|
RE: očka gara, mamica sama z otrokom doma 10.9.2013 2:31:09
|
|
|
|
ronja
|
In spet me boste napadle da zakaj si pač ne zamenja službe in bomo več skp, pa lahko oba delava itd...Ne morem delat in študirat ker je študij mal zakompliciran in težko dobiš službo ko ne delaš vsak dan 8 ur... Lej, podiplomci imajo vsi urnik prilagojen, da so predavanja popoldne in ob vikendih, ker je to v zakonu, ravno zato, da lahko ljudje študirajo ob delu, ker je mišljen, da se tako izvaja. Se strinjam, da to ni lahko in se splača premislit, kaj je lažje: ali delat in študirat hkrati in imet moža ob sebi ali samo študirat in imet moža v tujini, ampak se pa splača premislit, če se večkrat počutiš tako kot takrat, ko si to pisala. Hm, tiste k mate možje, ki fizičarjo, ki imajo srednjo poklicno in garajo.... Same veste kako boli, če garaš 12 ur na dan in na konc mesca ne dobiš prav veliko. lubi je študiral in dela delo, za katerega rabiš še kaj več kot samo študij (razne izpite, itd...), pa vseeno dobi približno isto kot če bi fizičaril in veliko manj kot recimo vodovodar;). Trenutno pač zelo redki strašno dobro zaslužijo. Glavno je, da lahko dela človek to, kar ga veseli, denar je pa potem fajn za to, da lahko plačaš položnice in privoščiš kako dodatno reč otroku ali sebi. Nima veze, denar gor ali dol, jaz študiram zaradi sebe in mož je pripravljen nuditi vso podporo. Sicer sem pa ugotovila, da nisem tok velik revež kot je razvidno iz prvega posta. Očitno imate ene še dost večje komplekse medtem ko razčlenjujete moj lajf kot da ste plačane. Prav je, da študiraš zaradi tebe in da te mož podpira, to je zelo lepo. Prav je pa tudi, da si priznaš, kaj to za sabo potegne, da imaš izbiro in da je to tvoja odločitev. Če lahko sama zaslužiš teh 4000 in če si on lahko najde službo tu, kjer bo delal isto, kot dela v tujini (torej mu ne bo nič slabše, kar se dela tiče, ampak boljše, kar se tiče tega, da vaju bo videl), potem se splača to spremenit, ker si vidno bolj srečna, kadar je on doma (zadnji post, ki ga pišeš, ko je moš doma, je čisto drugačen;). Če to ne pride v poštev, ker bi rada našparala še kaj dodatnega ali ker ima zelo rad delo v tujini, potem pa se splača organizirat tako, da boš šla lahko večkrat z njim. Pogrešala se bosta manj in hči in oče se ne bosta odtujila. izabelina, mislim, da je patrino čisto resno mislila, poglej si njen prvi post. Patrino ni najbolj poetično bitje, to smo že ugotavljali, ima pa kljub temu velikokrat point, samo ga pač na malo bolj šarf način pove. lilijana, se spomnim ene punce, ki je trdila, da ni noben problem skrbet za dementno babico, pa živet z mlajšim moževim bratom, da človek ne sme met nikoli poln kufer v teh primerih, ker je jasno, da je treba kaj potrpet in da si sami izberemo pot, ki jo bomo hodili in da se ne smemo delat žrtve in moramo sprejemat posledice svojih odločitev ter da ujčkanje, da se je svet zarotil proti nam, nič ne pomaga pri rešitvi problema... mogoče jo poznaš Daj mi povej, kaj je v tem primeru tako strašno drugače, da si popolnoma drugega mnenja? NIč ni narobe, če si človek reče kdaj: ups, to sem pa zajebala, tu se pa nisem najboljše odločila. A se da spremenit? Ja/ne. Če ja, kako (recimo, da pač najprej hodita oba v službo, da našparata denar, potem pa imata dovolj za študij, tudi če on dela tu). Ali bi ta sprememba bila predraga ali obstaja še kaka alternativa (da gre recimo večkrat z njim v tujino). Če apriori zavračaš vse možne rešitve, češ da niso možne, pa pomeni, da HOČEŠ bit v točno taki situaciji in želiš samo, da te ljudje pomilujejo, če se smiliš sam sebi. To navadno ne prinese tako dobrih rezultatov, vsaj ne dolgoročno. Če bi punca napisala: zelo zelo si želim to študirat, študij je drag, vendar mi pomeni vse na svetu (poleg družine), mož pa tudi rad dela v tujini, ker lahko dela to, kar si želi in nam vsem to paše, zato sva se odločila za to varianto, samo ga pa vseeno zelo pogrešam in me zanima, kako se spopadate s tem... ji nihče ne bi težil, naj to spremenita - če jima je to ok. Če pa napiše, da on gara, nič ne vidi hčerke in da rabita denar za študij nujno, hkrati pa lahko ona sama zasluži zanj... potem se pa seveda vprašaš, ali je smiselno, da se oče in hči toliko časa ne vidita, če to ni nujno potrebno...
|