Anonimen
|
Čao babuške , Sem vas na hitrco prebrala in vidim, da so vaši srčki že strašno hitri z razvojem . Lili sicer rada pase kravice, toda še to se ji ne da, da bi se iz kravic obrnila na hrbet (čeprav se ji je že kdaj posrečilo in ko hoče zna), kaj šele, da bi se kotalila ali plazila. V krog se vrti in tudi nazaj in naprej nekako gre (beri drsi ), toda to je to. Ravno zdaj sem jo dala kar na parket (ker drugače je na eni mehki podlagi) in se mi zdi, da je veliko bolj aktivna, očitno mami malo preveč komplicira . Tako da očitno bo tudi druga sama sedela šele pri 8m, pa mogoče tudi kakšna fizioterapija ne bi bila odveč. Sicer imava pregled šele pri 9m, tako da ne vem, ali naj pokličem pediatrinjo za napotnico za razvojno ali ne? Kaj ve mislite, je potrebno? Če gibalno malo zamujamo, pa prehitevamo z GH in jemo kot veliki: zajtrk žitna kašica, sadna malica, kosilo kot ga jemo vsi, malica ali mleko (tukaj mleko že kar malo pogreša 9, potem pa večerja z nami in še mleko. Ponoči pa tudi 1-2x mleko. Poskusit hoče vse, tako da počasi poskušamo vedno več. Včeraj je tudi prvič sedela v svojem trip trap stolčku in je bila tako ponosna . Toda se ji pozna, da ji sedenje še ni ok, se kar nekam na stran zvrača, tako da je v stolčku samo toliko, da poje in takoj ven. Čebljamo zelo odvisno od dneva, včasi se kar nekaj pogovarja, včasih je bolj tiho, se pa vsak dan že od jutra smejimo in ponosno kažemo 3 zobke . Pa zadnje čase je ugotovila, kako je zabavno, če meče stvari na tla, mi pa jih pobiramo . Sicer se pa najbolj smeji, če se mami ful pači in oponaša živali, jo "straši", ta efekt nenadnega presenečenja je imela že starejša rada, sem jo včasih tako prestrašila, da sem bila prepričana, da bo zajokala, pa se je ful smejala. Prav po očkah ji vidim, da se malo ustraši, toda zraven tudi uživa, saj ji tako žarijo očke, kot enemu malemu vražičku . spanje na trebuščku - Lili kot majhna ni hotela niti ležati na trebuščku, kaj šele spati. Toda zadnje čase je večkrat zaspala kar na tleh, ko je pasla kravice, in kot da ne bi znala dati glave na stran z nosom v podlago . In tako je spala, toda nisem je upala pustiti, sem jo vedno premaknila in se je seveda pojezila. Ne vem, kaj ima to neke sadomazo fore, da sama sebe duši . Parkrat se mi je zvečer obrnila v kravice med spanjem in takrat nima moči, da bi se obrnila in me je včasih ful strah, da se ne bi zadušila, saj spi z glavo direktno v blazino, tako da ful pazim, ko jo dam spat na stran, da ji notranjo nogo dam toliko višje, da vem, da se bo morala orng pomatrati, če bi se hotela obrniti na trebuščka. Tako da mi spimo na boku ali na hrbtu. razumevanje - Tako kot pri prvi me tudi tokrat preseneča, koliko dojenčki razumejo, četudi ne znajo povedati. Ko se na primer oblačiva, že točno ve, da si mora dati igračko v drugo roko, ko ji oblačim drugi rokav. Pa včasih ji kaj "naročim", pa točno to naredi, kot bi me zares razumela. Pri hranjenju sem prav opazila, da ko je žejna, ful obrne glavo proti meni navzgor (ko jo imam v naročju) in me pogleda, kot bi mi hotela s pogledom povedati, da je žejna. Pa včasih se mi zdi, ko se gledava v ogledalu, da točno ve, da je to ona, čeprav naj bi bil zrcalni stadij šele okrog 1. leta. Najbrž si mami spet nekaj domišlja . dopust - Ful bom vesela kakšnega predloga kje na Hrvaškem, da je na plaži čim manj ljudi, lahko tudi kakšna privat hiška. Zaželena je tudi senčka na plaži, sicer pa nimam velikih želja . Hvala punce za vse predloge . Vas grem še malo pokomentirat , NenaLena
|