RE: II pričakujemo AVGUSTA 2013 (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Upamo skupaj

Sporočilo

Neala -> RE: II pričakujemo AVGUSTA 2013 (7.8.2013 11:38:08)

pa kake mate to dans: "štamprle"... "na lastno fuflo"... crknla bom od smeha babe [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

zlatolasek -> RE: II pričakujemo AVGUSTA 2013 (7.8.2013 11:38:49)

Ja sem že nekaj časa nazaj malo pogooglala to stvar ja, ampak ker upam, da se moja M kmalu za vsak kakšno leto poslovi, bom nakup preložila zaenkrat.... [sm=bravo.gif]

snika -> RE: II pričakujemo AVGUSTA 2013 (7.8.2013 11:39:22)

Tudi jaz uporablam menstrualno skodelico, že 3 leta. Baje da se lahko uporabla do 10 let, moraš jo prekuhavati pred M in po M, tako da mam za to prou posebn piskrček =).
Sem pa z njo zelo zadovoljna, edino problem ko me na veliko potrebo me vse boli dokler je ne vzamem ven hehehe. [sm=smiley36.gif].
Drugače imam vseeno dnevni vložek ker v službi nimam časa nodit na 3 ure na wc in ko začutim da teče na vložek letim =). S skodelico veliko prišparaš pri vložkih, sploh če imaš močno M.
Stane pa 30 eur vsaj par let nazaj je bila tok pa še nekaj stanejo uni robčki za razkužvat. Sem jo pa kupila v dm.
Se pa spomnem ko sem bila še v srednji šoli je bil članek v cosmosu o njej, kako smo se to smejale. "Kdo za boga pa bi to uporabljal" hehehe.[sm=jezicek.gif]. Jaz jo že prakticiram. Je blo pa na začetku ful smotan samo se navadiš.

snika -> RE: II pričakujemo AVGUSTA 2013 (7.8.2013 11:43:59)

Tu jo dobiš:
http://www.mimovrste.com/artikel/1480153729/menstrualna-skodelica-lunette-m2-velikost-2?gclid=CKTk5P-F67gCFYNe3godwVAAvQ

Čukica -> RE: II pričakujemo AVGUSTA 2013 (7.8.2013 11:57:11)

Jaz sem jo kupila v dm-u za okoli 30eur. Na škatlici piše Lunette, ena rožca je gor narisana, pa splača se uzet uno ki je kao večja. Dejansko "večja" ima v bistvu enih 5mL večjo kapaciteto - v velikosti ni bistvene razlike. Imajo jo tudi v Drogeriji Tuš.
Snika, ne razumem kako da moraš ti to praznit na 3 ure? Jaz jo praznem na 12. Kar pomeni - zjutraj in zvečer. In vedno sem takrat doma in ne potrebujem nobenih razkuževalnih robčkov. Se usedem na školjko (ne, ne vlečeš za tisto 1cm štrcelj), spodnji del je tkoj pri vhodu v nožnico - to ni nekaj kar bi si porivale do grla kot tampon- stisneš spodnji del da se usloči in potegneš ven. Zlijem v školjko, operem z vodo in dam nazaj. enostavno kot pasulj, je pa res da si nekatere zmotno porivajo to ne vem kako globoko in jim potem mimo kaplja in zato rabijo še vložek. Jaz imam samo ščitnik perila un mini in je večinoma brez kaplice. Včasih kaplica, ker ko si menjavaš pač če ne greš še pod tuš za tem, ne moreš tako "v nulo" obrisat.
Prekuham pa vsak cikel preden jo prvič dam not, in po koncu menstruacije, ko jo pospravim. Vmes je ne, ker je ne puščam nikjer. Vedno jo dam ko splahnem nazaj not. Kri je sterilna in ne moreš se okužit. Če jo pa pustiš zunaj in daš za nekaj časa kaj drugega, ja pol pa jo moraš prekuhat še 1x - logično. Določene bakterije kot je npr e coli se podvojujejo na 20min.
Je pa mehka, silikonska, jo zlahka stisneš, zviješ...ko je not je ne čutiš. Če te štrcelj moti, ga lahko odrežeš. Mene ne moti, mi pa tudi ne koristi. Pač je tam:) Načeloma že v prvem ciklu ugotoviš, kako jo dat not in kje jo postavit...
2x jo zviješ na pol in vstaviš tako da štrcelj gleda mal ven. Spustiš in se razpre. Potipaš če je čisto odprta (čutiš po spodnjem delu in če ni, jo malo potisneš gor malo dol - jaz po navadi čutim da se kot zaskoči, ko se postavi na pravo mesto - tax se odpre:) Sliši se ful science fiction, ampak je enostavno ko probaš.
Jaz sploh ne vem več da imam M odkar to uporabljam...in ko je enkrat nisem imela s sabo na vikend, ker sem jo doma pozabila in sem morala dat vložek...bljak-tisti občutek ko se mi je vse to limalo na rit...in ko se ti ponoči vse to prestavlja in imaš po 2 nočna vložka od popka pa gor do pol hrbta pa ti pol vseeno vse mimo pride... no teh problemov že leto pa pol nimam več:) Klanjam se izumitelju.

Čukica -> RE: II pričakujemo AVGUSTA 2013 (7.8.2013 12:05:13)

Aja, pa v 5 mesecih dobiš not unih 30 eur na račun vložkov in tamponov. Naprej pa je čisti prihranek. S pravilno uporabo naj bi zdržala več kot 5 let. Za 10 sem malo skeptična...:)

pikapolonica 85 -> RE: II pričakujemo AVGUSTA 2013 (7.8.2013 12:14:09)

na tvojega zasebca sem ti poslala razlago[sm=jezicek.gif]

pikapolonica 85 -> RE: II pričakujemo AVGUSTA 2013 (7.8.2013 12:16:28)

radenska na zasebca sem ti pisala :D

Netipa -> RE: II pričakujemo AVGUSTA 2013 (7.8.2013 12:24:50)

Oh, kako ste me dobro nasmejale [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Jaz sem tudi leeeta nazaj kupila ta štamprle, 1x sem ga namontirala in pospravila. Ne spomnim se več dobro kaj je bil problem, ampak vem, da sem se samo čudila od kje vse hvale [sm=zardeva.gif] Si pa mislil, da je treba malo prakse in da je potem zadeva res super. Pa se nisem dala na to in jo vrgla v smeti...zdaj mi je kar žal, ko spet o tem berem. Sama imam zelo močne [sm=hudicek1.gif] in so mi ti vložki pain in the ass.
Ma dajte mi razložit kako to zadevo ven spraviš, da ne poliješ vsebine? Al je normalno, da jo?

Čukica -> RE: II pričakujemo AVGUSTA 2013 (7.8.2013 12:30:56)

Enostavno. Jaz je nikoli ne polijem. Stisten s palcem in kazalcem spodnji del šalčke in jo potegnem navzdol. če je ne obrneš, se ne polije. Sicer pa če to počneš sede na školjki z nogami narazen je vseeno ali poliješ ali ne...saj boš tako ali tako zlila v školjko. Razen če imaš namen preučevat vsebino:D

Neala -> RE: II pričakujemo AVGUSTA 2013 (7.8.2013 12:58:48)

Punce, vidim, da vse uporabljate vložke. Tudi, ko kje drugje zasledim teme o teh stvareh, vidim, da punce večinoma uporabljajo vložke. Jaz namreč tampone in zdej ne vem... al je to že z mode al so tako nevarni, toksični itd?? Da si ne bom kake škode delala... Meni so zelo praktični, ker sploh ne vem, da imam menstruacijo. Je pa tako, da moja menza je samo prvi dan ali pa drugi (v glavnem, ko se razlaufa) je fuuul močna, potem pa zelo malo krvavim. Vse skup mam do 5 dni, ampak samo en dan je res takšen.. za skrvavet.. ko ven "jetre tečejo" [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].

Neala -> RE: II pričakujemo AVGUSTA 2013 (7.8.2013 13:01:29)

IZVIRNO SPOROČILO: Čukica

...in ko je enkrat nisem imela s sabo na vikend, ker sem jo doma pozabila in sem morala dat vložek...bljak-tisti občutek ko se mi je vse to limalo na rit...in ko se ti ponoči vse to prestavlja in imaš po 2 nočna vložka od popka pa gor do pol hrbta pa ti pol vseeno vse mimo pride...

Pa lej, ko maš enkrat dete, vzameš kakšno njegovo pampersko pa je [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].

Ja vložki pa... ufff. groza.... Sploh ponoči in če maš tisto noč res močno. Zjutraj obvezno fleki gor do konca riti, tut na pižami kdaj.

zlatolasek -> RE: II pričakujemo AVGUSTA 2013 (7.8.2013 13:01:31)

Zadnjič sem brala nekje na nekem ameriškem forumu (tam babe se mi zdi še bolj študirajo vse skup) in so si dajale to menstr. šalčko not po spolnem odnosu, kao da zadrži spermo not v nožnici, da ne steče vn. Men se je to zdel pa res že čist fantastika no, ampak ok, vsak po svoje.

Sicer pa imajo tam full boljš tole ginekologijo zrihtano se mi zdi, full imajo nekih hormonskih testov na različne dni cikla, preverjanje nivoja vitaminov al kaj, ker baje pomanjkanje vit D tudi lahko vpliva na zmanjšano plodnost itd, skratka se mi zdi, da hitrej ugotovijo kaj "je narobe" če je, kot pa pri nas, kjer je bolj kot ne vstaljena metoda 1. Klomifen, 2. laparo 3. spermiogram 4. IUI, 5 IFV al kako že...

Čukica -> RE: II pričakujemo AVGUSTA 2013 (7.8.2013 13:02:48)

Jaz sem tudi prej tampone uporabljala. Edini problem tamponov je, da jih je potrebno res redno menjavat (možnost okužbe) - česar pri skodelici ni, in da pač ful izsušujejo nožnico. In ko si jih pol menjavaš si mimogrede nekoliko poškoduješ (mikro ranice).
Drugače pa tudi vložki niso glih nedolžni, z vsemi temi vpojnimi sloji in dišečimi dodatki. Pa tudi te je treba redno menjavat zaradi možnosti okužbe.

zlatolasek -> RE: II pričakujemo AVGUSTA 2013 (7.8.2013 13:04:22)

Joj, men je pri vložkih in najhujš ponoč, prvo noč k mam res močno, si moram dat od mojga boksarce čez svoje spodnjice, da mi vse skup gor drži, res pa vse tako srbi k prov čutim tiste kaplje krvi ki polzijo, bljek res, grozno!!! Mah....ste me skor prepričale v nakup, ker tamponi pri meni niso glih uspešni, po porodu mi včasih kar ven lezejo oz ga sploh ne morem dovolj globok potisnit [sm=zmeden.gif]

Čukica -> RE: II pričakujemo AVGUSTA 2013 (7.8.2013 13:04:52)

Zlatolasek, jaz prej mislim, da če si dajejo šalčko not za spermo zadržat imajo bolj pomanjkanje vitamina K, kot pa vitamina D...:DDD

Čukica -> RE: II pričakujemo AVGUSTA 2013 (7.8.2013 13:07:06)

Zlatolasek, če ti tamponi ven bežijo bi blo dobro, da si kupiš v dm vaginalne kroglice in z njimi keglove vaje delaš. Ker boš imela sicer kmalu težave z zadrževanjem urina.

Neala -> RE: II pričakujemo AVGUSTA 2013 (7.8.2013 13:08:11)

Kar se tiče zadrževanja sperme po spolnem odnosu, je tako, da že prvo sekundo, ko partner ejakulira v tebe, semenčice prodrejo naprej in se borijo za obstoj. Ti tisto delanje sveče nič ne pomaga, niti nobeno zadrževanje sperme na bilo kateri drug način [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].

Je pa še druga stvar... me se tak obremenjujemo s temi O dnevi, tehnikami in načini seksanja, hormoni, merjenji temperature itd... Poglejte si pa recimo določene familije, ko majo po 5 otrok, pa so recimo bolj socialno šibki in ženske niti približno pojma nimajo o merjenju temperature itd... Al pa včasih, ko ni blo informacij in interneta in so meli po 10 otrok. Pa vse te ful številčne familije - veliko je takih, kjer ženske pojma nimajo o svojih ciklusih, ovulacijah itd.. Pa so vseeno noseče in plodni kot zajci [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].

Neala -> RE: II pričakujemo AVGUSTA 2013 (7.8.2013 13:10:08)

IZVIRNO SPOROČILO: Čukica

Zlatolasek, če ti tamponi ven bežijo bi blo dobro, da si kupiš v dm vaginalne kroglice in z njimi keglove vaje delaš. Ker boš imela sicer kmalu težave z zadrževanjem urina.

No, z zadrževanjem urina sem imela strašen problem po porodu. Kr polulala sem se prve mesece... Groza.. Še zdaj občasno, ko kihnem je tako [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]. Hvala ti za ta info o kroglicah. Bom tudi sama preverila.

zlatolasek -> RE: II pričakujemo AVGUSTA 2013 (7.8.2013 13:13:08)

Ja, če bi bila jaz tako super plodna, da bi me mož oplodil že samo s pogledom, najbrž tudi ne bi vse to študerala, ker pa imam težave, in mislim da jih ima vedno več parov, pa ker imamo google, se potem znajdemu tukaj kjer smo.
Poznam eno, ki samo pomežikne in je noseča, tko da vem, da njej ni treba skozi vse to opazovanje, tempiranje, testirsanje kdaj je O in potem načrtovati SO, jst pa nimam te sreče, kaj čm. AMPAK tudi v tem je čar (če se seveda to zdajne vleče res dolgo), da se imaš čas veselit, kot pa da se danes odločiš da bi imel še enega otroka, jutri si pa že noseč....vsaj pri meni je tako, zdaj v drugo se razume.

zlatolasek -> RE: II pričakujemo AVGUSTA 2013 (7.8.2013 13:15:14)

Z zadrževanjem urina zaenkrat nimam težav, keglove vaje pa tut delam, kadar se spomnim, kroglice sem nekoč že imela, pa jih nimam več, mogoče si bi jih res spet kupila.....BTW Čukica....ti si ziher kakšna medicinka, ker nas takole podučuješ o teh stvareh a?[sm=smiley36.gif]

Čukica -> RE: II pričakujemo AVGUSTA 2013 (7.8.2013 13:27:08)

Naela mene so tudi ful presenetile te težave po porodu...o tem začuda ni noben nič povedal, pol mi je bilo pa tako narodno, da bi v porodnišnici povedala, da niti do wcja ne pridem...sem pa zato že drugi dan po porodu začela s keglovimi vajami - itak da prve 3dni niti stisnit nisem mogla mišic tm spodi - ker šok, pa sem bila dobro natrenirana prej. Kasneje sem si kupila tudi te kroglice - mi je ful zanimivo/zabavno kako kr ven začnejo lezt, ko se mišice utrudijo:D enkrat sem bila tako sama doma ko sem jih imela tam, in pol nenapovedani obiski na vratih meni pa v tistem to začne ven lezt počasi...in po tem pospremit jih do dnevne ko tko čudno noge tiščiš skup in upaš :"ne past vn, ne past vn...no ratalo mi je po tem prit do kopalnice zadni trenutek, ko so se lepo po eni hlačnici odkotalile ven - hahahaha:)

Zlatolasek...nisem zdravnica:) sem pa v znanstvenih vodah medicine.

zlatolasek -> RE: II pričakujemo AVGUSTA 2013 (7.8.2013 13:56:24)

Kroglice: ah ja, imam tudi podobno zgodbo ja, smo da so moje še cingljale zraven, in se je full slišalo ko sem hodila okrog, ko so se trkale med sabo, tko da pol jih nisem več uporabljala[sm=smiley36.gif]

Čukica: važno da nas zalagaš s tako fajnimi informacijami, si kot naš ginekološki leksikon, ki nam pomaga pri vsem tem [sm=bravo.gif] Supre si, hvala!!!

Radenska_ -> RE: II pričakujemo AVGUSTA 2013 (7.8.2013 14:00:46)

zlatolasek, ameriški sistem je v k*.
One si morajo IUI in IVF vse same plačat in en IVF postopek stane cca 30.000 $. To sem brala. Tako da še vemo ne kakšno srečo imamo, da imamo kar 6 postopkov zastonj.
Že na Hrvaškem imajo mislim da 4 - skupno (nič 4 za prvega 4 za drugega)....

zlatolasek -> RE: II pričakujemo AVGUSTA 2013 (7.8.2013 14:13:14)

Radenska: ja to vem ja, mislila sem bolj iz strokovne strani, finančna plat je bila izvzeta seveda....

Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>