Soncek_32
|
Živjo! Se še jaz malo javljam. Mi smo imeli pa kar pestro, 2x v bolnici. Po bronhiolitisu in RSV-ju, smo imeli še virozo oz. potrjeno 6.bolezen. Ker je že dlje časa full zavračal mleko oz. flašo, sem šla do pediatrinje in po njenem je fant samo malo zbirčen in ko bo lačen, bo pač jedel...da naj se pripravimo, da najbrž tudi goste hrane ne bo hotel. Mleko sem mu dajala samo še v spanju, drugače ni šlo. Ko pa je staknil 6.bolezen pa sem bila že čisto obupana, ker ni naredil v budnem stanju več niti požirka, niti vode oz. čaja. Saj dehidriral glih ne bi, ker sem mu v spanju dajala. Spet sem šla v ambulanto, voda in kri bp. Je pa bila naša pediatrinja na dopustu in smo bili pri eni drugi, ki je nadomeščala. Ker so bili izvidi ok, nam je dala napotnico za bolnico, če ne bo bolje. No, pristali smo v bolnici in ko sem spet težila, da noče jesti, so mi tudi tuki najprej rekli, da kao ni važna pot (v spanju), važen je cilj - da lepo napreduje. Končno sem dosegla, da so ga testirali in imamo potrjeno alergijo na kravje mleko! Ko smo že full lepo jedli zelenjavo - vse kar smo mu ponudili, je pojedel. Do viroze, ko spet ni nič jedel. Sedaj počasi spet jemo zelenjavo (korenček, kolerabo, bučke), konec tedna mu bom dodala še meso. A sadje nekatere že dodajate? Meni so "prepovedali" do konec 6.meseca, ampak najbrž mu bom dala že kaj prej. Katero sadje ste dale (jabolko, banano)? Meni je patronažna celo rekla, da lahko dam sveže jabolko - sok jabolka zaradi vitaminov. Prav jezna sem bila, da te nihče ne jemlje resno... ima mogoče še kdo potrjeno alergijo na KML? Mi imamo tudi alergijo na sojo, tako da tudi s sojinim mlekom, jogurti ne bom mogla nadomeščati. Mogoče kdo iz izkušenj ve kje je največja izbira za alergike na KML? Saj riževo kašico mu lahko dam, sadne tudi nekatere, kaj dosti več pa še ne vem kaj...:( Mogoče katera ve, če se dobijo npr. otroški keksi (kot Plazma), le da so brez kravjega mleka? Sedaj samo upam, da alergija čim prej mine! Jupi, kmalu bo pomlad!! Sicer pa se iz hrbta na trbuh še ne obrne sam, večinoma se kotali na bok. A vaši že sedijo? Naš ne, v bolnici smo zvedeli, da ima tudi malo zmanjšan mišični tonus - je možno, da bi bilo to zaradi bolezni? Saj kravice je pasel, ampak prav silili ga nismo z ničemer...No, tudi tega nam pediatrinja prejšnji teden ni povedala (ni videla ?), ko smo imeli posvetovalnico. Bomo šli do fizioterapevtke in upam, da z vajami čim prej poštimamo.:) Lp
|