Anonimen
|
nočno spanje - Mi zaspimo kdaj že ob 19.30, večinoma pa okrog 20. ure ali pa tudi ob 20.30, če se zvečer malo preveč zamudimo. Ponoči je enkrat ali dvakrat, se to kar ves čas spreminja, očitno odvisno od tega, kako hitro raste. Zjutraj pa je naša pupa pokonci okrog 7h, včasih tudi prej in ker mami spi, jo Lili tako dolgo cuka za lase, da se mami zbudi . Točno ve, kaj mora storiti, da me zbudi . voziček - Ravno kupujem športni voziček, imam sedaj 3 nagledane na Bolhi in čakam na mere, saj imam Yarisa in je to tako majhen prtljažnik, da še stvari iz trgovine komaj spravim noter . Tako da od drugega tedna se bomo začeli prevažati v športnem vozičku , sedaj pa gremo na sprehod kar v jajčki. oblačila - Sedaj, ko so bili ti vroči dnevi, je Lili preizkusila že kratke rokave, vsekakor pa ji vsakič, ko je toplo, čim prej sezujem nogavičke, da je bosa in strašno uživa . Si jo dam sedet med noge, da ima nogice na travi in potem brska po travi z rokami in nogami . V glavnem, že pri prvi hčerki sem ugotovila, da je bolje, da je oblečena premalo kot preveč, saj če ji postane vroče, jo to strašno moti in ful joka. Jo raje manj oblečem in če se mi zdi, da ji malo piha, jo pokrijem ali pa se oblačiva in slačiva kot na modni reviji . Komaj čakam poletja, da bo lahko zunaj v senčki samo v tanki majčki in spodnjih hlačkah brez pleničke, saj je poleti v plenicah zagotovo ful vroče . Bo kar na travici, tako da če se bo polulala, bo pač polulana travica in hlačke, te bomo pa že oprali. dopust - Vidim, da ste se že marca pogovarjale o dopustu . Mi še ne vemo, kam bomo šli, zagotovo pa samo za par dni, saj moramo šparat, ker je mami ostala brez službe (kot vsi zaposleni na Žurnalu). Toda verjamem, da se bo vse uredilo in na srečo imam še do decembra čas . Bi pa z veseljem šli kam privat, da je tudi plaža privat, saj sva oba z možem alergična na te množične plaže. Pozna katera kaj, da je cenovno ugodno in da je res mir? Hvala za vse info . Danijeladejan - Čestitke za diplomo ! Moja še kar stoji, se mi je moj proces pisanja seminarske kar nekako ustavil, sedaj iščem službo in sem na čisto drugih koncih. Upam, da mi bo vse skupaj časovno uspelo. vrtec - Mi bomo zagotovo zavrnjeni, saj je baje še večina letnika 2012 na čakalnem seznamu . Poiskala sem že varuško na našem domu, da bo čuvala Lili in starejšo, pa še en back up imava, če bi ju čuvala ena vzgojiteljica pri njej doma, toda se z možem še nisva odločila, imava še čas do decembra. So prednosti, če sta doma in če ju voziva drugam. Se bova prej še z obema dobila, da dobiva končni občutek, vsekakor pa se bova odločala po intuiciji, saj se ta nikoli ne zmoti glede presoje ljudi. uspavanje - Mi čez dan zaspimo v naročju (včasih tudi medtem, ko tipkam ), včasih jo par minutk nosim, v vozičku, sedaj parkrat je zaspala kar na trebuščku na tleh, kar nisem mogla verjeti, ker niti kot majhna ni hotela ležati na trebuščku. Zvečer pa jo večinoma kakšnih slabih 10 minutk nosim, ko vidim, da je zaspana, če pa je dovolj dobre volje, pa jo položim v posteljo in se uležem zraven nje, jo malo požgečkam, božam in ujčkam in zna tudi tako zaspati. Toda če je zelo zaspana, noče tako zaspati, jo moram vzeti v naročje, se vstati in jo nositi, jo pa res v dveh minutkah zmanjka . Tako da, ko ji nič ne paše, ne na tleh, ne v ležalniku, vem da je čas za nošenje in cartanje, saj se je baterija za dotike izpraznila . težave z GH - Jaz sem pri Lili ugotovila, da ko sem ji dala hrano brez soli in začimb (čisto na začetku), ki tudi meni ni bila okusna, ni hotela jesti in se je kremžila, odkar pa ji mešam takšne obroke, da polovico, ki ostane še jaz z užitkom pojem, pa se kar pojezi, če dovolj hitro ne naložim nove žlice . Vsaj malo soli je treba dodati k zelenjavi in olivno olje, da je bolj okusna, mi pa kot že rečeno veselo uporabljamo tudi začimbe in je kot velika . *zvezdica zaspanka* - Upam, da ste že zdravi . Pri celiakiji so znaki zelo velik trebušček in to, da slabo napreduje na teži. Pa ziher so takrat otroci tudi bolj jokavi, saj ne dobijo vseh hranilnih snovi. Za te znake jaz vem, sicer pa pri vseh alergijah pomaga dieta in če vidiš, da je po dieti brez določene hrane ali snovi počutje otroka bolje, se je tisti hrani oziroma snovi dobro izogibati. marelcaspelca - Jojmene za alergično reakcijo, to si se pa zagotovo zelo ustrašila . Ko bosta spet zbrali pogum za kakšno kupljeno kašico, predlagam Holle, ker je zares bio z vsemi certifikati. Toda te razumem, če do 1. leta ne boš poskusila nič kupljenega, mene bi bilo zagotovo strah, glede na to, da je vsakič hujša reakcija. Vsekakor pa si izpiši vse sestavine, ki so v tej kašici, da imaš ožji izbor, kaj bi lahko bilo krivo. Uboga pikica, ji z Lili pošiljava objemček . Mogoče je bil gluten? In držim pesti, da vama čim prej rata bebica, me ostale bomo pa samo vadile . Mi smo sicer verjetno zaključili z otroci zaradi dveh rizičnih nosečnosti in enem CR, toda globoko v sebi še nisem čisto prepričana, saj nikoli ne veš, kaj me piči čez recimo 3 leta . Moj bi ziher navijal za enega dečka, saj je sedaj sam med 3 babami . To je to za danes in se tipkamo, pa uživajte na sončku in polubčkajte svoje srčke , NenaLena
|