patrino
|
tudi jaz sem mnenja, da nista tega namerno naredila. Prva in edina napaka je, da otrok nikoli ni obiskal zdravnika.Če bi bilo to obvezno, do tega ne bi prišlo.Zdaj smo lahko vsi pametni. Nekaj se tebi zdi prav, meni pa ne... Zgodilo se je, kot se zgodi še marsikaj hudega in se bo še dogajalo,...Veliko je lačnih otrok, k starši nimajo, da jim bi doma dali večerjo, kdo je kriv, koga naj obsojamo? Otrok bo še vedno lačen...Kazen ne bo spremenila nič, za njih je bila to lekcija, za druge k so prepričani, da delajo dobro otroku, pa ne . Lepo te prosim. Zadeva se ni kar zgodila in nista kar kar ponesreči mesece stradala otroka. Kaj misliš s tem obvezno?! Ali ti veš koliko stvari naredimo za svoje otroke, pa nas k temu ne sili zakon? Da otroka hraniš, da mu priskrbiš zdravstveno pomoč,če jo potrebuje, da se zavedaš, da si odgovoren za njegovo življenje...vse to in še več je vedela vsaka neizobražena kmetica še pred dvema stoletjema, pa ni bilo nič zakonsko predpisano. To ve vsaka žival, ki ima mladiče, pa jih vzgaja čisto nagonsko. Ženska, kot mi je znano, še v nosečnosti ni hodila na preglede. Že takrat se ni zavedala, da v igri ni več le ona (ali pa se je zavedala pa ji je vseeno dol mahalo)in da ni več najvažnejše to, da se le ona dobro počuti, temveč, da se odgovornost za živo bitje v tebi začne že ob spočetju. In prosim te, ne meči v isti koš tistih bogih mater, ki nimajo kaj dati otroku na mizo za večerjo. To je čisto druga sfera. Razumeš? Ta starša otroku nista hotela dati primerne hrane, zdravstvene oskrbe in drugo in ne da sta bila za to preveč revna. Strinjam se , da je treba na področju naše države temeljito spremeniti marsikateri zakon , ki je sfaljeno ali pomanjkljivo naravnan, vendar dokler bodo ljudje razmišljali podobno kot ti in se jim bodo osebki, ki puščajo svoje otroke umirati in tisti, ki jim umirajo otroci, ker so tako revni zdeli enaki grešniki, potem ..Potem nam ne pomaga noben še tako ostro napisan zakon. Pa dobr, ka ni nbenga zakona, da otrok MORA na pregled k dr. ? Glede na to, kaj vse MORAMO v tej naši ljubi državici, drugač kazensko odgovarjamo. Pač, če se lahko vsak sam odloči, ni za obsojati ljudi. Pa to, da bi jim morali vzeti še drugo hčerkico je fejst močna...prej enkrat sm že napisala, da nekaj je za mene prav, ko pa za tebe ni,in v tem primeru da se lahko vsak posameznik sam odloči...tako je. Ne vemo kulk romov pomre, k ne pride v javnot in ne obsojamouser posted image Marsikater otrok ne živi tako kot bi moral ( psihično nasilje, alkoholizem,... ) pa jih ne vzamejo staršem. Pa vsi vemo, da tudi na tem forumu nismo vsi najbl popolni- smo pa najbolj pametni, to pa ja user posted image No, ko sem še enkrat prebrala, kaj sem ti napisala zgoraj v svoji ogorčenosti , sem se ti mislila opravičiti. Vendar sem potem prebrala še tale post, pa me je vse skupaj minilo in bi najraje še enkrat skopirala svoje zgornje mnenje. Raje ponavljam: tu se ne gre za odločitev in pravico, da se vsak posameznik sam odloči. Tu se ne gre za izbiro barve hlač za otroka, za izbiro plesnega tečaja,.Tu se gre za preprosto človečnost. Za starševsko odgovornost, kjer ni možnosti izbire in ni dopuščanja tolerance, če otroka pustiš, prisiliš, povzročiš,..da umre od lakote, neprimerne nege in še sto in enega pomanjkanja. In to v okolju, ki je, kot je meni znano, daleč od socialno prikrajšanega. Če bi že rada iskala vzporednico, jo poišči recimo na primeru, kjer nekdo v trenutku nepazljivosti za volanom, do smrti povozi otročka, ki skoči na cesto pred njegov avto. Tak človek gre sedet za kar nekaj let. Tak človek ponavadi pristane na psihiatriji zaradi hude krivde, ki jo občuti. Tak človek pusti doma marsikdaj nepriskrbljene svoje otroke ob enem partnerju ali v rokah drugih ljudi, ker pač mora kazensko v zapor. Zato, ker je v trenutku povzročil smrt otroka. Prej je najverjetneje doma lepo skrbno ravnal s svojimi otroci, potem pa na poti v službo ali iz nje, v sekundi nepazljivosti ubil otroka. Tu pa se gre za starša, ki sta gledala in sodelovala pri tem, da je otroče umrlo. Pa še najverjetneje v sebi ne občutita ne vem kakšne krivde. Če bi jo , se ne bi tako živalsko borila in dokazovala svoje nedolžnosti. Pa vendar , če bosta obsojena, se bosta znašla v istem zaporu, kot tisti drug, ki je otroka povozil. In najverjetneje za krajši čas kot on. Tu je primerjava.
< Sporočilo je popravil patrino -- 12.10.2013 11:16:19 >