Anonimen -> RE: II pričakujemo AVGUSTA 2013 (8.8.2013 11:49:14)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Neala Anonimna, ja, povsem te razumem!! Veš, tudi jaz poznam kar nekaj takih, ki otroka/e lepo "fliknejo" v neskončna varstva kakšni teti, največkrat pa kar ostarelim babicam. In se odločajo lepo še za enega, pa še za enega... In potem kakšna taka teta ali babica skrbi za te otroke od jutra do sutra! Res, kar nekaj poznam podobnih primerov! Pri tebi je tako, da ti nisi babica, torej nekak tako gledano tebe še najmanj pritiče, da bi morala čutit/imet dolžnost skrbet za otroke! Če bo pogovor nanesel na to, bi jaz čist lepo (če se seveda nočeš prepirat) rekla: ooo, še enega boste imeli? Kako pa bosta zmogla s temi službami glede varstva? Jaz popoldan ne zmorem več paziti na toliko otrok. Imam to in ono in štirje otroci bi bili velik zalogaj. Oz. nekak bi jim pač povedala, da bi bilo že na začetku jasno. Saj verjetno sem napačne stavke ubrala, ampak vsekakor ne bi bila tiho. Seveda bi jim dala občutek, da sem vesela nosečnosti in da super, da boto imeli še enega, ampak da enostavno varstvo ne bo moglo več bit na tebi. Fora je v tem, da jim je to očitno že samoumevno, da so pri nas, ko pridejo ponj ( velikokrat ko bi moj otrok že šel spat, pa ne more zaradi njih) samo popokajo in grejo. Kar me pa najbolj razkuri je pa to, ker so razvajeni, imajo polno materialnih stvari, NIKOLI ne pospravijo za sabo kar razmečejo in potem imam občutek, da skos samo pospravljam itd.... Glede na to, da so otroc skos pr nas, s starši nimamo nikakršnega stika, sploh ne vprašajo kaj se z otrokom dogaja, NIČ od NIČ. Kr pa je to familija po moževi strani, pa ne bi rada delala konfliktov, sam vidim da bo vseen treba nekej narest, kr je vedno večja odgovornost za te otrokena men, zdaj jih bom "mogla" peljat še v šolo in vrtec, kr mi je to "sproti", saj itak peljem že svojega otroka, kaj pa je to še 2 več v njihovih očeh! [sm=hudicek1.gif]
|
|
|
|