mateyka -> RE: a ste za uniforme? (30.8.2013 21:18:46)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Ankica* Najprej glede okrepljenega, potem pa naprej: Lahko bi recimo našli eno vmesno pot in kaj naredili na tem, da se otrokom ponudi tudi možnost žura brez alkohola. sej to ni prepovedan (žurat brez aklohola)? [sm=zmeden.gif] jaz sem ga žurala cela najstniška brez, pa sem se mela prav fino. pa tud nisem pričakovala, da mi država zrihta žur - ta je pa dobra [sm=jezicek.gif] Prepoved na javnih mestih pomeni zgolj umik z oči javnosti, nič več. zakaj nič več? seveda je več kot samo to. citiram glih eno teto s FB: Otroci/najstniki preskusajo vse meje in ce mej ni, bodo sli do konca. jaz mislim, da s tem ko prepoveš, postaviš mejo. kako pa jo boš drugače postavil? Nisem pa nikjer napisala, da sem za javno dovoljenje, da to odobravam in omogočam, BTW, tu se nisva prav razumele. a potem se ti zdi angleški množični binge drinking po mestnih ulicah sprejemljiv tudi v spalnih naseljih ali kako? ...recimo ne štekam, kaj sploh rabijo šolarji ipode, ipade, mobitele ipd. v šoli? kaj pa vem, tukaj jih majo v šoli za delo. so gor naloge, delovni programi, online vaje itd. naša ga dobi čez kako leto ali dve - šolskega (za delo v šoli).. tko da, ni nujno slabo, če je recimo učno orodje.. Ja, uno o vodstvu poznam v drugi obliki, namreč kriminalitete (tudi pijančevanja in sranja po ulici) je bistveno manj v okolju, ki je urejeno, čisto in kjer prebivalci skrbijo eden za drugega. Kjer je torej skupnost skrbna, empatična in povezana. Podobno po moje velja tudi za šolo, družino, družbo in zglede. Bolj ko bomo tekmovalni, egoistični, individualistični, bolj bodo take in drugačne razlike vidne in obratno. Vedno pa se bo našel kak pijanec v družbi, neglede na to, kaj počneš. Sam pač ali bo eden ali bo pa vsesplošno pijančevanje (oziroma karkoli drugega že). no sej, sam da me razumeš. mi je prec lažje [sm=smiley36.gif]
|
|
|
|