|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Osebna prepricanja in starsevstvo?
12.10.2013 9:14:20   
alda
Pravica vsakega starša je da otroka vzgaja, živi,..po svojih merilih,AMPAK ne ga življensko ogrožat, kar se je v tem primeru žal tudi tragično končalo.

Jaz imam pravico , da svojga otroka ne hranim z mesom,jajci,...ampak če sem dovolj razgledana ,če že ne rečem pametna bom našla vsaj primerne nadomestke zanje in poskrbela, da zaradi mojih prepričanj, ne bo utrpel nikakršne ne duševne in fizične škode.

Isto je z vero: imam pravico ga ne krstit, ampak ko bo dovolj mentalno razvit,da se bo lahko sam odločal, pa naj se krsti-če hoče!
Torej pravica in svoboda starša MOŽE,dokler nI v škodo otroka. Ampak žal je pri določenih skupinah, vrstah in populacijah, to tako globoko zasidrano, da jih nič niti smrt ne spametuje!

Nejčko:pri Romih si mimo udarila s skrbjo za zdravlje otrok; oni bodo za vsako figo peljali otroka k zdravniku- tudi zaradi tega ,če bo padel in se udaril," da ni slučajno" kaj polomljeno ali pa pretres možganov.

_____________________________

Kdor govori za menoj, govori z mojo ritjo!!

I saw an angel become the devil
Still they look pretty good hand in hand
Well baby, I don't need any of them
Heaven nor hell
Volbeat!!

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Osebna prepricanja in starsevstvo?
12.10.2013 10:03:57   
petea
Ko sem slišala za to obsodbo, sem najprej mislila, da gre za en drug primer, saj je šlo za zelo podoben potek: okrog 9 mesečni otrok, ki je bil tako podhranjen, da tehtal kot novorojenček, starša vegana, ki nista dovolila oz. sta opustila kontrola razvoja otroka zdravstvenim delavcem in ki nista ustrezno ravnala ob usodnih zdravstvenih komplikacijah, ki so vodile v smrt. Potem sem ugotovila, da gre za zgodbi dveh družin.


Verjetno je del krivde v tah primerih tudi na strani države, saj očitno v državnih skrb za dojenčke ni vgrajenih varovalk, ki bi v primerih opustitve določenih dejanj staršev oz. neprimernih početjih (nedovoljenja obiska patronažne, neizvajanje sistematskih pregledov) dejansko sprožile alarm pri pristojnih službah ter tako zavarovale pravice otrok z izvedbo kontrol na otrokovem domu.
Najbolj žalostno pa je, da četudi sorodniki/znanci na takšne primere opozorijo pristojne, ustreznega odziva ni.



Verjetno je dogodek precej vplival tudi na ta starša. Nekje sem prebrala, da nista več skupaj.

Glede kazni: mislim, da bi bilo smiselno, da bi jima za odsluženje kazni naložili opravljanje družbeno-koristnega dela.

(odgovor članu alda)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Osebna prepricanja in starsevstvo?
12.10.2013 10:45:00   
patrino

IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

V bistvu je težko presodit, kaj je boljše: dobro je, da se starši zavedamo svoje odgovornosti in da moramo ravnat v skladu z zakoni, ko gre za naše otroke, čeprav imamo mogoče kje drugačna prepričanja... in je dobro, da bi mogoče pa kak starš prej pripeljal svoejga otroka k zdravniku, če bi se spomnil na ta primer. V tem primeru bi morali potem tudi zdravniki odgovarjat za napake iz malomarnosti...

Po drugi strani pa se mi zdi, da bi bilo za starša in za njuno dveletnico boljše, če bi onadva mislila, da tako nista imela kaj naredit, da je ne bi mogla rešit. Ker ne vem, kako lahko živiš s tem, da si odgovoren za smrt svojega otroka. Mislim, da se ti utrga... in to za hčerko gotovo ne bi bilo dobro...


Za njuno dveletnico je najbolje, da jo spravijo čimdlje od teh dveh fanatikov. OK, tisto veganstvo še nekako razumem, sam da pa otroka, ki je napol mrtev ne pelješ k zdravniku in raje kličeš kolegico sovegankouser posted image . Če tadva res mislita, da sta naredila vse, potem sta blazna in nista sposobna skrbet za hrčka, kaj šele za dveletno punčko.


Podpis. Sama vsak dan zaradi narave dela srečujem res svako jake ljudi. In nekateri so v svojih prepričanjih res takšni ekstremisti in fanatiki, da so prav zaradi tega nevarni. Nevarni sebi in vsem tistim, za katere skrbijo. Tale primer ima že kar nekaj kilometrine. In ni se vse začelo takrat, ko je deklica umrla. Ni bil to šok iznenada, ko dete skoči pod avto, ker se ti na pločniku strga iz rok, ali pade čez okno, ko si za trenutek odsoten iz sobe. Tu so ljudje okrog niju že prej opažali, da sta čudaška, da je z njunim ravnanjem v zvezi otroka nekaj narobe. Dete je bilo vidno shirano, podhranjeno, .Tu sta starša in njuna okolica lahko dlje časa opažala, da ne gre vse tako kot bi moralo iti. Pa vendar sta s tem nadaljevala. Težko je reči, da iz nevednosti, prej iz fanatičnega prepričanja in trme. Ne vem kaj bi bilo v tem primeru bolj nevarno. Ali njuna nevednost ali fanatična trma. Rezultat bi bil verjetno v obeh primerih isti. Da je dete umrlo zaradi pljučnice, je le posledica vsega neprimernega ravnanja in nege, ki je je bilo deležno. Pri tako shiranem telescu, bi bil dovolj že mini virusek ali prehlad. Nihče me ne bo prepričal, da nista videla, da jima dete umira še preden je prišla pljučnica. Saj ima vsak oči in po vrhu vsega sta kot mi je znano človeka intelektualca in ne neka neizobražena hribovca.
Če gledaš odziv njunih podpornikov oz. simpatizerjev, ti tudi postane slabo. Nobenega obžalovanja, nobene pametne izjave, le trmasto buljenje in šaljenje.
Če pomisliš, da se ta dva načrtno neodgovorna človeka postavljata ob bok ljudem, ki se jim zgodijo tragedije z otroki, ko se dete v trenutku starševske nepazljivosti ponesreči do smrti, ko se staršem zmeša od žalosti, pa čeprav morda v tistem trenutku niso mogli preprečiti tragedije, se ti zagabi vse skupaj. Zagabi se ti, ker očitno še vedno vztrajata pri prepričanju, da nista nič kriva.

Brez dileme podpiram tiste,ki pravijo, da bi bilo treba drugega otroka odvzeti. Sočutje gor ali dol,če pomislim, da jima je dete umrlo praktično od lakote, umiralo več mesecev pa sta naprej gonila svojo, me je resnično groza, skozi kaj vse gre njun drugi otrok.Pa čeprav na prve oči zgleda , da je morda vse vredu.


_____________________________

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Osebna prepricanja in starsevstvo?
12.10.2013 10:58:51   
mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: patrino
Če gledaš odziv njunih podpornikov oz. simpatizerjev, ti tudi postane slabo. Nobenega obžalovanja, nobene pametne izjave, le trmasto buljenje in šaljenje.


to je mene najbolj šokiralo pri tem posnetku. nobenega (ob)žalovanja in žalosti, glede na to da je detece mrtvo. user posted image obnašanje teh vegancev pa - nimam besed.. očitno jim prehrana ne zviša intelektualne kapacitete.

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Osebna prepricanja in starsevstvo?
12.10.2013 11:01:02   
patrino
tudi jaz sem mnenja, da nista tega namerno naredila. Prva in edina napaka je, da otrok nikoli ni obiskal zdravnika.Če bi bilo to obvezno, do tega ne bi prišlo.Zdaj smo lahko vsi pametni. Nekaj se tebi zdi prav, meni pa ne...
Zgodilo se je, kot se zgodi še marsikaj hudega in se bo še dogajalo,...Veliko je lačnih otrok, k starši nimajo, da jim bi doma dali večerjo, kdo je kriv, koga naj obsojamo? Otrok bo še vedno lačen...Kazen ne bo spremenila nič, za njih je bila to lekcija, za druge k so prepričani, da delajo dobro otroku, pa ne .

Lepo te prosim. user posted image Zadeva se ni kar zgodila in nista kar kar ponesreči mesece stradala otroka. Kaj misliš s tem obvezno?! Ali ti veš koliko stvari naredimo za svoje otroke, pa nas k temu ne sili zakon? Da otroka hraniš, da mu priskrbiš zdravstveno pomoč,če jo potrebuje, da se zavedaš, da si odgovoren za njegovo življenje...vse to in še več je vedela vsaka neizobražena kmetica še pred dvema stoletjema, pa ni bilo nič zakonsko predpisano. To ve vsaka žival, ki ima mladiče, pa jih vzgaja čisto nagonsko.
Ženska, kot mi je znano, še v nosečnosti ni hodila na preglede. Že takrat se ni zavedala, da v igri ni več le ona (ali pa se je zavedala pa ji je vseeno dol mahalo)in da ni več najvažnejše to, da se le ona dobro počuti, temveč, da se odgovornost za živo bitje v tebi začne že ob spočetju.
In prosim te, ne meči v isti koš tistih bogih mater, ki nimajo kaj dati otroku na mizo za večerjo. To je čisto druga sfera. Razumeš? Ta starša otroku nista hotela dati primerne hrane, zdravstvene oskrbe in drugo in ne da sta bila za to preveč revna.
Strinjam se , da je treba na področju naše države temeljito spremeniti marsikateri zakon , ki je sfaljeno ali pomanjkljivo naravnan, vendar dokler bodo ljudje razmišljali podobno kot ti in se jim bodo osebki, ki puščajo svoje otroke umirati in tisti, ki jim umirajo otroci, ker so tako revni zdeli enaki grešniki, potem ..Potem nam ne pomaga noben še tako ostro napisan zakon.

Pa dobr, ka ni nbenga zakona, da otrok MORA na pregled k dr. ? Glede na to, kaj vse MORAMO v tej naši ljubi državici, drugač kazensko odgovarjamo. Pač, če se lahko vsak sam odloči, ni za obsojati ljudi. Pa to, da bi jim morali vzeti še drugo hčerkico je fejst močna...prej enkrat sm že napisala, da nekaj je za mene prav, ko pa za tebe ni,in v tem primeru da se lahko vsak posameznik sam odloči...tako je. Ne vemo kulk romov pomre, k ne pride v javnot in ne obsojamouser posted image Marsikater otrok ne živi tako kot bi moral ( psihično nasilje, alkoholizem,... ) pa jih ne vzamejo staršem. Pa vsi vemo, da tudi na tem forumu nismo vsi najbl popolni- smo pa najbolj pametni, to pa ja user posted image

No, ko sem še enkrat prebrala, kaj sem ti napisala zgoraj v svoji ogorčenosti , sem se ti mislila opravičiti. Vendar sem potem prebrala še tale post, pa me je vse skupaj minilo in bi najraje še enkrat skopirala svoje zgornje mnenje.
Raje ponavljam: tu se ne gre za odločitev in pravico, da se vsak posameznik sam odloči. Tu se ne gre za izbiro barve hlač za otroka, za izbiro plesnega tečaja,.Tu se gre za preprosto človečnost. Za starševsko odgovornost, kjer ni možnosti izbire in ni dopuščanja tolerance, če otroka pustiš, prisiliš, povzročiš,..da umre od lakote, neprimerne nege in še sto in enega pomanjkanja. In to v okolju, ki je, kot je meni znano, daleč od socialno prikrajšanega.
Če bi že rada iskala vzporednico, jo poišči recimo na primeru, kjer nekdo v trenutku nepazljivosti za volanom, do smrti povozi otročka, ki skoči na cesto pred njegov avto. Tak človek gre sedet za kar nekaj let. Tak človek ponavadi pristane na psihiatriji zaradi hude krivde, ki jo občuti. Tak človek pusti doma marsikdaj nepriskrbljene svoje otroke ob enem partnerju ali v rokah drugih ljudi, ker pač mora kazensko v zapor. Zato, ker je v trenutku povzročil smrt otroka. Prej je najverjetneje doma lepo skrbno ravnal s svojimi otroci, potem pa na poti v službo ali iz nje, v sekundi nepazljivosti ubil otroka.
Tu pa se gre za starša, ki sta gledala in sodelovala pri tem, da je otroče umrlo. Pa še najverjetneje v sebi ne občutita ne vem kakšne krivde. Če bi jo , se ne bi tako živalsko borila in dokazovala svoje nedolžnosti. Pa vendar , če bosta obsojena, se bosta znašla v istem zaporu, kot tisti drug, ki je otroka povozil. In najverjetneje za krajši čas kot on. Tu je primerjava.

< Sporočilo je popravil patrino -- 12.10.2013 11:16:19 >


_____________________________

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Osebna prepricanja in starsevstvo?
12.10.2013 12:05:33   
kajalin*
No Patrino, ti zdej trdiš, da sta namerno mučila in umorila otroka ? Ne zagovarjam ju, sploh ne.Sm zbrisala pol posta, k nima smisla sploh tu o tem debatirat, k sm prebutasta user posted image user posted image lep dan

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Osebna prepricanja in starsevstvo?
12.10.2013 14:07:14   
mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: patrino
Pa še najverjetneje v sebi ne občutita ne vem kakšne krivde. Če bi jo , se ne bi tako živalsko borila in dokazovala svoje nedolžnosti.


ok, tega pa noben ne ve; niti ti. lahko komentiramo vedenje, ne pa kaj čutita. niti tisti "če" v naslednjem stavku ne more dokazat njihovega čutenja krivde ali pomanjkanja le te.

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Osebna prepricanja in starsevstvo?
12.10.2013 14:12:33   
Lukka
Zdaj ne vem ce je prav, da mi sodimo o nalascnem dejanju, ali zgolj nesreci. Meni se tukaj zdi bolj en druga stvar, ki se jima je zgodila, ne to, da gre za veganstvo, pa zelo mogocna prepricanja.
Dam primer in ga bom potem povezal s tem!
Jaz sem bil vseskozi preprican, da so zavese zgolj in samo gojisce prahu, alergije in oh in sploh. Vsi so me sprasevali, kje imam pa zavese, jaz pa vsakemu full ponosno nazaj: ma za zivo glavo ne dam firenkov not, ker nimate pojma kolk je to prahu, kaj je to mascobe not napite... skratka, malo to, malo pa sem sam pri sebi rekel, da ni sans da dvakrat mesecno perem se tiste firnke. No, kaj se zgodi. Zadnjic pridemo z druzino na obisk k znancem in je gospa imela tako lepe zavese, da sem jih slikal in obcudoval! In kaj zdaj! Na vsak nacin hocem te zavese, vse bolj vsec so mi, vse bolj vidim, da dejansko naredijo lep prostor! In? Ma ni sans da jih dam not, ce sem celi zlahti in vsem mimoidocim ropotal kaksna svinarija so firnki!? Iz lastnega ponosa!
No? Tisti, ki ste pozorno prebrali ste ze povezali... torej, moje mnenje... starsa sta vsem v okolici tumbala o veganstvu, kako da za zivo glavo ne bi dopustila otroka mogoce uradni medicini... in iz ponosa nista! In ja, ona dva ce bi vedela, da bo puncka umrla, bi jo na skrivaj brez skrbi peljala k dohtarju, ampak v svojem prepricanju, ki je delno zameglilo zdravo pamet, je nista! Mislec: kaj bodo pa drugi rekli, saj naju bodo najini somisljeniki pozrli...
Ok, pac zgolj moje mnenje.

(odgovor članu alda)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Osebna prepricanja in starsevstvo?
12.10.2013 14:39:53   
Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka


IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin
Opravilno sposobni in mentalno urejene osebe vedo kaj je treba narediti in ne potrebujejo nobenega zakona.


to je pa zelo široka (zame visoka v smislu duhovne zrelosti), zanimiva tema, ki jo imo večina ni sposobna na tem nivoju (kot ti ciljaš) videt, in s tem posledično debatirat o njej s tega vidika (da bi izhajali iz tega izhodišča).

p.s. no, čedalje večja potreba po pravilih dandanašnji, ti da mislit..


Da misliti, da ljudje niso sposobni misliti in razmisljati ter potrebujejo nekoga, ki jim bo diktiral, kako naj zivijo in kaj naj delajo. Zelo, zelo zalostno...

_____________________________

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Osebna prepricanja in starsevstvo?
12.10.2013 14:42:16   
patrino
ok, tega pa noben ne ve; niti ti. lahko komentiramo vedenje, ne pa kaj čutita. niti tisti "če" v naslednjem stavku ne more dokazat njihovega čutenja krivde ali pomanjkanja le te.

Matejka jaz sem komentirala njuno vedenje in ne njunih občutkov. Njune občutke sem le predvidevala, kar pa se da , če opazuješ njuno vedenje. Sem dovolj naložila- podobno kot tiuser posted image

No Patrino, ti zdej trdiš, da sta namerno mučila in umorila otroka ? Ne zagovarjam ju, sploh ne.Sm zbrisala pol posta, k nima smisla sploh tu o tem debatirat, k sm prebutasta user posted image user posted image lep dan
Ja jaz pravim, da sta namerno tako hranila in tako skrbela za detece. Saj je čisto logično, da ne moreš po nesreči otroka mesece in mesece neprimerno hranit, ga ne vozit k zdravniku in se ponesreči ne ozirat na njegovo vsakodnevno hiranje in slabljenje. Po nesreči se zgodi marsikaj- sem ti zgoraj dala konkreten primer- smrt tega deteca žal ni bila nesreča zaradi trenutne nepazljivosti. Če ne uvidiš razlike med mojima danima primeroma, ti ne morem pomagati. Se pa v tem primeru žal moram strinjati z zadnjo povedjo, ki si jo navedla v svojem postu.

No? Tisti, ki ste pozorno prebrali ste ze povezali... torej, moje mnenje... starsa sta vsem v okolici tumbala o veganstvu, kako da za zivo glavo ne bi dopustila otroka mogoce uradni medicini... in iz ponosa nista! In ja, ona dva ce bi vedela, da bo puncka umrla, bi jo na skrivaj brez skrbi peljala k dohtarju, ampak v svojem prepricanju, ki je delno zameglilo zdravo pamet, je nista! Mislec: kaj bodo pa drugi rekli, saj naju bodo najini somisljeniki pozrli..

Ja, čisto lahko je stvar takole potekala. Kar še vedno ne zmanjša krivde staršev in kar še vedno ni vzrok, da bi lahko to tragedijo označili za nesrečo. Prej bi lahko rekli, da do tragedije ni prišlo iz zlobe staršev, temveč zaradi neumnega ponosa, ki je bil večji od ljubezni in odgovornosti do otroka.

_____________________________

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu Lukka)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Osebna prepricanja in starsevstvo?
12.10.2013 14:43:51   
Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: patrino

Podpis. Sama vsak dan zaradi narave dela srečujem res svako jake ljudi. In nekateri so v svojih prepričanjih res takšni ekstremisti in fanatiki, da so prav zaradi tega nevarni. Nevarni sebi in vsem tistim, za katere skrbijo. Tale primer ima že kar nekaj kilometrine. In ni se vse začelo takrat, ko je deklica umrla. Ni bil to šok iznenada, ko dete skoči pod avto, ker se ti na pločniku strga iz rok, ali pade čez okno, ko si za trenutek odsoten iz sobe. Tu so ljudje okrog niju že prej opažali, da sta čudaška, da je z njunim ravnanjem v zvezi otroka nekaj narobe. Dete je bilo vidno shirano, podhranjeno, .Tu sta starša in njuna okolica lahko dlje časa opažala, da ne gre vse tako kot bi moralo iti. Pa vendar sta s tem nadaljevala. Težko je reči, da iz nevednosti, prej iz fanatičnega prepričanja in trme. Ne vem kaj bi bilo v tem primeru bolj nevarno. Ali njuna nevednost ali fanatična trma. Rezultat bi bil verjetno v obeh primerih isti. Da je dete umrlo zaradi pljučnice, je le posledica vsega neprimernega ravnanja in nege, ki je je bilo deležno. Pri tako shiranem telescu, bi bil dovolj že mini virusek ali prehlad. Nihče me ne bo prepričal, da nista videla, da jima dete umira še preden je prišla pljučnica. Saj ima vsak oči in po vrhu vsega sta kot mi je znano človeka intelektualca in ne neka neizobražena hribovca.
Če gledaš odziv njunih podpornikov oz. simpatizerjev, ti tudi postane slabo. Nobenega obžalovanja, nobene pametne izjave, le trmasto buljenje in šaljenje.
Če pomisliš, da se ta dva načrtno neodgovorna človeka postavljata ob bok ljudem, ki se jim zgodijo tragedije z otroki, ko se dete v trenutku starševske nepazljivosti ponesreči do smrti, ko se staršem zmeša od žalosti, pa čeprav morda v tistem trenutku niso mogli preprečiti tragedije, se ti zagabi vse skupaj. Zagabi se ti, ker očitno še vedno vztrajata pri prepričanju, da nista nič kriva.

Brez dileme podpiram tiste,ki pravijo, da bi bilo treba drugega otroka odvzeti. Sočutje gor ali dol,če pomislim, da jima je dete umrlo praktično od lakote, umiralo več mesecev pa sta naprej gonila svojo, me je resnično groza, skozi kaj vse gre njun drugi otrok.Pa čeprav na prve oči zgleda , da je morda vse vredu.



Podpisem v popolnosti.

_____________________________

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Osebna prepricanja in starsevstvo?
12.10.2013 14:51:58   
Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: kajalin*

No Patrino, ti zdej trdiš, da sta namerno mučila in umorila otroka ? Ne zagovarjam ju, sploh ne.Sm zbrisala pol posta, k nima smisla sploh tu o tem debatirat, k sm prebutasta user posted image user posted image lep dan


Slucajnosti je trenutna, hitra, hipna... stradanje tega detea je bilo dolgotrajno, vsakodnevno in na oceh starsev.  Ali sta to naredila namerno ali slucajno!!?? me ne zanima. Ce sta toliko butasta, da nista opazila, da dete umira nista sposobna skrbeti za drugega otroka.
Necigar predlog za druzbeno koristno delo za obsodbo... ne pristoji, bolj pristoji prisilno delo.

_____________________________

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu kajalin*)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Osebna prepricanja in starsevstvo?
12.10.2013 14:53:47   
Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: patrino

ok, tega pa noben ne ve; niti ti. lahko komentiramo vedenje, ne pa kaj čutita. niti tisti "če" v naslednjem stavku ne more dokazat njihovega čutenja krivde ali pomanjkanja le te.

Matejka jaz sem komentirala njuno vedenje in ne njunih občutkov. Njune občutke sem le predvidevala, kar pa se da , če opazuješ njuno vedenje. Sem dovolj naložila- podobno kot tiuser posted image

No Patrino, ti zdej trdiš, da sta namerno mučila in umorila otroka ? Ne zagovarjam ju, sploh ne.Sm zbrisala pol posta, k nima smisla sploh tu o tem debatirat, k sm prebutasta user posted image user posted image lep dan
Ja jaz pravim, da sta namerno tako hranila in tako skrbela za detece. Saj je čisto logično, da ne moreš po nesreči otroka mesece in mesece neprimerno hranit, ga ne vozit k zdravniku in se ponesreči ne ozirat na njegovo vsakodnevno hiranje in slabljenje. Po nesreči se zgodi marsikaj- sem ti zgoraj dala konkreten primer- smrt tega deteca žal ni bila nesreča zaradi trenutne nepazljivosti. Če ne uvidiš razlike med mojima danima primeroma, ti ne morem pomagati. Se pa v tem primeru žal moram strinjati z zadnjo povedjo, ki si jo navedla v svojem postu.

No? Tisti, ki ste pozorno prebrali ste ze povezali... torej, moje mnenje... starsa sta vsem v okolici tumbala o veganstvu, kako da za zivo glavo ne bi dopustila otroka mogoce uradni medicini... in iz ponosa nista! In ja, ona dva ce bi vedela, da bo puncka umrla, bi jo na skrivaj brez skrbi peljala k dohtarju, ampak v svojem prepricanju, ki je delno zameglilo zdravo pamet, je nista! Mislec: kaj bodo pa drugi rekli, saj naju bodo najini somisljeniki pozrli..

Ja, čisto lahko je stvar takole potekala. Kar še vedno ne zmanjša krivde staršev in kar še vedno ni vzrok, da bi lahko to tragedijo označili za nesrečo. Prej bi lahko rekli, da do tragedije ni prišlo iz zlobe staršev, temveč zaradi neumnega ponosa, ki je bil večji od ljubezni in odgovornosti do otroka.


Spet se v popolnosti stinjam (to postaja rahlo nadlezno user posted image  ).

_____________________________

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Osebna prepricanja in starsevstvo?
12.10.2013 15:36:35   
petea

IZVIRNO SPOROČILO: kajalin*
... sta namerno mučila in umorila otroka



pol leta star otrok mora podvojiti svojo porodno težo, leto dni star potrojiti


kako zdravega, normalno ješčega otroka (sklepam, da je ta dojenčica bila ob rojstvu čisto normalen otrok) hraniti tako, da pri 8 mesecih tehta toliko kot pri v prvem mesecu življenja, brez da mu odrekaš ustrezno hrano v zadostni količini, mi - kot mami - nikakor ni jasno;


že dojenček, ki lačen nekaj minut čaka na hrano, protestira s krčevitim jokom; kako izgleda, da je vedno lačen oz. nenahranjen, si niti ne želim predstavljati






tudi moj podpis pod razmišljanje Patrino in Frodo




(odgovor članu kajalin*)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Osebna prepricanja in starsevstvo?
12.10.2013 16:13:44   
domenique
Jaz bi jima otroka vzela. In naložila zaporno kazen in zdravljenje. Ker to ne more nihče označiti kot nesrečo in za dogodek, ki se je zgodil po spletu nesrečnih okoliščin. Ker popolnoma objektivno gledano je šlo za več mesečno stradanje, izživljanje in v bistvu mučenje. In ljubezen staršev do tega otroka je po moje tukaj irelvantna. Svoje otroke imajo radi tudi tisti, ki jih vsk dan tepejo in jim lomijo kosti, kot tudi tisti, ki spolno zlorabljajo svoje otroke - njim bi jih pa verjetno vsak vzel. Pa gre za isto stvar v svojem bistvu. Pri tem dogodku in tudi nadaljnem razpletu niso pomembni starši - potrebno je poskrbeti za OTROKA. Da se smrt prvega ne zamegli v vseh teh izlivih ''jaz sem hotela samo dobro'' in da se poskrbi varnost za drugega.

Mi je pa zanimivo kako ene pravite, da ni zakona o tem da morajo imeti otroci zdravnika. Očitno pozabljate, da so tudi vaši otroki ljudje oziroma človek. In očitno bi mogli v materinkih šolah in na CSD malo več razlagati kakšne pravice imajo otroci in ne samo, če sem malo cinična, kolikšen otroški dodatek vam pripada. Ker:
Deklaracija o splošnih človekovih pravicah pravi: '' Vsakdo ima pravico  do take življenske ravni, ki zagotavlja njemu in njegovi družini ZDRAVJE in blagostanje, vključno s hrano, obleko, stanovanjem, ZDRAVNIŠKO OSKRBO in potrebnimi socialnimi uslugami ter pavico do varstva v primeru nezaposlenosti, bolezni, delovne nezmožnosti, vdovstva in starosti ali druge nezmožnosti pridobivanja življenskih sredstev zaradi okoliščin neodvisnih od njegove volje.''

http://media.education.gov.uk/assets/files/pdf/u/uncrc%20%20%20full%20articles.pdf - Tole je link do deklaracije OZN o otroških pravicah UNCRC

Slovenska ustav pa pravi:
54. člen

(pravice in dolžnosti staršev)
Starši imajo pravico in dolžnost vzdrževati, izobraževati in vzgajati svoje otroke. Ta pravica in dolžnost se staršem lahko odvzame ali omeji samo iz razlogov, ki jih zaradi varovanja otrokovih koristi določa zakon.
56. člen

(pravice otrok)
Otroci uživajo posebno varstvo in skrb. Človekove pravice in temeljne svoboščine uživajo otroci v skladu s svojo starostjo in zrelostjo.
Otrokom se zagotavlja posebno varstvo pred gospodarskim, socialnim, telesnim, duševnim ali drugim izkoriščanjem in zlorabljanjem. Takšno varstvo ureja zakon.
Otroci in mladoletniki, za katere starši ne skrbijo, ki nimajo staršev ali so brez ustrezne družinske oskrbe, uživajo posebno varstvo države. Njihov položaj ureja zakon.

(odgovor članu Frodo Bisagin)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: Osebna prepricanja in starsevstvo?
12.10.2013 17:15:33   
mateyka
IZVIRNO SPOROČILO: patrino

ok, tega pa noben ne ve; niti ti. lahko komentiramo vedenje, ne pa kaj čutita. niti tisti "če" v naslednjem stavku ne more dokazat njihovega čutenja krivde ali pomanjkanja le te.


Matejka jaz sem komentirala njuno vedenje in ne njunih občutkov. Njune občutke sem le predvidevala, kar pa se da , če opazuješ njuno vedenje. Sem dovolj naložila- podobno kot tiuser posted image


ti si rekla (citiram): "Pa še najverjetneje v sebi ne občutita ne vem kakšne krivde."

to je komentar kaj čutita.

tako bom rekla, imo ne moreš predvidevat kaj čutita, lahko le rečeš kako si ti dojela določeno obnašanje. jaz vidim veliko razliko v predvidevanju kaj čutita in v komentarju obnašanja; prvo sodi, drugo opisuje tvoje dojemanje nečesa. razlika je v formulaciji kako podaš mnenje.

plus, to je tko individualno; eni jokajo in tulijo na pogrebu, eni so katatonično tiho od šoka, eni se začnejo smejat, ker jim je tako grozno, ko gledajo celo kolobocijo in potem so označeni za nesramne. kako interpretirat enega, ki se začne smejat ob vsem jokanju in tarnanju? ali mu pa mogoče delamo krivico in je samo reakcija na tuljenje in jokanje ženskega dela, ker se vse skupaj preveč za njegove živce? samo opazujoč sceno tega ne veš.

< Sporočilo je popravil mateyka -- 12.10.2013 17:28:30 >

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: Osebna prepricanja in starsevstvo?
12.10.2013 17:37:14   
mateyka
če je res bil ponos (kot pravi Lukka), pol pa mislim, da je čas da Luka ta ponos vrže v smeti. očitno je, da ne dela drugega kot škodo. v skrajnem primeru tragedijo.

Lukka, zakaj ti je problem priznat zmoto? a misliš, da si nezmotljiv? a da boš v očeh drugih zmotljiv? pa saj si - noben ne misli, da se ne moreš zmotit, ne zavajaj se. user posted image
kako že angleži pravijo "own it", osvobodi se in si kupi že une zavese. sem mislila, da se gre čez take "ponosne" neumnosti v najstniških letih, samo očitno..

pri teh starših pa - se strinjma s patrino, da je bil zgleda ta ponos močnejši kot starševska ljubezen (and that says a lot).

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: Osebna prepricanja in starsevstvo?
12.10.2013 21:49:03   
pomlad08
Glede na to, koliko vas je na tej temi že divjalo, da se jima mora nemudoma vzeti 2. otroka, kopiram sodnikovo obrazložitev sodbe in kazni:

Z višino kazni, ki jo je predlagala tožilka Zvonka Knavs (enotna zaporna kazen šestih let in petih mesecev), se sodnik ni strinjal, saj je upošteval olajševalne okoliščine, Furlanova in Birsa imata namreč še enega otroka, za katerega ustrezno skrbita oziroma ga takoj peljeta k zdravniku, če je bolan. »Prepričan sem, da ste do tega otroka ljubeči starši,« je povedal Škerbec in dodal, da so bili takšni tudi do Lucije, a »seveda ne v tistem delu, ko je niste peljali k zdravniku«.

Verjetno ima tip kaj več informacij kot mi, a se vam ne zdi? Zgolj v razmislek.


(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: Osebna prepricanja in starsevstvo?
12.10.2013 21:59:59   
Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: pomlad08

Glede na to, koliko vas je na tej temi že divjalo, da se jima mora nemudoma vzeti 2. otroka, kopiram sodnikovo obrazložitev sodbe in kazni:

Z višino kazni, ki jo je predlagala tožilka Zvonka Knavs (enotna zaporna kazen šestih let in petih mesecev), se sodnik ni strinjal, saj je upošteval olajševalne okoliščine, Furlanova in Birsa imata namreč še enega otroka, za katerega ustrezno skrbita oziroma ga takoj peljeta k zdravniku, če je bolan. »Prepričan sem, da ste do tega otroka ljubeči starši,« je povedal Škerbec in dodal, da so bili takšni tudi do Lucije, a »seveda ne v tistem delu, ko je niste peljali k zdravniku«.

Verjetno ima tip kaj več informacij kot mi, a se vam ne zdi? Zgolj v razmislek.



Pripomnila bom tudi zgolj v razmislek - ljubeci starsi razen v delu, ko sta zaradi malomarnosti ubila otroka sta tezko dejansko ljubeca starsa. Ljubeca sta najverjetneje zato, ker jima zapor diha za ovratnik.
Pravo ni vedno pravica in ta razlaga sodnika je na ravni tistih, da je pijanost olajsevalna okoliscina pri nesreci, ki se konca s smrtnim izidom.
Meni je vseeno ali sta ljubeca, ni mi pa vseeno, da sta zrtvovala otroka nekemu prehranskemu prepricanju in stilu zivljenja.  Ne verjamem v govrstne znacajske spremembe, posebej ne ob tako zascitniskem in lastujocem obnasanju njihovih "podpornikov".
Podpornikov cesa? Zrtvovanja otrok ali stila zivljenja, ki je bil poguben za otroka? Ce sta se spremenila glede nazorov in zivljenjskih stalisc, so ti podporniki res pravi, saj zagovarjajo prav neupostevanje uradne medicine... Veliko stvari je tu za v razmislek.

_____________________________

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu pomlad08)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: Osebna prepricanja in starsevstvo?
12.10.2013 22:35:42   
mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin
Pravo ni vedno pravica in ta razlaga sodnika je na ravni tistih, da je pijanost olajsevalna okoliscina pri nesreci, ki se konca s smrtnim izidom.


priznam, to je tudi meni padlo na pamet, ko sem prebrala besedi olajševalna okoliščina..

dozdeva se mi, da vozita drugega otroka k zdravniku šele sedaj (ko morata - prej ga ziher nista; da starejšega bi, mlajšega pa ne, ni logično). in da je prvi preživel ta rigorozen veganski tretma, ta drugi pa ni bil tako "lucky" in je podlegel pri tej specifični dieti. ne zdi se mi verjetno da bi prvega kaj drugače tretirala kot drugega. in temu je verjetno botrovala odločitev; da drugemu ni treba k zdravniku in da "bo že" - kot je bilo pri prvem vse ok; to je bil "dokaz" da isto ravnanje pri mlajšem ne bo imelo smrtne posledice (ker je prvemu uspelo preživet).
samo naglas razmišljam..

(odgovor članu Frodo Bisagin)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: Osebna prepricanja in starsevstvo?
12.10.2013 22:35:58   
pomlad08

IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin

IZVIRNO SPOROČILO: pomlad08

...


Pripomnila bom tudi zgolj v razmislek - ljubeci starsi razen v delu, ko sta zaradi malomarnosti ubila otroka sta tezko dejansko ljubeca starsa. Ljubeca sta najverjetneje zato, ker jima zapor diha za ovratnik.



Ljubeča gor ali dol, se strinjam ... Pravim samo, da so ljudje, ki imajo mnogo več informacij in boljši vpogled v zgodbo, ocenili, da za 2. otroka ustrezno skrbita.

(Ja, razumem, ti pa misliš, da samo "glumita" zaradi postopka na sodišču, medtem ko resnici komaj čakata, da "ubijeta" (po tvojih besedah) še 2. otroka, al kaj? Ja, ker res vsak starš sanjari o tem, da bi mu umrl ne 1, ampak 2 otroka user posted image )

(odgovor članu Frodo Bisagin)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: Osebna prepricanja in starsevstvo?
12.10.2013 22:40:55   
pomlad08

IZVIRNO SPOROČILO: mateyka


IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin
Pravo ni vedno pravica in ta razlaga sodnika je na ravni tistih, da je pijanost olajsevalna okoliscina pri nesreci, ki se konca s smrtnim izidom.


priznam, to je tudi meni padlo na pamet, ko sem prebrala besedi olajševalna okoliščina..

dozdeva se mi, da vozita drugega otroka k zdravniku šele sedaj (ko morata - prej ga ziher nista; da starejšega bi, mlajšega pa ne, ni logično). in da je prvi preživel ta rigorozen veganski tretma, ta drugi pa ni bil tako "lucky" in je podlegel pri tej specifični dieti. ne zdi se mi verjetno da bi prvega kaj drugače tretirala kot drugega. in temu je verjetno botrovala odločitev; da drugemu ni treba k zdravniku in da "bo že" - kot je bilo pri prvem vse ok; to je bil "dokaz" da isto ravnanje pri mlajšem ne bo imelo smrtne posledice (ker je prvemu uspelo preživet).
samo naglas razmišljam..


Jaz pa mislim, da je bila šola pri 1. otroku tako huda (hujše si res ne morem predstavljati?!?!), da te pomoje pri vsakem kašeljčku in smrklju kar srat prime pri vsakem nadaljnem otroku ...

A se ti ne zdi? Saj jaz tudi še sama ne vem, kaj naj si mislim, samo razmišljam ...

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: Osebna prepricanja in starsevstvo?
13.10.2013 0:38:21   
mateyka
IZVIRNO SPOROČILO: pomlad08
Jaz pa mislim, da je bila šola pri 1. otroku tako huda (hujše si res ne morem predstavljati?!?!), da te pomoje pri vsakem kašeljčku in smrklju kar srat prime pri vsakem nadaljnem otroku ...

A se ti ne zdi? Saj jaz tudi še sama ne vem, kaj naj si mislim, samo razmišljam ...


aja, da bi pri drugem zdaj spremenila taktiko, na podlagi izkušenj? možno je..

p.s., sorry, zgori sem zamešala - ja, zna bit tvoj scenarij verjeten. če resnično obžalujeta, potem sta sposobna korigiranja; ni nujno da, bi sedaj dvolično delovala in se "delala" dobra starša; lahko da sta si postavila mejo drugje - recimo veganstvo, ko bo otrok že večji ali kaj podobnega..

(odgovor članu pomlad08)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: Osebna prepricanja in starsevstvo?
13.10.2013 5:40:09   
pomlad08
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka



aja, da bi pri drugem zdaj spremenila taktiko, na podlagi izkušenj? možno je..

p.s., sorry, zgori sem zamešala - ja, zna bit tvoj scenarij verjeten. če resnično obžalujeta, potem sta sposobna korigiranja; ni nujno da, bi sedaj dvolično delovala in se "delala" dobra starša; lahko da sta si postavila mejo drugje - recimo veganstvo, ko bo otrok že večji ali kaj podobnega..


Ja, recimo ... Saj ne vemo, ker ju ne poznamo, ampak če nisi res 100% manijak, postaneš kvečjemu totalno over-protective po eni tako hudi izkušnji. HB nimam izkušenj, tako da samo ugibam.

PS: Ta veganstvo so pa itak mediji pograbili, ker je pač novica bolj senzacionalna, če sta 2 veganska starša "ubila" svojega otroka - za novinarja krasno, 1 kost več za obdelat. V resnici odsotnost mesa (&ostalega) iz prehrane nima kaj dosti veze s to zgodbo. Saj do 8 meseca marsikdo (večina?) ne je mesa ali sploh katerekoli hrane (poznam mnogo otrok, ki so se do 8,.9.,10. meseca izključno dojili). Okej, mogoče je veganstvo posredno vplivalo na mleko (zaradi mamine "slabe" prehrane). Ampak gotovo ne v taki meri, kot se skuša prikazato v obtožbah od npr. Domenique:
Ker popolnoma objektivno gledano je šlo za več mesečno stradanje, izživljanje in v bistvu mučenje.
Saj vendar v člankih jasno piše, da je imela ob smrti nekaj čez 6 kg, torej podvojeno težo, pred boleznijo pa še več kg. Torej ni bilo z dojenjem in hranjenjem nič narobe, dokler se ni pojavila pljučnica - takrat je najbrž začela vedno slabše jesti in izgubljala težo, starša pa sta trmarila z ne-obiskom zdravnika. Kot rečeno, vsak napol normalen starš bi se še lep cajt močno tolkel po glavi. Iz česa sklepamo, da se onadva ne?

< Sporočilo je popravil pomlad08 -- 13.10.2013 5:46:03 >

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: Osebna prepricanja in starsevstvo?
13.10.2013 9:56:22   
patrino
Saj vendar v člankih jasno piše, da je imela ob smrti nekaj čez 6 kg, torej podvojeno težo, pred boleznijo pa še več kg. Torej ni bilo z dojenjem in hranjenjem nič narobe, dokler se ni pojavila pljučnica - takrat je najbrž začela vedno slabše jesti in izgubljala težo, starša pa sta trmarila z ne-obiskom zdravnika. Kot rečeno, vsak napol normalen starš bi se še lep cajt močno tolkel po glavi. Iz česa sklepamo, da se onadva ne?


Če smo že ravno pri članku...
Pokojna deklica je bila rojena avgusta 2009 brez zdravniške pomoči. Starša je nista vodila na preglede k zdravniku, niti je nista dala cepiti. Tudi ko je zbolela, nista poiskala zdravniške pomoči, tako da je umrla doma. Obdukcija je pokazala, da je otrok pred smrtjo preboleval pljučnico, bil je dehidriran in kronično slabokrven.

Lucijini stari starši naj bi že več mesecev pred njeno smrtjo opozarjali na otrokove težave z zdravj
em.
Tudi tole je vzeto iz članka in ne vem Pomlad, kaj ti tu ni jasno? Zadevica se ni zgodila za tren oka, temveč se je dogajala mesece. Otroček ni umrl zaradi atipične pljučnice, temveč je podlegel pljučnici, ker je bil tako oslabel, dehidriran, kronično slabokrven.
Starša nista le neustrezno reagirala , ker nista otroka pravočasno peljala k zdravniku, ko je izbruhnila pljučnica, starša že od začetka rojstva nista ravnala prav ( v bistvu sem nekje prabrala, da ženska ni bila v nosečnosti nikoli na pregledu in da je rodila doma brez ustrezne medicinske pomoči).Načrtno, zavestno in ne le iz čiste slučajnosti. Verjamem, da je nista imela namena "ubiti", vendar je rezultat za otroka enak, kot bi ga hotela.
Žal imam tudi jaz občutek, da se njuno ravnanje pri drugem otroku ni spremenilo zaradi tega, ker bi spremenila svoje prepričanje o odgovornem starševskem ravnanju med nosečnostjo in po njej, temveč iz čistega strahu. Po svoje je verjetno vseeno, samo da z drugim otrokom ravnata odgovorneje. Vendar se človek vpraša koliko časa. V mojih očeh se mi zdita zadrta ( Matejka, to je moje predvidevanje na podlagi njunih ravnanj- da ne bo spet kakšne dileme) in fanatična in sta svoje prepričanje spravila pod preprogo le za nekaj časa, da bo mir in da bo volk sit in koza cela. Če sta sedaj tako vzorna, jima ne morejo vzeti otroka, saj zato nimajo tehtnega dokaza, da sedaj delata kaj napak- vendar upam, da je pristojne organe njuno obnašanje pri prvem otroku vsaj toliko zbudilo, da jih bodo vsaj stalno kontrolirali.

_____________________________

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu pomlad08)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Zapeljimo se v skriti svet voda
Človeška ribica ni le čudež narave – je tudi pokazatelj, kako čisto je okolje. Ker živi izključno v kristalno čistih pod...
Kako izbrati idealno sobo za vašega otroka?
Pri opremljanju otroške sobe za šolarja je ključno ustvariti funkcionalen delovni kotiček, poskrbeti za organizacijo, pr...




Vrnitev na delovno mesto po porodniški.
Admin

S kakšnimi izzivi se soočate ob vrnitvi na delovno mesto po porodniškem dopustu?