|
RE: histerija, trma, jok, kričanje 23.8.2013 13:29:50
|
|
|
|
ronja
|
In nikjer nisem napisala, da je bilo pri nas vse tipi top in brez težav. Vendar smo nekako poštimali en problem za drugim in se pri vsakem posebej spravljali reševati te probleme. Tako kot avtorica teme. Koliko pa misliš, da je ona lahko nabrala kažina v teh 4ih mesecih (do pol leta jim naj bi itak ugodili njihove želje, ne?;) Patrino, česar ti ne razumeš, je, da se je mama ustrašila napada in se zaradi tega zdaj boji odločno nastopati. To seveda ni prav, kar smo jih povedale že preden si ti karkoli napisala, vseeno pa je razumljivo, ker zadeva res ne zgleda lepo in se čisto vsi ustrašijo (zato tudi svoje male vedno odnesem stran, ker ljudje prestrašeno gledajo in se dete ustraši - vedno pomaga, da jih stisnem in odnesem stran in potem noben ne pade skup:). Kar se tiče rešitve: glede previjanja, bi čisto lahko taka enostavna rešitev delovala. Včasih preveč iščemo neke "globlje" vzroke, pa je rešitev tako zelo enostavna. Včasih ni globljega vzroka, ampak samo en nesporazum (ne samo v konfliktih z otroki, na splošno). in se da zmenit. In otrok ti pride nasproti, ko mu ti prideš nasproti. In je manj priložnosti za kreganje in mama ve, da je naredila nekaj dobrega in ji je manj težko potem res odločno zahtevat svoj prav tam, kjer je važno... in se stvari pozitivno zaciklajo. Ni vedno samo ena pot prava. Se strinjam, da se veliko težavnih otrok s pravilnim pristopom prelevi v angelčke, absolutno. Vseeno pa ne upam pametovat mamicam, da so si za vse same krive. Čeprav smo veliko si - kot sem napisala - to da nas cukajo, jim pač same dovolimo, ker sestric pa ne dovolimo cukat;). Ampak pač za vsako malo bedarijo ne boš najuril dojenčka, ki še ne dojame vseh teh vzročno posledičnih razmerij. Razlika je v tem, da si ti svoje težave in cukanja že pozabila in jih fliknila v škatlo" tudi mi smo meli probleme, ampak smo vse uredili" - seveda, saj vsi otroci nehajo cukat:), ona je pa zdaj v tem in ne vidi izhoda. Kar sploh ne pomeni, da vzgaja malega diktatorja;). Je prav, da spremeni svoje obnašanje, itak, saj ga moramo prilagodit vsakemu otroku posebej, ves čas, ker se non stop spreminjajo, ne glede na "stopnjo težavnosti in zahtevnosti";). Pač različni so. Kar ne pomeni, da dela nekaj generalno narobe. Samo ustrašila se je in izgubila eno orodje, ki je prej še kolikortoliko delalo. In ne zaupa dovolj vase - vendar ji s tem: vse delaš narobe, nekaj je hudo narobe, itd... tudi ne pomagaš. Vsi se strinjamo, da ne bi bilo niti dobro, niti varno zapirat takega otroka nekam, pa tudi avtorica ni tega nameravala naredit. To dela nekaterim staršem, ki pač drugače ne morejo prit skup s svojimi otroki. Ne morem sodit, ker nimam njihovih otrok. Ne bi tega delala, ker naši dojenčki znorijo že, če zaprem vrata, ko grem v drugo sobo se po tel. pogovarjat . Kasneje pa ne, postanejo čisto normalni otroci, samo kot mali pa hočejo met na razpolago, da pridejo do mene, čeprav tega mogoče ne bojo izkoristili. Vseeno pa če je to, da gre mama v drugo sobo, kadar je jezna in otrok kriči in se hoče ona umirit, za CSD, potem se bojim, da je zelo malo staršev primernih za vzgojo svojih otrok. Tako kot ne jemo vsi enako veliko, ne spimo enako dolgo, tako tudi različno lahko prenašamo jok. Meni ni problem, če sem zraven in lahko potolažim otroka, ker si takrat dejaven, lahko nekaj narediš, bi me pa ubilo, da bi morala to samo poslušat, po moje bi bil to najboljši način mučenja zame... Nekaterim pa je problem takrat zraven bit in stiskat otroka, kar je nam lažje. Različni smo. Če mama ne more zdržat tuljenja, je boljše da se umakne za trenutek kot da otroka trešči, recimo.
|