|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Julijke 2014
16.11.2013 16:16:19   
belugica
Tudi jaz imam pregled šele v 11. tednu, sicer zaradi lastne nezmožnosti priti na pregled prej, ker živim v tujini. Tako, da mislim, da s tem ni nič narobe. Ne skrbi ;)

(odgovor članu rolkica)
Neposredna povezava do sporočila: 151
16.11.2013 16:55:16   
puncka.
No hvala vam, ste me kar pomirile, saj se mi je zdelo, da imam pregled glede na druge punce tukaj zelo pozno.
Upam, da se ne boste vse preselile na fb, ker ga sama nimam in da bomo lahko kaj tukaj čvekale user posted image

(odgovor članu honey*)
Neposredna povezava do sporočila: 152
16.11.2013 18:48:14   
Twinči
Mene bo tudi sigurno naročila med 10 in 11t, klicala pa še nisem, ker vem, da se nikamor ne mudi ;)

Meni je FB bolj všeč, ker lahko pišem tudi zasebne stvari, tule pa nikoli ne vem, kdo firbca...

(odgovor članu puncka.)
Neposredna povezava do sporočila: 153
17.11.2013 14:21:45   
Zvezdica***
Zivjo, punce! Tudi jaz se pridruzujem forumu julijke 2014.
Vesela sem, da bomo skupaj delile lepe izkusnje nosecnosti :-)

Rok imam pa 3.7.2014 :-) Lepo in mirno nosecnost vam zelim.

< Sporočilo je popravil Zvezdica*** -- 17.11.2013 14:28:22 >

(odgovor članu Twinči)
Neposredna povezava do sporočila: 154
17.11.2013 19:27:19   
tupi
A ima še katera slabso prebavo? Kaj pa slabosti? Meni so se začele pojavljati, zaenkrat v blagi obliki. Pa prsi imam precej boleče, spodaj me pa tudi večrat kaj špika. Komaj čakam prvi pregled, da se prepričam, da je vse ok.

(odgovor članu Zvezdica***)
Neposredna povezava do sporočila: 155
17.11.2013 19:30:01   
rolkica
Hei hei,jaz imam pa slabosti...kot da bi recimo brala v avtu,al pa kot da bi se lihkar guncala na gugalnici pol ure...nic kej fajn, sem upala,da bo nosecnost taka kot taprva-brez tega.Ampak ok,bo minilo.Za vikend smo bili v Kopru in je bilo super,vreme odlicno+starsi so nas razvajali;)Kako ste pa ve prezivele vikend?

(odgovor članu Zvezdica***)
Neposredna povezava do sporočila: 156
17.11.2013 19:33:14   
puncka.
Živijo!user posted image
Jst sem pa staknila prehlad.user posted image Boli me glava, grlo, pa nos imam zamašen in posledično ponoči zelo slabo spim.
Drugače pa utrujenost pripisujem tudi prehladu.
Edino kar bi rekla, da je zaradi nosečnosti so bolečine v spodnjem delu trebuha. Sicer pa niso to neke grozne bolečine,
ampak vsake toliko nekaj zašpika in me opomne, da se nekaj dogajauser posted image Slabosti za enkrat še nimam (trkam na les).
A ste ve za nosečnost komu že povedale oz. kdaj ste nameravale?

Za vikend smo doma pobirali oljke. Sem pa iz obale in prav pašejo še tile zadnji sončni žarki preden pride zima.
Pa druge, kaj ste kej počele?

< Sporočilo je popravil puncka. -- 17.11.2013 19:35:50 >

(odgovor članu rolkica)
Neposredna povezava do sporočila: 157
17.11.2013 20:00:32   
tupi
Nikomur še nisva povedala, bova čakala vsaj prvi pregled. vikend pa nič posebnega, malo okrog in malo doma. A ste že vse na fb-ju? Se tam kaj več dogaja kot tukaj? Me prav mika, da se še tam prijavim, ne vem če bom zdržala do prvega pregleda. user posted image

(odgovor članu puncka.)
Neposredna povezava do sporočila: 158
17.11.2013 20:02:06   
daisy dee
Hej user posted image

Puncka. Žal tudi jaz že dva dni s prehladom...ponoči je najhuje. Poleg tega pa me zraven dajejo še slabosti. Do sedaj so bile čisto blage in se nisem preveč ozirala na to. Sem samo počakala, da mine. Danes dopoldan sem pa morala šibat nad školjko user posted image . Upam, da se to ne bo ponavljajo. Malo vse skupaj pripisujem tudi prehladu. Spala ponoči nisem pa skoraj nič user posted image
Upam, da čim prej mine. Zdaj moram zdržat še zadnjo urico v službi, jutri dopoldan pa končno prvi pregled. user posted image
Težko je bit skoncentriran, ko me jutri čaka tako dolgo pričakovana zadeva user posted image

Punce, upam, da se ostale dobro počutite.

Lep pozdravček vsem user posted image

(odgovor članu puncka.)
Neposredna povezava do sporočila: 159
17.11.2013 20:32:55   
rolkica
Ciao, na FB se še ne dogaja dosti, smo samo 4je zaenkrat. Drugace pa je skupina skrita in zaprta, tako da nihče drug ne more videt, da smo včlanjene, niti da skupina obstaja. Meni tudi ne bi bilo do tega, da vseh 500 frendov iz FBja že sedaj ve, da sem noseča:)

Mene nič kaj ne špika spodaj, samo te slabosti me matrajo. No trenutno pa trkam...sem ze 1 uro kar uredu, se mi zdi da je večerja pomagala.

Prosim za mnenje- trenutno živim brez glutena, kvasa, mleka in mlečnih izdelkov in sladkorja vseh vrst. Od vsega me-glede nosečnosti- matra samo morebitno pomanjkanje kalcija iz mlečnih izdelkov. Zdaj pa ne vem, al naj začnem to nazaj jest, da mi ne bo kak zob odpadu, al bo dovolj šumeča tableta in mandlji;)Sicer ne vem do kdaj se bom lahko odpovedovala vsem dobrotam...me je začelo kar matrat ob pogledu na sladkarije in pice....user posted image

(odgovor članu daisy dee)
Neposredna povezava do sporočila: 160
18.11.2013 6:54:54   
chikititha
dobro jutrouser posted image ..
en čas me ni bilo..ampak sem vas vse prebralauser posted image

no jaz pa končno ju3 1.pregled..že res nestrpno čakam!
počutje pa niha..hvalabogu so tiste krute slabosti mimo-upam, ko ne veš ali boš preživel danuser posted image ...
Včeraj sva z mojim šla v kitajsko in punce...nikoli še mi hrana ni bila tako zelo dobra..da bi skoraj mogla 2x naročit rezance..haha

apetit imam full..jedla bi nom stop..in full se mi sladoled luštauser posted image
edino kar se še moram obvladat je moja tečkanost...user posted image user posted image

torej jutri bom zvedla kdaj PDP...Saj glede na moje dolge in neredne cikluse ne vem in še nazadnje v začetku oktobra sem bila na pregledu, pa je rekel, da folikli ne zorijo, tako sem dobila terapijo,,ki pa je na srečo nisem rabla. Je prej bila pikicauser posted image

user posted image katera s podobno izkušnjo?

lepo bodite...user posted image

(odgovor članu belugica)
Neposredna povezava do sporočila: 161
18.11.2013 7:25:30   
jastra
hej! punce vidim da ste se kar razpisaleuser posted image , dobrodošle noveuser posted image . Tudi jaz komaj cakam pregled, ampak bo treba se malo potrpeti. Midva zaenkrat nisva povedala se nobenem, se mi zdi da je prehitro, kajti lahko pride do česa (upajmo da ne) potem pa vsi vse vejo in ni nič kaj prijetno. mi bomo počakali do praznikov, ko bo kritično obdobje mimo, torej okoli 12 tedna. tudi mene ves čas daje utrujenost, tudi po grlu me peče.
rolkica predlagam ti takole ne spreminjaj rajši glede prehrane prav nič, razen če ti le-ta nebi ugajala. sploh pa jesti moraš mlečene izdelke. moja prijateljica jih ni in posledično otrok ni maral mleka, pojavila se je alergija. torej kar jej vse kar ti paše, normalno, saj nismo bolani (razen če ti zdravstveno ne smeš). kolikor delaš spremembe pride do šoka. tudi sladkarije, joj jaz obožujem čokolado vsak dan jo jem, razen pazim takrat ko vem da imam odvzem krvi za sladkor pa se malo prej pazim da ne jem takšnih stvari (čokolade, pomaranče). user posted image
Podajam podatke za vpis na listo....
pdp 12.7, jastra, 26 let, posavje, 5 user posted image ,2user posted image ,spol ?

pregled...6.12

pridne bodite...

(odgovor članu belugica)
Neposredna povezava do sporočila: 162
18.11.2013 7:49:31   
rolkica
jastra: jaz sem cca 2 meseca na takem šrehranskem režimu;)nisem ga uvedla ob nosečnosti, ampak že prej, ko sem se odločila malo prepucat telo.In zdaj mi ta prehrana zelo ustreza, samo ne bi pa rada otroka prikrajšala za kalcij:) To se moram pozanimat. Napisala sem pa zato, da če se katera kakorkoli spozna na te zadeve, da mi svetuje, kje naj kalcij najdem oz. ali je ta takoimenovana "dieta" vseeno prestriktna za nosečnico in otroka.

(odgovor članu jastra)
Neposredna povezava do sporočila: 163
18.11.2013 10:08:56   
Klemy82
Dobro jutro!
Uf, sem kar malo na trnih, kolegica je v P, so ji sprožili porod... upam, da bo kmalu za njo.
Rolkica, jaz bi se na tvojem mestu vsekakor posvetovala z zdravnikom. Pikica pač rabi veliko stvari za zdrav razvoj. Kar se kalcija tiče, če ga ne boš vnašala dovolj s prehrano, ga bo tvoje telo črpalo iz zob in kosti, kar na dolgi rok ni dobro. Kolegica ima laktozno intoleranco in je celo nosečnost morala pit mineralni pripravek.
Nič, pofočkala sem se, zdaj pa za knjige. user posted image Lep dan želim vsem.

Jst.

(odgovor članu rolkica)
Neposredna povezava do sporočila: 164
18.11.2013 10:55:14   
Anonimen
Evo se ena se vam pridružuje. Zaenkrat bom anonimna ker ne vem kako se bo tokrat obneslo. Za mano je bl slabo leto glede user posted image sem imela SS, izvenmaternično in v februarju letos odmrtje ploda v 17t.
PDP naj bi imela 22.7.2013 po mojem izračunu, danes imam UZ da potrdimo nosečnost v materici.
Sicer pa imam doma že 2 user posted image in to je moja 6user posted image

Glede znakov pa imam občasno špikanje v trebuhu, boleče prsi in to je to. Počutim se odlično razen nahoda ki sem ga staknila nekje med vikendom.

To je to, čuvajte pikice in upam da se nas bo nabralo čimveč.

(odgovor članu Klemy82)
  Neposredna povezava do sporočila: 165
18.11.2013 11:37:35   
rolkica
Anonimna: dobrodošla med nami in upam, da bo tokrat nosečnost potekala Bp.
user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 166
18.11.2013 13:58:44   
butt3rfly
pozdravljene,
pridružujem se forumu julijk 2014. prvi pregled je za mano in beba pridno raste, srček lepo bije, vse ok! PDP je po UZ 3.7. počutim se sicer precej slabo, slabosti me dajejo čez cel dan in tudi ponoči, sem kronično utrujena in neprespana, ker imam doma že tričlansko bando, kateri se bo sedaj pridružil še četrti član. upam, da bo vsa stvar šla na bolje, ko bo počutje izboljša. da le ne bo več slabosti, pa bom spet prava :) upam, da se bomo imele lepo tu na forumu. bi se pa tudi na fb pridružila skupini user posted image

(odgovor članu rolkica)
Neposredna povezava do sporočila: 167
18.11.2013 15:14:33   
Tinkabinka
Ojlaa srečke nosečke user posted image user posted image !
Naj se vam še jaz pridružim user posted image , včeraj sem zagledala user posted image , kar je samo še potrdilo moje sume o nosečnosti :)
To bo najin prvi otroček tako da se še privajava na novičko. Sva se kar tako iz danes na jutri odločila, da je sedaj pa res že čas in očitno je ratalo v prvo user posted image .
Zaenkrat kakšnih hudih znakov še nimam, razen ščipanja v jajčnikih in rahle utrujenosti imam pa zelo napihnjen trebuh, ki ga že kar težko skrivam in upam da mi uspe vsaj še kakšen mesec prikrivati to veselo novičko user posted image .
Po mojih izračunih imam rok okoli 20.7., se pravi sem v 6. tednu in se bom pa jutri naročila na pregled pri ginekologu.
Zaenkrat jemljem DM tablete A-Z mama, ki vsebuje še nekaj drugih vitaminov poleg folne kisline in me zanima če katera ve ali so ok ali moram sedaj jemati katere druge.

Bi se vam pa z veseljem pridružila tudi na FB-ju.

Lep dan želim vsem user posted image

(odgovor članu butt3rfly)
Neposredna povezava do sporočila: 168
18.11.2013 15:25:15   
Twinči
Čestitke vsem novim user posted image :)

Za folno se držim navodil, da je samo folna, za ostalo poskrbim s prehrano. Kot pravi moja G, je otrok parazit in bo vzel zase vse, kar rabi user posted image

Za FB napišite ZS Rolkici ali meni, pa zrihtamo :)

(odgovor članu Tinkabinka)
Neposredna povezava do sporočila: 169
18.11.2013 16:11:08   
butt3rfly

IZVIRNO SPOROČILO: Twinči

Čestitke vsem novim user posted image :)

Za folno se držim navodil, da je samo folna, za ostalo poskrbim s prehrano. Kot pravi moja G, je otrok parazit in bo vzel zase vse, kar rabi user posted image

Za FB napišite ZS Rolkici ali meni, pa zrihtamo :)

sem ti pisala na zs, pa nevem, al je poslalo al ne?

(odgovor članu Twinči)
Neposredna povezava do sporočila: 170
18.11.2013 17:11:51   
Twinči
Butt3rfly, nič nisem dobila :(

(odgovor članu butt3rfly)
Neposredna povezava do sporočila: 171
18.11.2013 17:20:01   
daisy dee
Živjooo user posted image

Evo, da se oglasim. Dobrodošle vse nove user posted image .
Prvi pregled je za mano. G pravi, da je vse ok, sem pa nekje 7t2d user posted image . PDP pa okoli 3.7.2014 user posted image  Slišala in videla sem utrip (mi je šlo kar na jok), u bistvu je pa zaenkrat to res še mala pikica user posted image
Posvetovalnico imam točno čez en mesec.  V istem tednu pa naj bi bila tudi NS. Na prvi ultrazvok sem šla sama...na NS greva pa oba user posted image  (komaj čakam).
Jutri bova končno povedala bodočim starim staršem in komaj čakam, da vidim njihov odziv. Ker za njegove bo to prvi vnuk/vnučka user posted image

Chikititha, kako je bilo pri tebi? Si tudi imela danes a ne?user posted image

Lp vsem user posted image

(odgovor članu Twinči)
Neposredna povezava do sporočila: 172
18.11.2013 19:59:09   
lilalo
Hojla punce!
Vidim da vas je kar nekaj že bilo na pregledu... Jaz imam komaj čez en teden user posted image Sem ful neučakana da vidimo mi to našo bibo user posted image
Sem prej popoldan nahecala svojga da me je peljal v kitajsko... 1 teden sem sanjala o piščančjem chopsuiju user posted image njaam njaam user posted image

Kako dolgo pa je trajal pregled? Kaj vse ste dala skozi? Sem nova na tem področju user posted image

(odgovor članu daisy dee)
Neposredna povezava do sporočila: 173
18.11.2013 20:14:12   
rolkica
Daisy dee:cestitke za uspesen pregled:)kaj pa je posvetovalnica v nosecnosti?posvetovalnica so pred 2 leti rekli tistim pregledom,ko prides z dojenckom k zdravniku.

(odgovor članu lilalo)
Neposredna povezava do sporočila: 174
18.11.2013 22:15:21   
daisy dee
Rolkica, hvala user posted image
Glede posvetovalnice pa takole... med. sestra mi je rekla, da naj 18.12. pridem na posvetovalnico. Jaz mislim, da je to pač tehtanje, oddaš kri, urin, verjetno pogovor o družinskih boleznih itd.
Je pa to moja prva user posted image , tko, da poročam čez en mesec kaj točno je mišljeno.

Lilalo, pregled je trajal 10 minut. Naredi ultrazvok, pomeri user posted image , določi PDP, in potem mi je sestra dala napotke, da naj na posvetovalnico pridem tešča. Pa še G mi je povedala v katerem tednu rabim it na NS. In to je to. Mislim, da je ta prvi pregled mišljen samo kot potrditev nosečnosti.
Na več podatkov pa bo treba spet en mesec počakat user posted image .
Jaz bom takrat ravno 12 tednov. user posted image
Tiste, ki imate že kakšnega "nagajivca"...kaj več inf.? user posted image

Lahko noč user posted image

(odgovor članu rolkica)
Neposredna povezava do sporočila: 175
Stran:   <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zakaj veliko žensk spontano splavi pred 12...
V prvih tednih nosečnosti večino žensk preseneti statistika: ena od treh nosečnosti se spontano konča v prvem trimesečju...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?