|
RE: očka gara, mamica sama z otrokom doma 12.9.2013 1:14:19
|
|
|
|
ronja
|
Ronja, tebi marsikaj pri meni ni jasno, zato se ne sekiraj... Pa saj veš, da moram razumet... Enostavno moram Glej samo sem navrgla, zakaj je nekatere zbodlo herojstvo......malo vseeno dramatiziraš.....nisem dobesedno črnila tistih, ki so avtorico teme oštevale... Ja, seveda karikiram, ker ti je to pač blizu;) (poglej odgovore o Setepfordskih ženskah itd...) Pač ni mi bilo jasno, zakaj taka razlika. Mi pa počasi postaja jasno . Ne gre toliko za same težave, bolj za odzive drugih na te težave. Če se vsi zaženejo v en konec, boš šla ti v drugega, pač "devil's advocat", zato si mi simpatična. Vseeno pa se mi zdi, da včasih tudi ta sistem ni dober, ker s tem spet družba narekuje, kaj naj misliš - ne to, kar mislijo drugi, ampak obratno - pa si spet na istem. Koga sem tako grozno črnila in grdila in se tako zgražala.....? Ma, v par postih si se zezala o tej popolnosti - in to mi ni bilo jasno. Vse smo se strinjale, da imamo včasih slab dan, da pojamramo, tako šarf punce kot poetične;). Samo če človek fejst jamra, dobimo ljudje občutek, da mu res ni fajn in predlagamo, kaj bi se dalo spremenit. Ali pa če je situacija že na ven grozna, pa se tisti, ki je v njej tega niti ne zaveda, ker ima oprano glavo (v raznem maltretiranju). v bistvu sem bila precej bolj soft kot recimo kolegica patrino in še katera in precej bolj soft kot sem lahko sama... Se najde nazadnje, ki bil ji je kos . Ja, patrino je tudi šarf, se velikokrat spičiva zato, čeprav dostikrat podobno misliva, ampak hudič je v detajlih;). Enako kot midve;). Svet ni bel in črn Ronja......niso le eni zgolj slabi in drugi zgolj dobri....vsi smo nekaj vmes.....niti si ti zgolj dobra in moralna.....niti sem jaz zgolj slaba in nemoralna oz. z dvojno moralo.....in ko boš to skužila, boš mogoče razumela tudi moje sočusvovanje ali nesočustvovanje.... My point exactly! Niso tiste punce grozne, ker so šle živet k tašči ali dovolile živet zraven babici ali kaj jaz vem kaj, niti ni ta zdaj nek strašni revež, ker sta se odločila, da bo delal isto delo zunaj, da bo več zaslužil, da bosta imela dovolj za študij in še kaj za čez. Pač to je njihova odločitev. Ki jo lahko spremenijo, če želijo. Ne lahko, da pa se. Tebe nisem imela nikoli za slabo ali nemoralno, ne spomnim se koga tu gor, ki bi ga imela, v bistvu če sem čisto iskrena, se niti v realnem življenju ne spomnim nikogar, ki bi ga lahko tako klasificirala. Mogoče koga iz politike, tam bi se jih verjetno več našlo, na obeh straneh, preden se jeziš;). Ampak tako realno, da bi se s kom pogovarjala, v reali ali virtuali in rekla, ta ma pa čisto sfalen kompas, to pa ne. Sama imam dostikrat etična vprašanja, enostavno ne vem, kaj ej prav -s e mi zdi, da karkoli bom naredila, bo narobe. Ravno včeraj sem imela eno;). In tudi vprašam ljudi, ki jim zaupam. Če bi bila tako strašno etična, kot misliš, da mislim, da sem, potem bi verjetno vedno vedela, kaj je prav. Pa nimam pojma. Tako da ta del mi je kristalno jasen, nekaj drugega mi ni šlo v račun. Samo ni bilo jasno, kaj ej v tej zgodbi tako drugačnega, da se ti je to dete tako od srca zasmililo. Meni se zdi namreč precej podobna situacija, kot sem napisala, ima nad njo še veliko večji vpliv in je bila to čisto njuna odločitev. Moj prvi post je bil veliko bolj prijazen, če se že ti na svojega prvega sklicuješ;). Ko pa nekdo reče, da si ne bi sam nikoli tako izbral, kot si je izbral in ko sam sebe nekajkrat zanika... takrat je pa navadno čas, da se zbudi, če naj se slabi dnevi razredčijo... Sami od sebe se navadno ne, sploh če se smilimo sami sebi in nismo pripravljeni poslušat nobenega nasveta ter zanikamo svojo odgovornost pri vsem skup - česar mi verjetno ni treba tebi razlagat, saj to ves čas pišeš;).
|