napredovala, počela sem stvari za katere drugače ni bilo časa in volje, bila sem daleč proč od TV. Itak bi pa uživala tudi na samotnem otoku, glavno, da sem bila noseča. Punce-uživajte, še prehitro bo minilo tehle 7, 8 mesecev
|