RE: II pričakujemo AVGUSTA 2013 (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Upamo skupaj

Sporočilo

Anonimen -> RE: II pričakujemo AVGUSTA 2013 (8.8.2013 11:48:36)

Hja tudi jaz poznam en primer ko pač je otrok več pri babici kot pri mami- zdej se je malo poboljšalo, ampak je pri karakterju otroka jasno, da ga je imela prve leta večinoma babica (je pač malo bolj navajen vse dobit). Jaz hočem čimbolj omejit to čuvanje babic pri mojem otroku, ker sem že doživela primerjanje z sestro, pa sem samo en mesec rabila pomoč ko sem pisala magistrsko, drugače pa sem mogoče pri njih doma ampak sama skrbim za tamalo. Pa je tudi začela zdej sestra govorit da bo imela še enega - ko smo ji pa kaj rekli pa je nas kritizirala in zmerjala, da je to njena odločitev. Če bi bila na tvojem mestu anonimna bi ji najprej razložila kako to tebe obremenjuje in da ne veš če boš lahko še enega imela potem, mogoče se niti ne zavedajo, da te obremenjujejo s tem. Če pa ne bi zaleglo pa začni lepo omejevat te usluge da se bojo zavedali kaj pomeni poleg teh otrok imet še enega.. če pa imajo denar pa lahko za to lepo varuško najamejo.

Anonimna [sm=miska.gif]

Anonimen -> RE: II pričakujemo AVGUSTA 2013 (8.8.2013 11:49:14)

IZVIRNO SPOROČILO: Neala

Anonimna, ja, povsem te razumem!! Veš, tudi jaz poznam kar nekaj takih, ki otroka/e lepo "fliknejo" v neskončna varstva kakšni teti, največkrat pa kar ostarelim babicam. In se odločajo lepo še za enega, pa še za enega... In potem kakšna taka teta ali babica skrbi za te otroke od jutra do sutra! Res, kar nekaj poznam podobnih primerov!
Pri tebi je tako, da ti nisi babica, torej nekak tako gledano tebe še najmanj pritiče, da bi morala čutit/imet dolžnost skrbet za otroke!

Če bo pogovor nanesel na to, bi jaz čist lepo (če se seveda nočeš prepirat) rekla: ooo, še enega boste imeli? Kako pa bosta zmogla s temi službami glede varstva? Jaz popoldan ne zmorem več paziti na toliko otrok. Imam to in ono in štirje otroci bi bili velik zalogaj.

Oz. nekak bi jim pač povedala, da bi bilo že na začetku jasno. Saj verjetno sem napačne stavke ubrala, ampak vsekakor ne bi bila tiho. Seveda bi jim dala občutek, da sem vesela nosečnosti in da super, da boto imeli še enega, ampak da enostavno varstvo ne bo moglo več bit na tebi.

Fora je v tem, da jim je to očitno že samoumevno, da so pri nas, ko pridejo ponj ( velikokrat ko bi moj otrok že šel spat, pa ne more zaradi njih) samo popokajo in grejo. Kar me pa najbolj razkuri je pa to, ker so razvajeni, imajo polno materialnih stvari, NIKOLI ne pospravijo za sabo kar razmečejo in potem imam občutek, da skos samo pospravljam itd.... Glede na to, da so otroc skos pr nas, s starši nimamo nikakršnega stika, sploh ne vprašajo kaj se z otrokom dogaja, NIČ od NIČ. Kr pa je to familija po moževi strani, pa ne bi rada delala konfliktov, sam vidim da bo vseen treba nekej narest, kr je vedno večja odgovornost za te otrokena men, zdaj jih bom "mogla" peljat še v šolo in vrtec, kr mi je to "sproti", saj itak peljem že svojega otroka, kaj pa je to še 2 več v njihovih očeh! [sm=hudicek1.gif]

Čukica -> RE: II pričakujemo AVGUSTA 2013 (8.8.2013 11:52:41)

Aja tolko malo imaš, ne Lili do 25 je ITM normalen. kar je nad 29 se smatra za debelost. Vmes je prehranjenost.

Res ne razumem zakaj imajo nekateri ljudje otroke. Včasih imam občutek da jih imajo samo zato, da dokažejo drugim, da jih pa oni lahko. Ali pa zato ker jih počasi imajo že njihovi prijatelji in je kao čas, da tudi one kaj naredijo, da ne bodo zadnji ali pa da ne bo kdo misli, da imajo težave. ja haLO?
Če otrok nimaš zase in si nimaš namena vzet časa zanje jih raje ne imej!

zlatolasek -> RE: II pričakujemo AVGUSTA 2013 (8.8.2013 11:54:22)

IZVIRNO SPOROČILO: Čukica

ALELUJA!!! [sm=smiley36.gif]

Anonimen -> RE: II pričakujemo AVGUSTA 2013 (8.8.2013 11:56:42)

IZVIRNO SPOROČILO: Čukica

Aja tolko malo imaš, ne Lili do 25 je ITM normalen. kar je nad 29 se smatra za debelost. Vmes je prehranjenost.

Res ne razumem zakaj imajo nekateri ljudje otroke. Včasih imam občutek da jih imajo samo zato, da dokažejo drugim, da jih pa oni lahko. Ali pa zato ker jih počasi imajo že njihovi prijatelji in je kao čas, da tudi one kaj naredijo, da ne bodo zadnji ali pa da ne bo kdo misli, da imajo težave. ja haLO?

jah onadva sta si vedno želela met 3 no, a ne razumeš??? [sm=smiley36.gif] Jao, katastrofa res! K sta bla 2.noseča sploh nista povedala, pol je mogo moj vprašat ke se ji je že ful poznal, pa je rekla čist flegma : "ja, noseča sm"....slišalo se je pa tko, k da bi rekla, : "ja, prdnila sm, pa kaj" SVAŠTA!!!

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (8.8.2013 12:13:34)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Neala -> RE: II pričakujemo AVGUSTA 2013 (8.8.2013 12:20:35)

Mah, meni se zdi, da ti, ki kar šopajo otroke in jih porinejo babicam ali drugemu sorodstvu, pojma nimajo kaj sploh pomeni imet otroka. V bistvu se itak nič z njim ne ukvarja in ker otroka več ali manj sploh ni doma, sploh ne vejo kaj pomeni dejanska vzgoja, priprava kosila, urejanje za šolo ali vrtec, druženje z otrokom, bolezni.... To gre kar mimo njih in se mi zdi, da oni nekak kar živijo, kot da tega ni. V bistu se zavedajo, da otrok mora jest, it v vrtec ali šolo, bit zrihtan, zdrav, opran... ampak jim je samoumevno, ker to počne nekdo drug.

Hja, zelo v neposredni bližini imam eno takšno, kjer babica in dedek neprestano skrbita za otroka. Ona zrihta samo sama sebe in se spravi v službo in domov. Ne kuha, ne pere, ne pegla, ne ujčka v bolezni, ne hodi po otroka v šolo, nič od NIČ! Pol pa je vsa zmatrana od šihta... crkneš [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Službico ima pa lepo na izi, tako da... Ženska pojma nima kaj je lajf. In hecno je to, da ji nisem fauš, res ne, niti najmanj. Hvalabogu, da ima takšno srečo kao... Samo zamerim ji pa, da ne zastopi ostalih, da se z njo skoraj pogovarjat ne moreš, ker itak živi kot princeska v zlatem gradu in o svojem življenju in tegobah ne moreš z  njo razpravljat.
Poleg tega je pa še ful polna samohvale in kak je njen otrok najboljši na svetu in oh in sploh.... uhhhhh [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image].

miiška -> RE: II pričakujemo AVGUSTA 2013 (8.8.2013 12:34:57)

O kok ste pridne čveke :) super:))

Glede sexa med M: sva probala in sem vedno fasala vnetje mehurja...zgleda pridejo bakterije do mehurja, tko da to ne pride v poštev.

Jaz za prvo nosečnost nisem nobenmu povedala da delava na tem, razen 1 prijateljici. Sedaj pa delava drugega pa me ma da bi kar povedala, sam moj ne bo za...ker se mi ne da poslušat ja kdaj bosta mela pa še enga, morta čimprej da bo lih taprava razlika in te neumnosti. Ne vem zakaj vsi lih to najraje vprašajo... Jaz takih stvari ne sprašujem, ker mi je jasno da je to zasebna zadeva, če pa kdo želi povedat in odprto govort o tem bo pa itak povedal.

Anonimna po moje tudi najbolj da jima malo namigneš, da ne boš sfolgala. Res kok so eni lahkomiselni glede teh reči.. Jaz mojga res malkrat kje pustim...enkrat na 14 dni za par ur in to je to. Sem raje tudi jaz z njim.

Čukica -> RE: II pričakujemo AVGUSTA 2013 (8.8.2013 12:35:41)

Jaz pa ful ne znam bit tiho in bi taki "prijateljici" rekla, da če je njen otrok tako priden in oh in sploh to že ni po njeni zaslugi. Sicer najbrž ne bi itak nič dosegla s tem, ampak če ne bleknem kake take nisem pri sebi:D

Čukica -> RE: II pričakujemo AVGUSTA 2013 (8.8.2013 12:42:12)

AAAAAAAAAAA pa jaz ne morem vrjet...ko berem te nasvete anonimni, naj jim lepo pove da ne bo sfolgala...pa sej to ni v njeni domeni! sej to niso njeni otroci! zakaj bi morala kaj lepo razlagat? Iz izkušenj babe: če ste s sorodstvom preveč dobri, vas bojo pojedli. Raje prva zamera kakor pa ta zadnja. Čim prej povej, da jim ne misliš več riti spodnašat. Manj kot boš prijazna, bolje boš prišla na koncu skozi. Draga moja, sestrce/brati od tvojga so le to - sestrce/brati. Z njimi ti ni treba bit prijazna, če nimaš spoštovanja z njihove strani. Lepo reci: jaz varuška nisem in ne mislim bit! Bodi karakter in postavi meje ČIM PREJ! že zdej si preveč odlašala. In zapomni si: kdor je dober je oslu podoben!

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (8.8.2013 12:45:42)

miiška -> RE: II pričakujemo AVGUSTA 2013 (8.8.2013 13:08:21)

Bi prosila če lahko moj datum ko ne pričakujem prestavite na 22.8. Neki me heca O, najprej sme mislila da sem jo mela v soboto, pol da v ponedeljek, ampak zgleda da je bla šele včeri, če sploh?? BT je pa tud čist zmedena ta mesec...

miiška -> RE: II pričakujemo AVGUSTA 2013 (8.8.2013 13:12:20)

Sisley kje si? A si lulala?

Anonimen -> RE: II pričakujemo AVGUSTA 2013 (8.8.2013 13:21:54)

[sm=rozacrtici.gif] ali [sm=modricrtici.gif] PRIČAKUJEMO

[sm=rozica.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif]

5.8.

Čukica
[sm=bravo.gif]Anonimna[sm=miska.gif][sm=bravo.gif]

8.8.
Sisley

10.8.
CECA 1

11.8.
Neala
Natka_86

16.8.
Agnes27
Mamica deklicam

19.8.
ela23

21.8.
Netipa

22.8.
Cikacaka
miiška

25.8.
mala jagodka

26.8.
sončenk

31.8.
lili25

x.8.
zlatolasek
banana_ana

SKUPAJ NAS JE : 17
[sm=nosecka.gif]NOSEČK: 1

[sm=bravo.gif]NAVIJAČICE[sm=bravo.gif]

Katte, Mamica deklicam, CECA 1, LittleSun, Tippi, niinii, witch, Žabinčica, Radenska_, pižamovka

Čukica -> RE: II pričakujemo AVGUSTA 2013 (8.8.2013 13:23:54)

miiška včasih je velik lažje razbrat kaj iz BT meritev če preklopiš iz oralnega na vaginalno merjenje T. če pač vidiš da se ti pojavljajo čudni razponi. ampak ne skakat zdej sredi cikla na drug način merjenja. Če ne bo [sm=rozacrtici.gif] preklopi naslednji cikel.

banana_ana -> RE: II pričakujemo AVGUSTA 2013 (8.8.2013 13:41:43)

Z veseljem povem tudi jaz datum, pa nisem prepričana za kaj se gre [sm=smiley9.gif] Predvidevam, da kdaj pričakujemo [sm=rozacrtici.gif]/[sm=modricrtici.gif]...torej kdaj naj bi dobile [sm=hudicek1.gif] pa je ne bomo? [sm=smiley1.gif]

Neala -> RE: II pričakujemo AVGUSTA 2013 (8.8.2013 13:53:26)

IZVIRNO SPOROČILO: banana_ana

Z veseljem povem tudi jaz datum, pa nisem prepričana za kaj se gre [sm=smiley9.gif] Predvidevam, da kdaj pričakujemo [sm=rozacrtici.gif] /[sm=modricrtici.gif] ...torej kdaj naj bi dobile [sm=hudicek1.gif] pa je ne bomo? [sm=smiley1.gif]

exactly [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

banana_ana -> RE: II pričakujemo AVGUSTA 2013 (8.8.2013 13:56:43)

Kul, niso se mi še čist skisali možgani [sm=jezicek.gif] no, nočem je 17.8. [sm=smiley1.gif]

Neala -> RE: II pričakujemo AVGUSTA 2013 (8.8.2013 14:03:21)

Banana, kaki datum si pa ti mela v glavi? Datum konkretnega [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/sloncek.gif[/image]v najbolj beljakovih dnevih? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Al že kar PDP (predvideni datum poroda) ? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

hecam malo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

banana_ana -> RE: II pričakujemo AVGUSTA 2013 (8.8.2013 14:06:14)

Kaj pa jaz vem...mogoče bi mele dogovor da delate test 1/2/3/4... dni pred/po predvideni [sm=hudicek1.gif]...ma rajš uprašam, kot pa da živim v zmoti [sm=smiley36.gif]

sem vas pa vsaj nasmejala...tud to je neki. [sm=smiley17.gif]

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (8.8.2013 14:06:17)

Neala -> RE: II pričakujemo AVGUSTA 2013 (8.8.2013 14:50:42)

Tak, počasi vas tut jaz zapuščam... Šibam proti domu, še v trgovino in tamalo prevzet. Lepo se hladite popoldan, pa se mogoče še kasneje kaj oglasim.

Sisley -> RE: II pričakujemo AVGUSTA 2013 (8.8.2013 20:02:22)

Ooo vidm da ste se naklepetale te dni.. jaz nimam pa niti toliko časa, da bi prebrala vse za nazaj [sm=smiley13.gif]

Jz sm lulala danes, pa ne samo danes, že 4 dni zapored lulam na testke in seveda BELINA!! Kot ponavadi [sm=smiley19.gif] tko da jutri bo vrjetno pritekla, k bo 15 dan po ovulaciji.. nekako jo dobim ali 14 ali 15 dan po O. Ah.. pa sj sem že navajena razočaranj vsak mesec...
Sem pa kot nalašč zvedla v tem tednu za 4 nove nosečke, vse dobro poznam... in vse zanosile tko - no pa dejmo probat, če bo pa bo in to 1. mesec poskušanja.. Sej veste, privoščim, sem full vesela za njih, ampak sebi pa ne znam pomagat, potre me do konca. V glavi mi zvoni samo, kdaj pa jaz.. zakaj midva z mojim ne doživiva tega... [sm=smiley13.gif] In potem ja, sama sebe farbam, k delam teste na veliko k si rečem, sj ta mesec pa bo, če vsem rata bo pa tut meni [sm=smiley1.gif] in ta optimizem traja tisto minuto dokler ne vidim da bo na testu res samo ena črtica.

No spet sem pojamrala, zamorila... Ampak sj veste, nekje moramo tudi te stvari ven bruhnit. Mojemu to niti več nočem omenjat, k sam zamorim pol vse skupi.

Upam da boste ve kaj bolj optimistične in predvsem da boste nalulale lepe [sm=rozacrtici.gif] [sm=bravo.gif]

pikapolonica 85 -> RE: II pričakujemo AVGUSTA 2013 (8.8.2013 22:15:15)

SISLEY naj so tiate 4[sm=nosecka.gif] tam kjer so[sm=smiley1.gif] me, bomo kmalu med njimi[sm=bravo.gif],potem nas pa ne bo samo 4,kar na "pašteto (nešteto) nas bo[sm=bravo.gif][sm=jezicek.gif][sm=smiley32.gif][sm=smiley32.gif]
lep večer vam želim in pazite na zdravje, da se zalepite kje na svojega dragega[sm=jezicek.gif]

Neala -> RE: II pričakujemo AVGUSTA 2013 (9.8.2013 7:41:14)

Jutro punce! Očitno se nam kooončno bliža ohladitev, upam samo, da ne bo kakih neurij in toče.

Sisley [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image]. Veš kako bi si želela, da bi ti lahko pomagala in nekak s čarobno paličico pričarala detece v trebušček. Vem, da te optimizem napolni vsak mesec okrog ovulacije in potem do predvidene M in... nato sledi razočaranje... In kot nalašč je vedno tako, da potem vse okrog vidiš samo še nosečke in prav ti moraš izvedeti za vsako novopečeno. In boli, vem, da boli... Ampak jaz sem prepričana, da bo tudi za vaju posijal sonček!! Medicina je danes tako napredovala, da pomaga tolikim parom in poznam ogromno primerov, ki danes že cartajo svoje otroke in so tudi bili večletni borci. Tudi za vaju bo prišel ta trenutek! Prepričana sem v to!!!
Pa to enako mislim za vse, ki se dolgo borite in trudite!!!

Stran: <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>