Tippi -> RE: a ste za uniforme? (1.9.2013 19:39:20)
|
IZVIRNO SPOROČILO: liliana IZVIRNO SPOROČILO: alda kodeks oblačenja ni samo uniforma, je tudi to, da se uštimaš situaciji oz razmeram primerno! torej, da 4.5. šolka pride z kiklo normalne dolžine v šolo in ne napol gola, da ima majco kot se spodobi in ne da kaže popek,.--da na sebi nima vseh bojnih barv, kot da je lih pršla z kakega indijanskega obreda,.... Torej tako kot je normalno oz. naj bi bilo ustrezno za tako ustanovo. V cerkev ne hodim, ampak dvomim, da kaka mama pa dovoli svoji šjori da tako razgljena gre k maši, ali verouku,..torej se obleče primerno, zakaj nebi enako veljalo za šole ?! Kikla normalne dolžine je za 16 letnico verjetno nekaj drugačnega kot kikla normalne dolžine za 45 ali 50 letnico......tudi majica.....meni se recimo zdi 16 in 18 letnica v miniki in kratki majčki nekaj čisto normalnega......nenormalno se mi pa recimo zdi, da se tako obleče njena 50 letna mati (pa čeprav samo za v šoping ali na dopustu....in marsikatero tako sem videla tudi v službi)....... Meni se zdi pretirano omejevanje pri oblačilih najstnikov (saj minike v vrtcu in pri mlajših otrocih v šoli, ali pa lasni prameni vijolične barve pri takih otrocih so nam celo cute[sm=smiley1.gif]) bolj škodljivo kot koristno......mladi si vseeno nekje morajo dati duška svoji kreativnosti in domišljiji.....in zgolj na treningu gimnastike, v glasbeni šoli, pri verouku to ni mogoče.....ne vem zakaj ne bi smela iti najstnica v šolo oblečena drugače kot njena mati, zakaj najstnica ne bi smela iti v šolo oblečena kot si želi sama in ne zgolj tako kot si želi mama in neka imaginarna pravila v smislu "dress code za najstnike".....v bistvu smo tudi me hodile v šolo drugače oblečene kot naše mame......na koncu osnovne šole sem bila že tudi našminkana, imela sem nalakirane nohte.....da ne omenjam srednje šole......pa me to pri učenju ni oviralo...... A smo res že mame v vsej tej isti po "večni mladosti" postale tako zakompleksane, da zavidamo 16 in 18 letnicah, ki lahko oblečejo miniko in pokažejo popek.....me pa to drugje, razen na dopustu več ne moremo.....? Ker 16 letnica v miniki je luštna, tudi če je v šoli.....50 letnica v isti miniki pa izgleda že skoraj ceneno, tudi če je samo na dopustu...... upam, da si se samo malo nerodno izražala, ker oprosti, da so ti kul deklice, nekatere med njimi sploh še nimajo menstruacije, ki so oblečene kot kur.be in delujejo kot 20 letne pi.čk.ice, ki so spolno aktivne že najmanj pet let, to je pa tu mač lilijana! reci kar hočeš, ampak da bo dekle oblečeno lepo in še vedno spodobno, je naloga starša, že v zelo rosnih mladih letih. jasno, da otroku pustiš določeno mero svobode, ampak kot vsaka stvar pri vzgoji, ima mejo tudi oblačenje, če govorimo o tistem kaj je spodobno in kaj ne za tako mlado dekle! ne vem, ampak a si že videla kako izgleda 12 letno dekle, ki je namazano kot 30 letnica in oblečeno kot ku.rba? ne nisi. če bi, ne bi govorila, da je to kul. ker to, pač ni kul!! ps. 18 letnica z golim popkom je nekaj povsem drugega kot 13 letnica z dekoltejem in golim popkom! jaz pač čutim razliko, ti jo ne? v končni fazi tud 16 letnica je že v srednji šoli, kjer stajl veliko pomeni najstnikom, ampak še vedno je lahko spodobno oblečena in ne na pol naga. o osnovni šoli sem pa itak povedala kaj si mislim o teh golih dekletih
|
|
|
|