|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  25 26 [27] 28 29   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2014
23.5.2014 9:56:10   
pejka
Čestitke! Si nas vse prehitela! Lepo se crkljajte, pa lahko odpreš temo na dojenčkih - junijke. A se boš majčicam pridružila?

Jaz bom pa v ponedeljek zajadrala v 40 teden, pa sem še zmeraj v enem kosu user posted image
Pa čist nič se še ne dogaja user posted image
Mu je preveč lepo v trebuščku!

Jaz imam sedaj preglede na en teden. Sem bila že dvakrat na ctg.
Jutri grem pa na Mambo kingse, pa upam da bo to tamalega kaj spodbudilo da pride mal ven pokukat

(odgovor članu di di)
Neposredna povezava do sporočila: 651
23.5.2014 10:03:25   
yolly76
Ojoj, coldfash, čestitam, lepo štručko imaš. Uživajte. mene danes kar dosti v spodnjem delu trebuha boili. Ne vem, kaj to pomeni. Včeraj sem po moje spet mal preveč zunaj delala. Ali se pa mogoče kaj pripravlja. Bomo videli
Lepo se imejte

(odgovor članu pejka)
Neposredna povezava do sporočila: 652
23.5.2014 10:39:49   
tanika1
O se je že začelo. Condfa8h iskrene čestitke, lepo se crkljajte!

Jaz pa jutri nastopim porodnški dopust. No zdaj sem bila pa 1 mesec že na dopustu. Pregled sem mela v ponedeljek, pa je drugače vse ok, samo slabokrvna sem, tako da mam spet Ferrum Lek, kot v prvi nosečnosti. Tiste, ki tudi jemljete železo-te žvečljive tablete se lahko pogoltne tudi cele8meni je drugače tako slabo, da bi vse zbruhala, pa ne bi melo nobenega smisla), pa absorpcija železa je boljša, če ga vzamete skupaj z vitaminom C, tako da je dobro spiti kakšen pomarančni ali limonin sok.

Naslednji pregled mam pa v začetku junija, pomoje da bom mela takrat tudi Ctg, ker bom že v 38. tednu. Drugače pa moje ginekologinje trenutno ni, tako da večino pregleda opravi diplomirana medicinska sestra, potem pa sem šla še do ene druge ginekologinje.
Verjetno se bo počasi res začela sezona, želim vam hitre in enostavne porode, pa ne se preveč bat, meni se res zdi pomembna psihična priprava na porod. Pri drugem porodu, sem bila tako pripravljena in sproščena, da mi je res pomagalo predihavanje popadkov, pa vmesno sproščanje, pa ves čas sem stala, samo rodit sem šla na posteljo. In nič nisem rabila proti bolečinam, pa babico sem mela res super. Upam, da bo tokrat podobno, da mi ne bo predčasno odtekla voda. Se mi zdi res najboljši porod, ki se začne s popadki, da ti ne rabijo dajat umetnih.

Lepo se mejte, pa uživajte še v brcah, ker po porodu jih kar malo pogrešaš.

(odgovor članu yolly76)
Neposredna povezava do sporočila: 653
23.5.2014 11:06:37   
Natka_86
Condfa8h čestitke!

Zdaj pa res že me prihajamo na vrsto, me je kar zagrablo, da po hitrem postopku pripravim še tiste malenkosti, ki mi falijo :)

Mary 2011: nisem probala nobenih tistih položajev, da bi se otrok obrnil. Vse kar mi je ginekologinja svetovala je, da naj ležim čim več na tistem boku kjer največ čutim otročka. Sicer je rekla, da ima do 37 tedna še čas (se pravi pri meni še en teden) pol pa, da vidimo.. najbolj me je strah da bi mogla rodit otročka v medenični vstavi po naravni poti, ker baje ni glih "fajn"..

Kar že komaj čakam četrtek, ko imam prvi ctg in ultrazvok, da vem pri čem sem :)

Pozdravček

(odgovor članu tanika1)
Neposredna povezava do sporočila: 654
23.5.2014 21:02:01   
Mary2011
Condfa8h iskrene čestitke! Pa se je začela že naša sezona - kar ne morem verjeti.

Mogoče katera ve kdaj je imela Condfa8h rok? Tako mi manjka en seznam nas junijk, ker imam tako luknjičast spomin da nič več ne vem kdaj je katera na vrsti...

Natka_86: držimo pesti, da se je otroček že obrnil in da bo vse tako kot mora biti ;)

tanika1: jaz sem dobila kar sirup, pa moram priznati da je kar okusen user posted image

(odgovor članu Natka_86)
Neposredna povezava do sporočila: 655
26.5.2014 9:17:25   
lara10
Pozdravljene!

Evo, danes sem zajadrala v zadnji teden, rok imam v nedeljo. Komaj že čakamuser posted image . Zadnji pregled sem imela v petek, naslednjega pa na rok (v nedeljo) v porodnišnici-če do takrat še nič ne bo. Sama sem se zredila za 16kg (pri hčerki za 24), tako da je to zame kar uspeh, obseg trebuha pa 102cm. Ne boste verjele-še vedno se sama brijem brez ogledala ali druge pomoči- samo trebuh si dam na eno stran in potem na drugo.
Je pa fino, ko je zunaj že skoraj poletjeuser posted image .

(odgovor članu Mary2011)
Neposredna povezava do sporočila: 656
26.5.2014 18:25:38   
pejka
Evo mene iz ctg. se še nič ne dogaja. v petek imam zopet ctg. A katera ve na koliko časa hodiš na preglede po pdp

Upam, da mi ne bo treba toliko časa čakat.

(odgovor članu lara10)
Neposredna povezava do sporočila: 657
26.5.2014 23:53:38   
condfa8h
Evo mene, se vedno v porodnisnici. Moj mali ima zlatenico, vceraj je bil 16 ur pod lucko, danes so nardili test, ker bilirubin se ni padel je dobil dodatnih 10 ur. Upam, dabido izvidi jutri ok in greva v sre domov. Tale lucka ga cist uspava, mene pa razburi, kr ma gor ocala in nic ne vidi. Hormoni delajo, jaz samo jocem. Pa vem, da numam razloga. Sem v lj por, na oddelku za nedonosencke. Vsi so zelo prijazni, hrana je obup!!!! Glede poroda... cim manj se sekirajte, babice vejo kaj delajo, ve jim samo sledite. Meni je pomagalo, da sem sla na"happy place" in si ponavljala eno "mantro", pa naceloma nisem za te ciracare :). Pa plin in potem ultiva:). V piorodniski sobi je blo 28 stopinj..jaz sem mela zraven vodo v spreju in pahljaco, pa vodo s sportnim nastavkom, da sem lahko leze pila. Pri porodu so bli zraven tudi studenti, kar vam svetujem, saj mas nekoga ki je v tem ves cas ob sebi, se pa bi omejila na max dva. To mislm, da je to. Pridno cakajte, da donosite, ne trebusckov bozat,kr to bojda sproza porod.,.tak, da pocakajte na pdp :). Jaz sem ga mela 23. 6.

Hvala vsem za cestitke, prosim, drzite pesti, da moj makcek ozdravi in da greva cimprej domov!

Srecno vsem in se javim!

(odgovor članu pejka)
Neposredna povezava do sporočila: 658
27.5.2014 0:46:43   
di di
Ojla mami!

Ne skrbi, seveda bo vse vredu in bosta sla s tvojim fantkom v sredo domov. Zanimivo, jaz imam rok 20.6, pa ni videti da se kaj dogaja. V sredo imam pregled, pa bom videla kaj bo rekla. Kako je s tem happy placom, a to ma vsaka bolnica? Tudi jaz si zelim nekaj takega, sicer sem spakirala cd od machu pichu- meditacion to me je vedno pomirjalo. Upam, da bojo dovolli, da bom poslusala med piridom. Aja, poveji mi se kje se da kupiti vodo z razprsilom, v kateri trgovini?
Evo, pa si resena. Drugo se bo vse uredilo, ne skrbi.

Lp

(odgovor članu condfa8h)
Neposredna povezava do sporočila: 659
27.5.2014 7:54:14   
coala
Ooooj po dolgem času se tudi jaz javljam,po številnih popadkih in nepopadkih :-),moje dete se kar ni moglo odločit ali pride ali neuser posted image smo tudi mi rodili 14 maja zdravega fantka,le bivanje v bolnišnici smo malce podaljšali zaradi zlatenice user posted image .Lepo vas pozdravljam in vam želi vso srečo.

Naredimo mojstrovino iz našega življenja

(odgovor članu di di)
Neposredna povezava do sporočila: 660
27.5.2014 7:59:37   
bauko
Pomojem je "happy place" prostor v glavi-se pravi,da nekako odmislis,da dejansko rojevas in si predstavljas,da si nekje,kjer si srecna...user posted image

(odgovor članu di di)
Neposredna povezava do sporočila: 661
27.5.2014 8:04:09   
bauko
Oooo,cestitke tudi tebi coala! user posted image

(odgovor članu bauko)
Neposredna povezava do sporočila: 662
27.5.2014 10:41:37   
condfa8h
Coala cestitke!!! Koliko casa si imela otrocka pod lucko? Moj je danes dobil se 8 ur...pa teza mu je padla za 30 g, pa nizko temp ima, kljub topli posteljici..., v glavnem miljon skrbi. Grem ga nahranit, pol pa spet mleko crpat.

Lp

(odgovor članu bauko)
Neposredna povezava do sporočila: 663
27.5.2014 10:47:12   
bauko
condfa8h, kaj si pa mantrala, če ni skrivnost? user posted image

(odgovor članu condfa8h)
Neposredna povezava do sporočila: 664
27.5.2014 11:58:19   
Mary2011
coala čestitke user posted image user posted image user posted image  

condfa8h ne skrbi, zdravniki in sestre v porodnišnici vedo kaj delajo. Zaupaj jim in vse bo še dobro! Ti pa poskrbi, da boš čim manj obremenjena z vsemi skrbmi, da boš lahko svojemu malemu pikcu dala potrebno mleko. Teža pa v prvih dneh po porodu pade vsem novorojenčkom - je to nekaj povsem normalnega.

di di, midve sva pa dokaj blizu. Jaz imam rok 21.6. - boš rodila v Ljubljani?

(odgovor članu bauko)
Neposredna povezava do sporočila: 665
27.5.2014 12:46:13   
pejka
Coala čestitke tudi tebi!

Codfa8h drži se! Boste tudi tole zlatenico dali skozi! Kar nekaj otročkov poznam, ki so jo imeli, pa so bili donošeni. Prijateljica je bila že doma, pa sta morala nazaj v porodnišnico. Tako da se kar lepo pozdravite, da vam ne bo treba nazaj.

Očitno me boste vse prehitele! user posted image
Moj se je pa zasidral, pa noče nikamor!!!!! Ga božam, sem plesala v soboto, po stopnicah hodim,..., pa nič ne pomaga! Ma, bo že!

(odgovor članu Mary2011)
Neposredna povezava do sporočila: 666
27.5.2014 13:09:57   
coala
Oooj moj je bil ful dolgo pod lučko sva bila v bolnišnici 8 dni,pa še teža mu je padla za 300g,ker ko sem ga dojila se je tako utrudil da ni mogel veliko spit,tudi če sem dala še dodatek,saj sama nimam dovolj,ni mogelpit tolk je bil utrujen.Tako da so potem rekli samo flaška+moje stisnjeno mleko da se že prej ne utrudi,ker ko teža pade potem je zlatenica še trdovratnejša.Sem se toliko presekirala,da tud ni res.Sedaj sva od petka doma,se je zredil že za 1200 gramov,zlatenica pa je tudi mimo in je postal tudi bolj živahen,ne več tak zaspanček.

IZVIRNO SPOROČILO: condfa8h

Coala cestitke!!! Koliko casa si imela otrocka pod lucko? Moj je danes dobil se 8 ur...pa teza mu je padla za 30 g, pa nizko temp ima, kljub topli posteljici..., v glavnem miljon skrbi. Grem ga nahranit, pol pa spet mleko crpat.

Lp

(odgovor članu condfa8h)
Neposredna povezava do sporočila: 667
27.5.2014 13:14:41   
Mary2011
Pejka: saj se bo tudi tvoj otroček odločil priti na svet, ne skrbi! Zaenkrat mu je tako lepo še pri mamici user posted image nikoli pa ne veš kdaj se lahko začne vse skupaj...

coala: ja super za vašega korenjaka, da se je že tako lepo zredil in začel pridobivati na teži user posted image koliko prej pa je bil rojen?

(odgovor članu coala)
Neposredna povezava do sporočila: 668
27.5.2014 13:47:24   
bauko
pejka,

tudi jaz imam resnično vsega poln kufer, čeprav imam rok 8.6. Prej celo nosečnost skoraj kot da ni nič, zadnji mesec je pa naravnost obupen. Ravno včeraj sem sredi noči planila v jok, ker že nevemkatero noč zaporedoma nisem spala nič, ampak res nič. Kr naprej WC, driska po 10x na dan/noč, boleči kolki za znoret, srbečica po celem telesu, predvsem pa te butaste nemirne noge....ko sem se usedla na rob postelje sem skoraj vsakič padla po tleh, ker sem v trenutku zakinkala...skratka poden od počutja. In še kup enih drugih stvari, ki so sicer malenkosti, ampak ko se vse sešteje bi pa najrajši znorela. Okrog hodim kot zombi in se sprašujem, kako bom našla moč za spravit ven otroka, če sem čist hin že zdaj.

Ampak če grem po trepalnicah, bo otroček prišel točno takrat, ko se bo odločil za to. Tako da sem sekiranje in živciranje nekako preusmerila drugam. Dan sem si razbila na miljon koščkov in jemljem vsakega posebej in v vsakem posebej skušam najt nekaj pozitivnega. Zunaj posije sonček in se mi zdi lepo in sem vesela za 15 min. Potem zmatrana obsedim na kavču in sem vesela, če mi uspel naštimat se kolikor toliko udobno. Prižgem TV in se mi fajn zdi, če je kaj gledljivega. Če ni, skušam kaj prebrat, grem na forum...in spet mine pol urce. Še največ pa sem se uspela zamotit z izdelovanjem stenskih okraskov iz kolaž papirja. Razne pikapolonice, ribice, rožice, metuljčki...nečakinji sem spletla zapestnico, v omari zmontirala eno dodatno poličko...skratka kr ene neumnosti...in nekako mine dan. Vsekakor boljše, kot da čakam in se sekiram, kdaj bo in zakaj še ni, če mam pa trebuh že skor na tleh user posted image

Tko da glavo gor, sej bo! user posted image Ko te preveč prevzame slaba volja pomisli na to, da otroček to čuti...

Aja, glede nemirnih nog (nisem sicer čisto 100%, če si ti tista, ki imaš tudi s tem težave): Meni je pomagala masaža nog z eteričnim oljem - olje 31 od Justa (+ malo losjona, da je lepše teklo). Baje pa zelo pomaga tudi kostanjeva krema od Alverde, ki se dobi v DM. To bom pa danes sprobala :)

(odgovor članu Mary2011)
Neposredna povezava do sporočila: 669
27.5.2014 19:50:57   
coala
Mary 2011 ko se je rodil mu je manjkalo 2 dni do konec 37 tedna,pa vseeno je obravnavan kot nedonošenček.

(odgovor članu bauko)
Neposredna povezava do sporočila: 670
27.5.2014 21:08:15   
di di
Coala, cestitke se iz moje strani!!! Malo po malo, pa bomo vse resene. Mary, jst grem rodit v Slovenj Gradec, drugace pa nic ne kaze da bi ze htela ven. Sama pa sem tako utrujena. ;-(, da se jaz malo pojamram. Ko sem prebirala vase poste, sem se razveselila da nisem edina. Prej nobenih tezav, zdaj pa ne spim nic!!!! Po cele noci se obracam, kolki me bolijo ce sem dlje kot pa deset minut na eni strani. Ko pa zaspim se slisim kako zastokam, ko se obrnem. Na straniscu sem nonstop za par kapljic. Ko hodim se tamala buni in mi pritisne z roko tako mocno da se ne morem premakniti. Preneha ko se vsedem. Noge mi zatekajo, zelo hitro se utrudim. Groza.Skratka ta zadnji mesec je pa res tezek. Zelim se samo naspati da bom imela
Moci da bom otroka spravila ven, tudi kondicije nimam nic. Bomo videli kaj bo jutri pri zdravnici.
Lepo bodite in ostanite "borke". Vse pride in mine!!!

(odgovor članu coala)
Neposredna povezava do sporočila: 671
28.5.2014 2:42:04   
condfa8h
Drage nosecke, vrjamem, da tezko prenasate trebuscke in lulanje in vse ostale "neprijetnosti' ampak naj bo dete v trebuscku cim dalj, tam se razvija in raste. Ce bi jazvedela kaj me caka ce rodim prej, mu sigurno ne bi niti enkrat rekla naj pride kak dan prej !!!!! Spanja je pa itak konec, jaz sem ga zdaj nahranla, previla, podrla kupcek in preoblekla posteljico, zdaj pocivam urco al pa urco pa pol ( vmes gledam ce se bo kaj poslinil) pol pa si grem crpat mleko.... zdaj sem mu pa dala dudo, naj mu bo, sva mela naporen dan :(
Uzivajte in drzte pesti, da se moj malcek postima!

(odgovor članu di di)
Neposredna povezava do sporočila: 672
28.5.2014 8:50:56   
petea
IZVIRNO SPOROČILO: bauko
srbečica po celem telesu,

omeni to G
srbečica lahko nakazuje težave z jetri

(odgovor članu bauko)
Neposredna povezava do sporočila: 673
28.5.2014 9:34:30   
lara10
Poozdravljene!

Kar vse bi že rodile? Sej bo. Nikoli ni tako hudo, da ne bi moglo biti še huje-si vedno rečem. Pa če bi ob vsem tem morale tekati še za kakšnim malčkom? Drugače pa držim pesti za vse dojenčke, da bodo vredu, tudi tiste, ki šele prihajajo.
Didi: tudi jst grem v Slovenj Gradec rodit. Me je poslala na ctg (v SG) že v nedeljo-na rok. Mi je pa rekla gin., da nas je ogromno nosečnic z junijskim rokom. Bo kr gužvauser posted image

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 674
28.5.2014 9:45:42   
pejka
Bauko, bom jaz rajši tiho in ne bom več jamrala, ker se v primerjavi s teboj počutim super! Joj, prav boga si.

Glede srbenja pa čimprej povej ginekologu, tako kot ti je že napisala petea.

Condfa8h drživa z mojim malim vse štiri pestke, da se čimprej poštimate!!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image - Še piklapolonice za srečo

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 675
Stran:   <<   < Prejšnja stran  25 26 [27] 28 29   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  25 26 [27] 28 29   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pripravite se na prihod dojenčka v 22 korakih
Se sprašujete, kaj početi naslednjih nekaj mesecev, dokler otrok ne pride domov?
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?