|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  61 62 [63] 64 65   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Bodoče nosečke
14.11.2013 7:18:08   
babysmile
aja, sabine po moje je krvomočnica možno dobiti ceneje v Sanolaborju

(odgovor članu babysmile)
Neposredna povezava do sporočila: 1551
14.11.2013 9:08:07   
mamica deklicam

IZVIRNO SPOROČILO: babysmile

aja, sabine po moje je krvomočnica možno dobiti ceneje v Sanolaborju

nisem čisto sigurna o ceni, a mislim da je prišla škatla 2,7€ (200g). Tako, da preveri, koliko g si ti dobila za tvojo ceno. Samo je cenejša v Sanolaborju.

Punce imam kar 23l domačega grozdnega soka. Je pa tako močnega okusa, da ga bomo sigurno redčili. Vsaj pred dvemi leti, ko sem ga tudi kuhala, je bilo tako. Upam, da bo vsem všeč in se ne bo pokvaril.user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1552
14.11.2013 14:22:16   
Tara9
Zdravo punce,

končno ste se malo razpisale, je zadnje čase bolj tiho tukaj user posted image .

Sabine točno vem kaj prestajaš s Klimifenom, jaz sem bila v 1. ciklu tako panična, da sem se ustrašila zaradi vsakega špikanja, prav bala sem se. Sem pa pila 1 tableto na dan in sem jo komaj pogoltnila. Že tako imam težave z goltanjem tablet, potem sem pa še preveč mislila na to, kaj mi vse naredil, ampak sem preživela user posted image . V 2. krog vstopam bolj sproščena, jutri začnem s prvo tableto. Mi je rekla naj probam z dvema, ampak si ne upam, me je že pri 1 zelooooo bolelo v času O.

Radenska na polno izkoroistita O, sem vesela, da se nekaj dogaja. Katere testke pa imaš, razmišljam, da bi tudi sama probala s tem, ker G pravi eno, torej, da nimam O, jaz sem pa skoraj sigurna, da jo imam, oziroma, da sem jo imela.

babysmile user posted image user posted image  razumem te. Meni je zadnjič ena izmed boljših prijteljic omenila, da počasi načrtujeta, pa me je kar malo stisnilo, ko sem pomislila, da bosta mogoče prej kot midva uspela. Pa sploh ne mislim nič slabega, itak da vsakemu privoščim, ampak sem se počutila malo čudno. Ampak saj bo, boš videla.

Meni je dragi včeraj nabavil ženski čaj, tako da sem tudi jaz začela s pitjem. Pila ga bom sicer samo zvečer, da ne bo prehude reakcije s Klomifenom, ampak neko dodatno upanje pa imam user posted image , enkrat bo valda ves ta trud poplačan user posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 1553
14.11.2013 14:27:01   
Radenska_
Tara9, lepa hvala :) Sem mojemu zapovedala user posted image včeraj, danes, jutri..in v soboto. Se mu kar meša že, pravi da je prehud tempo hahahaha. :)

Jaz imam ene z ebaya, čist cheap. Po 50 skupaj sem jih naročala. Če hočeš lahko dam link ;)

Tudi jaz sem danes dačela piti ženski čaj. Sem ga že enrkat 2 leti nazaj, je pa ful okusen (jaz sadnih čajev ne maram ,samo zeliščne.)

"Če ne prideš ne prvič ne drugič do krova in pravega kova, poskusi vnovič in zopet in znova."

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 1554
14.11.2013 14:44:27   
Sabine
Ja, bravo za vse ovulacije in sluzi user posted image

Radenska, jaz sem se odločila, da mojemu sploh ne povem več, kdaj imam O, ker je zdaj ene 3-4 mesece zaporedoma točno med O odpovedal user posted image
Prej se mu je mešalo vsak dan, točno, ko je nastopil 11 dan, mu ful ni bilo do user posted image vsaj 4 dni user posted image

Tako, da ta mesec nič ne ve, kdaj bo...zaziher user posted image

Tudi jaz sem na Ebayu kupila 25 ovulacijskih in 25 nosečniških testov. Ne me vprašat, kaj delam s 25 nosečniškimi user posted image
Je pa tko s temi nosečniškimi testi...že kar nekajkrat sem imela rahlo črtico in potem sem dobila M user posted image
Ovulacijski pa delajo user posted image

Tara9, pravijo, da je manjša doza boljša. Jaz imam tudi svoje O, pa mi je moj G rekel, da naj probam s polovičko. In sem 3x zanosila v drugem krogu polovičke. In vsakič s Prometriumom od 16 dne ciklusa.
Jaz sem pač že 40 in je treba malo pomagat user posted image

mamica deklicam, ne bom več pila krvomočnice, itak imam Klomifen+ Prometrium. Za mojega ga je pa še nekaj ostalo user posted image

babysmile, kot sem že Tari napisala, pravijo, da je boljša manjša doza, sploh če imaš svoje O. Ker Klomifen tanjša sluznico je fino potem še progesteron. Sicer jaz potem vsa napihjnena okoli hodim, ampak ok user posted image
Pa ne sekiraj se za druge nosečke! Tudi me bomo prišle na vrsto. Ampak šele, ko bo pravi čas. Za vsako stvar je potreben čas in ko se nas bo taprava dušica izbrala, bomo tudi me nosečke user posted image ah, kako sem pametna user posted image

Še zanimivost od katere se ti lahko zmeša, če si jaz: pri nas v vrtcu je 16 otrok, od tega jih je 9 mamic lani oziroma letos rodilo, zdaj so pa 3 nove spet noseče. Se pravi od 16 je 12 novih otrok. Pa 2 sta ločena, pa jaz. Torej....al se bom ločila, ali bom pa tudi jaz zanosila user posted image

azalea, kako lepoooooo user posted image naj ti hitro mine user posted image

(odgovor članu Radenska_)
Neposredna povezava do sporočila: 1555
14.11.2013 15:30:48   
Tara9
Radenska user posted image  user posted image  user posted image  bogi tvoj dragi, sej ga boš čisto zgonila user posted image user posted image user posted image . Sem se morala pošteno nasmejat. Ampak sej je prav, naj tudi oni malo trpijo, na koncu se trud poplača. Jaz tudi mojemu kar rečem, oziroma mu nakažem, ker ga začnem malo bolj nadlegovat in mu je jasno kaj je na stvari, da je treba bit priden, ker če ne zamudiva vse skupaj, al se ne vidiva zaradi njegove službe, al je zmatran... skratka vedno nekaj, pri nama je res loterija. Zdaj, ko sem na Klomifenu, je pa kar priden, ko ugotovi da so kritični dveni. Drugače ga jaz na 2 dni mučim, vsak dan bi bilo tu mač user posted image . Aja, za linkec bi te pa lepo prosila, če lahko pripopaš.

Sabine jaz brez Klomifena nimam rednih O, ker imam cikle na 45 do 70 dni user posted image , zato sem takoj pristala na 1 tabletki. Samo mi je na UZ rekla, da tudi po 1 najbrž ne bo O in naj ta cikel začnem z 2 , jaz sem imela pa vse znake, da je O bila, sicer šele 14.dan po zadnji tabletki, in tudi tečka je potem prišla po 14tih dneh, zato sem se kar na svojo pest odločila, da ostanem na 1 tabletki, upam da bo ok.

(odgovor članu Sabine)
Neposredna povezava do sporočila: 1556
14.11.2013 16:04:51   
lila25
čao punce,

evo se vam pridružujem na clomidu user posted image sm ga danes dobila, sam me ga je kar malo strah jest glede na to kaj pravite o stranskih učinkih. a mate ve prov klomifen? jst mam clomid 50mg in moram jest 2x1 tbl na dan od 5.-9 dne cikla. svojih o pa zaradi pco sploh nimam. jutri bi mogla dobit m in potem začnem papat v torek. kdaj naj bi bila potem o? v navodilih sploh nič ne piše user posted image mi g pa tudi ni nič rekla, da me bo kaj spremljala. sicer mam pa še nekaj o testov doma in upam, da se bosta tokrat pokazali 2 črtici gor in pol čez 2 tedna še enkrat user posted image

uspešno akcijo vam želim user posted image

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 1557
14.11.2013 20:00:46   
Tara9
Lila25 tudi mi imamo Clomid, prej se je pomoje imenoval Klomifen, vsaj jaz sem tako povezala user posted image . Nič ne piše kdaj naj bi bila O, ampak kolikor sem prebrala drugje, naj bi bila 5 do 10 dni po zadnji tabletki, izjemoma kasneje, do 14 dni po zadnji tabletki. Jaz papcam po 1, ker si 2 ne upam, ne vem zakaj, ampak že pri 1 me je bilo strah. Drugače pa nisem imela nobenih stranskih učinkov, tako da kar pogumno. Takrat, ko predvidevam, da je bila O me je ekstra jajčnik bolel, še nikoli prej me ni, tudi user posted image nisem mogla, naslednji dan je minilo. Srečno, držim pesti user posted image

(odgovor članu lila25)
Neposredna povezava do sporočila: 1558
15.11.2013 4:48:48   
mamica deklicam
če jaz kaj vem, je klomifen bil delan na Hrvaškem (Belupo?), Clomid delajo v Italiji. Enako zdravilo, samo dva različna imena. V obeh je ista učinkovina. Govorimo zato klomifen, ker smo na to ime navajeni.

Dajte mi povedat, ali ga sedaj dobite na recept ali ga morate plačati?

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 1559
15.11.2013 6:55:03   
lila25
MD jst sm ga dobila na recept.
Tara hvala za info in pogum user posted image mi je pa čudno da moram kar takoj z 2 tabletama začet, kr v navodilih piše da naj bi z 1. sm rekla g, če rabim prec tako dozo in je rekla, da se s tako dozo začne. in sm čist zmedena. pa še m me ta cikel neki heca, sm mela že v sredo zvečer in včeraj malo svetlo rjavega izcedka (do zdaj se mi to še ni pojavlo), danes bi mogla pa m dobit. upam, da mi ni čaj zdej kej zmešal, ko moram s klomidom začet user posted image no pa itak še živci na polno delajo user posted image

(odgovor članu mamica deklicam)
Neposredna povezava do sporočila: 1560
15.11.2013 7:03:32   
babysmile
Jutro!

Sabine, saj jaz naj bi tudi imela svoje O. Pa tudi jemljem Prometrium oz. Estima od 15. dneva. Prvič sem zanosila takoj prvi krog ko sem dobila Prometrium (brez klomifena) in je bilo vse ok. drugič sem zanosila K+P pa sem imela splav v 10. tednu ;( Sedaj imam pa še zadnji krog K+E in naslednji teden upam na user posted image , če ne pa spet posvet pri dr. Rešu da vidimo kako naprej... pa upam, da ne bo trebauser posted image

Mamica deklicam klomifen (clomide)se dobi samo na recept v Avstriji oziroma Italiji. Sem pa brala, da ga je možno dobiti tudi v nekaterih slovenskih specializiranih prodajalnah (Deteljica v Tržiču, pa še ene). aja, pa bravo za ogromno količino soka!

Lila25 če se prav spomnim, sem brala pri dr. Pušenjaku na forumu, naj bi bilo smotrno jesti po obe tableti hkrati in ne po 2x po eno

Še tale lenobni petek damo skozi, potem pa vikend! nič, veselo na delo

Neposredna povezava do sporočila: 1561
15.11.2013 8:20:38   
Tara9
Lila25 kolikor sem jaz seznanjena, sta 2 tableti običajna shema, ampak naj bi najprej probali, če reagiraš že na manjšo dozo, lahko da se motim, to sem prebrala iz različnih forumov, drugače sama pojma nimam, ker prej niti vedela nisem, da to zdravilo obstaja user posted image . Probaj se sprostit in čim manj sekirat, vem da je težko, samo psiha čuda dela. Prvi krog je bilo mene tako strah, da sem najprej za vsako špikanje paniko delala, zdaj se bom probala skulirat. Sicer nama ni ratalo v prvo, ampak sem M dobila na 36 dni, kar je pri meni rekordno hitro, že 33 dan me je nekaj črvičilo, tako da nek učinek valda je, sem bila tudi s tem zadovoljna, zdaj pa upam na kaj več. Vse bo ok, boš videla.

Klomifen sem jaz dobila na recept v lekarni brez kakršnih koli težav, pa sem se najprej bala, da ga nimajo, da moreš res v tujino, ampak se ga spet dobi pri nas. Drugače pa sem tudi jaz brala, da je najbolje papcat obe hkrati, čeprav je meni G rekla naj 1 zjutraj, 1 zvečer, ja zmeša se ti od toliko različnih mnenj.

Neposredna povezava do sporočila: 1562
15.11.2013 8:32:25   
lila25
res se ti zmeša od tolko mnenj, sploh ko ti različni ginekologi z isto šolo govorijo vsak po svoje user posted image pol pa vedi kaj je res dobro. sem pušenjaku pisala in je tud reku, da se začne z manjšo dozo, tako da gruntam, da bi za začetek sam 1 tableto na dan jedla. pa porbala se bom zment za uz. mi je čudno, da mi g ni nč rekla, da me bo spremljala, ker je drugače kar skrbna. no če po 3 mesecih ne uspe grem pa na laparo.
babysmile clomid se dobi tudi pri nas na recept, preverjeno user posted image

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 1563
15.11.2013 8:33:26   
mamica deklicam
KLomifen sem jaz leta 2010 dobila v lekarni na recept. Je druga hčerka spočeta z njegovo pomočjo. Pri G sem kupila Utrogestan, ki sem ga jemala 16 - 24 dan v ciklu. Ko sem hotela v tretje zanosit, je rekla, da klomifena ni več za dobit pri nas in moram iti v tujino po CLomid. Je uspelo a sem imela SS v 7 tednu.

Zato sem spraševala, kako ga sedaj dobite. Jaz sem ga dobila enkrat zastonj v lekarni, drugič sem ga morala iti ven kupit.

V navodilih piše 1 tableta na dan 5 - 9 dan cikla. To se dela dva cikla. Tretji cikel povečaš dozo na 2 tableti (hkrati) na dan. In točno to mi je tudi moja G rekla.
Vse tiste kombinacije, ki jih potem vidim, jih v navodilih ni. Če jemlješ več tablet v ciklu, jih moraš vzeti skupaj, samo v tem primeru bo povečan vpliv te doze.

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 1564
15.11.2013 8:59:47   
Radenska_
tara9, linkec: http://www.ebay.co.uk/itm/50-OVULATION-PREGNANCY-FERTILITY-TEST-TESTS-FP-chart-/150336218610?pt=UK_Health_HealthCare_RL&hash=item2300bca5f2

Drugače pa samo napiši na ebayu ovulation tests, pa ti bo sigurno veliiiiko stvari ven padlo.

Klomifen. Jaz sme že pisala o mojih izkušnjah z njim, lahko še enrkat, glede na to da sprašujete o stranskih...Jaz sem ga jemala 2x po polovičko, odreagirala vsakič, O na 13-16 dan ciklusa.
Sem pa imela obupno reakcijo, obakrat vnetje mehurja, enrkat sem blap a en teden v bolnici. Ampak, to je res redko, za tolažbo. Nisem imela stranskih ko sem ga jemala, je blo pa vsakič isto po ovulaciji.

Drugače sem pa jaz merila mojo BT, danes imam O. Ne merem več cel ciklus, ker po tolikih že vem kakšne so moje predovulacijske temperature - okrog 36.5-36.6.
Danes mi je padla na 36.2, včeraj zvečer sva user posted image in upam da bo user posted image Jutri bo pa najbrž nekje med 36.9 in 37.1.
Zvečer bova še enkrat user posted image , zadnjič potem pa pomojem ene 14 dni pavze ker je že obema mal slabo od tega.

"Če ne prideš ne prvič ne drugič do krova in pravega kova, poskusi vnovič in zopet in znova."

Neposredna povezava do sporočila: 1565
15.11.2013 9:05:14   
m_and_m
zdravo,
se spet malo javljam user posted image
Sicer brala sem vas ampak nisem nič komentirala ker se kar malo preveč obremenjujem z vsem skupaj user posted image Psiha mi preveč dela.

Čestitke vsem novim nosečkam. Jaz še nisem in nič obetavno ne izgleda, ker se mojemu ponavadi ravno takrat ne da ko bi bilo treba. Bomo videli kako bo začetek tedna ko pričakujem O. Zdaj mu sploh ne povem kdaj je ampak izgleda da zavoha in je takrat preveč utrujen user posted image user posted image

Sem pa optimistična da ko bo čas bomo vse user posted image in bolj dolgo ko treniramo lepše in bolj super user posted image nas čaka. user posted image

naslednji mesec imam tudi servis pri ginekologinji. user posted image tako da bom videla če je vse v redu. Ampak je prav sramota da so pregledi na 3 leta. Kaj vse se lahko zgodi v tem času. Se mi zdi da rodila so taka zadeva da bi moral biti pregled na pol leta .

Neposredna povezava do sporočila: 1566
15.11.2013 9:05:23   
lila25
drugače imam pa jaz clomid od firme sanofi in je delan v angliji. je pa 30 tablet v eni škatli. v lekarni so mi dal pa 3 škatle ??? joj sploh ne vem al bi z 1 tbl začela al 2.

Neposredna povezava do sporočila: 1567
15.11.2013 9:40:35   
mamica deklicam

IZVIRNO SPOROČILO: lila25

drugače imam pa jaz clomid od firme sanofi in je delan v angliji. je pa 30 tablet v eni škatli. v lekarni so mi dal pa 3 škatle ??? joj sploh ne vem al bi z 1 tbl začela al 2.

kaj piše v navodilih? Lahko da je nižja doza v eni tableti. Ker tiste škatle, ki sem jih dobila jaz, vsebujejo samo 10 tablet. Moram pogledat, če imam slučajno še navodila, da preverim dozo v eni tableti

(odgovor članu lila25)
Neposredna povezava do sporočila: 1568
15.11.2013 10:32:39   
lila25
piše, da ima ena tbl 50 mg. bom v ponedeljek g poklicala in jo vprašala, če bi za začetek samo eno tbl in še za uz, da bi me preverla.
sm pa dobila m in v torek začnem s klomidom user posted image drug mesec pa upam, da mi miklavž user posted image prinese user posted image ne bi blo lepšega darila user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1569
15.11.2013 11:05:37   
Tara9
Lila25 na moji škatli tudi piše, da ima 1 tableta 50mg. Jaz sem se kar držala tega, kar je MD napisala, torej dva cikla po 1 tableto, sem ravno danes začela s papcanjem. Sicer imam pregled šele 2. 12., ampak bom videla kako bo in kaj mi bo potem G svetovala. Jaz močno upam, dabo december res veseli user posted image  user posted image user posted image

(odgovor članu lila25)
Neposredna povezava do sporočila: 1570
15.11.2013 11:09:03   
Tara9
Radenska hvala za linkec, sej sem si potem mislila, da bi lahko tudi sama malo po netu pobrskala, ampak je včasih lažje druge nadlegovat user posted image , hvalaaaaaaaaa. Drugače pa srečno in uspešno user posted image user posted image . Midva sva tudi ta cikel po O kar ene 10 dni štrajkala, sva se tako zmatrala user posted image . Zdaj se pa M zaključuje in bo spet pestro, gremo veselo na delo user posted image

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 1571
   [Brisano sporočilo]
15.11.2013 15:29:20   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Tara9)
  Neposredna povezava do sporočila: 1572
15.11.2013 17:01:07   
_pika_
Zadnje čase bolj malo pišem ... Sploh ne najdem časa za računalnik (služba, prenova ...).
Sem zeloooo slabe volje zadnje čase. Nehala sem reagirat na tablete (ni O in ne M). Sem mogla it na krvne teste in so bili slabi. Zdej me čaka spet en kup pregledov. Očitno mi ni namenjen zakladek.user posted image Vsak dan se sprašujem, zakaj ravno jaz user posted image , zakaj?
Ah.

Sem videla, da je Bluegirl med nosečkami! user posted image
Se je še katera v zadnjih treh tednih preselila na forum nosečk?

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 1573
   [Brisano sporočilo]
15.11.2013 18:41:25   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu _pika_)
  Neposredna povezava do sporočila: 1574
15.11.2013 21:36:12   
Sabine
Punce, a alternativo je katera probala? Bioenergetik, refleksna masaza?
Jaz sem to dvoje probala kar istocasno in je bilo super. Sem zanosila - sicer se Klomifen, ampak jaz verjamem, da mi je masaza sigurno pomagala user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 1575
Stran:   <<   < Prejšnja stran  61 62 [63] 64 65   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  61 62 [63] 64 65   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?

Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.