RE: II pričakujemo AVGUSTA 2013 (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Upamo skupaj

Sporočilo

Neala -> RE: II pričakujemo AVGUSTA 2013 (6.8.2013 9:28:06)

IZVIRNO SPOROČILO: Netipa

Jaz sem danes 4. dan po O, pa si že izmišljujem razne simptome [sm=smiley5.gif] [sm=smiley36.gif] Ma kaj dela z nami ta naša psiha [sm=smiley29.gif] [sm=smiley36.gif]

Netipa, ne govori! Jaz sem katastrofa... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Ampak sem se toliko zbrihtala, da vem, da je vse to enako kot zna bit tudi pred prihodom M, tak da si vsaj ne skušam delat utvar. Pa kako ful tudi vpliva "čredni nagon" - namreč, ena kolegica je tudi izvedela, da je noseča in zdaj bi jaz na vrat na nos tudi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image].

Anonimen -> RE: II pričakujemo AVGUSTA 2013 (6.8.2013 9:34:18)

Radenska_ v bistvu je to prvi resni krog od kar sem rodila. Res nisem pricakovala da nama bo tako hitro uspelo..ful sem vesela. Imava res sreco.. upam da bosre tudi ve ki se trudite toliko casa hitro uspele priti do svojega malega otrocicka.. navijam na polno za vse.. pa hvala za cestitke.

Anonimna[sm=miska.gif]

pikapolonica 85 -> RE: II pričakujemo AVGUSTA 2013 (6.8.2013 9:40:00)

radenska septembra imaš IUI? Kako dolgo si čakala na prvo IUI? držim pesti![sm=bravo.gif]

pikapolonica 85 -> RE: II pričakujemo AVGUSTA 2013 (6.8.2013 9:48:34)

anonimna čestitke [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] ostale pa gremo v boj za [sm=rozacrtici.gif], ne damo se dol pogledat [sm=smiley36.gif]

Netipa -> RE: II pričakujemo AVGUSTA 2013 (6.8.2013 10:14:45)

Jp let's think pink!

Anonimna, če lahko vprašam, koliko starega otroka pa že imaš?

Anonimen -> RE: II pričakujemo AVGUSTA 2013 (6.8.2013 10:16:39)

Sedaj ima 1leto in pol - torej če bo vse v redu z nosečnostjo bo nekje 2 leti in 2 meseca razlike.

miiška -> RE: II pričakujemo AVGUSTA 2013 (6.8.2013 11:10:04)

Čestitke anonimna!!![sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] [sm=bravo.gif]

snika -> RE: II pričakujemo AVGUSTA 2013 (6.8.2013 11:44:41)

IZVIRNO SPOROČILO: ela23

Anonimna, čestitke![sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] Naj tale uspešen začetek postane trend v avgustu![sm=smiley36.gif]

Snika, tudi jaz sem te že pogrešila pri debati (in pri ustvarjanju seznamčkov [sm=smiley36.gif]). Spomnim se tvojega posta, ko sem bila jaz v drugem krogu, kjer si napisala, da se trudita že 8 mesecev. Takrat se mi je to zdelo nepredstavljivo dolgo in sveto prepričana sem bila, da nama pa ne bo treba vztrajati toliko časa. No, sedaj sva pa že v sedmem krogu. Te kar lovim. [sm=smiley36.gif] Meni precej upanja daje, da so že odkrili, kaj je z mano narobe, tako da čakam na operacijo, fant pa na spermiogram konec avgusta. Že sedaj držim pesti, da bo vsaj pri njem vse super.
Dejstvo je, da smo vsak mesec bližje uspehu. [sm=smiley36.gif]

Radenska, stiskam pesti, da bo IUI uspešen. [sm=pikapoka1.gif]

Sedaj pa na delo, lep dan
[sm=rozica.gif]

Pri meni mi je G enx naredila UZ in nič posebnega, dala klomifen in sem to sedaj jedla 3 cikle. Fant še ni šu po napotnico...je reku da bo šu jeseni. S tem mi daje občutek da mu je vseeno.

Radenska_ -> RE: II pričakujemo AVGUSTA 2013 (6.8.2013 12:46:20)

pikapolonica85, za IUI ni čakalne dobe. En ciklus vmes ti naredijo Uz na 14 dan, diagnostični, da vidjo če je vse ok.
Tega sem imela, pa nisem mogla verjet - imela sem prej cisto po klomifenu, zdaj je ni nikjer več. Me je blo že strah da bo spet treba kakšno laparoskopijo ubrat.
Zdaj pa počakam na M, ki pride okrog 23.8, in to je že ciklus za IUI. Stimulacijo imam z injekcijami. Za orientacijo: Prvi posvet v MB sem imela sredi julija.

snika, to je pa bedno da ma partner tak odnos [sm=smiley19.gif] Moj je takoj letel po napotnico, samo da sem rekla in se šel pregledat. Si zelo želi naraščaja.

Neala -> RE: II pričakujemo AVGUSTA 2013 (6.8.2013 13:06:16)

Punce, da ne bom taka bebka, ko vas berem, sem si šla malo pogledat te kratice IUI, IVF, ICSI.

Radenska, a IUI pomeni to, da v maternico prenesejo partnerjevo seme v času ovulacije? In potem se pač v tebi zgodi oploditev, če gre vse po sreči?
Moja kolegica, s katero žal zaradi razdalje več nisva toliko v stikih, je zanosila s pomočjo IVF, v drugem postopku.

Neala -> RE: II pričakujemo AVGUSTA 2013 (6.8.2013 13:07:59)

IZVIRNO SPOROČILO: snika

Fant še ni šu po napotnico...je reku da bo šu jeseni. S tem mi daje občutek da mu je vseeno.

Snika, pa sta oba enakih želja glede naraščaja? Se res že zelo dolgo trudita... Morda pa je enostavno zanj tudi psihično že težko vse skupaj in morda samo daje vtis, da mu je vseeno. V resnici pa mu sigurno ni, le želel bi si, da bi že končno uspelo in da mu ne bi bilo treba it v noben postopek.

ela23 -> RE: II pričakujemo AVGUSTA 2013 (6.8.2013 13:20:57)

Snika, jaz sem prepiričana, da tvojemu fantu gotovo ni vseeno. Zdi se mi, da se je njim precej težje odločit za pregled, ker jih morebiten slab rezultat tudi bolj prizadane oziroma rani njihov moški ego. [sm=smiley36.gif] Malo ga še spodbudi, pa bo gotovo šel. Če mu kaj pomaga, mi je prijateljica, ki ima trenutno prakso na androloškem oddelku v Leonišču, razložila, da so vsi super prijazni in da če želi, mu greš lahko tudi ti "pomagat".
Moj poba je imel precej pozno operacijo zaradi dvignjenih mod, zato sva se pogovarjala, če nama ne uspe nekje v 8ih mesecih, bo šel na test, da ne bo za bv straljal v prazno [sm=jezicek.gif]. No, potem so pri meni odkrili endo in zraven še njega brez vprašanj poterali na spermiogram. Kar se mi zdi super. Škoda bi bilo, da bi se najprej ukvarjali le z mano, potem pa ugotovili, da je problem tudi pri njem.

Anonimna, vidva sta pa ekspresno hitra. Že kar po enem mesecu nas zapuščaš?! [sm=smiley36.gif]

Anonimen -> RE: II pričakujemo AVGUSTA 2013 (6.8.2013 13:35:56)

Čestitke anonimna

Radenska_ -> RE: II pričakujemo AVGUSTA 2013 (6.8.2013 13:38:58)

Neala, ja to je to. Majhen procent uspešnosti ampak ja no, treba verjet...
če ne rata greva v IVF/ICSI...sam to bo pa pol še čakanja...
Upam seveda da bom jaz Witch 2 :)

pikapolonica 85 -> RE: II pričakujemo AVGUSTA 2013 (6.8.2013 14:06:55)

hvala radenska, si me zelo razveselila, da ni pretirane čakalne dobe, ker sva imela prvi posvet 13.9.2012, pa še nisva prišla do nobenega postopka[sm=smiley13.gif] tako da upam, da v kratkem bo[sm=smiley1.gif] koliko postopkov sta pa dala že skoz?

snika, mogoče mu ni vseeno, ampak se boji rezultata, ali pa še ni pripravljen na otroke, je pa res, da se moškim, vsaj enim, ne zdi pomembno hoditi na umetno, se pač držijo, ko, bo,bo, po naravni poti. držim pa pesti zate in vse, ki imajo pdobne izkušnje kot ti, da se spravijo moški k pameti, ker si sploh ne predstavljajo koliko nam-ženskam pomeni otrok[sm=smiley1.gif]

Radenska_ -> RE: II pričakujemo AVGUSTA 2013 (6.8.2013 14:13:16)

Nobenega, to je prvi.

Kako pa je to možno? Kaj pa so ti delali zadnje leto? Katerega zravnika imaš? Ponavadi sen a prvem posvetu v MB določi terapija....To mi je čudno da se eno leto ni nikamor premaknilo, bi mogla že bit v enem postopku ali pa vsaj IUIje dat čez.

Katte -> RE: II pričakujemo AVGUSTA 2013 (6.8.2013 14:20:17)

Cestitam, Anonimna! Srecno se naprej.
Snika, veliko moskih ima problem, da svojo moskost vezejo na sposobnost svojih plavalckov, tudi, ce se ravno ne trudijo zaploditi otroka. In potem jiu je strah, da bi izvedeli, da imajo problem, da je z njimi nekaj narobe. Mogoce je tako tudi pri tvojem. Zato bodi potrpezljiva z njim in ga vzpodbujaj, da bo naredil ta korak in sel do svojega osebnega zdravnika po napotnico.
Drzim pesti za uspesen avgust!

Neala -> RE: II pričakujemo AVGUSTA 2013 (6.8.2013 14:31:04)

Verjetno je moškemu dosti težje it na ta pregled... Jih je sram, nerodno jim je morda že tja prit... Si ne zna predstavljat, kako ga bodo gledali - morda si misli, da bodo vsi buljili v njega, itd... Tako, kot je nekaterim ženskam že h ginekologu težko it (moja mama ima prav težave vedno in se že en teden prej psihično pripravlja). Za moškega pa je huje v bistvu.

mamica deklicam -> RE: II pričakujemo AVGUSTA 2013 (6.8.2013 15:06:17)

IZVIRNO SPOROČILO: Neala

Verjetno je moškemu dosti težje it na ta pregled... Jih je sram, nerodno jim je morda že tja prit... Si ne zna predstavljat, kako ga bodo gledali - morda si misli, da bodo vsi buljili v njega, itd... Tako, kot je nekaterim ženskam že h ginekologu težko it (moja mama ima prav težave vedno in se že en teden prej psihično pripravlja). Za moškega pa je huje v bistvu.

moškim je težko iti. Jaz sem mojega naročila, ko sem bila sama na posvetu v neplodnostni. Po napotnico k svojemu dr. je šel šele zadnje dni preden je moral oddati seme. Na posvete jaz hodim zaenkrat še sama. Vidim veliko parov, ki pridejo skupaj. Sem šla z njim, ko je moral iti na spermiogram, a da grem sama mu ne utrujam. Se zavedam, da ima trenutno samo on službo, jaz lažje počakam tam, če nisem ob uri na vrsti, si pa oba želiva imati še enega otroka.

In ko sem sedajle padla v krizo in sem rekla, da smo pri nas trgovino zaprli in ne bova več, me je on spravil k sebi in rekel ,da si želi imeti še enega. Če bo pač kaseneje ratalo, bo pač kasneje

pikapolonica 85 -> RE: II pričakujemo AVGUSTA 2013 (6.8.2013 16:22:19)

glede na to, da sta za mano 2 ss sva morala dati skoz veliko laboratorijskih in genskih preiskav, kateri so na srečo vsi o.k.,pri UZ mi je ugotovil, da imam majhno pregrado, ki pa naj ne bi bila vzrok za zanositev (te pregrade mi niso do konca odstranili v ms[sm=zmeden.gif]), zato mi je februarja še 1 krat odstranjeval pregrado, nato rekel, da naj probava še po naravni poti in če ne bi šlo, bi začeli z IUI,zato sva imela kontrolo po operaciji maja. Takrat je bil moj gin.prof dr.Rejlič na dopustu in je bila neka druga dr.,katera je rekla, da še probari zanositi po naravni poti, ker se mogoče med dopustom kaj premaknilo. Ja in sedaj se je že skoraj leto obrnilo in čakava 29.8.,da nama končno povejo kako in kaj[sm=smiley1.gif] sem pa mislila, da naju bodo takoj poslali na IVF,ker je partnerjev spermiogram o.k.,jaz pa imam zamašen levi jajcevod in že 2 krat ss,ampak sem se zmotila in bom šla skoz IUI, katerega se zelo veselim, čeprav vem, da je uspešnost majhna. H kateru pa ti hodiš?

VSE ZE ZGODI Z RAZLOGOM!

Netipa -> RE: II pričakujemo AVGUSTA 2013 (6.8.2013 17:55:22)

Brez zamere, ampak jaz pa zelo težko sprejmem to, da je moškemu težko it...glede na to, da so vse preiskave in vsi postopki na ženskem telesu po večini neprijetni in celo boleči, mi je težko sprejet, da je njemu pa nerodno in da je njemu ranjen ponos. Nevem no, tudi meni ni ravno nekaj najlepšega se tam koračit [sm=zmeden.gif]
No, sprejmem, da mu je nerodno, neprijetno itd, ampak to zame ni ok odgovor...
Pa brez zamere [sm=rozica.gif]

Radenska_ -> RE: II pričakujemo AVGUSTA 2013 (7.8.2013 6:40:07)

pikapolonica 85, uf imaš pa že kar veliko za sabo [sm=smiley13.gif]
Držim pesti da bodo tudi zate IUI-ji uspešni. Morda bom tudi jaz takrat gor, pa se kje srečava, tisti čaz bom ravno na UZje hodila.
Imam pa tudi jaz dr. Reljiča :)

Čukica -> RE: II pričakujemo AVGUSTA 2013 (7.8.2013 8:03:40)

Jaz v avgustu samo še navijam in se spet pridružujem drugemu krogu naslednji mesec - je [sm=hudicek1.gif] namreč točno kot urica pricurljala 5.8. popoldne...

Anonimna čestitam!!:)

Neala: tisto malo rjavo si označi kot "SPOTTING", začneš pa štet prvi dan ko dejansko rabiš dnevni vložek - pa al je to light, medium al pa high flow.

Zlatolasek: a si naredila še kak ovul test al si samo po špikanju sklepala? Ker lahko da pa ni bila O. Lahko pa je bila in kot si že sama ugotovila, lahko je nastala lutealna cista - to je funkcionalna cista rumenega telesa, ki nastane po sprostitvi jajčeca iz folikule ob O. Ta cista potem proizvaja hormone in zato ne pride do M, dokler ne propade. To pač lahko traja od 2 tedna, redkeje mesec oz 2. Žal ne moreš vedet koliko dolgo. Ni pa nevarno, da bi zaradi tega potrebovala nujen obisk G.

Glede dvojčkov...ni mogoče, da bi eden nastal z O 14dni kasneje, ker bi hormoni po prvi ovulaciji slednjo povozili (ne bi sploh oglo priti do nje). Za O rabiš najprej estrogen da sproži dvig LH, ki nato sproži ovulacijo. Po ovulaciji pa prevladuje progesteron (da se maternična sluznica začne debeliti in pripravljati na morebitno vgnezditev oplojenega jajčeca) - za to drugo jajčece ne bi moglo niti dozoret (potrebuje rastoč nivo estrogenov) in se sprostit (potrebuje LH vrh). Najverjetnejša razlaga: punčke so statistično manjše od fantkov. Dvojčki lahko zaradi prostorske stiske rastejo neenakomerno. Poznam primer, ko se je ena izmed dvojčic rodila pohabljena (invalidka), ker jo je ta druga dvojčica čisto stisnila v kot. Poleg tega pa so dvojajčni dvojčki genetsko kot normalni bratje in sestre, ki niso rojeni istočasno. Vsak pa lahko potrdi, da si določeni bratje/sestre med seboj niso niti malo podobni, sploh pa enako visoki/debeli/blond/črni/lepi ali grdi:)

Čukica -> RE: II pričakujemo AVGUSTA 2013 (7.8.2013 8:21:38)

Zlatolasek: glede ovul testov...zjutraj lahko dobiš lažne rezultate, zato se jih ne dela s prvim jutranjim urinom. Pa verjemem, da bi rada, da so rezultati točni... problem je v tem, da boš bankrotirala, če boš samo na listke računala. Ker LH vrh zlahka zgrešiš - načeloma ga imaš čas zaznat samo 12 ur. Pa za pozitivno šteješ le, če je T črtica enako temna ali bolj temna od K. Če je obratno, je to negativno. To ni tako kot pri nosečniških, go že komaj komaj vidna črtica pomeni +.

Vem da je težko uskladit urnik in merjetnje T. jaz kar spim z digitalcem pod vzglavnikom:D pač si naštimaš budilko pa magari ob 4h zutri, daš v usta in v 30s ti izmeri...pol pa spiš dalje. Digitalc si itak zadnjo izmerjeno T zapomne, tako da jo prepišeš ko ustaneš. Pa ni vrag da ne bi vsaj 1x na dan spala 5 ur skupi? Sej če ne gre vedno ob isti uri, bo tudi to dovolj. samo zraven si še zapisuj, ob kateri uri si izmerila. Po tem pa spremljaj še cervikalno sluz, ki je zelooo dober pokazatelj - s tem dejansko lahko zadaneš točno O. Najbolj ploden izgled je sluz podobna surovemu jajčnemu beljaku ki se med dvemi prsti če ju razmakneš vleče tudi do par cm brez da bi se pretrgala - kot en šmrkelj:D
Po tem je pa tukaj še ferning - to je ko pogledaš vzorec sline pod mikroskopom. Skratka, to se tudi pokaže prej pred O. In sicer estrogen ko nivo raste, se pojavi tudi v slini. Ko ta kristalizira to pod mikroskopom vidiš kot vzorčke v obliki praprotovih listv - na googlu najdeš kar nekaj lepih slik. Ko je to prisotno, si ful plodna - na kratko povedano.:)
Če pa čutiš špikanje...pa poizkusi naredit test takoj ko to začutiš. Meni LH test pokaže pozitivno ko čutim.

zlatolasek -> RE: II pričakujemo AVGUSTA 2013 (7.8.2013 8:29:38)

Dobro jutro!

Čukica: žal mi je, da je pritekla. Držim pesti za naslednji mesec. [sm=bravo.gif]
IZVIRNO SPOROČILO: Čukica

Zlatolasek: a si naredila še kak ovul test al si samo po špikanju sklepala? Ker lahko da pa ni bila O. Lahko pa je bila in kot si že sama ugotovila, lahko je nastala lutealna cista - to je funkcionalna cista rumenega telesa, ki nastane po sprostitvi jajčeca iz folikule ob O. Ta cista potem proizvaja hormone in zato ne pride do M, dokler ne propade. To pač lahko traja od 2 tedna, redkeje mesec oz 2. Žal ne moreš vedet koliko dolgo. Ni pa nevarno, da bi zaradi tega potrebovala nujen obisk G.

Ja, točno to sem jaz mislila da sem mela ja. No, da sem imela O sem pač sklepala po bolečinah in špikanju ter izcedku, podobnemu jajčnemu beljaku. Ampak ovul testov pa nisem delala, ker jih takrat še nisem imela.

Sicer pa vidim, da ste imele debato o moških in njihovih plavalcih in egu....nekako se strinjam, da je za moške, v njihovih glavah, težje it na spremiogram, kot pa nam h ginekologu v neplodnostno. Zakaj, ker mislim, da smo ženske že na splošno bolj navajene "trpet" kot moški, ker to vzamemo kot nekaj dobrega, da se odkrije morebitne nepravilnosti in tudi zato, ker nam pri pregledu pač ni treba "it do konca". Sigurno ni lahko tam v neki tuji sobi, pod velikim pritiskov napolnit lonček [sm=zmeden.gif] Je pa tudi res, da to ni opravičilo in da bi morali moški tudi k temu problemu pristopiti bolj odprte glave, tako kot ženske. Ampak ljudje smo si različni, in težko se je postavit v čevlje nekoga drugega, če nismo sami dali tega skozi. Zato mislim, da je pri vsej tej stvari pametno delat kar se da odkrito, z veliko pogovora in potrpežljivosti itd. Če je želja res velika, se da tudi skozi vse te težave....
Ah, zdaj pa že nekaj filozofiram [sm=zmeden.gif]

Pri meni so O testi še zmerej negativni, ah sm že mislila da se kaj dogaja [sm=smiley13.gif] No, tud jst bi mela lahko mal za pojamrat čez mojga...pa o tem raj drugič. [sm=smiley36.gif]

Skratka....punce-držim pesti za vsako izmed vas, da bi se čim prej preselile na drugo temo. Jst včasih mal pokukam tja, ker imamo ravno eno nosečko v družini in ji bomo kupili voziček [sm=bravo.gif] pa malo firbcam, ker jst že imam izkušnje s tem, ona pa ne in gleda samo na lepoto [sm=jezicek.gif] Pol ji moram pa mal znat svetovat pa to [sm=smiley36.gif]

Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>