|
RE: histerija, trma, jok, kričanje 24.8.2013 14:44:45
|
|
|
|
ronja
|
Kot vožnja avta. prvič bo cukal in crknil na vsakem križišču, menjavanje bo prava muka, po parih urah bo že bolje, po večletnih izkušnjah pa bo utečeno in rutinirano. Potem dobiš pa nov model, ki mačist drugje žmigavce, probaš lepo počasi spelat, pa potegne ko hudič, itd... Na koncu sem sama pogruntala, kaj lahko naredimo in je bilo hitro precej bolje, isto finto so potem uporabili v vrtu. Ankica, a poveš finto - mogoče jo bom pa še kdaj rabila, mali je čisto en iksipsilon... (sem navajena dveh iks - zaenkrat še ne trmari kaj hudo, ampak boljše bit prej oborožen z raznimi fintami;). Ne bi bilo grozno, če bi prej preverila, če se mogoče dete joka zaradi tega, ker ga prijema z mrzlimi rokami, ker jo je prekinila sredi igre, ker si dete želi, da jo previje očka, da otroka nič ne boli, se ničesar ne boji.. Po moje te stvari vsak itak sproti pogleda. In skoraj nemogoče, da če vedno komplicira na previjalki, da bi mama mela vedno mrzle roke, da bi jo vedno zmotila med igro, itd... vedno je nekaj zadaj. Otroci ne jočejo kar tako. Se strinjam. Moji punci recimo nista marali plenic, zoprn občutek jima je bil. Mali kakor kdaj, vsekakor ga ne motijo tako zelo. Punci sta jih pa sovražili, od vedno. R. si je vedno želela mojih dotikov in mi ni bilo jasno, kako da ji ni zoprno, če se je dotaknem z ledenimi rokami, a nje to ni nikoli motilo. mali pa ni pasaslo. malemu pa paše, ker mu je skozu vroče. različni so. Ne zdi se mi prav, da se narediš gluhega za njihovo stisko in jim na mesto truda, da bi odkril kaj je z njimi narobe, za tolažbo v roke porineš mleko ali na rito stoje napopaš novo plenico. Jaz pa ne štekam razlike med tem, da spremeniš pozicijo oblačenja plenice, če to pali (torej je pač dete sovražilo ležat na previjalki) in tem da ga zamotiš z igračko: Zakaj je prvo narobe, drugo pa ok? Ne provociram, čisto res ne razumem... Ne, otroci ne jočejo kar tako.....vendar ker ne znajo še povedati vedno ne moremo najti odgovora za njihovo stisko......ne vem kako je tebi vedno uspelo najti odgovor, meni ga vedno ni......še vedno recimo ne vem, zakaj se moje dete do 3 let ni dalo spraviti v vodo dlje kot do kolen....nismo je silili, smo probali s toplejšo vodo, svega in svašta....ne vem vzroka, nimam pojma zakaj.......če smo jo silili, je tulila, dobesedno tulila.... Podpis pod prvi del (strinjam se tudi z drugim, samo se nam ni točno tako dogajalo). Sicer smo se recimo na tečajih za vaditelja plavanja dojenčkov in tudi za malčke in tudi za otroke in odrasle vsakič učili, da lahko dobijo ljudje strah pred vodo že zaradi popolnoma nedolžne reči. Navadno starš niti ne ve, da se je dete ustrašilo, ker to niso nujno neke strašno očitne reči (lahko se ustraši, ko mu voda pljuskne v obraz, tavelika se je recimo ustrašila, ko ji je enkrat ko sva šli v vodo, spodrsnilo na mokrih kamnih - sem jo zadržala z roko, ni padla v vodo, samo zdrsnilo ji je - nič takega - ona pa lep čas ni več upala v vodo). Mali pa je recimo čisto divji in tauha non stop in se nikoli ne ustraši (kar je totalno nepraktično, ker dobesedno rine v težave in bi se v trenutku utopil, če nisi non stop ob njem in tam kjer počitnikujemo, še nihče ni videl takega deteta, ki ga ne bi čisto nič motilo, če ima glavo pod vodo in lepo gleda pod vodo okoli in čaka, da ga bomo ven potegnili ...) lili, svašta za barvno kombinacijo! Moji so vsi imeli ljuba oblačila in bi samo tisto nosili in so se drli včasih če sem hotela dat kako drugo majco, pa so videli uno taljubo (malemu so najljubše praviloma tiste, ki so v umazanem perilu:D), za barvno kombinacijo pa še nisem slišala - prav zanimivo, da si pogurntala!
|