ronja
|
Podpis pod miko, pomlad in peteo. Pomlad, naravno lahko rodiš tudi v p., če je vse ok. samo malo bolj odločna moreš bit:). Meni je naraven porod všeč, ljubši od medicinskih, če se le da. Tudi mi je bilo ok, da sem bila večino časa doma, kadar se je dalo. Ampak v p. imaš ipak vse na dohvatu ruke, če slučajno dete karkoli rabi... Patrino, kaj to ni ista zgodba/družina? Ne mi rečt, da sta dve taki tragediji?! Ampak očitno res... Pri tisti takrat še ni bilo znano, zakaj je dete bilo tako shirano - mislim, da zdravniki niso smeli dajat izjav za javnost in se v bistvu ni vedelo, ali je bilo dete tako ubogo zaradi kakšne druge bolezni. Ali je zdaj jasno, da je otroček čisto res bil ves čas tako shiran? To je grozno! Sem mislila, da je revica shujšala, ko je zbolela... Pa dojenčki res hitro shujšajo, če so bolni...Vseeno mi ni čisto jasno, kako ne dojemaš, da je nekaj narobe, če tehta 3,7 kg, kot ob rojstvu... Ampak zdaj ne vem, ali je to ista zgodba, ker tam sta starša na koncu peljala punčko k zdravniku, samo je bilo že prepozno, tu pa je bilo dete prej normalno težko (8 kg pri 7ih mesecih je normalna teža). NI mi čisto jasno, kako je sploh otrok lahko shiran, če ni bolan in ga mama doji in njej nič ne manjka... Mislim - saj vse vzame od nje. Moji niso bogvekaj pojedli drugega do 8. meseca, tudi v glavnem sadje in zelenjavo, ker smo uvajali hrano po priporočilih zdravnikov ob dopolnjenem 6. mesecu in se ne začne glih z jajci in mlekom. Pa so se kar lepo redili - že samo od mojega mleka... Tako da mi to res ni jasno. Sem mislila, da ej bila kakšna bolezen vmes in da je dete shujšalo zaradi tega - v kratkem času, starša pa nista mogle sprejet misli, da je res tako resno, po moje enostavno nista vedela, da je tako hudo. Ne verjamem v govrstne znacajske spremembe Tu se razlikujeva. Mislim, da je smrt otroka tako huda reč, da te pretrese iz pet, pa četudi nisi bil niti zraven, niti vpleten... Si enostavno ne predstavljam, da te ne bi... MIslim pa, da če je bila ženska takrat še noseča in bi ugotovili, da sta resnično izstradala prvorojenko, potem bi bilo veliko boljše, če bi jima drugo takoj vzeli, take stvari bi morale imet prednost na sodišču... Vzet jo zdaj je namreč stresno za otroka, saj ima verjetno rada mamo in očeta, ker zanjo dobro skrbita... Da misliti, da ljudje niso sposobni misliti in razmisljati ter potrebujejo nekoga, ki jim bo diktiral, kako naj zivijo in kaj naj delajo. Zelo, zelo zalostno... Pa saj v veliiiiki večini ni tako, odrasli vemo, kako skrbet za deco. Vedno pa imaš ekstreme in zanje je fajn kakšna regulacija. Zdravnik je sicer obvezen, vendar ti vseeno nihče nič ne reče, če ga pač ne pelješ... domenique, lej, meni ni padlo na misel, da ne bi peljala otroka k zdravniku, vseeno mi je bilo pa noro, da ni nobenega nadzora, kako se godi tem malim bitjecem, ki so čisto nebogljena. Ne pravim, da ne bi morali starši sami vedet, vendar se očitno najdejo tudi taki, ki iz bogvekaterih nam nedoumljivih razlogov enostavno ne vejo, da je to dobro za njihovega otroka. Mislim, da je nemogoče, da se ne bi počutila kriva. Krive se počutimo že ob najmanjših malenkostih in se sprašujemo, kaj bi lahko naredili drugače, da se to ne bi zgodilo... Mama je ves čas povešala glavo, ne vem... Pogledala sem samo prvi video, nisem videla ali je še kje kakšna njuna izjava. Lukka, jaz sem svojim prijateljicam iz faksa ful razlagala, kako je fajn, da imam končno enega prijatelja, ki nima nobenih namenov bit kaj več kot to in kako je to super, itd. itd... Ko sva začela, so me zezale še pa još (čisto upravičeno ), ampak če bi vztrajala v svojem prepričanju in ponosu, da mora bit tako, kot sem rekla... bi pa danes ne imela ful fajn fanta in treh krasnih pamškov (beri: ne splača se;).