|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Julijke 2014
20.11.2013 9:48:08   
Anonimen
Aja še eno vprašanje.
a ve tud tolk lulat hodite? men se zdi da sem skoz na WC.

puncka glede nuhalne je pr nas tako da se naročiš takoj ko dobiš materinsko. to je nekje med 8 in 10 t. Jaz hodim v center Gemina v Puconce, svetovan G in ženske hodjo k njej tud od daleč.

(odgovor članu puncka.)
  Neposredna povezava do sporočila: 201
20.11.2013 9:49:50   
Anonimen
še eno vprašanje; a ve tud hodite tolk lulat? men se zdi da sem zkoz na WC.

Puncka glede nuhalne se pr nas naročamo med 8 in 10t. Jaz hodim v ambulanto Gemini v Puconcih, kjer je svetovna G in k njen hodjo ženske tud od daleč.

(odgovor članu puncka.)
  Neposredna povezava do sporočila: 202
20.11.2013 10:02:57   
Anonimen
ena je spraševala zakaj je treba bit na prvem pregeldu tešč. Zato ker delajo cukr test in so zdej mejo še znižali na 5 in že toče dan prej kaj takega poješ ti pokaže več, kar pomeni potem intenzivno spremljanje cukra, pitje glukoze (bljak) in te vodijo že pod nosečniški diabetes. Tko da pred prvim pregledom pazite kaj pojete da ne bo cuker povišan.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 203
20.11.2013 10:21:18   
rolkica
oJ glede cukra: a 5ka preden popiješ glukozo al pol?
Jaz sem imela v prvo nosecnosti 3,6 na tesce in 5,7 po popitem 50g glukoze. Je to dandanes že kritično?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 204
20.11.2013 10:41:06   
Anonimen
na prvem pregledu ne piješ glukoze, sam na tešče ti nardijo cukr test.
Tko je men rekla G da je tko po novem.
Bej da če zvečer kej sladkega poješ pol maš zjutri nad 5, zdej pa ne vem. Včasih je bla meja 5,5, zdej je pa 5.

(odgovor članu rolkica)
  Neposredna povezava do sporočila: 205
20.11.2013 11:03:40   
butt3rfly
na vsak pregled, pa naj gre za cuker test (ta se opravlja nekje med 24.in 28. tednom) ali navaden odvzem krvi ali urina se pride tešče, nekje med 7. in 10. uro, ker se po zaužiti hrani v telesu pojavijo presnovni produkti, ki vplivajo na koncentracijo snovi v krvi in skrivijo krvno sliko. torej, za biokemične rezultate je treba biti tešč, za nektere preiskave pa ne. ena izmed najbolj pomembnih biokemičnih preiskav, ki zadeva nosečnico, je železo. hemoglobin, eritrociti, levkociti in drugo, kar čekirajo, spadajo pod hematološke preiskave.

sej se zavedam, da smo nosečnice skoz lačne, ampak en mini post, tistih par uric se pa menda ja znamo mal zadržat, ane? user posted image

Hale: "Are you accusing me of being in someones pocket, you hypocrite son-of-a-bitch? You've been on Clay's tit since you were a goddamn uniformed officer. He barks and you jump. Whole town knows it. "Chief of Police". What a goddamn joke."

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 206
20.11.2013 11:04:08   
lilalo
butt3rfly Kam pa si šla v Velenje? Ker vidim da sta dve. Jaz sem gledala Ginekologija Levak. Mogoče to? Meni se ni nekam daleč za vozit, ko pa gledam za Maribor se mi pa zdi da imajo vse na nekih čudnih lokacijah ordinacije =) Pa vidim da se v mb-ju cena za dvoplodno dvigne za 20€, bogi starši dvojčkov, že tako imajo dvojne stroške zdaj jih pa še na nuhalni oberejo user posted image

Jooj res nevem kam naj grem, pa se bo treba res naročit, smo že v 9.tednu user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 207
20.11.2013 11:10:16   
butt3rfly

IZVIRNO SPOROČILO: lilalo

butt3rfly Kam pa si šla v Velenje? Ker vidim da sta dve. Jaz sem gledala Ginekologija Levak. Mogoče to? Meni se ni nekam daleč za vozit, ko pa gledam za Maribor se mi pa zdi da imajo vse na nekih čudnih lokacijah ordinacije =) Pa vidim da se v mb-ju cena za dvoplodno dvigne za 20€, bogi starši dvojčkov, že tako imajo dvojne stroške zdaj jih pa še na nuhalni oberejo user posted image

Jooj res nevem kam naj grem, pa se bo treba res naročit, smo že v 9.tednu user posted image

k levakovi v ZD grem. zlata dohtarca, sila prijazna, tko nežna ful user posted image nazadnje sem imela pri njej samoplačniško morfologijo. in se je ful trudila, dab bebo zbudila, dab se lepo obrnila, dab lahko videli njen obraz na 3D. pa je trmasto tiščala glavo v posteljicouser posted image drugače mi je pa cel pregled posnela na CD, dobila sem 3 slike, moj pobec svojo izvedbo (bil je zraven) in par bonbončkov user posted image res je fajna.

Hale: "Are you accusing me of being in someones pocket, you hypocrite son-of-a-bitch? You've been on Clay's tit since you were a goddamn uniformed officer. He barks and you jump. Whole town knows it. "Chief of Police". What a goddamn joke."

(odgovor članu lilalo)
Neposredna povezava do sporočila: 208
20.11.2013 11:15:20   
Twinči
Čestitke vsem novim user posted image

Zanimivo, kako nekateri G in ZD komplicirajo. Nikoli nisem bila tešče za urin ali kri, pravzaprav vedno hodim popoldne, pa ni bilo nikoli težav. Je dobro kdaj bit na kakem pregledu v bolnici, da človek vidi primerjavo user posted image
Edino glukozo sem enkrat pila na tešče.
Prav tako za prvi pregled od sestre nisem dobila nobenih takih navodil za sladkor, pa se že kar poznava ;)

Bila pa sem 2x na NS v Dravljah, obakrat izbrala dr. Pušenjaka in je res človek na mestu, tako da lahko samo priporočam. Tiste, ki bi pa rade kakršnekoli preglede okoli praznikov, se pa kar naročite, da ne bo prepozno...

< Sporočilo je popravil Twinči -- 20.11.2013 11:18:52 >

(odgovor članu butt3rfly)
Neposredna povezava do sporočila: 209
20.11.2013 11:18:04   
rolkica
Mislim da ima vsak gin svoj sistem;)meni ni nic o cukru rekla na prvem pregledu...

Neposredna povezava do sporočila: 210
20.11.2013 11:19:12   
butt3rfly

IZVIRNO SPOROČILO: rolkica

Mislim da ima vsak gin svoj sistem;)meni ni nic o cukru rekla na prvem pregledu...

očitno res vsak dela po svoje, ja. na koncu pa tako samo šteje, da sta mami in beba zdrava user posted image

(odgovor članu rolkica)
Neposredna povezava do sporočila: 211
20.11.2013 11:26:24   
Gnezdo
Hoj, hoj

še ena user posted image se javljam...

Test sem naredila že 13.11. je pokazal res rahlo user posted image nato sem ponovila včeraj, ko sta bili user posted image že bolj vidni. Danes zjutraj pa sem naredila še digitalni CB, ki pokaže še koliko sem noseča in je pokazalo, da je šele 1-2 tedna od zanositve. po zadnji M naj bi imela rok 22.7., vendar glede na moje dolge cikle in pozne ovulacije sklepam, da bo pdp šele nekje od 25-30.7.

PDP torej sporočim po prvem pregledu, ki ga imam v ponedeljek 9.12.2013.

Moj G pa na prvem pregledu samo potrdi nosečnost, niti ne dobim še materinske. Materinsko dobim šele na drugem pregledu okrog 12t, ko se možnosti za ss že manjše.

V nobeni nosečnosti prej nisem delala cukr testa na nobenem pregledu. Kolikor jaz vem te to G pošlje posebej.

Neposredna povezava do sporočila: 212
20.11.2013 13:06:51   
zeuso
Evo še ena, ki je po čudežu in nepričakovano zagledala plusek, ker se že dolga leta borimo zaradi neplodnosti in so za mano že trije neuspešni postopki umetne oploditve, pred tem pa dva spontana splava. Zdaj je pa spet uspelo naravno. Predviden datum poroda po internetnih izračunih je 23.07.2013. Prvi pregled pa 9.12 ko naj bi bila v 8tednu, so mi pa naročili da morem prit na tešče in da naj si vzamem ceu dopoldne čas.

(odgovor članu Gnezdo)
Neposredna povezava do sporočila: 213
20.11.2013 13:30:04   
zeuso
ups pdp je 23.07.2014

(odgovor članu zeuso)
Neposredna povezava do sporočila: 214
20.11.2013 13:39:36   
SamoTi
Gnezdo, zeuso - čestitkeuser posted image user posted image .
Bravo vsem za preglede. Jaz sem končno priklicala G in pregled imam 26. 11. - komaj čakam, da vidim pikicouser posted image .
Glede lulanja- mislim, da imamo vse zdaj težave s tem, boste videle kaj bo proti koncuuser posted image .

Lepo bodite

(odgovor članu zeuso)
Neposredna povezava do sporočila: 215
20.11.2013 14:07:07   
Ulalaa
Čestitke vsem novim nosečkam, prav tako vsem ki so za vami že prvi pregledi in ste uspeli spoznati svoje pikiceuser posted image tudi sama sem imela danes prvi pregled. Že na začetku mi ni šlo izmiriti pritiska, menda od strahu?user posted image Potem pa sem si kar malo oddahnila, ko je ginekologinja začela z "no, to je njegova hišica" (gestacijska vrečka)user posted image user posted image drugače pa sem v 5 tednu in 5 dni, PDP pa kot sem si izračunala že sama 18.7.2014user posted image . Lepo se je videla GV in rumenjaček, priznam pa da sama sicer nisem videla plodeka, ampak smo "veliki" 0,39cmuser posted image . Dobila sem 3 slikice in materinsko knjižico, jutri zjutraj pa se moram ponovno oglasili - na tešče, za urin in ostale krvne preiskave.

Naj povem, da razen občasne napihnjenosti in napadov lakote nimam posebnih znakov, kar me je vse do danes malce skrbelo. Tako da vse tiste ki vas skrbi "odsotnost" znakov ne skrbite in raje uživajmo dokler je temu takouser posted image

Lpuser posted image

(odgovor članu SamoTi)
Neposredna povezava do sporočila: 216
20.11.2013 14:54:06   
Adelle
Ojla punce... se vam bom še jaz pridružila, čeprav še zmeri ne verjamem kupu testov k sm jih nardila in so bli pozitivni user posted image No, po 5ih letih neuspehov nism si mislila da bom to doživela... a vendar sm, že 4 dni zaporedoma testi kažejo plusek... Jutri moram poklicat ginekologa ki mi je delal IVF, da mi pove kdaj bo prvi UZ. Po internetnih izračunih naj bi mela PDP 29. 07. 2014... No, bomo vidl... od znakov pa... občasna slabost, utrujenost in ponoči k spim me bolijo joške... aja, pa vrta me v trebuhu k da se bo glihkar ulila..

Ne upam se preveč veselit se do prvega UZ...sem sam jaz taka boječka al je še kaka?

(odgovor članu Ulalaa)
Neposredna povezava do sporočila: 217
20.11.2013 15:13:25   
rolkica
Jaz mam pa zgleda velik mehur:))mene nič kaj več ne tišči lulat kot ponavadi in tudi celo prvo nosečnost nisem šla niti enkrat ponoči na wc.user posted image

(odgovor članu Adelle)
Neposredna povezava do sporočila: 218
20.11.2013 15:25:17   
puncka.
Rolkica mene tudi nič več ne tišči na wc kakor ponavadi.. :) zgleda da imava obe velike mehurje user posted image

(odgovor članu rolkica)
Neposredna povezava do sporočila: 219
20.11.2013 15:32:59   
Twinči
Čestitke vsem novim user posted image

Mene tudi ne tišči nič več, kot po navadi, smo vsi taki, da veliko na WCju sedimo user posted image - to pa dobiš od stalnega nacejanja z vodo user posted image

(odgovor članu puncka.)
Neposredna povezava do sporočila: 220
20.11.2013 17:21:04   
chikititha
user posted image user posted image user posted image za vse user posted image

naj še jaz povem glede merjenja sladk. včeraj sem imela zjutraj pregled in seveda sem pred tem doma pojedla žemljico z margarino in popila maaalce sladkan čaj..in rezultat je bil 4.1 torej OK!

Zgleda, da ja vsak ima drugače to..sicer mi niti sestra ni rekla naj tešča pridem..tako, da sem ji povedala, da sem jedla žeuser posted image user posted image nikakor ne morem na pot z praaznim želodcem, ko pa imam tak apetit... sicer imam 45.6kg tako, da me prav zanima...kaj bo tehtnica pokazala vsakič na pregledu..se ne obremenjujem...za dobro počutje in našouser posted image vseee!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 221
20.11.2013 17:52:39   
*snezinka*
Jaz imam svoj prvi pregled že za sabo, vse je OK user posted image , velikost se baje ujema s trajanjem nosečnosti (dobrih 7 tednov) in ni nobenega razloga za skrb, res sem šla zelo sproščena in pomirjena iz ordinacije.
Na NS sem se tudi že naročila in daobila datum tik pred božičem, torej ravno v 12. tednu.
Na prvem pregledu pri G sem imela samo vaginalni UZ, nobenega odvzema krvi in vode, merjenja pritiska... s tem začne moj G pri drugem pregledu.

(odgovor članu chikititha)
Neposredna povezava do sporočila: 222
20.11.2013 18:54:14   
tiziana124
hvala...sem res presenečena tole nad strahovo, sam tudi sama sem dobila tak občutek ker je prijateljica tud en tak hladen tuš doživela:))

Ja meni so že na nuhalni in morfologiji pri prvi punci rekli da bo ziher fantek, tko da bi tokrat rajsi natancne podatke,..poleg tega me niso opozorili na velikost in ker hči ni imela zadnji mesec kam rasti, zaradi nepravilne lege, se je po rojstvu v enem mesecu potem potegnila za 10cm in skori 1,5kg:) (rojena 50cm in 3200g):))

Jah tole s slabostjo pa najbrž res mormo preboleti, dan za dnem in bo šlo,..čeprav zjutraj najraje ne bi sploh ustala:)) ponoči pa še ni tko hudo..

Pa lahko nočko!

(odgovor članu rolkica)
Neposredna povezava do sporočila: 223
20.11.2013 19:03:35   
ela23
Najprej, dobrodošle vse nove user posted image !user posted image Še posebej sem vesela za vaju, Zeuso in Adelle. Ne predstavljam si, kakšno presenečenje morajo biti user posted image po tolikih letih truda. user posted image

Jaz tudi nič kaj bolj pogosto ne obiskujem wc-ja. Upam, da bo tako ostalo, ker ena bolj zoprnih stvari je nočni pohod na wc, grrr! user posted image
A se normalna vrednost sladkorja v nosečnosti zniža? A ni običajno, da je 6,5 (ali nekaj takega) še čisto ok? Meni so ravno pred kakim mesecem merili sladkor in sem dosegla vrednost 5. Bi me moralo skrbeti? Meni so naročili, naj na prvi pregled pridem tešča, tako da lahko pričakujem odvzem krvi.

Sicer pa zadnje čase jem sam šit, kar mi pošteno para živce! Nobena normalna hrana mi ne paše, čeprav imam rada zelenjavo, ribe, meso ... Pa še včeraj sem se na fb hvalila, da so moje labost zmerne, danes sem že visela nad školjko! :)

(odgovor članu *snezinka*)
Neposredna povezava do sporočila: 224
20.11.2013 20:17:45   
belugica
Živjo bodoče mamice,
zopet je na vrsti tedensko javljanje. Čestitam vsem novim bodočim mamicam! Zdaj pa nas je že res veliko. user posted image
Pri meni nič kaj novega, nekih hudih nosečniških simptomov ni, še vedno me bolijo prsi, lulanje se je malo umirilo (vsaj ponoči). Slabo mi ni nikoli, niti malo. Največje lušte imam po junk hrani. Posebno slan pomfri in vse kar je povezano s pečenim sirom. Upam, da to čimprej mine.
Imam pa kar naenkrat izjemno suho kožo po obrazu in že oba meseca me okoli ust mučijo lišaji. Uporabljam vse živo, od kremic,gelov,mask, olivnega olja...Počasi gre na bolje.user posted image
Imam izjemno poostren vonj. Voham vse in nič mi ne diši. Še najmanj pa parfumi, deodoranti, mila... Pozabla sem omeniti, da je bil eden mojih prvih znakov v nosečnosti, ko se mi ni še niti približno sanjalo, da bi to lahko bilo to - ko sem razpršila parfum po telesu, me je speklo in to kar ornk. Nenavadno.
Nekaj nenavadnih pojavov, za katere še nisem slišala, niti se mi prej v življenju niso pojavljali. Ne maram preveč komplicirat glede nosečnosti, saj če ne bi imela v rokah vseh teh testerjev, verjetno še danes ne bi vedela, da pričakujemo. No, roko na srce, imam pa težave z napihnjenostjo oz povečanjem trebuščka. Ne morem več zapeti svojih kavbojk, da me ne bi grozno tiščalo. Tako da doma smo vedno v trenerki, zunaj pa že imam kavbojke z elastičnim pasom, ki ga zaenkrat seveda zaviham okrog pasu. Kmalu je bilo treba začeti, a tako je. user posted image Na udobje pa res dam veliko!user posted image

(odgovor članu ela23)
Neposredna povezava do sporočila: 225
Stran:   <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: Potrjen je bil sum p...
photo
Spomnim se, da osebju v porodni sobi nisem želela povedati, kako bo fantku ime, saj sem želela, da je najprej postopek m...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?