RE: II pričakujemo AVGUSTA 2013 (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Upamo skupaj

Sporočilo

Neala -> RE: II pričakujemo AVGUSTA 2013 (8.8.2013 9:38:14)

IZVIRNO SPOROČILO: banana_ana

Ola [sm=smiley1.gif]

Iz teme "Bodoče nosečke" sm se preselila sem, ker je tu baje bolj veselo [sm=bravo.gif]

No evo, tudi jaz pričakujem [sm=rozacrtici.gif] avgusta....ma se mi zdi da me že psiha prepričuje da zdej pa bo...čutim in zaznavam en kup enih sprememb, ki bi lahko kazale na [sm=nosecka.gif] ... ampak, ja, verjetno je psiha.

Opa, banana_ana, se že širi to, da smo tu ene take fajne komične babe. Ti se nam kar pridruži!!!
Kdaj pa pričakuješ dve črtici?? Ti si ista torej, ki ima kup sprememb in telesnih težav, hehe. Join the club [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

banana_ana -> RE: II pričakujemo AVGUSTA 2013 (8.8.2013 9:43:34)

Eh, pomoje ni niti R od rakotvornega....pač še en medijski bum. Sej pred kratkim se je pisalo tudi o oblačilih, ki so rakotvorna itd itd.

Čukica -> RE: II pričakujemo AVGUSTA 2013 (8.8.2013 9:56:57)

crocsi sami po sebi ne morejo bit rakotvorni:) Lahko bi bila recimo barva s katero so pobarvani. Če puščaš ta malo da gre recimo v morje z njimi se pa jaz glede barve ne bi sekirala.

zlatolasek -> RE: II pričakujemo AVGUSTA 2013 (8.8.2013 10:01:58)

IZVIRNO SPOROČILO: Čukica

Nekaj krvi se lahko sprosti tudi ob ovulaciji in izcedek z izgledom surovega jajčnega beljaka tudi nakazuje na ovulacijo. Seveda ni nujno in bi lahko oboje bila tudi posledica spolnega odnosa. Sperma namreč lahko spemeni realen izgled sluzi, lahko pa nastanejo tudi male ranice in vidiš kri.
Kateri dan cikla si zdej?

Eh ja, malo čudno se mi zdi, da bi imela O že 10. dan,tko da je verjetno to posledica [sm=sloncek.gif] I guess [sm=smiley36.gif]

Danes sem 22.dan cikla, že 3 dni imam povečan izcedek, vsak dan bolj, zgleda kot "jajc"-sej veste kaj mislim [sm=smiley36.gif], sam O testi so zaenkrat neg. tko da who knows......včeraj je bila akcija, tko da danes težko ugotavljam kakšen je...iz očitnega razloga pač [sm=jezicek.gif]

Banana: dobrodošla.....držim pesti, da bo kaj iz te "moke" [sm=bravo.gif]

Men osebno je težje čakat O, kot pa M, ker če O ni, potem mi je itak vseen...no zdaj, bi rada da čim prej pride, ampak ne pred 20.8 ko dobim klomifen. SOVRAŽIM dolge cikle!!!!!

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (8.8.2013 10:03:08)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Neala -> RE: II pričakujemo AVGUSTA 2013 (8.8.2013 10:07:34)

Lili, ja, jaz tudi mislim, da kar pojdi do G, da se razčisti tole... Ker da se ti tako grozno skrajšajo cikli... Boš sigurno nekaj dobila za ureditev ciklov. Si že sicer kaj hodila okrog ginekologa zaradi teh težav? Pa sploh, če že eno leto poskušata pa nič. Kar nič čakat, kar pojdi.

Zlatolasek, jao ja... to je grozno, ko niti ne veš, če je O... Zato srčno upam, da se bo vseeno kaj ta mesec prijelo, če na pa res kar takoj do G, da potem lahko začneš s klomifenom.

zlatolasek -> RE: II pričakujemo AVGUSTA 2013 (8.8.2013 10:11:27)

Lili: dobrodošla!!! vidim, da imaš ti ravno nasprotne težave kot jaz.....dajva nekej skupej narest [sm=jezicek.gif] Absolutno bi šla raje prej kot slej do G!

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (8.8.2013 10:19:19)

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (8.8.2013 10:22:10)

Čukica -> RE: II pričakujemo AVGUSTA 2013 (8.8.2013 10:29:46)

Zlatolasek, jaz bi na tvojem mestu (če ne dobiš M seveda), čez 3-4dni en N test naredila, glih tako za ziher, če je slučajno bila 10.ovulacija - de ne boš ne vem kaj jedla brez potrebe.

Lili, 25dni je še ok, 17 pa res ni. Za moje pojme je tole zrelo za obisk pri G. Drugače 1-3 mesece na kontracepcijske tabletke za uravnat cikel, takoj za tem pa v akcijo. Podnost je zelo visoka po prenehanju jemanj KT. To včasih reši marsikateri problem.
Teoretično M naj ne bi bilo, če ni O. Vprašanje pa je kake so te O. Glede na to kako kratek cikel imaš, bi jaz rekla, da je če imaš O jajčece z zelo kratko življenjsko dobo. Oz da rumeno telesce ne prouzvaja dovolj progesterona in zato nastopi M hitreje. Morda boš potrebovala dodajanje hormonov, da se bo lahko oplojeno jajčece vgnezdilo. V glavnem polno je enih "ČE"-jev, za to bi jaz na tvojem mestu šla na pregled da preverijo kaj je na tem, če še nisi bila.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (8.8.2013 10:41:18)

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (8.8.2013 10:42:27)

Radenska_ -> RE: II pričakujemo AVGUSTA 2013 (8.8.2013 10:56:04)

Ojla, uf se je pa razvnela debata.
Jaz sem že diplomirala okrog vsega glede zanositve, plodnosti...Ma se mi včasih sploh ne da več. Se tolažim da imam še 4 leta do 30, ko je zame skrajni čas za prvega otroka, čeprav se trudiva že dve leti.
Zdaj ko sem naprej na obravnavi mi je pa vseeno, bo že, če ne prej pa v epruveti.
Drugače pa nobena odstopanja niso dobra, pomojem, tu kar ma lili, 17 dni, je isto problematično kot mojih 60+. Jaz sem se itak prijaznila da če ni hormonov v mojem telesu se jajčnikom itak "ne da" dovolj migat za ovulacijo, oiroma na svete čase (cca 6 na leto).
če imaš 17 dnevni ciklus itak pomojem sploh ni pogojev za zanositev, razen če imaš ovulacijo že 5. dan...Tko da je možno da O nimaš, ali pa O imaš pa imaš kritično nizek progesteron in rumeno telesce takoj propade.
Jao, včasih je boljše vedeti nič kot vse... Jaz em okrog vsega že toliko prebrala, da se mi zdi to, da nekdo zanosi TAKOJ in v prvem ciklusu - po možnosti z vsakim otrokom tako kot da bi zadel na eurojackpotu vsakič.
Ker ko enrkat vidiš kakšni pogoji morajo biti izpolneni in kakšna nakljuja se morajo zgoditi, si vedno, ko kdo objavi da je zanosil naravno, mislim - ta še ve ne, da je zadel sedmico.
Očitno je takih srečnežev kar veliko, vsaj jaz jih dosti poznam.
Pravzaprav osebno ne poznam nikogar s težavami, ki bi privedle do postopkov (razen naju + enega para 40+)...
Nazadnje sem eni kolegici, ko se dolgo nisva videli in je vprašala če kaj načrtujeva kar direktno vse povedala.
Je bla ful šokirana ker sem tako direktno povedala tako intimno stvar, ampak jaz enostavno nimam več energije za zavijanje v celofan v smislu "ja delava na tem", "ne še čakava", "ja imava v planu". Poleg tega me moti tudi to, da je to tabu tema in o tema in o tem nihče naglas ne spregovori in potem obstaja en mit da je tega malo, pa po obiskih na klinikah vidiš da je tega ogromno, pa ne samo pri parih ki so zamudili idealni čas, ampak je veliko takih ki so v najplodnejših (20) letih.
Tako da vsi najini sorodniki vedo, pa tudi bližnji prijatelji in se mi zdi to plus. Bodoče babice navijajo da bo v postopkih uspelo in tudi večkrat vprašajo kaj je novega.
Raje to kot pa poslušat teženje vsakih 14 dni "kdaj bo pa kakšen vnuk" :)

Neala -> RE: II pričakujemo AVGUSTA 2013 (8.8.2013 11:07:21)

IZVIRNO SPOROČILO: Radenska_

Nazadnje sem eni kolegici, ko se dolgo nisva videli in je vprašala če kaj načrtujeva kar direktno vse povedala.
Je bla ful šokirana ker sem tako direktno povedala tako intimno stvar, ampak jaz enostavno nimam več energije za zavijanje v celofan v smislu "ja delava na tem", "ne še čakava", "ja imava v planu". Poleg tega me moti tudi to, da je to tabu tema in o tema in o tem nihče naglas ne spregovori in potem obstaja en mit da je tega malo, pa po obiskih na klinikah vidiš da je tega ogromno, pa ne samo pri parih ki so zamudili idealni čas, ampak je veliko takih ki so v najplodnejših (20) letih.
Tako da vsi najini sorodniki vedo, pa tudi bližnji prijatelji in se mi zdi to plus. Bodoče babice navijajo da bo v postopkih uspelo in tudi večkrat vprašajo kaj je novega.
Raje to kot pa poslušat teženje vsakih 14 dni "kdaj bo pa kakšen vnuk" :)

Evo, to je to, kar si super naredila!! Meni je tudi tako tista kolegica, ki je zdaj zanosila v drugem postopku IVF že zdavnaj povedala, ker poročila sta se že pred leti in od takrat so vsi samo čakali, kdaj bo noseča. In potem je vsem povedala kako je na stvari. In se mi zdi, da so potem vsi bili bolj mirni in tisti, ki so jima res privoščili srečo, so tudi držali pesti in srčno upali, da bo kmalu uspelo. Pozitivne misli tudi pripomorejo k temu, da je bilo njeno telo bolj sproščeno, da ni bila več napeta in je res z velikim optimizmom šla v te postopke in zdaj je končno srečna nosečka.

pikapolonica 85 -> RE: II pričakujemo AVGUSTA 2013 (8.8.2013 11:11:28)

pozdravljena banana_ana! no, pa nas je čedalj več,ki pričakujemo [sm=rozacrtici.gif] v bližnji prihodnosti!

Čukica -> RE: II pričakujemo AVGUSTA 2013 (8.8.2013 11:12:15)

Lili, po tem pa poznaš krivca za kratke cikle. PCO namreč lahko naredi cikle zelo kratke, lahko jih umes nekaj sploh nimaš ali so pa zelo dolgi. Seveda ni dobro ne imeti predolge cikle, ne prekratke. Oboje je enako slabo.
Drugače pa če sama veš, da si se malo zredila...je sploh PCO zelo lepo blažiti s pravilno prehrano (obstajajo prav knjige o prehrani za ženske s pco) in plodnost si lahko povečaš s tem da izgubiš kak kilogram. Glede na to, da M še imaš, PCO še ni tako hudo napredoval. Začni zdej, da se. Bi pa jaz pri tako kratkih ciklih od konca M [sm=sloncek.gif] vsaj vsak drugi dan. Ginekolog ti bo rekel, da lahko pomaga pri pco samo s KT, ampak se da tudi s prehrano - dokazujejo študije in pričajo ženske, ki so to pot ubrale.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (8.8.2013 11:20:20)

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (8.8.2013 11:28:24)

banana_ana -> RE: II pričakujemo AVGUSTA 2013 (8.8.2013 11:30:32)

IZVIRNO SPOROČILO: lili25

Radenska: upam, da vama uspe! jaz nisem tako pogumna kot ti, da bi povedala, da imava probleme... Starši napeljujejo med vrsticami, da bi bil čas.. Nekako se izmuzneva iz debate ali pa rečem, da nimava denarja še sedaj, saj z eno plačo res ne moreš ne vem kaj ustvarit. povedala sva par prijateljem, eni razumejo in naju ne sprašujejo, češ, ko bo, bosta tako povedala. spet ena dva pa nama vsakič, ko le pride prilika, če je pa ni, pa jo naredita, povesta, da kako sta onadva pač boljša, ker njima je uspelo in potem sta nekaj pokroviteljska, da bo že, a hkrati, sploh on, mojemu, da lahko doseže vse, a otroka pa ne more zaplodit, kar je njemu takoj uspelo in da s tem tempom jih bosta imela onadva že 3, ko midva še enega ne. sedaj jih dokončno nočem več videt. in še en razlog več, da ne bova več pravila. raje sem tu, pred ekranom, ko se mi vsaj nekdo ne smeji v glavo in mi privošči neplodnost. tudi to mi povzroča dodaten stres, da si v tem sam, da se izmikaš okolici v zvezi s temi temami. drugače sem optimist, a tole sedaj me je pa kar dobro zadelo.[sm=smiley5.gif]

Ne razumem, zakaj bi se bilo potrebno sramovati težav z zanositvijo? Saj ni nihče sam kriv za to. Ljudje, ki pa ti govorijo take stvari pa niso vredni niti ene sekunde, da bi se sekirale zaradi njih. Kaj ni lažje povedat "delava na tem, zaenkrat nama še ni ratalo, očitno rabiva malo več časa" kot pa se zmišljevat neke zgodbice? Jaz verjamem, da nihče od bližnjih ne bi potem vsak dan vrtal kdaj bo kaj, da je že čas itd itd itd. Za ostale pa - klinc jih gleda!!

Prosim ne vzeti to kot "napad" to je moje mnenje...škoda se mi zdi, da se ukvarjate in obremenjujete s tem - to vpliva na psiho, psiha vpliva pa na vse ostalo.

Meni je tudi sestrična rekla, da je vesela da še nisem zanosila, da me bo imela še malo zase - pa sem ji lepo povedala, da jaz si to želim in da nihče ne bo mel nič manj in nič več od mene, da pa če že ona ne misli tako, je lahko gladko tiho. Od takrat naprej ni bilo več debate in prepričevanja, da naj pa še malo počakam.

Neala -> RE: II pričakujemo AVGUSTA 2013 (8.8.2013 11:31:03)

Lili, a to je možno, da obstajajo taki ljudje??????? Zgrožena sem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]!! Da ti kar v obraz govorijo take stvari. Ajd, večinoma se vsaj slini pred tabo in hlini sočutje, ampak tole, da ti pa kar v obraz take govorijo... Ni šanse, da bi bli še v moji družbi!!

Ti kar bodi tu z nami, jaz sem že v prvi nosečnosti tu dobila kup krasnih informacij in tudi tolažbe, smeha, čveka.... res je fajn.

Anonimen -> RE: II pričakujemo AVGUSTA 2013 (8.8.2013 11:32:32)

no, da se še jaz malo izkašljam.....sem anonimna, kr me skrbi, da bi me kdo našel zaradi podrobnosti, skratka:

zaenkrat živimo v mansardi dvostanovanjske hiše, skoraj vsak dan v delovnem trednu imam zaradi tega, ker nimamo ločenih vhodov, pri sebi doma dva "dodatna" otroka, ki sta v sorodu z mojim otrokom. Ker se pač skupaj igrajo, jim pustim. Otroka sta tu zaradi tega, ker imata starša (po svoji volji, kar pomeni da bi lahko menjala če bi želela) take službe, da delata po cele dneve, jaz pa jim "čuvam" otroke popoldne, ker sem takrat doma tudi s svojim otrokom. Ti otroci mene večkrat vidijo kot svoje starše, jim dajem za jest, jih vzgajam itd, tudi ko so bolani so tu, ker starša "ne moreta" vzeti bolniške.
Zdaj pa keč, ta par namreč je zanosil pri vsakem otroku v prvem poizkusu, sedaj pa sem izvedla da razmišljata (kar pri njima pomeni da je že skor noseča) o še enem. MEne je ob novici skoraj razgnalo, KDO jih bo pa imel čez-JAZ!!!!! Haloooooooo a sem upravičeno šokirana????Itak me daje fejst slaba vest zarad tega, češ kdo pa sm jst da imam pravico sodit, ampak če pa še za te otroke, ki jih imata ne moreta skrbeti!!!! So na moji "grbi"!!!! Denarja imata dovolj, vsega imata dovolj, le časa, ki bi ga namenila svojim otrokom nikoli ne najdeta. Sem razkurjena, ker vem, da bo spet vse na meni, sploh s septembrom, ko bo šola.

pikapolonica 85 -> RE: II pričakujemo AVGUSTA 2013 (8.8.2013 11:34:05)

ženskice [sm=smiley1.gif] zavedajte se, da je dan danes čedalje več neplodnih parov, nas je v kolektivu 16 in od teh nas hodi v antisterilitetno ambulanto 3, 1 je po uspešnem IVF-ju rodila, 2 sve še v postopku, 1 pa se po 4 letih neuspešne zanositve še ni odločila za nadaljnji korak[sm=smiley13.gif]. Veliko, veliko nas je, ampak smo različnih karakterjev, jaz ne skrivam nič, dobro, ne razlagam nekomu, ki ga 2 krat na leto srečam in me vpr.po otrocih kaj je z nama, kdo mi-nama je pa blizu pa vejo, da hodiva na umetno. Zame to ni nič skrivnostnega, niti sramotnega. Hvala Bogu, da obstaja način, da nam lahko pomagajo. Sem se pa sprijaznila, da z glavo skozi zid ne morem. [sm=smiley36.gif]Spremljam O, ampak da bi delala neke O teste, to pa ne, ker poleg vsega samo psiha trpi. Želja po otroku je na obeh straneh velikaaaaa, ampak, če nama ni naklonjeno, nama pač ni, zaradi tega pa ne mislim biti več slabe volje,čeprav še vedno pade kdaj kakša solza zaradi tega. Dovolj je bilo žalovanja po dveh ss! Sedaj pa glavo gor in gremo dalje!
VSE SE ZGODI Z RAZLOGOM!

Neala -> RE: II pričakujemo AVGUSTA 2013 (8.8.2013 11:39:07)

Anonimna, ja, povsem te razumem!! Veš, tudi jaz poznam kar nekaj takih, ki otroka/e lepo "fliknejo" v neskončna varstva kakšni teti, največkrat pa kar ostarelim babicam. In se odločajo lepo še za enega, pa še za enega... In potem kakšna taka teta ali babica skrbi za te otroke od jutra do sutra! Res, kar nekaj poznam podobnih primerov!
Pri tebi je tako, da ti nisi babica, torej nekak tako gledano tebe še najmanj pritiče, da bi morala čutit/imet dolžnost skrbet za otroke!

Če bo pogovor nanesel na to, bi jaz čist lepo (če se seveda nočeš prepirat) rekla: ooo, še enega boste imeli? Kako pa bosta zmogla s temi službami glede varstva? Jaz popoldan ne zmorem več paziti na toliko otrok. Imam to in ono in štirje otroci bi bili velik zalogaj.

Oz. nekak bi jim pač povedala, da bi bilo že na začetku jasno. Saj verjetno sem napačne stavke ubrala, ampak vsekakor ne bi bila tiho. Seveda bi jim dala občutek, da sem vesela nosečnosti in da super, da boto imeli še enega, ampak da enostavno varstvo ne bo moglo več bit na tebi.

Čukica -> RE: II pričakujemo AVGUSTA 2013 (8.8.2013 11:39:45)

Ja slika praprotnih kristalčkov je:) Imam eno lepšo svojo, ko jo uploadam na comp jo bom zamenjala:)

pikapolonica 85 -> RE: II pričakujemo AVGUSTA 2013 (8.8.2013 11:43:15)

ja in to me najbolj moti, takim, ki "nimajo" časa za otroke jim uspe hitro, nam pa beeee[sm=smiley13.gif][sm=smiley36.gif] smilijo se ti pa otroci

Stran: <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>