Kim80
|
Pozdravljene! Tudi jaz se oglašam na tej temi. Rodila sem 1. 10. z epiduralno in umetnimi v 2 h. Z otrokom je vse ok, hči polno dojim. Kar se dojenja tiče - mleko je meni prišlo šele tretji dan, vendar sem se res ful trudila - malo sem v bolnici pristavljala non-stop - dva dni je bilo hudo - imela sem grozno boleče bradavice, vendar se je splačalo - 3. dan je bil pa naval mleka. Glede dude - uporabljam jo, če je sila, in sicer sprejme mi Aventovo. Tudi pri prvi je blo tako, da mi ni hotela sprejet od Nuka, Aventovo pa je sprejela. Kapljice - obstajajo kapljice AD3 ali pa D3 oz. Plivit D3. Ponekod predpišejo ene, ponekod druge. Pravijo, da otroke bolj šraufa po AD3, zato predlagajte pediatru naj vam predpiše D3, tiste brez vitamina A, ker za kosti je najbolj pomemben vitamin D. Za uravnavanje prebave dajem Bio Gaia (začnejo delovat čez nekaj časa, ne takoj), za tolažbo pa bom, ko bo hudo, na dudo kapnila kakšno vetrovno kapljico iz Koroških lekarn (tako smo delali pri prvi in tudi pri drugi bomo poskusili po istem principu). Če bo imela krče, pa bomo pač morali preživet tisto obdobje, ker nekateri so mnenja, da to mora pač samo od sebe minit. Seveda se trudiš in poskusiš vse mogoče, no, enkrat pa že mine. Drugač moja zaenkrat ponoči bolj slabo spi, podnevi pa je trenutno ful pridna. Je morda zamenjala noč in dan? Upam, da ne. Sicer pa je stara le 6 dni. Bomo videli kaj še bo. Lep dan z vašimi vam želim.
|