|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2014
11.11.2013 19:47:13   
ajšek
men v prvi nosečnosti niso nikoli dali za poslušat srčka, samo na NS. pač pri pregledu samo pokaže pikico in pove, da je to srček..tudi sedaj sem bila že 5x na pregledu pa nismo poslušali srčka..

rikec: meni je bilo rečeno, da moram jemati dabroston do 15.tedna.

tupac: kar navadi se na takšne komentarje. najbolj je čudno, ko se sprehajaš po trgovini pa neznanci prihajajo komentirati katerega spola bo otrok glede na obliko trebuha..ali pa še hujše, se najde kakšna teta (ki jo prvič vidiš), ki bi rada pobožala trebuh! no, vsaj meni je to čudno in neprijetno, sem pa vse to doživela..

vidim, da nas je kar veliko s krvavitvami in upam, da se vse hitro rešimo tega, da lahko v miru uživamo nosečnost. v prvi nosečnosti sem imela angel sound, potem sem ga posodila in nisem dobila nazaj. ga kar pogrešam, ker se res lahko pomiriš, da je vse vredu.
a se kateri že kaj pozna trebušček? meni se je že prvič hitro poznalo, sedaj drugič pa je tako velik kot sem ga imela prvič v 4-5 mesecu!

(odgovor članu naty87)
Neposredna povezava do sporočila: 276
11.11.2013 19:48:54   
Tupac
Jaz sem na pregledu videla utrip, slisala pa nic.

(odgovor članu RIKEC)
Neposredna povezava do sporočila: 277
11.11.2013 19:54:04   
Tupac
Meni se ne pozna nic, upam da se vsaj do konca prvega trimesecja ne bo poznalo zaradi sole in sluzbe, nocem se razlagat.... Sicer ze imam s solo vse urejene ampak ve samo nekaj ljudi tako da dokler ni se cisto sigurno nebi govorila. Kar se pa tice tablet, jemljem samo folno kislino, drugega nic. Upam da bo tako tudi ostalo

(odgovor članu Tupac)
Neposredna povezava do sporočila: 278
11.11.2013 20:10:46   
RIKEC
Kolk mate pa kaj občutljive trebuščke na dotik, pritisk? Sama nimam pretirano, še vedno lahko spim na pol na trebuhu. To štejem kot dober znak, ker sem lani pred splavitijo imela trebuh zelo občutljiv na dotik, je pa bil zarodek očitno že "mrtev" v tistem obdobju. No, seveda pa mi ni znano, da bi bila morebiti občutljivost kak znanstveno dokazani znak, ki bi karkoli pomenil, lastna izkušnja pač. Tak da ne bom slučajno prestrašila tistih, ki imajo morda bolj občutljive trebuščke.

Se mi pa trebušček že pozna tudi zjutraj, ko še nisem napihnjena. In sem ga ful ful vesela. Nosečnosti itak ne morem skrivati pred nikomer zaradi dolge bolniške (že od 9.9., ko sem imela punkcijo) ter celodnevnih slabosti, za katere ni treba biti poseben majster, da jih opaziš, ker laufam poležavat na kavč al pa bruhat na wc:))

(odgovor članu Tupac)
Neposredna povezava do sporočila: 279
11.11.2013 20:18:30   
Tupac
Nic posebnega glede obcutlivosti. Spim ze tako vecinoma na boku tako da ni nobene posebnosti, mogoce zato ne opazim. Meni je samo slabo, cez dan, bruham ne, tako da ni tezko skrivati. Je pa res da grem velikokrat na vc lulat... Skoraj vsak odmor med solo, vcasih tudi med uro. Navajena sem pa ze od prej da spijem priblizno 4-5litrov vode na dan plus se kaka juha ali pa obcasno sok.

(odgovor članu RIKEC)
Neposredna povezava do sporočila: 280
11.11.2013 20:49:16   
naty87
Če ležim na trebuhu, imam občutek kot da me neki tišči v trebuhu, tako da večinoma spim na boku. Imam pa probleme, ker ne zaspim takoj in se usaj 1 uro premetavam po postelji, ko pa zaspim spim pa kot top do jutra. Zjutri me pa včasih zbudi poln mehur pa moram it obvezno na wc pol pa nazaj spat user posted image Tudi čez dan veliko hodim na wc. Dojke mam bolj polne, na srečo ni še noben opazu, čeprau nosim bolj oprijete majčkeuser posted image

Je pa razlika v velikosti mojih obrokov, včasih sem imela malo bolj poln krožnik, zdaj pa pojem veliko manj, vendar pa večkrat. Poleg zajtrka in kosila imam še malce v obliki sadja ali jogurta, sladkor mi pa sploh ne paše, če ga pa jem je pa brez okusa user posted image

(odgovor članu Tupac)
Neposredna povezava do sporočila: 281
12.11.2013 6:26:20   
no_name1
če ne jem, mi je slabo. če jem, mi je prov tako slabo. nč mi ne paše. groznouser posted image

(odgovor članu naty87)
Neposredna povezava do sporočila: 282
12.11.2013 6:58:54   
yolly76
Dobro jutro, bejbike!
Vidim, da ste vredu, krvavitve bodo pa tudi minile. Smo v 9.tednu, počutje odlično, obroki večkrat na dan, pa še to velike količine. Sem se prijavila na horionsko biopsijo, imam 9.december. Potem počakam rezultate, če bo vse ok in kmalu bo tu novo leto in bom morala povedat v službi. Luštno bo še. Prsi imam skozi občutljive, jem folno vsak dan, ostalo pa vse tako, kot ponavadi - več mesa, kot sadja in zelenjave. Tudi jaz sem začela, ko sem zvedela, da sem noseča, piti brezkofeinsko kavo, kar me je vodilo do tega, da sem ob 7.30 zvečer na kavču že spala. Sedaj pa spijem tam nekje 1,5 skodelice kave, smrdi mi ne, tako, da kar popijem.

Ma jaz ne vem, men se mi zdi, da se mi že tud ful pozna, čeprav sem imela že prej kar obilnejši trebuh, samo, sem ga lahko v ozkih hlačah potegnila vase, zdaj pa ne gre več. Saj se tud črevesje napihne, baje, da se trebuh od nosečnosti tako kmalu še naj ne bi poznal.

Bi samo koregirala seznam, bi prosila nyno84, če lahko popravi pri meni, starost 37 let, 2.user posted image , 2 user posted image (15 user posted image user posted image )

Uživajte, se beremo, punce

(odgovor članu no_name1)
Neposredna povezava do sporočila: 283
12.11.2013 8:11:44   
nyna84
Tudi jaz na prvem pregledu nisem slišala srčka (7. teden), a mi ga je G pokazala in je najbrž videla, da bije in je vse ok. Od prejšnjih nosečnosti se niti ne spomnem, se mi zdi, da se je na UZ slišalo.

IZVIRNO SPOROČILO: ajšek

a se kateri že kaj pozna trebušček? meni se je že prvič hitro poznalo, sedaj drugič pa je tako velik kot sem ga imela prvič v 4-5 mesecu!

Meni se tudi vidi. Sicer imam najbrž zaradi prebave vse napihnjeno, a vseeno. Ne morem ga niti toliko potegniti noter, da se ne bi videlo. Sem v službi vedno v jakni (itak mi je vedno mraz), da ne pade v oko še. user posted image Me je pa ravno včeraj nekdo od nadrejenih (ne moj šef) vprašal, če me boli hrbet, ker na dnevnih sestankih, kjer pregledujemo proizvodnjo, vedno sedem, če je le prlika. user posted image Sem mu rekla, da težko dolgo stojim, ker me začne vse nekaj bolet. user posted image

(odgovor članu ajšek)
Neposredna povezava do sporočila: 284
12.11.2013 8:12:31   
nyna84

IZVIRNO SPOROČILO: no_name1

če ne jem, mi je slabo. če jem, mi je prov tako slabo. nč mi ne paše. groznouser posted image

Sva že dve. Nikoli ni ok. Upamo na boljše čase, ane? user posted image

(odgovor članu no_name1)
Neposredna povezava do sporočila: 285
12.11.2013 8:34:52   
brioš
Živjo,

no danes zjutraj sem imela spet en temno rdeč kupček sluzi, in potem malo izcedka. Sem že včeraj zvečer vedla, ko me je trebuh zabolel. Včeraj sem G povedala, povečan Dabrosotn nazaj ( jem sedaj 2t po 3 tablete, potem pa jo pokličem kako naprej...mislim, da 1t po 2, potem pa 1 t po 1 in zaključek ). Pijem Mg, 2 x na dan in upam, da se tole z izcedki konča. Ne vem kaj je, hematom je šel ven, sedaj pa to...eh..Ali je imela katera podoben primer, po že izločenem hematomu ? No po pravici upam, da ne..ampak kakšna izkušnja ?

Drugi teden imam k sreči NS, da vidimo kaj se dogaja. Sem pa normalno v službi, počasi lepo delam in vsaj spregovorim s sodelavkami o težavah, da gre lažje naprej.

Me pa nekaj zanima na UZ mi je kazalo v petek 9t 6d, v materinski mi je napisala 10t4 dni. Potem se moram držati datuma v materinski ? Jaz tako predvidevam..če je tako smo potem danes 11t 1d..v 12t. A imam prav ?

(odgovor članu nyna84)
Neposredna povezava do sporočila: 286
12.11.2013 9:58:54   
RIKEC
Brioš - držimo pesti. To z izcedki je res križ, kar ni in ni jih konec, vedno od nekod še nekaj priteče...Pa bomo že prigurali, ko smo tako daleč!!!!

Glede trajanja nosečnosti sem tudi sama zmedena -sem bla 2x na uz in so mi različno določili trajanje, nič ne štima. Še posebej sem zmedena zaradi tega, ker sem bila na IVF, kjer je jasno, kdaj je bla punkcija, kdaj transfer. Pa je kot pomemben datum vzela dan punkcije le dr. Pelkičeva, pri kateri sem se naročila na nuhalno. Tudi Pušenjak PDP računa na podlagi punkcije, tak da zdaj pa res ne vem več....

(odgovor članu brioš)
Neposredna povezava do sporočila: 287
12.11.2013 10:05:07   
no_name1
štetje po ZM oz. punkciji je bolj merodajalno kot pa merjenje po UZ. ker pri UZ lahko hitro pride do zamaka kakšnega mm in takoj dobiš napačno meritev oz. se nosečnost ne šteje najbolj pravilno. UZ so samo za približen okvir. druga stvar je seveda, če je otrok res tolko manjši, ker je pač prišlo do kasnejše O. takrat se pa določi starost nosečnosti po UZ.

(odgovor članu RIKEC)
Neposredna povezava do sporočila: 288
12.11.2013 10:05:48   
ajšek
brioš upam, da se ti to kmalu porihta. jaz jih nimam več in upam, da se ne vrnejo..nikoli pa ne veš a ne. pri meni tudi, ko sem imela izcedke ni na UZ se nič videlo, so rekli da je vse ok.

glede trajanja sem pa tudi jaz po zadnji M danes 10t4d in je rok 6.6. ampak so mi rekli, da bolj drži UZ in po njem sem danes 11t1d, se pravi v 12t in zato sem mogla tudi datum za NS prestavit. tudi, ko sem klicala za NS so rekli, naj povem tedne po UZ.

(odgovor članu RIKEC)
Neposredna povezava do sporočila: 289
12.11.2013 10:11:42   
no_name1
moja ginek je šla vedno po ZM. v 2. nosečnosti sem dobila 3 različne PDP-je pri treh različnih dohtarjih. in kok nej pol vem, kteri je pravi? tam, kjer so mi cifre bolj simpatične? user posted image

(odgovor članu ajšek)
Neposredna povezava do sporočila: 290
12.11.2013 10:23:02   
nyna84

moja ginek je šla vedno po ZM. v 2. nosečnosti sem dobila 3 različne PDP-je pri treh različnih dohtarjih. in kok nej pol vem, kteri je pravi? tam, kjer so mi cifre bolj simpatične? user posted image

Ja nič, 14 dni pred prvim PDP moraš imeti spakirane vse kufre in potem čakaš in upaš, da ni točen najkasnejši PDP. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu no_name1)
Neposredna povezava do sporočila: 291
12.11.2013 10:38:05   
no_name1

IZVIRNO SPOROČILO: nyna84

Ja nič, 14 dni pred prvim PDP moraš imeti spakirane vse kufre in potem čakaš in upaš, da ni točen najkasnejši PDP. user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image hihi, ja, ja! točno, ja. just in case, you can never know user posted image

(odgovor članu nyna84)
Neposredna povezava do sporočila: 292
12.11.2013 10:48:25   
brioš
Jaz sem se prijavila na NS kar po tednih v materinski tako, da jo imam drug teden. Pa kaj jaz vem kaj je prav.

Glede izcedkov ma ja sita sem, rečmo da se je še neki nek skrival in bo mali vn nabutaluser posted image

(odgovor članu no_name1)
Neposredna povezava do sporočila: 293
12.11.2013 10:59:27   
dariva
Punce, glede PDP: pri prvi nosečnosti je meni po UZ cel čas kazalo ful več kot po ZM in sem bila tudi ful zmedena. Sploh pa, ker mi je ginekologinja cel čas govorila, da ima otrok ful veliko glavo in mali trup, ampak na koncu ni bilo nič od tega res. Rodila pa sem točno na PDP glede na ZM... Pri UZ lahko ginekolog ful hitro zajame kakšen delček milimetra več, pa to potem kaže ful veliko napako... Sem pa se zaradi tega takrat ful nasekirala :-(

Glede počutja, pa moram reči, da sem odkar pridno jem železo in vitamine, kar precej boljše. Tudi spim malo boljše, zgleda, da mi je res nekih stvari ful manjkalo, ker sem bila skoraj živčna razvalina, pa se drugače ful cool oseba... No, slabosti pa še kar vztrajajo in to čez cel dan, najbolj pa proti večeru... In ne pomaga, niti da jem, niti da ne jem... Uhhhh, saj bo, samo da so naši otrokeci ok...

Jaz že tudi komaj čakam na drug teden, na nuhalno, da se prepričam, da je z mojo pikico vse ok... Zdaj nisem bila pri ginekologu že vse od 8. tedna in sem skozi v dvomih...

(odgovor članu no_name1)
Neposredna povezava do sporočila: 294
12.11.2013 11:20:31   
Tupac
Mene pa nekaj drugega tudi zanima. Tiste ki ze imate otroke oziroma podobne izkusnje. Moj fant ima ze hcerko Kiaro staro skoraj 4 leta, je pri nama samo za vikende, zivi pri svoji mami drugace. Ko sva Kiari povedala da bo dobila bratca ali sestrico je bila zelo navdusena, jaz pa se malo bojim, da bi bila ljubosumna, ko se najino dete rodi. Sicer je mene zelo dobro sprejela in je vcasih vec z mano kot z ocetom ampak dvom oziroma strah ostaja. Zanima me kaksne izkusnje imate ve. Seveda bo pa ona najinemu otroku popolnoma enakovredna saj sem jo jaz sprejela kot svojo, tudi zelo tezko mi je ko mora iti nazaj k mami.

(odgovor članu dariva)
Neposredna povezava do sporočila: 295
12.11.2013 12:51:40   
moreta
IZVIRNO SPOROČILO: Sladkiš

IZVIRNO SPOROČILO: moreta

Glede preiskav pa tako: G mi je dal napotnico za NS in dvojni presejalni test. Pravi, da krije zdravstvo. Biopsije sploh omenjal ni, za AC pa se bova verjetno menila, če bo izvid NS slab.

Uživajte!

Spet uletam v vaš forum, upam da ne bo kera jezna user posted image . Vsake toliko uletim tudi v katere druge "mesece" user posted image .

Želim samo to povedati, da Moreta pozanimaj se kako je s temi napotnicami. Kolikor sem jaz prebrala razne izkušnje oz. forume, mislim, da ti glede na starost pripada ali napotnica za NS+DHT ali pa za AC oziroma biopsija horionskih resic. Tako, da je za razmislit, če ne bi raje NS plačala (cca 100€) in potem v primeru slabega rezultata šla na napotnico na AC (cca 500€). Nočem te na nič napeljevati, ampak sem ti želela samo seznaniti s to možnostjo. Mislim, da je tako. Malo še preberi kje na netu. Pa brez zamere...user posted image

Lepo se imejte in lep vikenduser posted image

Sladkiš hvala za informacijo. NIč ne zamerim, prav vesela sem, da pisala. user posted image  Sem tudi sama prebrala, da mi glede na starost pripada AC in mi je bilo malo čudno zakaj mi je ponudil NS+DHT na napotnico in AC ni nič omenjal. Vsekakor se bom še kaj pozanimala, kajti bojim se, da če bom izkoristila NS+DHTna napotnico, bom morala AC plačat.  

Drugače pa sem v redu, razen slabosti, ki se vlečejo čez cel dan... Upam samo, da bodo po treh mesecih izginile, kot so v prvi nosečnosti.
Lepo se imejte in uživajte!user posted image

(odgovor članu Sladkiš)
Neposredna povezava do sporočila: 296
12.11.2013 12:58:55   
moreta
Jaz ima 3 letnega sina in mu nisem še povedala, da bo dobil bratca ali sestrico. Nočem, da bi povedal okoli, dokler ne bo čas za to. Mislim pa, da bo trda z njim. Če ga vprašamo ali si želi bratca ali sestrico, jezno odgovori, da nič in noče niti slišat o tem. Tako, da po moje, bodo kar problemi z njim...user posted image

(odgovor članu Tupac)
Neposredna povezava do sporočila: 297
12.11.2013 13:16:44   
dariva
Moreta, tudi sama imam skoraj triletnika, pa še pol leta nazaj (takrat sem na žalost na koncu splavila) enako ni hotel niti slišati nič o bratcu ali sestrici, je postal kar jezen... Tako da sva ga zdaj, ko sem ponovno zanosila, čisto tako po malo spet začela pripravljati (zagotovo rečti mu še nisem upala, da se ne bi slučajno ponovilo enako kot zadnjič...), pa me je ful presenetil, ker zdaj pa je on očitno v nekem drugem obdobju, in sploh ni problema. V bistvu ima zdaj neko foro s tem, da je on fant in se druži samo s fanti itd., tako da je zdaj prišel na idejo, da mama lahko ima dojenčico, on in ati pa bosta imela dojenčka user posted image
Sicer to še nič ne pomeni, kaj bo potem... ampak me je ful presenetil...

(odgovor članu moreta)
Neposredna povezava do sporočila: 298
12.11.2013 16:57:09   
Tupac
Zaenkrat pri nas kaze se uredu, bojim se kaj bo kasneje. Tudi slikico s pregleda je preucevala kake pol ure zanimalo jo je vse kaj je kaj. Poleg tega pa ne vem kako bo to sprejela njena mati... Ker ko ji je moj povedal zame je imela sportno alkholicne dneve.. Bojim se da bi lahko bilo se slabse...

(odgovor članu dariva)
Neposredna povezava do sporočila: 299
12.11.2013 19:52:40   
brioš
Sorry RIKEC pozabla sem ti odg. glede AS. Mi2 sva kupla preko bolhe, ampak novega, je bil še zapakiran za 30€. In res je super, glede na vse izcedke, ki jih imam me prav pomiri. Je pa res, da ga moreš fajn, fajn iskat.

Naša mala 4 leta, ve za dojenčka. Lupčka trebuh, govori z njemu..bo pa vse sorte. Ljubosumnost 100 %.

(odgovor članu Tupac)
Neposredna povezava do sporočila: 300
Stran:   <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?