|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  23 24 [25] 26 27   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2014
7.5.2014 15:16:39   
pejka
O, Yolly76, kar 2500 g ste bili težki? Potem je pa moj res drobižek, ker je bil samo 1700 g. No, sej mi je čisto v redu, bom lažje rodila, pa bo mali rastel zunaj.

Za oblačenje naših bebik sem šla pa še enkrat vse brat. Pravijo da naj bi prvi teden jih oblačili eno plast več kot sebe, nato pa tako kot sebe. Sploh če bo 30+ naj nebi smel otroka preveč obleči, ker
mu narediš škodo če se pregreje in je ves premočen. Tako da kratki rokavi in hlače pridejo v poštev. Če je pa res vroče pa samo plenička.

(odgovor članu yolly76)
Neposredna povezava do sporočila: 601
7.5.2014 20:00:10   
helimaša
jst sm tud v dvomih kako oblečt.Obe sta zimski tako da sm jih itak mela ful oblečene in nisem mela nbenih težav ali je preveč ali premalo.Zdej pa nism čist zihr kako.Na začetku bom definitivno kratek pa en dolg rokavček.Potem pa samo v kratkem.Sicer bom pa potem najbolj vidla kako bo.Odvisn od vremena.Pa itak potem sam najbolj veš kaj je prov.
Jutri grem na pregled.Potem še mal v šoping.Tako da bom do konca mela vse prštiman.

(odgovor članu pejka)
Neposredna povezava do sporočila: 602
8.5.2014 15:53:04   
pejka
Jaz tudi mislim, da bomo sproti že videle in se naučile kako oblači naše bebice. Pa mislim da nam bodo največ uspele povedati patronažne ko bodo hodile k nam na obiske.

Jaz imam že vse pripravljeno. Edino posteljice še nisem oblekla v posteljnino. Jo mislim tisti dan ko bom prišla iz porodnišnice. A druge jo boste prej al potem?

Joj, koliko imamo enih vprašanj. Kaj bo šele potem?

Še eno vprašanje - ali bo katera vzela Ultivo? Jaz premišljujem da bi jo, pa se kar ne morem odločiti za. Ali imate tiste, ki ste že rodile kakšne izkušnje z njo?

(odgovor članu helimaša)
Neposredna povezava do sporočila: 603
8.5.2014 16:08:28   
helimaša
Čao!
Na pregledu je blo vse bp.Zdej mam spet čez 14 dni.
Glede posteljice je tako.Trenutno je še nimam doma, ker ima brat dojenčico staro 1 mesec in sem jima posodila.Tako da jo bom šla iskat enkrat proti koncu maja.Jo bom pa že prej naštimala, da bom samo položila detece v posteljico ko pridem domov.Pri obeh sem imela že vse pripravljeno.
Glede ultive je pa tko.Sama pravim, da mora vsaka ženska probat normalno rodit.To je nekaj najlepšega.Seveda tudi boli, ampak ko primeš v roke svoje malo bitjece vse pozabiš.Mogoče bi se sama odločila drugače, če bi imela slabo izkušnjo.Ker pa je bilo obakrat vse ok na to sploh ne pomislim.Tako da se mora vsak sam odločit.

(odgovor članu pejka)
Neposredna povezava do sporočila: 604
8.5.2014 17:10:40   
nezzek
Evo, jaz sem imela ultivo v petek. user posted image Ob umetnih popadkih. Babica je rekla, da precej zmanjšajo bolečino. No, jaz nisem imela občutka, ali je pa jaz nisem znala uporabljati - sem prepozno pritisnila na gumb. Imela sem najprej svoje popadke eno uro na tri minute, bili so precej močno, ampak umetni popadki so bili pa pač peklenski. Edini protibolečinski učinek, ki sem ga jaz zaznala pri ultivi je bil to, da sem se v času med popadki ful sprostila. Dvakrat že zadremala (in posledično pa RES prepozno pritisnila na gumb). Tudi zadnji pregled, ko je babica pregledala, koliko sem odprta, je bil skoraj neboleč (prej pač ne), ampak to bi lahko pripisala tudi temu, da je bilo itak razbolelo vse.

Itak pa, ko sem bila odprta 10 cm, se je nadaljevalo brez ultive, tako da spet ni neke bistvene razlike med naravnim porodom.

Moj je bil hiter in brez zapletov, nič šivana in nič hemeroidov. Ultivo so mi dali po kaki uri umetnih popadkov in za moje pojme bolečine prej in pol niso bile nič manj peklenske. Je bil pa vmesni čas med popadki bolje izkoriščen.

Meni tudi dušikova maska ni nekej koristila razen v smislu, da sem se s tem prisilila, da sem RES globoko in pravilno dihala. Ob lastnih popadkih mi je šla na živce, šele ko so se umetni začeli, sem pa z njo res lažje kontrolirala dihanje.

(odgovor članu helimaša)
Neposredna povezava do sporočila: 605
8.5.2014 22:52:05   
di di
Pozdravljene.
Danes smo bile na pregledu in se je tamala obrnila :-)))), moji sreci kar ni bilo kraja. Trenutno sem v 34. Tednu in ni videt da bi sla kaj prej kot pa 20.6, mv se zaprt. Kar se tice oblacenja, so nam v materinski soli omenili oblacenje po cebulnem vzorcu. Jaz sem to razumela kot vec plasti, zato sem vprasala ( za ta letni cas, ko bomo me rodile, naj bi bile dovolj dve plasti). Doma naj ne bi dojencek imel kapo, vozicek naj ne bi pokrile z plenicko da ima otrok sencko, ampak naj raje kupimo sencnik. Kadar je otroku vroce, bi naj videle tako da mu damo roko na vratali na prsa (mokra) in ce je vroc, mu eno plast slecemo, mrzle roke pa naj bi pomenile da ga zebe, doma naj bi imele temp. Okoli 24.c. Tako so nam rekli, verjamem pa da bomo same nasle tisto pravo razmerje, sploh tiste, ki ze imate otroke doma, me prvinke bomo pa ze. Nekaj uporabnih nasvetov na: babybook.si

Lp

(odgovor članu yolly76)
Neposredna povezava do sporočila: 606
8.5.2014 22:53:28   
di di
Tehtamo pa 2.200g

(odgovor članu di di)
Neposredna povezava do sporočila: 607
9.5.2014 8:49:17   
condfa8h
Drage nosečke pozdravljene,

da se še jaz malo oglasim :).

PDP imam 23.6., čeprav mislim, da bo dete prišlo malo prej, ker zgleda, da je zelo veliko user posted image . Prihodnji teden imam pregled, upam, da mi bo naredila UZ, da jo povprašam po teži...

Drugače se sedaj (končno) počutim dobro (razen bolečih kolkov med spanjem in nespečnosti), do konca šestega meseca mi je bilo slabo in bruhala sem, tako, da sem že kar nekaj časa na bolniški. Še vedno ne prenesem vonja pražene čebule (mislim, da je ne bom nikoli več jedla) in vonja pralnih praškov....

Na CSD-ju sem že uredila zadeve in dobila odločbo o porodniški in sicer do 7.9.2014, ne vem sicer zakaj samo do takrat, moram poklicat in vprašat. Do kdaj ste ve dobile odločbe?? Ali veste kako oče uredi dopust? Mora po porodu na CSD in pol do delodajalca?

Glede opreme je pa tako, da živima v garsonjeri in bomo opremljali v juniju, nič prej, da se še lahko jaz premikam po stanovanjuuser posted image .

Za vse, ki vas peče zgaga....mene je pekla enkrat in sem zgrizla 3 zrna črnega popra, pol so me pekla cela usta, ampak, zgaga je pa nehala (ali pa je nisem čutla) user posted image

Čuvajte se in uživajte v sončnih dneh user posted image

(odgovor članu di di)
Neposredna povezava do sporočila: 608
9.5.2014 12:51:02   
bauko
Odločba od CSD pride vedno samo za tri mesece. Potem pa dobiš novo po pošti še preden ti "tastara" poteče. Da dobiš novo ne rabiš nič klicat ali tja hodit ali kaj pošiljat. Tako so meni razložili na CSD. user posted image

LP

(odgovor članu condfa8h)
Neposredna povezava do sporočila: 609
10.5.2014 22:37:26   
di di
Pozdrav.

Tudi jaz sem dobila odlocbo samo za 3mesece- do 7.9, vendar mi je ona tam razlozila, da majo tko, kao prvo za 105 dni, pol bom pa domov dobila za 365dni in mi ni treba vec taj hodit. Ni mi pa jasno zakaj na odlocbi ne pise nic za paket e, za katerega vlogo sem tudi oddala.

(odgovor članu bauko)
Neposredna povezava do sporočila: 610
11.5.2014 22:42:13   
ninocka26
Odločbo dobiš najprej za tri mesece, ker gre za porodniški oz. materinski (po novem zakonu) dopust. Preden potečejo ti trije meseci pa dobiš novo odločbo in sicer za dopust za nego in varstvo otroka, hkrati se ti tudi zniža nadomestilo in sicer na 90% (za tiste, ki smo zaposlene oz. smo bile zaposlene eno leto v zadnjih treh letih in dobivamo več kot minimalno plačo).

Odločba za pomoč ob rojstvu otroka pa se po novem izda po rojstvu otroka in jo dobiš samo v primeru, da ne presegate cenzusa, ki je tam cca. 640€ na člana družine.

(odgovor članu di di)
Neposredna povezava do sporočila: 611
11.5.2014 22:55:23   
di di
Ojla.
Nisem imela v mislih Pomoc ob rojstvu otroka, ampak paketek v vrednosti cca.250€, ki si ga izberes glede na sestavo oz. Vzames denar namesto
paketka :-). Vseeno hvala za pojasnilo.

(odgovor članu ninocka26)
Neposredna povezava do sporočila: 612
12.5.2014 7:02:36   
yolly76
Di di, ne vem, ali si naletela na "smotano" referentko... Bom ti povedala, kako je pri nas (tako so mi razložili na CSD-ju), ne vem pa, če to drži za celo Slovenijo, ampak pomoje določene stvari ja. Kar se tiče paktov - so jih ukinili in je namesto njih "kao" pomoč ob rojstvu in oddaš vlogo PO ROJSTVU. Pred rojstvom oddaš samo vlogo za porodniški dopust, za katere res prideta dve odločbi. Na tej vlogi je tudi sporazum, da ti oče podari dneve poroniške, katere naj ne bi sam koristil. Pa dali so mi še vlogo za pridobitev enkratne denarne pomoči v Občini, katera se pa od občine do občine razlikuje (pogledaš na internetni strani te zneske), katero tud oddam po rojstvu in sicer na Občino - pri nas je bon za Pikapolonico v vrednosti 240 eur. Skratka, vse sem dobila na CSD-ju, 1 vlogo oddaš pred rojstvom, ker zadeva nadomestilo in dopust ter nego, ostalo vse po rojstvu. Pozanimaj se. Že tako je kup enih stvari pa omejitev, pa vse zmanjšujejo, da ti pa še eden razloži ne tako kot je treba, pa tud ni res.
Kako ste pa drugače?
Men so par dni nazaj začele zaotekati noge, včeraj sem opazila tudi roke. Mal se mi zdi, da sem edino postala nemirna, drugače pa še vse BP. Tale in naslednji teden sem še v službi.
Čuvajte se

(odgovor članu di di)
Neposredna povezava do sporočila: 613
12.5.2014 7:24:16   
bauko
Tudi meni so tako razložili na CSD - različnih paketov s strani države ob rojstvu ni več, je samo še "denarni paket". Vloga za to se odda po rojstvu otroka.

Jaz danes vstopam v 37. teden. Tudi meni so začele zatekat noge, leva bolj od desne, kar si sicer ne znam ravno najbolje razložiti, ampak ok. Počutje se na žalost nekako slabša - po novem me muči nespečnost. Zvečer zaspana in utrujena na fertik, potem pa se premetavam do treh zjutraj, potem malo zaspim, potem pa še pred sedmo vstanem, ker ne morem več ležat. K sreči imam čez dan možnost malo zakinkat, čeprav mi nikoli ne uspe več kot pol ure. Se pa ne pustim motit - zadnjič sem spala na kavču, 3m stran so pa delavci z bormašino luknjali steno user posted image

A še katero tok svinjsko kolki bolijo? Mene po novem tudi čez dan, ne glede na pozo - prej so me samo med ležanjem.

Danes imam pregled, pa potem naslednji teden spet...

A imate že vse pripravljeno? user posted image Jaz sem nekje na 3/4...

(odgovor članu yolly76)
Neposredna povezava do sporočila: 614
12.5.2014 10:03:26   
condfa8h
Hvala vse za odgovore glede CSD-ja.

Kako se prirpavljate na porod? Mene že malo "daje" predvsem to, da ne veš kdaj bo...v bistvu se lahko akcija začne kadarkoli... Res pa je prej se začne, prej bomo imele otročke user posted image .

Ali imate namen zamrzniti kaj sezonske zelenjave, ki je sedaj aktualna? Razmišljala sem, da ko bomo me uvajale hrano bo sezonsko zelje in krompir... Jaz bom vrjetno počakala, da na vrtu zraste korenje in podobna zelenjava in bom potem to zamrznila (če bo to sploh uporabno). Ne bi rada otročka že takoj navadila na zelenjavo iz Španije :)

Še eno vprašanje, mogoče se bo komu zdelo trapasto. Ali so se tudi vam vse mišice spremenile v maščobo? Jaz odkar vem da sem noseča ne telovadim, pilates in joga sta mi preveč "na izi",pa še slabosti so me dajale, tako, da sem si privoščila, da ne telovadim in veselo jem user posted image . Bo treba z vozičkom kilometre nabirat, da se povrnem v prvotno obliko :)

Lepo se imejte!

(odgovor članu bauko)
Neposredna povezava do sporočila: 615
12.5.2014 11:55:10   
pejka
Nezzek hvala za tvojo izkušnjo z ultivo! Zanima me samo če je imela kakšen vpliv na otročka?

Sej sem rekla da bom zdržala kolikor se bo dalo brez, če pa bo preveč bolelo bom prosila zanjo. Bom pa vzela sabo Tens pa močno upam, da mi bo pomagal.

Danes sem vstopila v 38 teden in smo uradno donošeni user posted image !! Tako, da sedaj vsak dan samo še čakam kdaj se bo akcija začela. Ni pa videti, da bi se že kaj dogajalo. V sredo imam spet ginekologa - bomo videli kakšna je situacija.

A gre še katera roditi v Ljubljano?

(odgovor članu condfa8h)
Neposredna povezava do sporočila: 616
12.5.2014 12:20:20   
nezzek

IZVIRNO SPOROČILO: pejka

Nezzek hvala za tvojo izkušnjo z ultivo! Zanima me samo če je imela kakšen vpliv na otročka?

Sej sem rekla da bom zdržala kolikor se bo dalo brez, če pa bo preveč bolelo bom prosila zanjo. Bom pa vzela sabo Tens pa močno upam, da mi bo pomagal.

Glede vplivov je najbolje, da si prebereš na netu.. vse vpliva na plod, čeprav jaz pri svojem nisem nič posebnega opazila. Lepo je zajokal, ko so mi ga položili na prsi je kar lezel ko biba, potem, ko so mi ga drugič dali, sem ga dojila in je lepo vlekel.. itak sem jo imela maksimalo eno uro, poleg tega ti tudi ni treba pritisniti na gumb in predelaš popadek brez doze. Ko si pa dovolj odprta in se začne, ti jo pa itak vzamejo.

Itak vidijo vajin utrip in če bi bilo očitno tveganje, ti je itak ne bi dal.

Mi je pa hecno, da so katere ženske tako proti, po porodu (in prej) pa tablete uživajo npr..

(odgovor članu pejka)
Neposredna povezava do sporočila: 617
12.5.2014 15:41:02   
pejka
Hvala nezzek!

Sej sem si že vse prebrala na netu, samo je drugače če slišiš od tebe. Bomo videli kako bo in se bomo potem odločali naprej.

(odgovor članu nezzek)
Neposredna povezava do sporočila: 618
12.5.2014 20:17:50   
nezzek
Verjamem.. veš jaz nisem nič razmišljala o protibolečinskih, ker - iskreno povedano - si nisem predstavljala, da gre pri porodu za take bolečine user posted image - pa bi zase rekla, da imam visok protibolečinski prag, ker imam blazno hude migrene že desetletje.. ampak tisti umetni popadki so bili pa ubitačni. Nisem pa hotela epiduralne ne glede na karkoli, kaj pa vem, poleg tega se mi je takrat zdelo že itak prepozno za to. Kakorkoli, kot rečeno, si nisem nič prebrala o tem, zato tudi nisem komplicirala, nisem pa vedela, med čim naj se odločim - tisto enkratno dozo s strani babice ali za ultivo s strani anesteziologa. Pa mi je babica "predlagala" slednjo, je rekla, da je fajn. Pa taka fajn babica je bila in sem se potem odločila za to.. če bi si vmes premislila, pač ne bi pritiskala več na gumb. user posted image

(odgovor članu pejka)
Neposredna povezava do sporočila: 619
14.5.2014 19:22:03   
pejka
Nezzek, kdaj si ti imela rok poroda? Kaj sploh imaš fantka ali punčko? Kako vam gre sedaj z novim članom? Pa čestitati sem ti tudi pozabila - Čestitam! Pa čim več lepih trenutkov z novim družinskim članom!!!!

Jaz sem iz ctg - ja. Se že nekaj dogaja- malo. So mi rekli da se to še dolgo lahko dogaja. Važno da se dogaja. Pregledal me pa ni če sem čist zaprta, ker me je prejšnji teden. Javim, če bom pobegnila v porodnišnico.

A se še pri kateri že kaj dogaja?

(odgovor članu nezzek)
Neposredna povezava do sporočila: 620
14.5.2014 23:30:19   
bauko
Jaz sem imela pregled v ponedeljek, pa me niso dali ne na CTG, niti preverjali morebitne odprtosti. Imam pa spet pregled naslednji torek in bom videla, kaj bo takrat. Ko sem izvedela, da moram še enkrat it dat kri za preverjanje toksoplazme, sem sestri rekla, da grem rajši kar prej rodit, kot pa spet na ta test, ker bo itak spet negativen. user posted image

Od danes popoldne naprej me na par ur špika nekje globoko v nožnici - ne znam točno določit kje. Že prej me je občasno, ampak ni bilo neprijetno oz tako intenzivno, kot je zdaj. Če to sploh kaj pomeni pa ne vem user posted image

Kakorkoli že - ponoči se zbujam s totalno razbolelim trebuhom - cel me boli, tako je velik in težek. Ko se obračam z boka na bok, ga moram kar podpret, če ne boli še bolj. Pa zatekat sem začela, tako da upam, da bo čimprej vse skupaj.

K sreči nama je uspelo pravočasno končati spalnico in otroško sobo, tako da sem sedaj veliko mirnejša, ker je vse pripravljeno in predvsem očiščeno. user posted image Prah od brušenja kita s sten ni ravno za user posted image

(odgovor članu pejka)
Neposredna povezava do sporočila: 621
15.5.2014 8:07:57   
yolly76
Oj, babnce, kako jaz še fino spim. Kot prve 3 mesece nosečnosti. Upam, da vsaj še do konca drugega tedna, ko sem še v službi, potem je pa tud lahko kaj drugače. Jutri zaključim s 35.tednom, ampak, sploh se nekako ne morem po trgovinah odpravit, da bi te drobnarije še nakupila - tako zame, za porodnišnico, kot tudi za tamalega ne. Imam cotke, katere morm še razsortirat, ker je več različnih velikosti skupaj, pršla je posteljica, katero sem naročila in je še vedno zapakirana, imam posteljnino, ki jo je treba še vso preprat, pa vozek. Nimam ne flaš, ne kozmetike, ne plenic, ... Računam še kasneje to nabavit in vsak dan me zaskrbi, da me kaj prehiti. Ker moj bi določene stvari že nabavil, vse pa tud menda ne, kaj vem. Če bi bilo treba, bi pa tud.
Poroda me je kar mal strah, prvič nisem imela nič dobrih izkušenj. Matrat me je začelo že iz nedelje na ponedeljek ponoči, pa se je čez dan umirilo, pa potem zopet iz ponedeljka na torek, začela sem se odpirat, brez popadkov, tako, da so me dal kar v porodno z umetnimi popadki in res ni bilo nič fajn. Pa še dva fanta sta privekala na svet v razmaku 7-mih minut. Bomo videli, kaj bo sedaj.
En nasvet vam dam, ker tud prvič nisem imela glih dobre izkušnje. Takrat, pred 15-timi leti se še niso tako "frizure" rihtale tam spodaj in me je grobo pobrila, da me je peklo in je bilo zelo neprijetno. Če lahko, se same doma uredite, ker tam ne gledajo, al te boli al ne.
Uživajte

(odgovor članu bauko)
Neposredna povezava do sporočila: 622
15.5.2014 9:34:27   
lara10
Pozdravljene!

Po doooolgem času se vam javljam tudi jaz. Lepo vas je brati, se kar nasmejim, ko vidim da smo vse že "boge" z istimi problemi. Sej bo.
No, jaz imam rok med prvimi-1.6., pa še tudi nisem šla v tazadnji šoping. Iz izkušenj pa vam povem, da sploh ni panike, tudi če vas kaj prehiti. Pri hčeri, pred štirimi leti, je moj potem, ko smo že bili doma, vse kupoval sam, brez problema. Je zanimivo, kako atiji presenetijo.
Drugače pa še vedno čakam odločbo csd za porodniško, čeprav sem v porodniški že od 3.5. Sem malo odlašala, ker sem čakala zadnjo plačo, tako da se mi bo zdej tudi april zraven štel.
Drugače pa ja, tako kot pravi Yolly76-pobrijte se same, predno greste-bo še dovolj časa. Koliko ste se kaj zredile med nosečnostjo? Sem zadnjič probala oblečt eno kiklico, ki sem jo lani nosla, pa sem jo dobila gor malo nad koleni, naprej pa ni šlouser posted image

Lepo bodite, malo še.user posted image

(odgovor članu yolly76)
Neposredna povezava do sporočila: 623
15.5.2014 10:07:30   
pejka
Bauko, mene pa špika kot bi me tiščalo kakat. Pa me je danes ponoči ene dvakrat tolk špiknilo, da sem se zbudila. Me pa v nožnici nič ne špika in tudi dol mi ne tišči, samo zadaj.
Trebuh je pa zdej čisto lahek, me nič ne boli. Mogoče so pa to pri tebi lažni popadki. Mi pa vsake toliko časa otrdi, sam to mi pa itak že celo nosečnost. Se mi zdi da zdele še manj kot prej.

Lara10, me veseli, da si pred mano z rokom. Jaz imam 2.6. A greš roditi v ljubljano? Se bova tam srečali?

A ve ste se še sposobne same obriti? Jaz ne. Sem se zadnjič sama, tako na pamet in sem skor krvavice naredila user posted image . Če pa nič več čez ne vidim. Tako da me je dva dni nazaj kar moj pobril, sam kaj ko pri njemu to traja vsaj pol ure! Jaz sem prej končala v petih minutah

(odgovor članu lara10)
Neposredna povezava do sporočila: 624
15.5.2014 12:23:49   
bauko
Jaz se tudi slučajno nisem sposobna sama pobrit tam spodaj, že en čas. A ni tako, da britje ni več rutinsko?
Zredila sem se 10kg, trebuh je pa tak, da me je že več ljudi vprašalo, če sta dva user posted image oz če sem ziher, da imam šele junija rok. Upam, da samo pač tako nosim in da nima slučajno dete 4-5kg... user posted image

Pejka, ne, mislim da ta moj boleč trebuh niso lažni popadki, ker sem tiste že imela in so kot nekakšni krči, pridejo in grejo. Mene pa boli podobno kot če se ful zaležiš. Kakorkoli že - itak bo kmalu konec nosečniških tegob(ic). user posted image
Sem se malo pozanimala - špikanje v nožnici naj bi pomenilo mehčanje materničnega vratu. Za špikanje, kot da te kakat pa ne vem, ampak skor 100% se telo pač pripravlja na porod.

A se ve kaj pripravljate na porod tudi mentalno, ali samo pakirate? user posted image Jaz se neki poizkušam miselno pripravit, pa ne vem, če mi ne bo potem zaradi bolečin itak vse izpuhtelo iz glave...

(odgovor članu pejka)
Neposredna povezava do sporočila: 625
Stran:   <<   < Prejšnja stran  23 24 [25] 26 27   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  23 24 [25] 26 27   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Kako počastiti spomin na angelčka v nebesih?
Ste tudi vi izgubili dojenčka v trebuščku ali ste ga v naročju držali le malo časa, pa je prehitro odšel med angelčke? V...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?