bauko
|
Da se malo pofočkam Porod je bil dolg in naporen. Začelo se je v torej ob 1:30 zjutraj, celo noč popadkov in ko so bili na 6 min, sva se odpravila v Postojno. Po pregledu so mi povedali, da sem še čisto zaprta in da naj čim več hodim. Upoštevajoč navodila sem se cel dan sprehajala, utrujena na fertik...popadki pa so se vmes celo čisto nehali...čim sem se usedla ali ulegla pa bolelo ko hudič. Po eni noči in celem dnevu popadkov me zvečer pregledajo - odprta za konico prsta. Sledila je mučna noč na postelji, popadki boleli ko hudič, veliko bolj kot če sem hodila. Ampak nisem več sploh mogla hodit od izčrpanosti... Ko sem se nekako prebila čez noč, so mi zjutraj povedali, da sem odprta 2-3 cm...in ponudili možnost epiduralne. Čeprav sem bila v štartu proti, sem se strinjala...in ko je epiduralna prijela, sem se v eni uri odprla na 10 cm. Skratka - od bolečine sem bila čisto zakrčena...in ko je popustila, je šlo kot po maslu in čez 3 ure sem že zrla v zame najlepše učke ever. Z sva sedaj že nekaj dni doma, šli smo tudi že na sprehod, začetniške težave se iz dneva v dan umirjajo in imamo se ful lepo. Dojiva se sicer z nastavkom, ker tadesne sploh nikoli ni zagrabila, levo pa tudi zelo slabo...ampak bom čez nekaj časa poizkusila brez. Sedaj mi je predvsem pomembno, da se dojiva, ker od začekta smo morali dodajati dodatek, danes pa že drugi dan čisto brez! Mleko je končno zalaufalo tako kot mora in ker je precej lena za sesat, si ga tudi črpam. Tudi mi imamo malo krčkov, ampak vetrne kapljice koroških lekarn pomagajo! Moram it, mala hoče joško Lp vsem!!!
|