Nina_1985
|
Pozdravljene, nosečke! Ojej, se mi zdi, da bo danes še en zaspan dan… Če ne bi bila noseča, bi si na takle dan privoščila več kavic kot običajno, zdaj pa več kot ene dnevno ne presežem. Kaj pa ve? A ste se zdaj med nosečnostjo popolnoma odpovedale kavi? Vem, da so nekatere absolutno proti in jo med nosečnostjo popolnoma črtajo. Kar se tiče oblačil, tudi jaz že dolgo ne nosim več “navadnih”. Že v času prve nosečnosti sem si v H&M-u nabavila ene kavbojke in jih zdaj pridno guram. Glede raznih dodatkov: tudi jaz ne jemljem drugega kot Elevit. Še tega ne bi, če ne bi bil cel halooo okol te folne kisline. Drugače pa vsebuje še ogromno drugih vitaminov in mislim, da tudi to povzroča večji apetit. Ko sem prvič rodila, sem dojila in sem tudi zaradi tega nadaljevala z jemanjem Elevita, ampak sem opazila ful veliko razliko, ko sem ga potem nehala jest… Tile vitamini pridno pomagajo pri nabiranju kg! Ampak dobro, zdaj je treba gledat na otroka, a ne? V zvezi z zgornjim postom bi pa napisala tole: Čustvene priprave na porod, o kateri piše TaraN, ne poznam in o njej ne morem sodit. Sem pa bila sama pred prvim porodom na pripravah, ki jih vodi gospa Ana Španinger na Ptuju, gre pa za t.i. “smejoči porod”. Lahko rečem, da je ta zadeva v kombinaciji s knjigo Modrost rojevanja pri meni delala čudeže. Vem, da se marsikomu zdi to smešno, češ “kdo se pa smeji med porodom”, ampak sploh ne gre za to, da bi se naj mamica smejala, ampak da bi mamica s svojo psihično (in tudi fizično) pripravo na potek poroda olajšala otročku prihod na svet. Ne vem kako ste druge, ampak sama vem, da če se na neko stvar dobro psihično pripravim, mi je vse lažje. V prvo sem si s tem naredla veliko uslugo, ker sem rodila popolnoma brez protibolečinskih sredstev, tako da se že dogovarjam, da bi se tudi pred drugim porodom oglasila pri gospe Ani. Je pa zelo prijetna ženska, dela kot babica v ptujski porodnišnici in je videla že marsikaj. Za mene je pa bilo predvsem pomembno to, da je dejansko pionirka na tem področju in je učila nekatere od tistih, ki zdaj prav tako predavajo o smejočem porodu. Premislite. Lep dan želim vsem!
|