patrino -> RE: a ste za uniforme? (30.8.2013 16:14:46)
|
Tudi jaz sem podobnega mnenja kot Otika, Respect in ostali. Tisti, ki jim veliko pomenijo firme in ki v tem smislu vzgajajo otroke, ne bodo zaradi uniform postali manj hohštaplarski. Med drugim, so tu tudi šolske potrebščine, kjer se tudi ne malokrat pozna, kako globok žep imajo starši. Mene v bistvu te uniforme bolj motijo, kot bi mi bile všeč. Predvsem zaradi tega, ker hočejo vse otroke, pa čeprav so individumi, na silo vkalupit in na videz prikriti razlike. Mislim, da so se tolerance in človečnosti, ter odpravljanja takšnih in drugačnih razlik med posamezniki, lotili na napačnem koncu. Potrebno bi bilo marsikaj spremeniti v glavah- pa v prvi vrsti starševskih- , otrok, šele nato je treba poskrbeti za fasado. In v končni fazi, bi potem morali nositi uniforme tudi učitelji, saj so tudi oni zelo različno in marsikdaj neprimerno oblečeni. Če je nek red, potem naj bo za vse. Tudi učitelji so nekateri prav neverjetno mahnjeni na firme in znamke. Kolegica je pravila, da se je mali prijokal prejšnje leto domov, ker se mu je na športnem dnevu na drsalkah zlomila" klipsna". Pravzaprav mu jo je zlomila učiteljica, ki je na silo vlekla klipsno skupaj in jo postrani zapela. Ko ji je zlomljena ostala v roki, je bedasto rekla: " Vidiš, ko kupujete takšno pocenšno ala Hofer, namesto. da bi malo več reskirali..." Drsalke so bile kupljene v normalni športni trgovini in bile drage skoraj tako kot Grafove hokejske. Pa to sploh ni važno. Ženska je otroku uničila drsalke, ga dajala v nič s svojim komentarjem in se mu niti pod razno ni opravičila. Otroku ni bilo mar kakšne znamke so bile drsalke, temveč le to, da jih je dobil, ker si jih je želel. Tako da , uniforme bi koristile le tistim, ki bi z njihovo prodajo služili...Ostali pa ne bi imeli od njih nič pametnega...
|
|
|
|