Čukica -> RE: II pričakujemo AVGUSTA 2013 (7.8.2013 11:57:11)
|
Jaz sem jo kupila v dm-u za okoli 30eur. Na škatlici piše Lunette, ena rožca je gor narisana, pa splača se uzet uno ki je kao večja. Dejansko "večja" ima v bistvu enih 5mL večjo kapaciteto - v velikosti ni bistvene razlike. Imajo jo tudi v Drogeriji Tuš. Snika, ne razumem kako da moraš ti to praznit na 3 ure? Jaz jo praznem na 12. Kar pomeni - zjutraj in zvečer. In vedno sem takrat doma in ne potrebujem nobenih razkuževalnih robčkov. Se usedem na školjko (ne, ne vlečeš za tisto 1cm štrcelj), spodnji del je tkoj pri vhodu v nožnico - to ni nekaj kar bi si porivale do grla kot tampon- stisneš spodnji del da se usloči in potegneš ven. Zlijem v školjko, operem z vodo in dam nazaj. enostavno kot pasulj, je pa res da si nekatere zmotno porivajo to ne vem kako globoko in jim potem mimo kaplja in zato rabijo še vložek. Jaz imam samo ščitnik perila un mini in je večinoma brez kaplice. Včasih kaplica, ker ko si menjavaš pač če ne greš še pod tuš za tem, ne moreš tako "v nulo" obrisat. Prekuham pa vsak cikel preden jo prvič dam not, in po koncu menstruacije, ko jo pospravim. Vmes je ne, ker je ne puščam nikjer. Vedno jo dam ko splahnem nazaj not. Kri je sterilna in ne moreš se okužit. Če jo pa pustiš zunaj in daš za nekaj časa kaj drugega, ja pol pa jo moraš prekuhat še 1x - logično. Določene bakterije kot je npr e coli se podvojujejo na 20min. Je pa mehka, silikonska, jo zlahka stisneš, zviješ...ko je not je ne čutiš. Če te štrcelj moti, ga lahko odrežeš. Mene ne moti, mi pa tudi ne koristi. Pač je tam:) Načeloma že v prvem ciklu ugotoviš, kako jo dat not in kje jo postavit... 2x jo zviješ na pol in vstaviš tako da štrcelj gleda mal ven. Spustiš in se razpre. Potipaš če je čisto odprta (čutiš po spodnjem delu in če ni, jo malo potisneš gor malo dol - jaz po navadi čutim da se kot zaskoči, ko se postavi na pravo mesto - tax se odpre:) Sliši se ful science fiction, ampak je enostavno ko probaš. Jaz sploh ne vem več da imam M odkar to uporabljam...in ko je enkrat nisem imela s sabo na vikend, ker sem jo doma pozabila in sem morala dat vložek...bljak-tisti občutek ko se mi je vse to limalo na rit...in ko se ti ponoči vse to prestavlja in imaš po 2 nočna vložka od popka pa gor do pol hrbta pa ti pol vseeno vse mimo pride... no teh problemov že leto pa pol nimam več:) Klanjam se izumitelju.
|
|
|
|