nyna84 -> RE: Otrok ima v vrtcu samo enega prijatelja... (2.10.2013 12:16:04)
|
IZVIRNO SPOROČILO: metulj333 Vse preveč je staršev, ki svoje otroke zaradi osebnostne motnje (nastale z vzgojo) klasificirajo ali želiko klasificirati pod ADHD. Ne rečem da primerov ADHD ni, da pa jih je toliko .... delno sm svoje mnenje o ADHD ze zapisala zgoraj. kar se pa tice mojega sina - mene je presenetilo, ko sta psihologinja in defektologinja podali loceni mnenji, da ima ADHD. ker on navzven deluje miren. pa sta mi pojasnili, pa potem sm v literaturi nasla dodatne opise tega, zakaj je ADHD. diagnoze ne jemljem kot izgovor, temvec predvsem opomin, da moram JZ spremeniti nekatere stvari in JZ delati z malim, da bo pripravljen za vstop v solo. ne verjamem, da katerakoli mama jemlje tole diagnozo za izgovor - ker ta pomeni predvsem to, da je z otrokom potrebno dodatno delo, ki ga pri povprecnem solarju ni. [sm=smiley20.gif] Tu se popolnoma strinjam. Tu so potuha in mehka vzgoja najslabše, kar lahko otroku damo. BTW, Sem poslušala včeraj predavanje Damjane Šmid (realitetna terapevtka)... A katera pozna? Odlično predavanje, smo se vsi prisotni pošteno nasmejali, ker res dobro pove (na zabaven način) in ker se res v toliko sicer zabavnih primerih dobi čisto vsak starš. [sm=smiley36.gif]
|
|
|
|