RE: Bodoče nosečke (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Želimo si novega člana

Sporočilo

asyka -> RE: Bodoče nosečke (27.7.2013 10:14:50)

Jaz si ful težko pedstavljam, da 9 mesecev res ne veš da si noseč. Ene pravijo da so imele redne krvavitve takrat ko bi mogle imeti menstruacijo. Potem jim samo pravim, da vsaka čast da so donosle in ne splavile. Tukaj gre pomoje dosti za to, da si nekatere take punce znake dobesedno znajo zatajiti in se delati da ni nič, dokler ni dete zunaj in se ne morejo tako pretvarjati. Pač psiha dela svoje, tako kot dela tistim ki se trudimo na naraščaju in opazimo znake, tako pomojem naredi pri tistih ki nočejo otroka pa so noseče, da izklopijo vse znake in potem na nek način dejansko ne opazijo da se njihovo telo 9 mesecev močno spreminja.

Ps... ne se skuhat danes [sm=smiley36.gif]

banana_ana -> RE: Bodoče nosečke (27.7.2013 10:33:33)

Dober dan [sm=smiley1.gif]

kar malo sem vesela, da so me klical in sem mogla v službo - klima!! [sm=jezicek.gif]

mamica deklicam -> RE: Bodoče nosečke (27.7.2013 11:14:56)

dober dan vsem skupaj

ja, mi smo doma tudi priključili klimo[sm=smiley20.gif]. Imamo hišo z debelimi zidovi in je do včeraj bilo kar prijetno hladno noter. Samo se je začela segrevati, ker mi hčerki pušata odprta vrata. Imamo pa dvoje, ena vhodna, druga zadaj. Vhodnih tavelika sedaj ne more odkleniti, ker je moj namonetral drugo ključavnico in se težko odklepata. Je zamenjal celo kljuko, ker mu je bila ta druga všečč (kropska varianta). Zadnja vrata imajo z notrenje strani tako kljuko za zaklenit a to lahko brez problema odklene ali zaklene. Jaz sem se pa že naveličala vsakih 5 min tuliti, da naj zapirata vrata.

No in je šel moj dragi v štalo po prenosno klimo, ki nam jo je ena šenkala. Imamo še eno a to moramo napolniti s plinom, ker se je spraznila in ne dela. A že prva prijetno hladi.[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

banana_ana -> RE: Bodoče nosečke (27.7.2013 11:19:05)

Midva sva v centru Lj ampak na srečo v stanovanju nimava nič sonca, razen zjutraj pol ure, tako da je notri res prijetna temperatura. Če pa stopiš ven ti pa butne tista vročina od betona, da te kr mal zaduši. Sem pa pred časom živela v Mostah, v 5. nadstropju starega bloka - tam je bila pa katastrofa, dobesedno če sem premaknila prst sem bila že čisto mokra. V najhujši vročini sem se vozila domov domov spat, ker ni bilo za preživet v Lj.

mamica deklicam -> RE: Bodoče nosečke (27.7.2013 11:30:31)

zato je pa meni tako všeč, da smo na deželi v majhni vasici doma. Blizu je gozd in polno njiv in travnikov. In je bolj znosna vročina, kot v Kamniku, do katerega imamo 15min z avtom. Zvečer se prijetno ohladi. Lahko imaš okna odprta. Brez bojazni, da bo kdo vlomil[sm=smiley1.gif], zaenkrat.

Edino zadnjič si je en maček iz sosednje vasi privoščil našo lazanjo. [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]. Pes je ravno toliko stran od hiše in še privezan, da se je upal priplaziti in sokčiti skozi kuhinjsko okno. Vi bi morale videti mojega, kako je tulil nanj. pride v kuhinjo in maček lepo je iz protfana[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]. Se sploh ni dal motiti, ga je moral dobesedno pregnati, da se je pobral. No, pri vsem tem je na svoj račun prišel nato še naš štirinožec, ki je dva dni se mastil nato s preostankom lazanje[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]

_pika_ -> RE: Bodoče nosečke (27.7.2013 11:45:06)

Danes zjutraj sem naredila test, ker itak nisem zdržala do jutri. Na žalost je bil spet negativen. Gremo v nove boje[sm=jezicek.gif].

asyka -> RE: Bodoče nosečke (27.7.2013 11:56:27)

Pika [sm=smiley13.gif]

Midva imava v stanovanju res zelo mrzlo. Preko 24°C še nismo prilezli. V kuhinjo in jedilnico sonce nikoli ne posije, avtomobili, ki so na tisti strani parkirani so cel dan v takšni prijetni senci da je super. Dnevno pa imava tako, da je sonce samo zjutraj malo pošpegano v stanovanje potem pa je to to. Nama ga vzame sosednji blok, ki stoji preko ceste. In potem je tako mrzlo, da grem za 15 minut čez mesto, da se segrejem [sm=jezicek.gif] Sem kar vesela, da je tukaj tako. Doma pri starših je bolj grozno, ker je sonce res cel dan v stanovanju in se fejst zagreje. Pa stene imajo veliko za opravit, tukaj v MB sva v starem bloku s takimi stenami, ki se pomoje čez poletje niti dobro segrejejo ne z zunanje strani in ni potem pečke :D Pozimi je pa fajn obratno, ker ne gre vsa toplota ven iz stanovanja.

banana_ana -> RE: Bodoče nosečke (27.7.2013 14:22:15)

IZVIRNO SPOROČILO: mamica deklicam
Lahko imaš okna odprta. Brez bojazni, da bo kdo vlomil[sm=smiley1.gif], zaenkrat. [sm=smiley19.gif]

Ne se zanašat na to, ravno zaradi takih sem danes v službi in verjemi mi, da ne zbirajo s kraji kaznivih dejanj, nikakor. Je že res, da se na obrobju sodedje med seboj bolj poznajo in točno veš, da "v naši okolici pa ni lumpov" ... problem je, ker pridejo od drugje.

_pika_ [sm=smiley13.gif]

mamica deklicam -> RE: Bodoče nosečke (27.7.2013 15:33:49)

IZVIRNO SPOROČILO: banana_ana

IZVIRNO SPOROČILO: mamica deklicam
Lahko imaš okna odprta. Brez bojazni, da bo kdo vlomil[sm=smiley1.gif], zaenkrat. [sm=smiley19.gif]

Ne se zanašat na to, ravno zaradi takih sem danes v službi in verjemi mi, da ne zbirajo s kraji kaznivih dejanj, nikakor. Je že res, da se na obrobju sodedje med seboj bolj poznajo in točno veš, da "v naši okolici pa ni lumpov" ... problem je, ker pridejo od drugje.

_pika_ [sm=smiley13.gif]

ne, saj zaklepamo in ko nas ni doma, imamo tudi tako poštimano, da katerega ne zasrbijo prsti. Sem le iz mesta doma, čeprav sem tudi tam bila v hiši in imam to v krvi.

Cikacaka -> RE: Bodoče nosečke (27.7.2013 22:27:52)

Ojla bejbe...vidim da ste prezivele danasnjo hico :)

Mi smo se malo kuhali...ampak je blo za prezivet...tak lenoben dan...fajn pocitek. Tud to kdaj prav pride :) ampak najbolj je pasala zdaj kopel....zakooooon!

Jutri zacnem s klomifenov..drugi krog...upam da ne bo mel spet takih zoprnih ucinkov..ma bom ze prezivela. Je sodelavka rekla da ce zanosim me bo devet mescev nonstop nekaj spikalo ne sam teh nekaj dni hehe.

Pika [sm=smiley13.gif]

Lepo spite...sanjajte kaj sladkega :)))

asyka -> RE: Bodoče nosečke (28.7.2013 19:54:15)

Ste preživele? Midva sva se spokala v avto pa na bazen, podčetrtek. Je bilo treba sprobat tisto tako opevano King kobro, pa ni ravno boh ve kaj. Predvsem pa predolgo čakaš za tiste 3 sekunde užitka. [sm=smiley36.gif] Mislim, da so bili danes vsi na bazenu. Gužva taka da dol padeš. Plavanje v bazenu si mogu odpisat v prvih 5 sekundah.... senco pa smo po čudnem naklučju našli pod tobogani. Slednje se je izkazalo za ful dobro, ker ko smo se malo sončkali je fino špricala voda s toboganov po nas in je bil tak prijeten osvežilni tuš [sm=jezicek.gif]

banana_ana -> RE: Bodoče nosečke (28.7.2013 20:57:53)

Ola!

Uf, men je danes res vroce, se macka lezi pred ventilatorjem..se jutri, potem bo pa baje samo 31 [sm=smiley36.gif]

Gledam kosarko in se basem s sladoledom[sm=smiley1.gif]

mamica deklicam -> RE: Bodoče nosečke (28.7.2013 22:24:18)

Ola!

Uf, men je danes res vroce, se macka lezi pred ventilatorjem..se jutri, potem bo pa baje samo 31 [sm=smiley36.gif]

Gledam kosarko in se basem s sladoledom[sm=smiley1.gif]

jaz se samo bojim, da mi jutri ne oklesti vrta, ker nekaj tudi točo napovedujejo.

ja, shladilo se bo pa celo samo za dva dneva, potem bodo šle temperature spet gor in verjetno bomo naslednji vikend spet jamrale, kako nam je vroče [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

banana_ana -> RE: Bodoče nosečke (28.7.2013 23:06:21)

Par dni nazaj sem se hvalila, kako mrzlo stanovanje imava...trenutno ni nic blizu mrzlega :( ful sm utrujena pa ne morem zaspat, ker je tako vroce...sem ze kar malo tecna!

More se ohladit, drug teden mava dneve intenzivnega [sm=sloncek.gif] [sm=smiley36.gif]

Hladno noc vam zelim!

mamica deklicam -> RE: Bodoče nosečke (29.7.2013 7:11:51)

More se ohladit, drug teden mava dneve intenzivnega [sm=sloncek.gif] [sm=smiley36.gif]

Hladno noc vam zelim!

predlagam, da vstaneta zgodaj zjutraj, ko ni vroče[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Sva v istem zosu[sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif], tudi meni se bližajo plodni dnevi. Samo da midva morava še obe hčeri dati spat, kar je v tej vročini nemogoče[sm=smiley13.gif]. Včerja zvečer po osmi uri smo šli mi na našo malo njivico in smo odkopali krompir, ker del se je že čisto posušil in tisti gomolji v zemlji niso več rasli. Nato smo zalili še ves fižol. No saj je samo nekaj prekel. Noter smo prišli nekje ob pol desetih. Zdaj imate verjetno že sliko, kdaj sta šle spat. [sm=jezicek.gif]

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (29.7.2013 7:32:43)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

lila25 -> RE: Bodoče nosečke (29.7.2013 7:50:18)

hoj,

no še danes zdržimo tole kuhno pol bo pa par stopinj manj. mi smo meli včeraj 38 in danes bo isto al pa še kšno več [sm=smiley29.gif] mamo vse zaprto tko da v hiši je še kar znosno, sam [sm=sloncek.gif] je pa vseeno skoraj mission impossible. upam, da se do druzga tedna kaj shladi, ko pridejo vaši dnevi [sm=smiley2.gif]
uživajte punce in kakšen sladoled si privoščite!!! jaz pa šibam v mesto dokler je še kolker tolk za zdržat, mam en kup papirologije za uredit [sm=smiley29.gif]

banana_ana -> RE: Bodoče nosečke (29.7.2013 8:56:26)

DObro jutro!

presenetljivo dobro sem spala, čeprav je bilo zeeelo težko zaspat, ker sem se kar topila.

Sama sem v pisarni in loh delam lih kar hočem [sm=smiley36.gif]

Aja punce, katera ve kje bi lahko naredila test za toksoplazmozo? Cel net sem že okol obrnila, sej vem da dajo to testirat v nosečnosti, samo bi šla prej, samoplačniško. Glede na to da mam muco in da v primeru, da sem to že prebolela baje ni več nevarnosti. Za moj ljubi mir bi šla to preverit prej, da vem kok se morem pazit.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (29.7.2013 10:18:09)

Cikacaka -> RE: Bodoče nosečke (29.7.2013 23:12:23)

Banana ana...a test pokaze, ce si jo ze pprebolela? Tega podatka nisem se nikjer zasledila in me prav zanima. Sama sem celo zivljenje v stiku z macki...tak da sem skoraj 100% da sem jo...ampak zaziher bi se tudi sama dala testirat. Bom svojega G vprasala...drug teden itak moram tja.

Joooj lili jaz mam kar visok prag tolerance na vse nosecke in dojencke v moji blizini...ampak zadnjic pri G je pa tud mene vrglo...haloooo 500+ noseck...nightmare :))) malo te zasrbi in se zavne oglasat JAZ BI TUDI! Itak da ni zavist! :)

Mama deklicam...in ostale ki se vam blizajo plodni dnevi...zelim vam da grdo otroci hitro spat, da dragi ne bo prevec utrujen, da vreme ne bo nabijalo s 40+...in da bo 'delo' obrodilo sadove ;)

Hladno je..paseeee...

mamica deklicam -> RE: Bodoče nosečke (30.7.2013 7:04:31)

Dobro jutro.

Punce, do 7 let nazaj sem jaz imela doma vedno mačke, a toksoplazmoze še nisem prebolela. Pa so gospodnje spali, kjer jim je pasalo, tudi v naših posteljah[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]. Tako, da to ni pravilo, da jo preboliš. Moraš priti v stik s kakšnim potepuškim mačkom. Naši so se tudi potepali po vasi a očitno se ni nobeden nalezel ali pa v našem koncu te bolezni ni bilo.

Z mojim imava bolj problem uskladiti, kdaj komu pače [sm=sloncek.gif]. Ker ko bi jaz, mora on nujno nek film pogledati[sm=zmeden.gif] in potem grem spat, po kuncu filma, ko sem jaz vsa "čorova", da sem komaj do WC našla, bi pa on...... Ja, zaključek si pa same predstavljajte[sm=smiley5.gif]

če bi bile ponoči tako prijetne temperature, kot so bile to noč, jaz ne bi imela nič proti. Se je vsaj dalo spati in še hišo smo shladili.

banana_ana -> RE: Bodoče nosečke (30.7.2013 8:47:13)

IZVIRNO SPOROČILO: Cikacaka

Banana ana...a test pokaze, ce si jo ze pprebolela? Tega podatka nisem se nikjer zasledila in me prav zanima. Sama sem celo zivljenje v stiku z macki...tak da sem skoraj 100% da sem jo...ampak zaziher bi se tudi sama dala testirat. Bom svojega G vprasala...drug teden itak moram tja.

Ja, če jaz to prav razumem, potem se da: "Nosečnici odvzamejo kri približno v 12. tednu nosečnosti. Če nosečnica ni okužena s toksoplazmo, je test negativen in se ponovi nekje v 20. tednu nosečnosti in nato še enkrat pred rokom poroda.
Če pa je pri preiskavi test pozitiven oziroma gre za nizke vrednosti protiteles, gre za staro okužbo in za plod tako ni nevarnosti."

Moja muca je samo hišna muca, z drugimi pa niti nimam stika. Je pa res, da sem jo vzela v zavetišču, kar pomeni, da naj bi bila zdrava ko so jo oddali, pa vseeno, previdnost ni odveč. Moj sicer zeeelo naglas govori, da ko bom nosečka, bo on vseeee delal kar se muce tiče - no, ne vem če bo to lih držalo, ker zdaj gladko prestopi prazno posodico vode ali briketov, da o polnem wc-ju ne govorim...pač on ne vidi tega [sm=smiley24.gif]

utapljam se v šalci kave [sm=kava.gif]

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (30.7.2013 10:14:53)

banana_ana -> RE: Bodoče nosečke (30.7.2013 10:25:04)

Veliko ljudi je bilo okuženih pa sploh ne vejo za to, ko enkrat prebolš nisi več v nevarnosti oz. se ne moreš več okužit - tako kot pri kozah. Kokr sem pa brala je pa za nosečke kar nevarna tale zadevšna, ampak baje izključno hišne mačke ne morejo bit okužene, ker največkrat se okužijo z ptičem ali miško... Pri potepuških oz. svetskih mačkah je pa treba kar pazit, ker požrejo svašta.

Hjoj, dons k pridem domov bo [sm=sloncek.gif] [sm=jezicek.gif]

Včeraj me je moj presenetil in pobelil celo stanovanje - revež iz nočne sploh ni šel spat, da mu je uspelo vse naredit do 16h ko sem prišla...zato sem mu prizanesla s [sm=sloncek.gif] [sm=smiley36.gif]

radirka -> RE: Bodoče nosečke (30.7.2013 10:41:07)

Punce, ostalo mi je kup testnih lističev za ugotavljanje nosečnosti.. če bi morda kakšno zanimalo naj se obrne name preko zs :) Upam da ne bodo moderatorji jezni da sem to napisala sem..

Stran: <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>